Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avusturya Vatandaşlık Nasıl Alınır?

Avusturya vatandaşlığı alabilmek için hangi standartlara dahil olduğunuzu ve yapmanız gereken prosedürleri bu sayfada bulabilirsiniz. Avusturya vatandaşlık başvurusu yaparken hangi kategori dahilinde başvurmanız gerektiğini, doğuştan kazanılan hakları ya da yasal yollar sebebi ile aldığınız hakları göz önünde bulundurarak vatandaşlık başvurunuzu yapmanız, olumlu sonuç almanız açısından faydalı olacaktır.

Avusturya vatandaşlığı başvurusu aşamanızda kan bağınız yolu ile otomatik olarak vatandaşlık kazanabileceğiniz gibi, daha başka faktörler sebebi ile de vatandaşlık başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Avusturya vatandaşlığı için yapılan başvurular belirli standartlar göz önünde bulundurularak kategorilere ayrılmıştır. Dahil olduğunuz kategoriyi bularak evraklarınızı hazırlamanız gerekmektedir.

Yasal haklar (Rechtsanspruch) ile Avusturya vatandaşlık şartları

 Başvuru sahibi 18 yaşından küçük (reşit değil), bekar ve anne ya da baba Avusturya vatandaşı ise Avusturya vatandaşlığı başvurusu hakkı kullanılabilmektedir. Ancak bunun için hususi kimlik kartına ya da yasal ikamet iznine sahip olunması gerekmektedir.
Avusturya vatandaşı olmasanız dahi ülkede asgari olarak 10 yıldır ikamet ediyorsanız vatandaşlık hakkı elde edebilmeniz mümkün olmaktadır. Bazı durumlarda 10 yıllık süre zarfı 6 yıla kadar inebilmektedir. Fakat bu alternatif için bazı şartların yerine getirilmiş olmanız gerekmektedir. Avrupa ülkesi vatandaşlığınız bulunuyorsa Avusturya vatandaşı olmasanız dahi sizlere 10 yıldan önce vatandaşlık hakkı tanınabilmektedir. Ayrıca anne ya da babanız Avusturya vatandaşı olmasa dahi siz Avusturya topraklarında dünyaya geldi iseniz yine vatandaşlığınız ikametinizden altı yıl sonra geçerli olacaktır. Mesleğiniz, başarılı olduğunuz spor dalı ya da bilimsel faaliyetlerinizdeki üstün başarınız ya da olası başarılarınız sayesinde vatandaşlık hakkınız geçerli prosedürden daha kısa sürede (altı yıl) verilebilmektedir.

Ülkede mesleğiniz gibi sizi bağlayan sebepler dolayısı ile yasal olarak aralıksız şekilde 15 yıldır ikamet ediyorsanız ve bu mesleki bağlılığınızı kanıtlayabilirseniz, herhangi bir bekleme prosedürü olmadan yine vatandaşlık talebinde bulunabilmektesiniz.

Nesep yolu ile ( Abstammung) Avusturya vatandaşlık şartları

Soy- kan bağı yolu ile Avusturya vatandaşlığı kazanmanız bu kategori dahilindedir. Anne ve babanız Avusturya vatandaşı ise herhangi bir prosedür olmadan Avusturya vatandaşı sayılacaksınız. Ebeveynlerden yalnızca anne Avusturya vatandaşı olsa dahi yine herhangi bir formaliteye gerek kalmadan vatandaşlık hakkı kazanmaktasınız. Ancak yalnızca baba Avusturya vatandaşı ise o zaman mahkemelerce onaylı bir ebeveyn belgesi alınması gerekecektir. Gayri meşru çocuklarda ise ebeveyn anne ise Avusturya vatandaşı, ebeveyn baba ise ancak anne ve babanın evlilikleri söz konusu olduğunda çocuğun vatandaşlık talebinde bulunması olası olmaktadır.

Başvuru yolu ile ( Verleihung) Avusturya vatandaşlık şartları

Bu başvuru şeklinde kan bağınız ya da yasal haklarınız olmasa dahi Avusturya vatandaşlığı başvurusu gerçekleştirebilmeniz için ülkenin tanıdığı haklar olacaktır. Ülke için belirli şartlar yerine getirildiği takdirde vatandaşlık kazanma hakkınız söz konusu olabilmektedir.
Avusturya vatandaşlık şartları arasında belki de ülke için en önemli olacak kriterler arasında bulunan faktör maddi kaynaklarınız ve finansal durumunuz olacaktır. Avusturya’da ikamet ederken herhangi bir sosyal yardıma ihtiyaç duymadan ekonomik olarak sıkıntısız yaşamanız gerekmektedir. Son üç yıl içerisinde herhangi bir sosyal yardım almamış olmanız ekonomik durumunuz adına ülkenin değerlendireceği bir formalite olacaktır.
Avusturya vatandaşlığı başvurusu için ülkenin değerlendireceği bir önemli kriter daha Avusturya’ya uyum şartlarınız olacaktır. Ülkeye kültürel, ekonomik, politik olarak ne derece uyum sağladığınız ülkenin sizi tabi tutacağı testlerle belirlenecektir. Mesleğinizin Avusturya için ne kadar uygun olabileceği de ikametiniz ve vatandaşlık hakkı kazanmanızda değerlendirmeye alınacaktır.
Avusturya vatandaşlık başvurusu için sabıka kaydınız da önemle incelenecek kriterler arasındadır. Herhangi bir sabıka kaydınız bulunmamalıdır. Belirli suçlardan dolayı ceza almış olmak vatandaşlık başvurunuzu geçersiz kılabilmektedir. Bunun yanı sıra  ağır idari suçlarınızı ve hatta ciddi bir trafik cezanızın bulunmaması da ülkede vatandaşlık kazanımı açısından önem arz etmektedir.
Avusturya vatandaşlığı için ülkeye uyum sağlamanız genel olarak öncelikli değerlendirmeler arasında olup, bu faktörlerin için de önemli sayılacak bir diğer etken de Almanca dil bilginizdir. Başvurunuz esnasında Almanca seviyeniz ölçülecek ya da sizin Almanca dil yeterliliğinizi kanıtlayacak bir belge beyan etmeniz gerekecektir. Dil yeterliliğinizin a2 seviyesinde olması gerekmektedir. Bir evrak beyanında ya da teste tabi tutulduğunuzda asgari olarak bu seviyeye ulaşmanız gerekmektedir.
Avusturya vatandaşlığı ile ilgili tüm sorularınız için irtibat adres ve telefonlarımız aracılığı ile müşteri temsilcilerimizden destek alabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek