Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avusturya Vize Ücreti Ne Kadar?

Avusturya hükümeti, yabancı ülke vatandaşlarının kendi ülkelerine seyahat edebilmeleri için çoğu ülke vatandaşlarına vize prosedürü uygulamaktadır. Yabancı ülke vatandaşları, Avusturya’ya yapacakları seyahatlerden önce, Avusturya hükümetinin yabancı ülkelerde vize başvuruları ve Avusturya vize ücretleri almak için yetkilendirdiği Avusturya konsolosluklarından vize almaları gerekmektedir. Konsolosluklar, Avusturya hükümetince yetkilendirilen vize departmanları bulundurmaktadırlar. Bu departmanlar bireylerin yapacakları başvurularda hem yoğunluğu azaltmak amaçlı hem de karışıklıkların önüne geçmek amaçlı direkt başvurular almamaktadırlar.

Bireyler veya bireyler adına başvuru yapacak özel danışmanlık firmaları temsilcileri, konsoloslukların bulundukları ülkelerde yetkilendirdiği başvuru merkezleri aracılığıyla başvurularını yapmak durumundadırlar. Konsoloslukların vize departmanlarındaki temsilcileri zorunlu olmadıkça başvuru sahipleriyle iletişim kurmazlar. İstisnai durumlarda konsolosluk temsilcileri bireyleri konsolosluğa mülakat için çağırmak durumunda kalırlar. Böyle durumlarda başvuru sahipleri belirtilen gün ve saatte konsolosluklarda hazır bulunmak durumundadırlar.

Avusturya Vizesi İçin Ödenen Ücretin Kapsamı

Avusturya vize ücreti 2024 her senenin belli dönemlerinde Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu tarafından belirlenir. Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu vize ücretlerini belirlerken diğer Schengen ülkelerinin güncel vize ücretleri üzerinden bir değerlendirme yapar ve ücretleri ona göre belirler. Belirlenecek olan vize başvuru ücreti her bir birey için aynı değildir. Konsolosluklar vize başvuru ücretlerini bireylerin başvuru merkezlerine Avusturya vize evrakları teslimi sırasında başvuru merkezlerinde ki yetkili servis birimi aracılığıyla teslim alırlar. Başvuru merkezleri, konsolosluklar adına aldıkları Avusturya vizesi ücretleri yanı sıra kendi servis ücretlerini de almaktadırlar.

Konsolosluklar, bireylerin yaşlarına, evlilik durumlarına ve vatandaşı oldukları ülkeye göre bireyleri farklı ücretler ödemekle yükümlü kılmıştır. Yani her bir birey aynı harcı ödemek durumunda değildir. Kişiler yapacakları vize başvurularından önce kendi durumlarını gözden geçirmeli, durumları ile ilgili araştırma yapmalı ve ona göre başvurularını yapmak durumdadırlar. Kişilerin yaş durumları, Avrupa birliği vatandaşı kişilerle evli olup olmama durumları ödeyecekleri vize ücreti ile ilgili ücret farklılıkların ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Bu yüzden vize ücretleri ile ilgili ödenecek miktarların hangi durumlara göre değişkenlik gösterdiği bilmekte fayda var. Vize ücreti detaylarını aşağıda paylaşacağımız tablo üzerinden inceleyebilirsiniz.

Vize Türü

 

Konsolosluk Harcı ve Dış Sağlayıcı Ücreti

 

Danışmanlık Ücreti

 

Turistik Vize

 

115€

 

70€

 

Ticari Vize

 

115€

 

70€

 

Ziyaret Vizesi

 

115€

 

70€

 

Kültürel Vize

 

115€

 

70€

 

0-6 Yaş Arası

 

35€

 

70€

 

6-12 Yaş Arası

 

75€

 

70€

 

Aile Birleşimi

 

Müşteri temsilcisinden fiyat alınız.

 

Müşteri temsilcisinden fiyat alınız.

 

Erasmus

 

Müşteri temsilcisinden fiyat alınız.

 

Müşteri temsilcisinden fiyat alınız.

 

Avusturya Vize Ücreti Ne Kadar?

Avusturya vize fiyatları konsolosluğa ödenen harç ve konsolosluğun yetkilendirdiği servis birimine ödenen harçlar olarak kategorize edilebilir. Konsolosluklara ulaştırılacak harç ücretleri de Konsoloslukların yetkilendirdiği serviste ki görevliler aracılığıyla alınır. Yetkili servisler ücretleri sadece Euro bazında almaktadırlar. Konsolosluklara ve konsoloslukların servis birimleri için ödenen harçlar, hiçbir şekilde iadesi söz konusu olmayan ücretlerdir. Konsoloslukların başvuru merkezlerine gidildiğinde ödenen vize harçları yetkililer tarafından sadece nakit alınır. Yetkililer hiçbir şekilde ücret alımını kredi kartları üzerinden almazlar. Ayrıca nakit alışverişinde bozuk paraların da kullanılmadığını bilmenizde fayda var. Başvuru merkezlerine gidildiğinde illa başvuru ücretini tam götürmeniz gerekmektedir diye bir kaide yoktur. Dilerseniz ödemelerinizi biraz daha yüksek Euro bazında meblağlarla yapabilir paranızın üstünü TL cinsinden nakit olarak alabilirsiniz. 

Konsoloslukların aldıkları harçların yanı sıra başvuru sahipleri her bir başvuru için konsolosluğun servis birimine ‘’ Servis ücreti ‘’ adı altında 19,47 € ödemek durumundadırlar.

Avusturya Vize Ücreti Dışındaki Masraflar

Konsolosluk ve servis birimlerinin aldığı harçların yanı sıra dosyanızın teslimi sırasında, dosyanızda öncesinde temin ettiğiniz seyahat sağlık sigortanız yok ise eğer, bunun için de ekstradan ücret ödemeniz gerekebilir. Avusturya hükümeti dâhil diğer tüm Schengen’e üye ülkeler yabancı ülke vatandaşlarının kendi ülkelerine yapacakları turistik seyahatler için seyahat sağlık sigortası yapmalarını zorunlu kılmıştır. Seyahat sağlık sigortalarını dilerseniz kendiniz de dışardan edinebilirsiniz.

Vize başvuru süreci hakkında detaylı bilgi ve güncel Avusturya vize ücreti hakkında bilgi almak için bilgi@happyturizm.com adresine e-mail atarak sorularınızı yazabilir veya 0(312) 419 56 41 numaralı telefondan müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek