Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avusturya Çalışma İzni Hakkında

Avusturya’ya seyahatleriniz için kısa süreli vize türü olan schengen vizesi, uzun süreli konaklamalarınız için ise ulusal vize/ D tipi/ oturum vizesi  çeşitlerinden birini almanız gerekmektedir. Schengen vizesi  en fazla 90 günlük  konaklamalarınız için verilebilmekte, daha uzun seyahatlar için ise ulusal vize tipi işlev görmektedir. Çalışma izni kapsamınız 90 günden kısa ise ayrıca bir işlem yapmadan Schengen vizeniz ile ülkeye giriş yapabilirsiniz. Ancak uzun süreli bir konaklama planlıyor iseniz  Avusturya çalışma izni dolayısı ile de oturum izni sahibi olmanız gerekmektedir.

Avusturya ülkedeki bazı meslek açıklıklarını gidermek için çalışma iznine olanak sağlayarak, yüksek nitelikli eleman istihdam etmek adına  Avusturya çalışma izni hakkını yürürlüğe sokmuştur. Bu haktan yararlanabilmek için bazı prosedürleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Öncelikle Avusturya’da uzun  süreli ikamet etmeniz için oturum izni hakkınızın olması gerekmekte, oturum izni ise çalışma ,aile birleşimi, eğitim izni sebepler ile verilebilmektedir. Çalışma izni başvurunuzun gerçekleşebilmesi için öncelikli olarak ikametinize en yakın Büyükelçiliğe ya da konsolosluklara Çalışma izni talebinde bulunmanız gerekmektedir. Avusturya çalışma izni elde edebilmek için bazı mesleki yeterlilikleriniz olması istenmektedir. Bu yeterlilikleri ölçmek için ülkenin yapmış olduğu bir puanlama sistemi olacaktır. Bu puanlama sistemi sonrasında da asgarinin üzerinde bir puan alabildiğiniz takdirde “Kırmızı-Beyaz-Kırmızı-Kart” ( Rot-Weiβ-Rot-Karte) sahibi olmaya hak kazanacaksınız.

Avusturya çalışma vizesi

Çalışma izni Avusturya sınırları içerisinde herhangi bir sıkıntı yaşamadan mesleğinizi icra edebilmeniz için verilen vize türüdür. Ülke istihdam açığına son vermek amacı ile vatandaşları Rot-Weiβ-Rot-Karte ( Kırmızı-Beyaz-Kırmızı-Kart) adı altında bir kart sistemine tabi tutmaktadır. Bu sistem Avrupa ülkelerindeki mavi  kart sistemi olarak adlandırılmaktadır. Üçüncü dünya ülkelerinden gelen iş göçüne fırsat sunan bu kart sistemi ile ülke sizleri puanlam sistemi ile değerlendirmektedir. Bu puanlama sisteminde kalifikasyon  durumunuza, mesleki tecrübe ve yeterliliklerinize, yaş ve cinsiyet faktörlerinize, dil yeterliliklerinize bakılmakta, bu kriterler aracılığı ile puanlamada bulunulmaktadır. Sistemden alacağınız geçerli puan ile “Kırmızı-Beyaz-Kırmızı –Kart” sahibi olmaktasınız.

Bu kart sizlere 12 ay süreyle verilmekte olup, başvurusu yapılan işverenin yanında çalışma imkanı sunmaktadır. Bu kart sayesinde ayrıca aile üyelerinizi de yanınıza alabilme imkanınız bulunacaktır. Aile üyeleri için herhangi bir kota sınırlanması bulunmamakta olup, iş piyasasında kolaylıkla yer edinebilme hakları da belirli prosedürler dahilinde mevcut olmaktadır. Mesleki yeterlilikleriniz dolayısı ile üstün nitelikli olarak değerlendirildiğiniz takdirde Avusturya sizler için farklı fırsatlar yaratabilmektedir. Bu kategoriye dahil iseniz peşin olarak herhangi bir iş ilişiği belirtmeden “Kırmızı-Beyaz-Kırmızı-Kartınız ile direkt olarak Avusturya’da  altı aylığına iş arayabilme hakkınız bulunmaktadır. Avusturya çalışma izni ve Kırmızı-Beyaz-Kırmızı kart alabilmenizi kolaylaştıracak bir başka etken de Avusturya sınırlarında bazı meslek grubu açıklarının bulunması dolayısı ile özellikle istihdam edilecek mesleklere sahip olmanızdır. Bu açıklar genellikle mühendislik dahilindeki meslek gruplarında olmaktadır.

Avusturya’nın çok yönlü bir piyasası bulunduğundan ötürü Avusturya çalışma vizesi alırken yalnızca kalifiye mesleklerin avantajlı olacağı düşünülmemelidir. Avusturya’da başka çok yönlü işler de yapabilme fırsatınız bulunabilir. Avusturya çalışma izni sahibi olduğunuz takdirde belirli formaliteleri yerine getirerek kendi işinizi kurma fırsatınız da olacaktır. Avusturya coğrafi konumu itibari ile farklı iş kollarına odaklanabilmenizi  kolaylaştıracaktır. Fakat bunun için de yine” Kırmızı-Beyaz-Kırmızı –Kart” sahibi olmanız gerekmektedir.

Avusturya’nın bu çok rekabetli fırsatından yararlanmak için ülkenin istediği bazı yeterlilkleri sağlamanız gerekmektedir. Temin etmeniz gereken evraklar bireysel farklılıklar göstermekle beraber bazı ortak kriterler değerlendirmeye alınacaktır. Ülkeye uyum sağlama durumunuz, dil yeterliliklerinizin yanı sıra kart sahibi olabilmeniz için en çok da eğitim durumunuz göz önünde bulundurulmaktadır. Avusturya’da b ir üniversitede okuduğunuz takdirde işiniz çok daha fazla kolaylaşacaktır.

Fakat başka bir ülkede eğitiminizi tamamladıysanız yine akredite durumları ile eğitiminiz olumlu değerlendirilebilir. Avusturya’da çalışma vizesine sahip olmak için bireysel amaçlarınızı ve mesleki kalifikasyonlarınızı iyi belirleyerek başvurunuzu gerçekleştirmelisiniz. Gereken evrakları eksiksiz  temin etmeniz size kolaylık sağlayacaktır. Çalışma izninizi uzatmak istediğiniz durumlarda Avusturya’daki yetkili kuruluşlara çalışma izni süreniz bitmeden, yeniden bir başvuru yapmanız gerekmektedir. Ülkede yeterli ikamet süreniz olduğunda süresiz oturma izni başvurunuzu gerçekleştirerek bu prosedürlerden muaf olabilirsiniz.

Çalışma izni için gereken evraklarınızı temin ederek irtibat adresimizden bizlere ulaştırabilirsiniz. Uzman ekibimiz başvuru süreçlerinde sizlere destek olacaktır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek