Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avusturya Cenaze Nakil Islemleri Nasil Yapilir?

Avusturya’ya cenaze nakli işlemleri önemli bir titizlik gerektirir. Hazırlanması zorunlu olan belgeler önceden belirenmiş bir sıra ile alınmalıdır. Yazımızın devamında bu evrakların neler olduğunu, hangi sıra ile nerelerden alınması gerektiğini bulabilirsiniz.

Bu aşamalarda uzmanlarımızdan destek alabilmek için +90 (312) 419 56 41 numaralı telefondan bizleri arayabilir, aklınıza gelen soruları bize iletebilirsiniz.

Avusturya’ya Cenaze Nakledebilmek İçin Gerekenler

Avusturya’ya cenaze gönderebilmek için hazırlanması gereken dört temel belge söz konusudur. Bunlardan ilki Ölüm belgesidir. Ölüm belgesin edinme şekli ölümün gerekçelerine ve ölümün gerçekleştiği yere göre değişkenlik gösterir.

Ölüm birisinin evinde ve doğal gerekçelerden kaynaklı gerçekleşmiş ise öncelikle belediye aranarak tabip talep edilmesi gerekir. Gelen belediye tabibi ölüme ilişkin ilk gözlemleri yapmakla yükümlüdür. Bedeni inceleyen belediye tabibi anormal ya da şüpheli bir durum tespit etmezse, ölümü doğal ölüm olarak değerlendirip ölüm belgesini anlık olarak düzenler.

Ölüm evde değil de bir hastane içerisinde gerçekleşmiş ise ölüm belgesi için hastane doktorlarından talepte bulunulması gerekir. Ölümü rapor eden doktorlar ölümün gerçekleşme zamanı, ölümün temel gerekçesini, yapılmış tedavi ve bulunan semptomları bu ölüm raporu üzerinde detaylıca belirtirler. Ölümün gerçekleştiği hastanenin de bu belgeyi onaylamasının ardından ölüm belgesi geçerlilik kazanır diğer işlemler için kullanılabilir.

Avusturya’ya nakil edilmek istenen kişinin ölümü bir hukuk olayının parçası olmuş ise, ölüm belgesinin alınabilmesi için cumhuriyet savcılıklarına başvuruda bulunulması gerekir. Cumhuriyet savcılıkları görevleri gereği gerekli incelemeleri tamamladıktan sonra talep edilen Ölüm belgesini vasilere teslim etmek üzere oluştururlar. Beden herhangi bir gerekçe ile adli tıp kurumuna gönderilmiş ve bir incelemeye tabii tutulmuş ise de ölüm belgesi alabilmek için başvuru yapılacak kurum Adli Tıp Kurumu olmalıdır. Adli tıp kurumu otopsiye tabii tuttukları cenazeye ilişkin gözlemlerini de içeren ölüm belgesini oluşturur ve ilgililere teslim ederler.

Ölüm belgesinin alınmasının ardından Avusturya’ya cenaze göndermek için almamız gereken ikinci evrak ise formül C belgesidir. Formül C belgesi, cenazeye ilişkin kapsamlı bilgiler barındıran önemli bir dokümandır. Formül C üzerinde vefat eden kişinin kimlik bilgileri, ölüm yeri ve zamanı, ölümün gerçekleşme şekli, bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadığı, beden üzerinde otopsi yapılıp yapılmadı gibi detaylar bulunur. Bu belgenin bir değer adı da çok dilli ölüm belgesidir. Formül C’yi düzenleme yetkisi nüfus müdürlüklerine verilmiştir. Önceden aldığımız ölüm belgesi ile en yakınımızdaki nüfus müdürlüklerine başvuru yapılması gerekir. Nüfus müdürlüklerince yapılan işlemler ve kayıt süreçlerinin ardından talep edilen Formül C belgesi muhatabına teslim edilir.

Avusturya’ya cenaze gönderebilmek için gerekli olan belgelerin yarısını bu şekilde edinmiş oluruz. Üçüncü belge olarak almamız gereken belge, cenazeyi fiziksel olarak transfer etme izni tanıyan yol izin belgesidir. Yol izin belgesi belediyeye yapılan müracaatın ardından alınabilir. Ölüm belgesi ve Formül C ile en yakıdaki belediyeye giderek cenaze için yol izin belgesi talep edebilir, yol izin belgesini alarak cenazenin tahnit işleminin yapılacağı yere götürebiliriz.

Tahnit işlemi, beden üzerinde yapılan nakle hazırlama işlemine denir. Öncelikle bedenin gerektiği gibi yıkanıp temizlenmesi gerekir. Adından kanvas bir örtüye sıkıca sarılıp bağlanması gerekir. Bu aşamada nakil süresinde kötü koku ya da sıvı sızıntısı yapmaması için gerekli müdahaleler yapılması gerekir. Gerekli temizlik ve sarmalama işlemlerini tamamlandıktan sonra beden kurşun çinko ya da ahşap bir tabuta konulabilir. Tabutun kapakları sıkıca kapatılmalı ve sızdırmazlığı sağlanmalıdır. Beden üzerinde bulaşıcı hastalık bulunma ihtimalinin olması halinde kapaklar lehim ile de desteklenmelidir. Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra nakil için gereken son belge olan tahkim raporu da elimize ulaşmış olur.

Yukarıda saydığımız evrakları tamamladıktan sonra cenazenin gümrük işlemlerini gerçekleştirebiliriz.

Avusturya’ya Nakil İçin Gümrük İşlemleri

Gerekli olan evrakların tamamlanmasının ardından Avusturya’ya nakil için gümrük işlemlerinin yapılması aşamasına geçilebilir.

Gümrük süreçleri nakli şekline göre ikiye ayrılır. Avusturya’ya havayolu ile gidilmek isteniyorsa gümrük işlemleri havalimanlarında gümrük müdürlüklerince yapılmalıdır. Bu aşamada cenaze ile birlikte Avusturya’ya seyahat edecek refakatçinin bilgileri de verilmelidir. Cenaze eğer refakatçisi olmadan gönderilmek isteniyorsa, Avusturya’ya varışta tabutu karşılayacak kişilere ilişkin bilgiler sunulmalıdır. Bu şekilde havalimanına varışta tabutun teslimatı sorunsuzca yapılabilir. Aksi durumda uçuşa izin verilmeyecektir.

Avusturya’ya cenaze kara yolu üzerinden ulaştırılmak isteniyorsa gümrük işlemlerinin kara sınır kapılarında bulunan gümrük görevlileri aracılığı ile yapılmalıdır. Bu kayıt işlemleri yapılırken naklin yapılacağı araca dair de bilgilerin sunulması zorunludur. Bu aşamadan önce elimizdeki belgelerin, kara sınırlarını kullanacağımız ülkelerin dillerine göre tercüme edilmesi gerekir. Bu tercüme belgeler yapılacak olarak gümrük kontrollerinde size kolaylık sağlayacaktır. Gümrük kaydı yapıldıktan sonra Avusturya’ya yolculuk başlanabilir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek