Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Vize Reddi Nedir?

Almanya vize başvurularında vize onayı verme veya vize başvurusunu reddetme kararı yalnızca vize başvurusunun yapıldığı bölgenin yetki alanındaki Almanya Konsolosluğu’na aittir. Almanya vize reddi kararı vize değerlendirme bitimi sonunda red mektubu ile birlikte başvuran kişiye iletilir. Bir vize başvurusunda evrakların eksiksiz olarak sunulmuş olması vize garantisi vermeyeceği gibi vize reddi ile de sonuçlanabilir. Vize reddine itiraz hakkı bulunur.

Almanya vize işlemleri sırasında seyahat amacına ve mesleki bilgilere uygun evrak sunmak, başarılı bir vize başvurusu için ilk adımdır. Ancak sunulan evrakların seyahat amacını yeterince açık bir şekilde belirtmesi, inandırıcı bulunması gibi güçlü olarak hazırlanması gerekir. Sadece evrak vermek vize başvurusu için yeterli değildir. Örneğin başvuru dosyasındaki İngilizce vize talep dilekçesi vize kararını etkileyen başlıca belgelerdendir. Vize talep dilekçesinde seyahatin amacı, tarihleri, finansal yeterlilik iddiası gibi bilgiler bulunmalıdır. Vize talep dilekçesinde belirtilen seyahat tarihlerini destekleyen otel ve uçak rezervasyonları, seyahat amacını gösteren belgeler, seyahat masraflarını karşılayabileceğini gösteren banka hesap dökümü ayrıntıları kontrol edilmelidir.

En sık karşılaşılan Almanya vize red sebepleri belgelerin seyahat amacını yeterince desteklememesinden ve evrakların inandırıcı bulunmamasından kaynaklanır. Unutulmamalıdır ki vize bir göç politikasıdır ve vize başvurusu deneyim isteyen bir süreçtir. Bu nedenle profesyonel vize danışmanlık desteği basit hatalardan kaynaklı vize retlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Almanya Vize Reddi 2024

Bir vize başvurusu yapılırken Konsolosluğun değerlendirme kriterleri göz önünde tutularak dosya hazırlanmalıdır. Schengen vize başvurularında Almanya vize reddi nedenleri Konsolosluk tarafından belirlenmiştir. Konsolosluğun bir dosyayı hangi kriterlere göre değerlendireceği, vize onayı vermesinde bir sakınca olup olmaması gibi durumlar önceden tahmin edilebilir bir durumdur. Bu nedenle vize danışmanlık hizmetleri deneyim ve bilgi sayesinde bu vize red sebeplerine hakimdir ve vize başvuru dosyasının zayıf yanlarını görerek başvurunun olumlu sonuçlanması için dosyanızı güçlendirir.

Almanya vize reddi 2024 yılında da belirli kriterlere göre değerlendirilmektedir. Değerlendirme kriterlerinin başında sunulan tüm evrakların birbiriyle eşleşmesi, birbirini desteklemesi ve tutarlı olmasıdır. Örneğin kişi Almanya’daki bir yakınını ziyaret edecekse fakat Almanya’daki belediyeden onaylı bir davetiye sunmamışsa seyahat amacını destekleyen belgeler tutarsız ve eksik olduğu için red verilebilir.

Almanya Vizesi Neden Reddedilir?

En sık karşılaşılan vize reddi nedenleri aşağıdaki gibidir;

Seyahat belgelerinin eksik olması veya sunulan evrakın inandırıcı bulunmaması; Vize red nedenleri içinde en sık karşılaşılan red nedeni budur. Bu nedenden vizeniz reddedildiyse evraklarınız seyahat amacınıza uygun olarak hazırlanmamış veya hazırlanan evraklar inandırıcı bulunmamıştır. Yani sadece birkaç evrak vererek başvuru yapmışsınız demektir.

Yeterli finansal kanıt bulunamaması; Genellikle kişinin Almanya vize işlemleri sırasında, seyahati süresince ve ülkesine dönüşü için yeterli maddi kanıt, banka hesabı sunulmaması durumunda ortaya çıkan nedendir. Son 3 aylık banka hesap dökümünde düzenli hareket olmaması, düşük limitli banka hesabının sunulması, rezervasyon yapılan otel ve uçak fiyatlarının banka hesabındaki paradan fazla olması gibi nedenler bu sonuca yol açabilir.

Kişinin ülkesine döneceğine dair inanç oluşmaması; bu nedenle alınmış bir vize reddi, kişinin ülkesindeki sıkı bağlarını yeterince ispatlayamaması, çalışıyorsa iş bağlantılarını, çalışmıyorsa da ülkesiyle olan vazgeçemeyeceği bağlarının ispat edilmemiş olmasından kaynaklanır. Almanya vizesi neden reddedilir sorusunun en sık karşılaşılan cevaplarından biridir.

Seyahat sağlık sigortasının uygun bulunmaması; Seyahat sağlık sigortası seyahat tarihlerini kapsamalı, 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen üyesi ülkelerde geçerli olmalıdır. Teminat miktarı düşük, seyahat tarihlerini kapsamayan veya sadece Almanya'da geçerli bir seyahat sigortası sunulmuşsa bu nedenden Almanya vize reddi alınabilir.

Diğer red nedenleri; başvuru sahibinin, herhangi bir Schengen üyesi ülkeye giriş yasağının bulunması, üye devletlere girişinin tehlikeli bulunması gibi nedenler de daha az karşılaşılan Almanya vize red sebepleri arasındadır. Bu nedenden red almak oldukça tehlikelidir ve sonraki vize başvurularınızı da en çok etkileyen kararlardan biridir.

Almanya Vize Reddine İtiraz

Vize reddi almak, yeniden vize başvurusu yapmaya engel olmayacağı gibi red ile sonuçlanmış mevcut başvuruda da red kararına itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Vize reddine itiraz kararı veren Konsolosluğa itiraz dilekçesi yazılarak yapılır. Almanya vize işlemleri, itiraz dilekçesinin standart veya belirli bir formu bulunmaz. Dilekçede itiraz nedenlerinizi açık ve net bir şekilde belirtmeniz ve dosyanızdaki redde neden olan unsurların ortadan kaldırıldığına dair ek evraklar sunulabilir. Örneğin seyahat sigortasının uygunsuzluğundan kaynaklı bir red alınmışsa seyahat tarihlerinize ve Konsolosluğun belirttiği şartlara uygun bir seyahat sağlık sigortası itiraz dilekçesiyle birlikte Konsolosluğa sunulabilir. Red kararının verildiği tarihten itibaren en geç 1 ay içinde itiraz dilekçesi Konsolosluğa ulaştırılmış olmalıdır. Kargoda yaşanacak gecikmeler geçerli mazeret olarak kabul edilmemektedir.

Almanya Vize Reddi Durumunda Yeniden Başvuru Mümkün mü?

Elbette bir vize reddi sonunda yeniden Almanya vize başvurusu yapmak mümkündür. Ancak yeniden başvuru yapıldığından önceki red kararı da başvuru dosyasında kötü bir referans olacağı unutulmamalı ve buna göre güçlü bir dosya hazırlanmalıdır. Aslında tercih edilen tabii ki hiç Almanya vize reddi almamış olmaktır. İlk vize başvuruları bu nedenle önemlidir. Vize reddinden sonra hazırlanan dosyada yazılacak vize talep dilekçesinde durum belirtilebilir. Önceki red nedenlerinin ortadan kaldırıldığına emin olunarak yeni vize başvuru dosyası hazırlanmalıdır. Nitekim red referansı olan bir dosyayı Konsolosluk gözüyle, Konsolosluğun değerlendirme kriterleri göz önünde tutularak yeniden hazırlamak gerekir. Vize reddi alındıysa ve yeniden başvuru yapılmak isteniyorsa size en yakın ofisimizi ziyaret edebilir veya 0(312) 419 56 41 numaralı telefondan vize başvurusu yapabilirsiniz. Yeniden vize başvurularınızda önceki vize reddini müşteri temsilcinize bildirmeniz güçlü bir dosya hazırlığı için şarttır.

Almanya vize reddi alınması halinde başvuru için ödenen Konsolosluk harcı ve başvuru merkezi ücretleri geri ödenmemektedir. Başvuru esnasında vize reddi alınması halinde ücret iadesi istenmeyeceğine dair yazılı bilgilendirme de imzalanmaktadır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek