Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avusturya Çalışma İzni İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

  • Avusturya ülkedeki istihdam amacını karşılamak amacı ile vatandaşlara Avusturya çalışma izni hakkı tanımaktadır. Ülkede işiniz dolayısı ile bulunmak istiyorsanız ve doksan günden kısa süreli olarak mesleki faaliyetlerinizi sonlandırıp ülkenize geri dönme niyetinde iseniz o zaman schengen vizesi alarak ülkede seyahatinizi  gerçekleştirebilir, iş faaliyetlerinizi bu süre zarfında yürütebilirsiniz. Ancak Avusturya çalışma izni için doksan günden fazla bir süreye ihtiyacınız olacaksa o zaman uzun süreli vize tipi olan oturum vizesi/ulusal vize/d tipi vizeye sahip olmanız gerekmektedir.
  • Oturum vizesine başvurunda bulunurken ülkeye gidiş amacınız önemli olacaktır. Çalışma/iş  dolayısı ile ülkede konaklamak istediğinizde oturum izni prosedürlerinizi bu amaca göre dizayn etmeniz gerekmektedir. Çalışma iznine sahip olduktan sonra ise oturum iznine başvurunuzu yaparak ülkede uzun süreleri kapsayan ikamet hakkını elde edebilirsiniz.
  • Avusturya çalışma izni  “Kırmızı-Beyaz-Kırmızı”( Rot-Weiβ-Rot-Karte)”denilen bir sisteme de bağlanmaktadır. Avrupa’daki mavi kart uygulamasının Avusturya için adapte edilmiş hali olan Kırmızı-Beyaz-Kırmızı- Kart puanlama sistemi ile etkinliğini sürdürmektedir. Sizleri mesleki ve beşeri standartlarınıza göre puanlama sistemine tabi tutarak istenilen puanı aldığınız takdirde kart sahibi yapmaktadırlar.

Avusturya çalışma izni için gereken evraklar

Aşağıda çalışma izniniz için gerekli evrak listesini bulabilirsiniz. Bazı evrak kapsamlarında bireysel farklılıklar ya da istisnai durumlar söz konusu olabilmektedir.

Başvuru formu
Ülkede çalışmak ve ikamet etmek için doldurmanız gereken başvuru formudur. Eksik doldurulmalı ve diğer evraklarınız ile çelişki arz etmemelidir.

Biometrik fotoğraf
Fotoğrafınız eskiden kullanış olmamalıdır. Güncel halinizi temsil etmeli ,  fotoğrafta  yüzünüz ve kulaklarınız belirgin olmalıdır.

Pasaport
Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalıdır. En az 2 boş sayfası bulunmalı ve dolu sayfaların fotokopileri de beyan edilmelidir. Başvuru esnasında hem orijinali hem de fotokopisini teslim etmeniz de fayda vardır.

İkametgah belgesi
Avusturya çalışma izniniz süresince ikamet edeceğinizin kanıtı niteliğindeki belgedir.

Uluslararası doğum kaydı örneği ya da Uluslararası doğum belgesi
Doğdunuz ülkeden, asıl vatandaşlığınızın bulunduğu ülkeden alacağınız bir doğum belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir. Bazı durumlarda  Almanca tercümesi de istenebilmektedir.

Evlilik cüzdanı
Evliliğinizi kanıtlar nitelikte bir belgedir. Bu belgenin apostilli olması ve tercümesi gerekmektedir.

Avusturya´da çalışmak istediğinizi kanıtlayan bir beyanname
Avusturya çalışma izni alabileniz için bu durumu talep ettiğinize dair belgeyi beyan etmeniz gerekmektedir. Bazı durumlarda Almanca tercümesi ile beraber talep edilmektedir.

Mali evraklar
Bu belge genel olarak finansal belgelerinizi temsil etmektedir. Ülkede herhangi bir bankadan açacağınız hesabınızda belirli bir miktar paranız olması yanında, kendinizi ve ailenizi ekonomik olarak geçindirebileceğinizi kanıtlamanız gerekmektedir.

Sağlık sigortası
Anlaşmalı sigorta şirketlerinden 30.000 euro teminatlı bir sağlık sigortası yaptırmalı ve bu belgeyi de beyan etmeniz gerekmektedir.

Avusturya’daki ikamet yeri
Çalışma izniniz dolayısı ile ikamet edeceğiniz yerin önceden beyan edilmesi gerekmektedir. Ülkede konaklamanız süresince hangi adreste ikamet edecekseniz açık adresinizin bulunduğu belgeyi ibraz etmeniz gerekmektedir.

Oturum İzni Uzatma
Avusturya çalışma izni  başvurunuzun onaylanması akabinde Avusturya’ya gittiğinizde  gerçekleştireceğiniz ilk prosedürlerden biri gittiğiniz ilk bir hafta süresince oturum izni başvurusunda bulunmanızdır. Oturum izniniz onaylandığı takdirde mesleki amaçlı olarak ikamet etme hakkınız oluşacaktır. Ancak bu aşamada hayatınızı Avusturya’ya dizayn edip mesleğinizi ve yaşamınızı burada sürdürmek istiyorsanız oturum izninizi genellikle 12 ay süre ile yenilemeniz gerekmektedir. Oturum süreniz dolmadan başvurunuzu gerçekleştirmelisiniz, aksi takdirde başvurunuz düşecek ve ilk defa oturum başvurusu yapıyor muamelesi göreceksiniz. Avusturya çalışma vizesi dolayısı ile ülkede ikamet ederken işinizin 12 aydan uzun sürmesi durumunda oturum izninizi yenilemeniz gerekecektir. Avusturya çalışma vizesi için istenilen evraklarınızı başvurunuz sırasında yeniden beyan etmeniz gerekebilmektedir.

Çalışma izniniz dolayısı ile ailenizi yanınıza almak istediğiniz durumlarda ;
“Kırmızı-Beyaz-Kırmızı”( Rot-Weiβ-Rot-Karte) sahibi olduğunuz takdirde aile üyelerinizi de yanınıza alma hakkınız bulunmaktadır. Aile üyeleriniz için başvuru yaparken herhangi bir kota sınırlaması olmadığını bilerek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Yani  Avusturya ailenizin her üyesi  için başvuru yaparken sizi sınırlamamaktadır. Kırmızı-Beyaz-Kırmızı-Kart dolayısı ile aile üyelerinizi mesleki, eğitim, yaş durumlarına göre Avusturya iş piyasasına dahil etmeniz de mümkün olabilmektedir.

Çalışma vizesi ile ilgili evraklarınızı hazırlayarak irtibat adreslerimizden veya kargo vasıtası ile bizlere ulaştırabilirsiniz. Profesyonel kadromuz başvurunuz esnasında sizlere destek olmaktan mutluluk duyacaktır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek