Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Erasmus Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

Almanya Erasmus Vize İşlemleri Almanya’da 90 gün üzeri oturumlar ulusal vize (uzun süreli) kapsamında değerlendirilmektedir. 90 gün ve üzeri Yüksek lisans, Doktora, Erasmus değişim programı ve diğer Öğrenci Değişim Programları Almanya Ulusal Vize kategorisinde değerlendirilmektedir.

Almanya Erasmus Vizesi 2024

Almanya, bilim ve araştırmanın uluslararası düzeyde etkin olmasını sağlamak, uzun vaadeli ve sürdürülebilir iletişim ağlarının kurulması amacıyla nitelikli yabancı öğrencilerin Alman üniversitelerinde eğitim görmesini hedefleyen Erasmus programı için talep edilen vize türü ulusal vizedir. Öğrenci konsolosluğa şahsen başvuru yapmalıdır. 

Avrupa Birliği Üniversite Öğrencileri Değişim Programı “Erasmus” programı kapsamında Almanya, Türkiye’nin en önemli partner ülkesidir. Erasmus değişim programıyla öğrencilerin uluslararası tecrübe kazanması, yabancı dil bilgisi ve kültürlerarası yeterlilik kazanması, meslek hayatına bir adım önde başlamaları hedeflenmektedir. Erasmus programı ayrıca öğrencilere uluslararası bir özgeçmiş kazandırma imkânı da tanımaktadır.

AB Erasmus Programı 1987’den beri uygulanmaktadır. 1987’den beri yaklaşık 1,4 milyon üniversite öğrencisine Avrupa’nın 30 ülkesinde öğrenim görme imkânı sağlamıştır. Erasmus programı Türkiye’de ilk kez 2004/2005 öğretim yılında uygulanmıştır. 2004/2005 öğretim yılından bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti üniversite öğrencilerin ve akademisyenlerinin yaklaşık %25’i eğitimlerini Erasmus değişim programına katılarak Almanya’da devam ettiler.

Almanya’da Sokrates/Erasmus için DAAD (Alman akademik değişim servisi) ulusal ajans misyonunu üstlenmiştir. Türkiye’de ulusal ajansa tüm AB-Eğitim programlarında koordinasyon rolünü üstlenmektedir.

Almanya’da 90 gün ve üzeri yüksek lisans, doktora, Erasmus vb. eğitim programları almak amacıyla ulusal vize talebiniz için randevu olarak Almanya Konsolosluğuna şahsen başvuru yapabilirsiniz. Almanya Erasmus vize başvurularında gerekli evraklar eksiksiz olarak sunulmalıdır.

Almanya Erasmus Öğrenci veya Staj Hareketliliği Genel Başvuru Şartları

  • Türkiye’de Erasmus Hareketliliği dahilinde faaliyet gösteren herhangi bir yükseköğretim kurumunda örgün eğitim kademelerinin birinde (birinci, ikinci veya üçüncü) öğrenim görüyor olması,
  • Birinci kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 olması,
  • İkinci ve üçüncü kademe öğrencilerinin kümülatif not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması gerekmektedir.
  • Almanya Erasmus Vizesi İçin Gerekli Evraklar
  • Almanca, eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış iki adet başvuru formu ve ikamet sözleşmesi 
  • Pasaport (pasaport son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalı ve fotokopisiyle birlikte sunulmalıdır.)
  • Beyaz fon üzeri 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Almanya’daki üniversite/yüksek okulun kabul belgesi (fotokopi veya scan çıktısı yeterlidir) 
  • Öğrenci belgesi (İngilizce öğrenci belgesi kaşeli, imzalı ve orijinal olarak ibraz edilmelidir)
  • Transkript (Orijinal, İngilizce transkript kaşeli, imzalı olarak ibraz edilmelidir.)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği. Nüfus Kayıt Örneği'nde “Düşünceler” bölümünün de eksiksiz doldurulmuş olması gerekmektedir. 
  • Ulusal kimlik aslı ve fotokopisi
  • Eğitim programı sertifikası
  • Eğitim programının masraflarının karşılanabileceğine dair teminat belgeleri
  • Konaklama masrafları ve eğitim bursunu belgeleyen teminat belgeleri (Burs belgeleri ve iki adet fotokopisi)
  • SGK’dan yurt dışı sağlık sigortası (Formül A/T 11). Bu belgenin ibraz edilemediği durumlarda: Seyahat sağlık sigortası yapıldığına dair belge
  • Otel ve uçak bileti rezervasyonu (Schengen yetkilimizde saat yolculuk ve saatlerini belirterek talep edebilirsiniz.)

Almanya Ulusal Vize Sonuçlanma Süresi

Almanya Büyükelçiliği veya Almanya KonsolosluğuVize Bölümü, Ulusal Almanya Vizesi başvurularında genellikle Almanya´daki makamları da (yabancılar dairesi, Federal Çalışma Ajansı) işlemlere dahil etmesi gerektiğinden işlem süresi uzayabilmektedir. Almanya ulusal vize başvurularının sonuçlanma süresi 3 ayı bulabilmektedir.

Almanya Erasmus öğrenci hareketliliği ve staj hareketliliği için 2024 yılı "Almanya Erasmus Vizesi" başvurularınızı Happy Turizm Vize - Danışmanlık Schengen departmanı uzman ekibi ile gerçekleştirebilirsiniz. Schengen vizelerinin dışında Almanya için 90 günden uzun süreli ikamet gerektiren ulusa vize başvuruları için de danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret ederek iletişim bilgilerimizi görüntüleyebilirsiniz. 

Almanya Erasmus Vizesi Bloke Hesap Nedir?

Erasmus kapsamında Almanya’da eğitim alacak kişiler Erasmus vize başvurularında eğitim boyunca masrafların nasıl karşılanacağını beyan etmek zorundadır. Erasmus kapsamında staj, eğitim, üniversite öğrenimi gibi eğitimler amaçlanabilir ve bu durumda kişinin Erasmus vizesi başvurusu yapması gerekir. Eğitimin ilk yılındaki masrafların nasıl karşılanacağıyla ilgili beyan istenir. Erasmus vizesi başvurusu sırasında maddi durum beyanı temelde iki kategoriye ayrılır;

Tam Bursluluk İspatı (%100): Burs süresi ve burs miktarının tam olarak karşılandığını gösteren Burs Onayı belgesi sunulabilir 
Kısmi Bursluluk Beyanı (örn: Erasmus, Üniversite bursu vs. ): Bu durumda iki belge sunmak gerekir.
Kısmi burs miktarını ve burs dönemini belirten Burs Onay belgesi
Kısmi burs ile "BaföG-Förderungshöchstsatz" tarafından belirlenmiş aylık asgari 853 Euro tutar arasında kalan eksik meblağın ispatı. Örneğin bursunuz 500 Euro ise Almanya’da kaldığınız her ay için aylık 353 Euro gelir beyanı da ispat etmeniz gerekir. Bu ispatı aşağıdaki yöntemlerle yapabilirsiniz. 
Erasmus bloke hesap hizmeti veren bir bankadan hesap açılabilir ve aylık eksik meblağ bu hesaba yatırılabilir. Türkiye’de İş Bankası Almanya’daki öğrenciler için bloke hesap hizmeti sunmaktadır.

Sponsor tarafından Almanya’daki Yabancılar Dairesi’nde verilmiş ve taahhüt edenin ödeme gücünün kanıtlandığı bir taahhütname. Taahhütnamede alış amacı açıkça belirtilmelidir.
Sadece İstanbul ve İzmir Konsolosluklarından başvuru yapanlar için; Türkiye’den bir sponsorun noter onaylı olarak vereceği taahhütname. Sponsorun gelir beyanları, banka hesapları ve mal varlığına ilişkin belgeler de ibraz edilmelidir. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek