Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Almanya vatandaşlığına geçişte pek çok kriter göz önünde bulundurulmalıdır. Kan bağı ile vatandaşlık elde edilebileceği gibi ebeveynlerinden her ikisi de yabancı bir ülke vatandaşı olan şahıslar da  şartlar dahilinde vatandaşlık hakkından yararlanabilmektedir. Almanya’da vatandaşlık hakkı her bireyin hür iradesinde olmakla beraber ülke için de yerine  getirilmesi  gereken prosedürler olacaktır. Anne ve babanın ülke vatandaşı olması durumunda ek olarak bir işleme tabi tutulmadan otomatik olarak Alman vatandaşlığına hak kazanmışsınız demektir Yalnızca babanız Alman vatandaşı ise ülkenin yetkilendirdiği kurumlardan onay alarak vatandaşlık başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ailenizden herkes yabancı bir ülke vatandaşı ise daha farklı işlemleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ailenizin ve sizin asgari olarak 8 yıldır ülkede ikamet ediyor olması gerekmektedir.  Sizlerden Almanca dil yeterliliğinizi ve ülkenin demokratik ve sosyal düzenine uyum sağlayabileceğinizi kanıtlayacak belgeler istenecektir.

Almanya vatandaşlığınız için iyi bir imkan sunan kan bağı ilişiğinden uzak bir standartta iseniz Almanya vatandaşı olan eşiniz vasıtasıyla koşulları yerine getirdiğiniz takdirde  vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz. Eğer sizler için bu ihtimal de gerçekleşmiyorsa bu durumda da ülke sizden en az sekiz yıldır Almanya'da ikamet etmenizi, süresiz Almanya oturum iznine sahip olmanızı isteyecektir. Bu koşulları sağladığınız takdirde asıl hangi ülke vatandaşı olduğunuza bağlı olarak edinmeniz gereken belgeler ve koşullarınız değişiklik gösterecektir.

Alman Vatandaşlığı Şartları

Almanya’da vatandaşlık hakkınız  şayet ebeveynleriniz  Almanya vatandaşı ise herhangi bir prosedüre bağlı kalmadan elde edebileceğiniz bir haktır. Ancak bu fırsat her birey için geçerli olmayacağından uygulanması gereken bazı formaliteler, bu formalitelerin gerektirdiği belirli şartlar olacaktır. Yalnızca aile bireylerinizden birisi, özellikle babanız Alman vatandaşı ise konsolosluğun yetkilendirdiği kuruluşlardan onay almanız gerekecektir. Aile bireylerinizin onayı gerçekleştiği takdirde başvuru talebinde bulunabilirsiniz. Eğer herhangi bir kan bağı ile Almanya’ya bağlı değilseniz o zaman ülkede sekiz yıldır yaşıyor olmanız,  süresiz oturum iznine sahip olmanız gerekecektir. Bu prosedürlerin yanı sıra Almanca dil yeterliliğiniz temel düzeyde önem teşkil edecektir. Ülkenin beşeri yaşam düzeyi, demokratik konumu, sosyal hayatına uyum sağlamanız da Almanya vatandaşı olmak için önemli bir kriterdir.

Sizlere  dil ve sosyal yeterliliğinizin ölçüleceği testler uygulanacak olup bu testler sonucunda başvurunuzun ne derece sağlıklı olacağı tartılacaktır. AB vatandaşı ya da İsviçre vatandaşı değilseniz bağlı olduğunuz ülkeye göre işlemleriniz farklılık gösterecek, yeterlilik ve Almanya da  yaşam süreniz zamansal olarak değişikliğe uğrayacaktır. Eğitim için aldığınız oturum izniniz süresiz oturum iznine dahil olmamaktadır, bu yüzden başvurunuz da yeterli bir kriter olarak kabul edilmeyecektir. Almanya vatandaşlığı talebinizde herhangi bir suçtan mahkum edilmemiş olmanız gerekmektedir. Tüm bu kriterleri göz önünde bulundurarak başvurularınızı gerçekleştirmeniz  kolaylık sağlayacaktır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek