Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avusturya Oturma Izni Için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Avusturya vizeleri kısa süreli schengen vizesi ve uzun süreli ulusal vize(oturum vizesi)  bir diğer adıyla da d vize olarak kategorilere ayrılmaktadır. Bu sayfada uzun süreli ulusal vize yani oturum vizesi( d tipi vize) başvurunuzda Avusturya vizesi için gerekli evraklar ile yapılması gereken prosedürler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Avusturya vize evrakları oturum vize türünüze göre değişiklik gösterecektir. Aile birleşimi, çalışma izni ve eğitim vizeleriniz için ayrıca formalitelere tabi olacağınız için her birinin evrakları da farklı olacaktır. Aşağıda her üç vize tipi için de gerekli evrakları görebilirsiniz.

Aile birleşimi için gerekli evrak listesi

Pasaport
Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı, ülkeye gidiş tarihinizden sora da uzun bir süre geçerliliğini sürdürmelidir. Pasaportunuzun en az 2 sayfası boş olmalı ve deforme olmamış olmalıdır. Başvuru esnasında hem pasaportunuzun orijinalini hem de dolu sayfalarının fotokopilerini ibraz etmeniz gerekmektedir.

Biometrik fotoğraf
Fotoğrafınız konsolosluğun belirlediği kurallar çerçevesine uyarak çektirilmelidir. Güncel halinizi temsil etmeli, 3 aydan eski olmamalıdır. Arka fonu beyaz ve yüzünüzün, kulaklarınızın açıkça belli olacağı bir fotoğraf olmalıdır. İdeal ölçüler ise 35x40 boyutlarındadır.

Muvafakatname
Muvafakatnamenizin aslı ibraz edilmelidir. Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise anne ve babanın onayı ile beraber konsolosluğa sunulmalıdır.

Tam vukuatlı nufüs kayıt örneği
Aile birleşimi vizelerinizde kullanacağınız aile ve ikamet edeceğiniz yerin bilgilerini barından tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve arkalı önlü nufüs cüzdanı fotokopisi başvrunuza eklemeniz gereken belgeler arasındadır.

Uluslararası evlenme kayıt örneği
Sizin ve yabancı uyruklu eşinizin ya da uzun süredir Avusturya’da ikamet etmekte olan eşinizin bilgilerini içermelidir.

Avusturya doğum belgesi
Avusturya vatandaşı eşin doğum belgesi oturum izninizde kullanmanız gereken evraklar arasındadır. Bazı durumlarda tercümesi istenebilmektedir.

Oturma izni
Avuturya vize evrakları arasında İtalya’da ikamet eden eşinizin otuma izni belgesi, pasaportunun orijinalini de ibraz etmelisiniz.

Çalışma izni için gerekli evraklar

Oturma izni başvuru formu
Başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulmuş olmalıdır. Diğer evraklarınız ile çelişecek bilgiler içermemelidir.

Biometrik fotoğraf
Avusturya vizesi için gerekli evraklar arasında bulunan biometrik fotoğraf güncel halinizi temsil etmeli, 3 aydan eski olmamalıdır. Arka fonu beyaz ve yüzünüzün, kulaklarınızın açıkça belli olacağı bir fotoğraf olmalıdır. İdeal ölçüler ise 35x40 boyutlarındadır

Pasaport
Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı, ülkeye gidiş tarihinizden sora da uzun bir süre geçerliliğini sürdürmelidir. Pasaportunuzun en az 2 sayfası boş olmalı ve deforme olmamış olmalıdır. Başvuru esnasında hem pasaportunuzun orijinalini hem de dolu sayfalarının fotokopilerini ibraz etmeniz gerekmektedir.

İkamet belgesi
Ülkede oturum izni aldığınız takdirde ikamet edeceğiniz adresi temin edecek bir belgedir.

Uluslararası doğum kaydı çıktısı veya doğum belgesi
Vatandaşlığınızın bulunduğu ülkeden alınmış bir doğum kaydı belgeniz evraklarınız arasında bulundurmanız gereken bir belgedir.

Uluslararası evlenme cüzdanı
Evlenme belgeniz apostilli ve tercüme ettirilmiş şekilde konsolosluğa teslim edilmelidir.

Avusturya’da çalışmak istediğinize dair bir beyanname
Avusturya’da çalışma istediğinizi belirten gerektiğinde işvereninizin de onayını gerektirecek bir belge olmalıdır.

Mali durumunuzu gösterir belgeler
Bu belge ülkede rahat bir şekilde yaşayacağınızı,  ekonomik sıkıntı çekmediğinizi kanıtlamalıdır.

Sağlık sigortası
Eğitim vizesi için gerekli evraklar
Başvuru Formu
Başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulmuş olmalıdır. Diğer evraklarınız ile çelişecek bilgiler içermemelidir.

Avusturya’daki eğitim kurumunuzdan alacağınız kabul belgesinin orijinali
Bu belge burada aldığınız eğitimlerinizin değil Avusturya’da alacağınız eğitimin kanıtı niteliği niteliğindedir.

Biometrik fotoğraf
Arka fonu beyaz ve yüzünüzün, kulaklarınızın açıkça belli olacağı bir fotoğraf olmalıdır. İdeal ölçüler ise 35x40 boyutlarındadır.

Pasaport
Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalıdır. Pasaportunuzun en az 2 sayfası boş olmalı ve deforme olmamış olmalıdır. Başvuru esnasında hem pasaportunuzun orijinalini hem de dolu sayfalarının fotokopilerini ibraz etmeniz gerekmektedir.

Nüfus kayıt örneği
Kayıtlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğünden çok dilli olarak alabilirsiniz. Tercüme ve noter işlemine gerek olmadan Almancasını da müdürlükten alabilmektesiniz.

Gelir belgesi
Avusturya’da bir bankadan  hesabınızda 1 yıl geçinebileceğiniz kadar para bulundurmanız gerekmektedir. Bu miktar ise 4500 euro civarında olacaktır.

Seyahat sigortası
30.000 euro teminatlı 4 aylık bir sigorta yaptırmanız gerekmektedir.

Sağlık Raporu
Pasaportunuzun ilk beş sayfası, altmışıncı sayfası ve eğer varsa vize bulunan sayfaların fotokopisi.

İkametgah Belgesi
Düzenlenecek evraklar kişisel durumunuza göre değişiklik gösterebilmektedir. Aklınıza takılan tüm işlemler için evraklarınızı düzenleyerek irtibat adreslerimize teslim edebilirsiniz. Sizler için işlemlerinizi en kısa sürede olumlu sonuçlandırabilmekteyiz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek