Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avusturya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Vize başvurularında başvuruya sunulan evraklar, vizenin sonucunu doğrudan etkilemektedir. Dolayısıyla vize başvurusunda sunulacak evraklar titizlikle hazırlanmalıdır. Vize başvuru dosyasında evrak hazırlanırken öncelikle vize türünün belirlenmesi gerekir. Seyahat amacına uygun olmayan vize türüne başvurmak veya doğru vize türüne göre olmayan yanlış evrak hazırlamak doğrudan vize reddine yol açar. Vize başvuru evraklarını hazırlamak deneyim gerektirir. Vize prosedürünün bir göçmenlik politikası olduğu unutulmamalıdır.

Schengen Avusturya Vize Başvuru Evrakları Nelerdir?

Avusturya vize başvuru evrakları, her başvuranın seyahat amacı, finansal kaynakları, mesleki bilgileri ve diğer kişisel bilgilerine göre değişiklik gösterir. Bu nedenle vize evrakları nelerdir sorusunun tek bir cevabı olması mümkün değildir. Ancak genel olarak vize türü, meslek kategorileri gibi bazı gruplandırmalarla evrak bilgisinden bahsedilebilir. Vize başvuru evrakları, öncelikle turistik, ticari, ziyaret, kültürel veya 90 günü aşmayan herhangi bir amaçla yapılacak seyahatlerde Schengen vize türlerinden kişiye uygun olanın seçilmesiyle oluşturulabilir. Her seyahat amacının o amaca uygun evraklarla ispatlanması gerekir. Bu amacın ispatı vize ise tek bir evrakla yapılmaz, vize başvuru dosyasında bulunan Avusturya vize evrakları tamamının birbiriyle uyumlu olması gerekir. Bir diğer evrak belirleyici husus ise kişinin mesleğidir. Meslek gruplarına göre evraklar ise çalışan, iş veren, emekli, kamu çalışanı, ev hanımı, öğrenci, çalışmayan kişiler gibi birçok gelir grubuna ayrılmaktadır. Kişinin resmi geliri dışındaki kazançları da vize başvurusunda gösterilebileceğinden evrak listelerinin kişiye özel belirlenebilmesi için Happy Turizm müşteri temsilcisine bu bilgiler verilmelidir.

Vize Türüne Göre Vize Belgeleri

 Vize bir ülkeye giriş iznini ifade etmektedir. Bir yabancının vatandaşı olmadığı bir ülkeyi ziyaret ederken vize alması gerekip gerekmediği devletler tarafından belirlenir. Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları ise 90 güne kadar yapacakları Avusturya seyahatlerinde vizeye tabidir ve uygun vize başvurusu yapmalıdır. Avusturya vizesi için gerekli belgeler kişinin vize randevusu gününe kadar dikkatle hazırlaması gereken evraklardır. Gerekli evraklardan bahsederken, pasaport, fotoğraf, e-devlet belgeleri, rezervasyonlar, seyahat sağlık sigortası, vize talep dilekçesi gibi bebekler dahil her başvuran için hazırlanması gereken standart evraklar mutlaka bilinmelidir.

Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Turistik vize, bir kişinin Avusturya’ya kısa süreliğine tarihi, turistik ziyaret amacıyla seyahat edecek olması halinde başvurması gereken vizedir. Kişi turistik seyahatte otelde kalacağını beyan eder, bu nedenle otel rezervasyonu mutlaka sunulması gerekir. Otel rezervasyonundaki giriş ve çıkış tarihleri vize evraklarının tamamıyla uyumlu olmalıdır. Nitekim turistik Avusturya vize başvuru evrakları standart evraklar, mesleki evraklar ve finansal evraklar olarak belirlenebilir. Meslek evrakları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi sayfanın aşağısında bulabilirsiniz.

Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Ticari vize, Türkiye’den başvuru yapan kişinin, Avusturya’daki bir şirketle toplantı yapmak istemesi, makine kurulumu, sözleşme yapmak gibi amaçlarla yapacağı seyahatlerde başvuru yapması gereken vize türüdür. Ticari vize başvurusundaki en önemli evrak Avusturya’daki şirketten gelen ticari davetiyedir. Ticari davetiye, Avusturya’daki şirketin antetli kağıdına yazılmalı, imzalı ve kaşeli olmalıdır. Davetiye e-mail yoluyla gönderilebilir, ıslak imza şartı bulunmaz. Ticari Avusturya vize başvuru evrakları arasında Avusturya vize randevu gününde mutlaka sunulmalıdır. Ticari davetiyede davetin tarihi, seyahat nedeni, başvuranın adı-soyadı ve pasaport bilgileri, adresi ve doğum tarihi belirtilmelidir. Ayrıca ticari vize başvurusunda bulunacak kişinin seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı da kendi şirketinin antetli kağıdında yazılacak vize talep dilekçesinde belirtilmelidir.

Avusturya Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Avusturya’daki bir yakınını, aile üyesini, arkadaşını veya akrabasını ziyaret etmek isteyen kişiler Avusturya ziyaret vizesi başvurusu yapmalıdır. Ziyaret vizesi başvurusunda en önemli evraklardan biri Avusturya’da ziyaret edilecek kişiden alınan EVE davetiyesidir. Eğer Eve davetiyesi temin edilemiyorsa, davet gönderenden davet yazısı, pasaport fotokopisi, kira kontratı ve ikamet belgesi Avusturya vize evrakları arasında sunulabilir. Kişi ziyaret vizesi başvurusuyla vize alarak Avusturya’ya gittiğinde Avusturya’nın turistik yerlerini de gezebilir. Burada seyahatin asıl amacının ne olduğu önemlidir. Kişi turistik vize ile Avusturya’ya gidip birkaç saatliğine bir yakınıyla da görüşebileceği gibi tam tersi de mümkündür.

Avusturya vize evrakları 

Mesleki Bilgilere Göre Avusturya Vize Başvuru Evrakları

Mesleki bilgilere göre hazırlanacak evraklar vize başvurusunun sonucunu doğrudan etkileyen belgelerdir. Kişinin çalışıyorsa özlük durumu, çalışmıyorsa sponsorluk durumu gibi belgeleri vize başvurusunda sunulmalıdır. Aşağıda belirtilen vize evrakları genel olarak belirtilmiş evraklardır, kişisel bilgilere göre hazırlanmamış Avusturya vizesi için gerekli evraklar ile yapılacak vize başvuruları red ile sonuçlanmaktadır.

Çalışanlar İçin Avusturya Vizesi Evrakları: İş yerinden çalışma ve izin yazısı, işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü, son 3 aylık bordro, son 3 aylık şahsi banka hesap dökümü, ticari vizeye başvuruyorsa ve masrafları şirket karşılayacaksa şirketin bankası, şirkete evraklarını (vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, faaliyet belgesi, imza sirküleri) Avusturya vizesi için gerekli evraklar 2024 randevusu sırasında sunulmalıdır.
İş verenler İçin Vize Evrakları: İş verenler, şirket evrakları, SGK hizmet dökümü, son 3 aylık banka hesap dökümü meslek evrakları olarak vize başvurusu sırasında sunulmalıdır.
Emekliler İçin Vize Evrakları: E-devletten emekli belgesi, emekli maaşını aldığı bankadan son 3 aylık hesap dökümü veya PTT’den maaş alınıyorsa son 3 aylık dekont.
Kamu Çalışanları İçin Avusturya Vize Evrakları: Kamu kurumundan çalışma ve izin yazısı, son 3 aylık bordro, SGK hizmet dökümü (varsa), son 3 aylık banka hesap dökümü.
Öğrenci, Ev Hanımı ve Çalışmayanlar için Evraklar: Kendi gelirine sahip olmayan kişilerin Avusturya seyahatlerinin masrafları sponsor tarafından karşılanabilir. Bu durumda sponsorun mesleki bilgilerine göre evrak sunulmalıdır. Ayrıca sponsor tarafından imzalanmış sponsorluk dilekçesi de mutlaka sunulmalıdır. Öğrenciler ise sponsor evraklarına ek olarak öğrenci belgesi sunmalıdır.

Avusturya Vize Başvurusunda Sunulacak Diğer Evraklar

Seyahat amacı ve mesleki bilgileri gösteren evraklara ek olarak vize başvuru dosyasını güçlendireceği düşünülen her türlü ilgili evrak dosyada başvuruya sunulabilir. Bu evraklar, tapu, ek gelir belgeler, ruhsat, kira gelirleri gibi belgeler olabilmektedir. Avusturya vizesi için gerekli evraklar belirlenirken Happy Turizm müşteri temsilciniz size ait bilgiler ışığında evrak listesi hazırlar. Sizden istenen birkaç belgenin müşteri temsilcinize ulaşmasının ardından, temsilciniz sizin adınıza randevunuzu oluşturur, başvuru formlarınızı doldurur, İngilizce Avusturya vize talep dilekçenizi yazar, başvuru dosyanızı eksiksiz hazırlayarak randevuya hazır hale getirir. Avusturya vize başvurusuyla ilgili daha fazla bilgi almak, ücretsiz olarak evrak listesi talep etmek için 0(312) 419 56 41 numaralı telefondan müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek