Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avusturya Oturma Izni Alma

Avusturya oturum vizesi ülkeye turistik ya da ziyaret amacıyla gitmek için alacağınız Schengen vizesinden farklı bir vize türüdür. Schengen vizesi kısa süreli seyahatlerinizde edinmeniz gereken vize türü olup en fazla ülkede 180 gün içerisinde 90 gün kalabileceğiniz şekilde verilmektedir. Bu sebeple de  Avusturya’ya uzun süreli gitmeniz gereken durumlarda herhangi bir yarar sağlamamaktadır. 

Ülkede işiniz dolayısı ile uzun süre ikamet etmek istediğinizde yani Avusturya çalışma vizesi başvurunuzda ya da eğitim dolasıyla, aile birleşimi sebebiyle uzun süreler boyunca Avusturya sınırları içerisinde konaklamak istediğiniz zamanlarda  sizlere yardımcı olabilecek tek vize türü Avusturya oturma izni olacaktır. Bu tarz uzun süreli ikamet durumlarınızda ülkede kalış sebebinize göre bir oturma izni belirlemeniz gerekmektedir.

Avusturya vize başvurusu oturum izinleri aslında genel bir isimdir. Şöyle ki aileniz dolayısı ile, işiniz ya  da eğitiminiz sebebi ile ülkeye gitmeniz gereken durumlarda bu vize türüne dahil olmaktasınız. Bunun yanı sıra uzun süredir oturum iznine sahip iseniz de vatandaşlığa başvuruda da bulunabilmektesiniz. Ancak vatandaşlık alabilmek için de yine öncesinde oturum iznine sahip olmanız gerekmektedir. Sizlere vatandaşlık verilirken de değerlendirilecek kriterler arasında ülkede kaç yıldır ikamet ettiğiniz olacak ve konsolosluk için bu durum önem arz edecektir. Türkiye Cumhuriyetinde oturum izniniz için ilk yapmanız gereken başvuru amacınızı belirleyerek ilgili kurumlara başvuruda bulunmanız olacaktır.

Ülkede kalmanız için onay aldıktan sonra ise başvurunuzun Avusturya ayağı prosedürleri için Avusturya federal hükümeti göçmenlik ofisine evraklarınızı ve onay belgelerinizi ulaştırarak avusturya oturum vizesi elde edebilirsiniz. Türkiye’de yapacağınız başvurular ise yalnızca İstanbul Başkonsolosluğuna ya da Ankara Büyükelçiliğine yapılmaktadır. Türkiye sınırları içerisinde hangi bölgeye ikametiniz daha yakınsa o kuruma başvuruda bulunmalısınız. Oturum izniniz için konsolosluğa başvurmadan önce ise izlemeniz gereken birkaç adım daha olacaktır. Avusturya oturum izni işlemlerinde konsolosluğun yetki vermiş olduğu aracı şirket vasıtası ile parmak izi randevusu tarzı prosedürleri yerine getirmeniz gerekmektedir.

 Bu prosedürlerin  önceki aşamasında da kurumumuz sizlere evrak düzenlemenizde ve parmak izi randevusu tarzı işlemlerinizde aracı kuruma  ulaşmanıza kolaylık sağlayacaktır.

Oturma izni başvurusu

Oturma izni başvurularınızda hangi amaçla konaklayacaksanız ona göre evraklarınızı düzenlemeniz gerekmektedir. Avusturya çalışma vizesi başka evraklar gerektirirken, aile birleşimi ve eğitim vizesi başka prosedürler gerektirecektir. Aile birleşimi Avusturya vatandaşı ya da uzun süredir Avusturya’da ikamet etmekte olan biri ile evlendiğinizde, veya çok yakın bir akrabanızın oturum izni, vatandaşlığı sayesinde sizin de bu haktan yararlanabildiğiniz durumlarda geçerli olacak vize tipidir. Aile birleşimi evrakları genellikle evliliğinizi kanıtlar nitelikte olacak ve orijinallikleri önem arz edecektir.

Avusturya çalışma izni için yapacağınız başvuruda ise mesleki durumunuza dikkat edilecektir. Çalışma vizesinde gerekli olacak kırmızı beyaz kırmızı kart, mavi kart gibi meslek yeterliliğinizin üst düzeyde olduğunu kanıtlayacak faktörlerin olması gerekmektedir

Eğitim vizesi başvurunuz hangi eğitim türüne tabi olacaksanız ona göre değişiklik gösterecek evraklardan oluşacaktır. Ülkede almak istediğiniz lisans, yüksek lisans, doktora eğitimlerine göre Türkiye’de edinmeniz gereken belgeler farklılığa uğrayabilmektedir. Ülkede kalış amacınız her ne olursa olsun Avusturya ek olarak ülkeye uyum durumunuza göre değerlendirmelerde de bulunacaktır. Avusturya vizesi alırken oturum izinlerinizde bir diğer önemli kriter ise dil yeterliliğiniz olacaktır.

Avusturya oturma izni uzatma

Avusturya’da oturma izniniz ülkede bulunma amacınıza göre yapılan başvurularınız neticesinde aldığınız onay ile Avusturya göçmenlik ofisine ulaştırılmaktadır. Bunun sonucunda sizlere uyum durumunuza göre Avusturya oturma izni verilmektedir. Fakat oturum vizeniz sizin ülkede toplam konaklamak istediğiniz süreden kısa olabilmektedir. Oturma izniniz bittikten sonra ikamet etme hakkınız da dolaylı olarak düşmektedir ve bu yüzden yeniden bir oturma izni başvurusu gerçekleştirmeniz gerekecektir. Oturum izninizin uzatılma süresi her on iki ayda bir gerçekleşmektedir. Oturma izninizi hali hazırda ikamet süreniz bitmeden yenilemenizde, en azından yeni bir oturma izni başvurusu yapmanızda fayda olacaktır. Aksi takdirde uzatmak istediğiniz oturum izniniz ilk defa gibi kabul edilecek ve çok daha uzun prosedürler gerektirecektir.

Oturma izniniz ile ilgili tüm sorularınız, aklınıza takılan konular için müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçebilir veya irtibat adreslerimizden kurumumuza ulaşarak evraklarınızı bizzat kendiniz teslim edebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek