Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avusturya Turistik Vize Nasıl alınır?

Avusturya’ya turistik amaçla bir gezi planlıyorsanız turist vizesi başvurusu yapmalısınız. Çağrı merkezimizi arayıp Avusturya vizesi için gerekli evraklar 2024 ve Avusturya vize ücreti 2024 hakkında tarafınıza gönderilmek üzere bilgi maili talep edebilir, verilen bilgiler doğrultusunda evraklarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Sayfada yer alan Avusturya vize evrakları Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu ve Avusturya Ankara Büyükelçiliği’nin yayınladığı resmi bilgilere dayanarak hazırlanmıştır.

Avusturya turist vizesi, Avusturya’ya 90 günden kısa sürecek turistik amaçlı seyahatlerde başvurulması gereken bir vize türüdür. Schengen vize kategorisinde olan turist vizesi ile kişi Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkı kazanır. Ancak unutulmamalıdır ki bir vizeye sahip olunması ülkeye koşulsuz şartsız giriş yapılabileceği anlamına gelmez. Sahip olunan vize ile ülkeye giriş yapılıp yapılamayacağına sınır güvenlik yetkilileri karar verme yetkisine sahiptir.

Avusturya Turistik Vize Başvurusu İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Avusturya turistik vize başvurusu sırasında hazırlanması gereken evraklar kişinin mesleki bilgilerine göre değişiklik gösterir. Ayrıca kişinin sahip olduğu kendine özel bilgilere göre de değişiklik gösterir. Bu nedenle bu sayfada genel anlamda vize başvurularında gereken evraklar belirtilir ancak size özel eksiksiz evrak listesi için Happy Turizm müşteri temsilcileri ile görüşmeniz tavsiye edilir.

Avusturya vizesi için önceden hiç başvuru yapılmamışsa başvuru için kullanacağınız evrakların aslını ve fotokopisini birlikte sunmalısınız.

Avusturya turist vizesi başvurunuz için seyahat planınızı anlatan detaylı bir dilekçe yazmalısınız. Seyahat bitiminde ülkenize geri döneceğinize garanti vermeniz ve bunu destekleyici evraklar sunmanız vizenizin olumlu sonuçlanmasına katkı sağlayabilir.

Avusturya Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Standart Evraklar
Pasaport:
Avusturya turist vizesi için mevcut ve geçerli olan pasaportunuzda vizenin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfanın bulunması gerekir. Pasaportunuzun veriliş tarihi 10 yıldan eski ise lütfen Avusturya vize işlemleriniz başlamadan pasaportunuzu yenileyiniz. Planlanan Avusturya seyahat dönüşünden sonra da en az 3 ay geçerliliği bulunmalıdır.
Avusturya Vize Başvuru formu: Turistik geziniz için Avusturya Schengen vize başvuru formunu doldurmanız gerekir. Seyahat amacınızı başvuru formuna doğru kodlamayı unutmayınız. Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş bir vize başvuru formu vizenizin işleme alınma süresini kısaltabilir. Avusturya turistik vize formu doldurulduktan sonra gerekli olan yerlere mutlaka imza atılmalıdır. Eğer kişi imza atamayacak yaşta ise 2 velisi ya da yasal temsilcisi başvuru formunu imzalamalıdır. Her başvuru sahibi için birer form doldurulmalıdır. Form için verilen iletişim bilgilerinin doğru ve güncel olması gerekir. Avusturya Konsolosluğunun size ulaşması gereken durumlar söz konusu olursa verdiğiniz iletişim adreslerinden ulaşacağı için bu bölümleri özenle doldurmalısınız. Başvuru sürecinde Avusturya Konsolosluğu tarafından arandığınız takdirde lütfen bunu yetkililerimizle paylaşınız. Avusturya vize başvuru formu Happy Turizm müşteri temsilciniz tarafından doldurulur.
Biometrik Fotoğraf: Avusturya turistik vize başvurusu için kullanacağınız biometrik fotoğraf Schengen ölçülerine uygun ve güncel olmalıdır. Arka zemini açık renkli ve başvuru sahibinin yüzünün net çıktığı bir fotoğraf kullanılmalıdır. 2 adet biometrik fotoğrafa ihtiyacınız vardır. Bunlardan birini Avusturya Schengen vize başvuru formunu doldurduktan sonra sağ üst köşede fotoğraf için ayrılmış kısma yapıştırmalı, diğerini ise başvuru evraklarınızın içine eklemelisiniz.

Diğer Evraklar

Seyahat Sağlık Sigortası: Avusturya seyahatiniz için Schengen ülkelerinde geçerliliği olan zorunlu sağlık sigortası yaptırmanız gerekir. Sigorta acil durumları ve tüm seyahat süresini kapsayacak şekilde en az 30.000 Euro teminatlı olmalıdır. Avusturya seyahatiniz için talep etmeniz halinde ek hizmetimiz olarak sizin adınıza seyahat sağlık sigortası yaptırıp başvuru dosyanıza eklemekteyiz.
Konaklama ve Ulaşım Rezervasyonları: Avusturya turist vize randevusu sırasında konaklama ve ulaşım rezervasyonları sunulmalıdır. Seyahatinizin tamamını kapsayacak şekilde konaklama rezervasyonu yaptırmalı, boşta gün kalmamalıdır. Gidiş-dönüş ulaşım rezervasyonlarınızı mutlaka başvuru evraklarınızın arasına eklemelisiniz. Böylece Avusturya seyahatiniz sonrasında ülkenize döneceğinize dair kanıtlayıcı evrak sunmuş olursunuz.
Finansal Durumu Gösteren Evraklar: Kişinin Avusturya seyahatini finanse edecek güçte olduğunu kanıtlaması gerekmektedir. Son 3 aylık banka hesap dökümünü, hesap cüzdanını Avusturya Konsolosluğuna sunmalıdır.
Muvafakatname: Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse yalnız ya da ebeveynlerinden biri ile seyahat edecekse Avusturya turistik vize başvurusu sırasında Konsolosluğu noter onaylı muvafakatname sunmalıdır. Belge Almanca ya da İngilizce tercümeli olmalı ve orijinali sunulmalıdır. Kişi anne ve babasından biri olmadan seyahat edecekse birlikte seyahat edeceği kişiye (reşit olmalı) noter onaylı vekaletname verilmelidir.

Avusturya Turist Vizesi İçin Mesleki Evraklar

Çalışanlar
Maaş bordrosu, çalışma belgesi, SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü

İşverenler
Başvuran şirket sahibi ise, şirketin ticaret oda kaydı ya da faaliyet belgesi, vergi levhası ve ticaret sicil gazetesinin fotokopisi gereklidir.

Öğrenciler
Avusturya turist vizesi başvuracak kişi öğrenci ise diğer evraklarıyla birlikte öğrenci belgesi sunmalıdır. Başvuru için belgenin orijinali gereklidir.

Emekliler
Emekli başvuru sahibi emekli maaşını gösteren belgeler yani emekli maaşının işlem gördüğü banka hesap özeti veya emeklilik cüzdanını Avusturya Konsolosluğuna ibraz etmelidir.

Çiftçiler
Çiftçiler bağlı oldukları ziraat odasından çiftçilik belgesi almalıdır.

Avusturya Turistik Vize Ücreti 2024

Avusturya Schengen vize başvuru ücretleri 2024 yılında zamlanarak 80 Euro olmuştur. Bu ücret Konsolosluğa ödenen harçtır. Konsolosluk harcı, vize garantisi vermez, bu ücret yalnızca başvurunun değerlendirmeye alınabilmesi içindir. Turistik vize başvurusunda Konsolosluk harcına ek olarak Konsolosluğun yetkilendirdiği parmak izi merkezine de yaklaşık 20 Euro koordinasyon hizmet bedeli ödenmektedir. Hem Konsolosluk harcı hem parmak izi merkezine ödenen koordinasyon bedeli vize başvuru sonucu ne olursa olsun iade edilmemektedir. Avusturya turistik vize ücreti bedelleri vize başvurusunun red ile sonuçlanması halinde iade edilmemektedir ve bu paranın iadesinin talebi de mümkün değildir.

Happy Turizm ile Avusturya vize başvurularında ise Konsolosluk harcı ve parmak izi merkezi ödemeleri müşteri temsilcileri tarafından yapılır. Happy Turizm vize danışmanlık desteği ile vize başvurusu yapmak, vize başvurusundaki basit hataları ve bu hatalara bağlı red sonuçlarının önüne geçmeyi amaçlar. Vize onayı verme yetkisi yalnızca Avusturya Konsolosluklarına aittir, Happy Turizm ise Konsolosluğun vize değerlendirme kriterlerini göz önünde tutarak eksiksiz ve hatasız bir başvuru dosyası hazırlar. Böylece size zamandan ve paradan tasarruf sağlar.

Avusturya Turist Vize Randevusu İçin Happy Turizm Hizmetleri

Happy Turizm tüm Konsolosluklar ve Konsoloslukların yetkilendirdiği başvuru merkezlerinde vize başvurusu yapmaya, başvuru sonunda pasaport takibi yapmaya yetkili, A sınıfı acenta yetkisi olan akredite bir kuruluştur. Avusturya vize başvurularında Happy Turizm hizmetleri, başvuru öncesi, başvuru sırasında ve başvuru sonrası olarak devam etmektedir. Başvurudan önce Happy Turizm müşteri temsilciniz, planladığınız seyahate uygun vize türünüzü belirler, gerekli evrakları sizin bilgilerinize özel hazırlar, Avusturya turist vize randevusu alımını yapar ve randevu günü eksiksiz bir başvuru dosyası hazırlar. Randevu gününde başvuru merkezinde de sizlere eşlik ederek, dosyanın başvuruya verilmesi, ödemelerin yapılması işlemlerini tamamlar. Sizin randevu merkezinde tek yapmanız gereken parmak izi vermek olur. Başvuru sonrasında ise vize değerlendirme süresi bitince pasaportunuzu parmak izi merkezinden alarak dilediğiniz adrese teslim eder.

Avusturya vizesi başvurularınız için 0(312) 419 56 41 numaralı telefonu arayarak Happy Turizm hizmetleri hakkında daha fazla bilgi talep edebilir vize danışmanlık desteğimizden faydalanabilirsiniz.

Avusturya Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Avusturya turist vizesi için başvuruda bulunan kişilerin vize sonuçları evrakların tam ve doğru olması durumunda yaklaşık 6 ile 14 iş günü içinde açıklanmaktadır. Eksik ve hatalı evrakla yapılan başvurular ve özel durumlar söz konusu olması durumunda bu süre uzayabilmektedir. Avusturya Konsolosluğu gerek görmesi durumunda başvuru sahiplerinden ev evrak talep etme hakkına sahiptir. Lütfen sizden istenilen belgeleri doğru olarak ve zamanında temin etmeye çalışınız. Seyahat zamanına 15 günden daha az kalmış olan başvuru sahiplerinin vize başvuru kabulü Avusturya Konsolosluğu tarafından yapılmayabilir. Seyahat tarihlerinizi planlarken yaşanabilecek gecikmeleri göz önüne almalısınız. Avusturya turistik vize için tüm sorularınızı bilgi@happtyturizm.com adresinden yazabilir ya da çağrı merkezlerimizi arayarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek