Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avusturya Vatandaslik Için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Avusturya vatandaşlık hakkı doğuştan kazanılacağı gibi diğer koşullar dahilinde de mümkündür. Yazımınızın devamında vatandaşlık hakkı elde etmek için yapılması gereken  prosedürleri bulabilirsiniz.

Avusturya vatandaşlığı almak için bilmeniz gereken ilk şey hangi faktörlerde vatandaş olunabileceğidir. Avusturya vatandaşlığı kan bağı yolu ile olabileceği gibi ülke için bazı standartlara uyuyorsanız da sağlanabilmektedir.

Kan bağı yolu ile Avusturya vatandaşlığı için hem anne hem babanızın Avusturya vatandaşı olması gerekmektedir. Avusturya’da doğan bir Türk iseniz de doğuştan gelen haklar ile Avusturya vatandaşı olabilmektesiniz. Yalnızca anneniz ve babanız Avusturya vatandaşı ise Avusturya ve Türkiye’deki yetkili kurumlardan onay alarak vatandaşlığınızı kanıtlamanız gerekecektir. Avusturya vatandaşı olan anne ya da babanın çocuğu henüz reşit değil ise ( 18 yaşından küçük ) ve Türkiye’de yaşıyor ise hangi ülke vatandaşı olacağına reşit olana değin karar vermesi gerekmektedir. Aksi takdirde çifte vatandaşlık için belirli makamlardan ayrıca izin alması gerekmektedir. Bu prosedürler ise uzun bekleme dönemlerini gerektirebilmektedir. Avusturya vatandaşlığınızı aileniz vasıtası ile elde edebiliyorsanız gerçekleştirmeniz gereken tüm prosedürler “Abstammung”  adı altında karşınıza çıkacaktır.
Avusturya vatandaşlığı almak için bir diğer geçerli faktör  ise “başvuru” yolu ile gerçekleştirilen prosedürlerdir. Kan bağınız dolayısı ile Avusturya vatandaşlığı elde edemiyor iseniz bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir.
 Avusturya’da ikamet süreniz belirleyici bir etken olmaktadır. Uzun yıllardır(asgari düzeyde 10 yıl) ikamet ediyor olmanız vatandaşlık başvurunuzu geçerli kılabilecektir. Bu 10 yıllık sürenin en az 5 yılında ise süresiz oturum iznine sahip olma şartınız aranmaktadır. Ülkeye aile, eğitim ya da çalışma amaçlı giderek, schengen vizesinden (en fazla 90 gün) yararlanma durumundan muaf olmaktasınız. Daha uzun kalışlarınızda kullandığınız uzun süreli vize (oturum/ulusal/d tipi) için alacağınız oturum izni, belirli aralıklar ile  yenilendiği takdirde süresiz oturum iznine, ardından da Avusturya vatandaşlığı hakkına sahip olabilmektesiniz.
Avusturya vatandaşlığı alabilmek için bir diğer etken de ülkeye uyum sağlamanız olacaktır. Avusturya sınırlarında yaşamak için Almanca dil bilginiz, kültürel uyumunuz, ekonomik etkenleriniz önem arz edecektir. Ülkede yaşamak için ekonomik olarak kendiniz geçinebilmeniz, sosyal yardıma ihtiyaç duymamanız gerekmektedir. Vatandaşlık işlemleri için ekonomik kriterler ülkeler için son derece önemli olmaktadır. Avusturya vatandaşlık şartları arasında ülkenin sizlere yapacağı kültürel testler olacaktır. Burada Avusturya’nın tarihi ve kültürel yapısına uyumunuz, siyasi politikalara olan denginiz değerlendirmeye alınacaktır. Ekonomik olarak yeterliliğinizi de kanıtlayacak belgeler başvurunuz esnasında zaten sizlerden talep edilecektir.

Avusturya vatandaşlığı için ülkenin önemseyeceği bir diğer etken de sabıka kaydınızın temizliği olacaktır. Ağır bir trafik cezanızın olması başvurunuza sekte vurabilecek etkenler arasındadır. Bunun yanı sıra Avusturya mahkemelerince verilen bir soruşturma, kovuşturma ceza varlığınızın bulunmaması gerekmektedir. Hayat biçiminiz, yaşam standartlarınız ile Avusturya kamu dünyasına uygun şartlarda hizmet vermeniz önemli olacaktır.
Avusturya’ya mesleki olarak uyum sağlamanız ülkede ikamet hakkı ve sonrasında vatandaşlık hakkı elde edebilmeniz açısından önemli olacaktır. Mesleğinizin Avusturya’da geçerli bir sektör olması ülkede ekonomik olarak rahatlık sağlamanız ile doğrudan bağlantılı olduğundan yetkili kuruluşlar tarafından dikkate alınacaktır. Avusturya vatandaşlığı başvurusu sırasında kişisel ve mesleki standartlarınız son derece önemlidir.
Avusturya Avrupa ekonomik sahası ülkelerinden herhangi birinde ikamet yasağınızın bulunması başvurunuzu geçersiz kılabilecek sebepler arasındadır. Buna bağlı olarak, son zamanlarda daha da çok varlığını gösteren, terör ve grup olaylarında da varlığınızın, bağlantınızın ya da şüpheli herhangi bir durumunuzun bulunmaması gerekmektedir.
Avusturya vatandaşlık şartları arasında genel olarak bakılacak ortak kriter Almanca dil bilginiz olacaktır. Ülkenin değerlendirmeleri sırasında değerlendirmeye tabi tutulacak ya da temel Almanca seviyenizi  (A2 seviyesinde)  kanıtlar durumda belgeler göstermeniz istenecektir.

İstisnai durumlarda Avusturya vatandaşlık şartları

Takdir (Ermessen) çerçevesinde vatandaşlık hakkı kazanılması olarak adlandırılan prosedürlerde ülkeye yapacağınız olağanüstü  katkılar göz önünde bulundurulacaktır. Avusturya için spor, bilim ya da kültürel alanlarda gösterdiğiniz üstün başarılarınız ya da olası başarılarınız sayesinde herhangi bir süre gözetilmeksizin Avusturya vatandaşlığına başvurunuzu gerçekleştirmeniz mümkündür. Bu durum Federal Hükümet inisiyatifindedir.
Bazı durumlarda ikamet etme süreniz 10 yıldan 6 yıla inebilmektedir.  Avusturya vatandaşı ile evli iseniz ve bu süre 5 yılı kapsıyor ise vatandaşlık kazanma hakkınız daha kısa bir süre içerisinde mümkün olabilmektedir. İltica başvurunuzun kabul edilmiş olması ve Avusturya ekonomik Avrupa sahası ülkelerinden birinin vatandaşı iseniz de vatandaşlık alma hakkınız kısalabilmektedir.
Avusturya vatandaşlık işlemleriniz ile tüm sorularınız için uzman kadromuz ile iletişime geçebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek