Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Staj Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

Almanya’da staj yapacağınız süre 90 günü aşmayacak ise Schengen vizesi alabilirsiniz. Schengen kategorisine giren Almanya staj vizesi 2024 yılı başvurularında, 12 yaş üstü tüm başvuru sahiplerinin şahsen parmak izi beyanında bulunması zorunludur. 25 Eylül 2014 tarihinden sonra Schengen vize başvuru işleminde parmak izi vermiş kişiler bu prosedürden muaf tutulmaktadır. Eylül 2014 tarihinden sonra Schengen vizesi aldıysanız bu bilgiyi Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize danışmanınızla paylaşınız. 

Almanya Staj Vize İşlemleri İçin Gerekli Belgeler

Standart Belgeler

  • Pasaport: Seyahat sonlanma tarihinden sonra en az 3 ay geçerliliği bulunan pasaport. Almanya vize başvurunuzda sunacağınız pasaport 10 yıldan eski olmamalı; en az 2 adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuza ek olarak pasaportunuzda kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfanın fotokopisini varsa son 3 yıl içerisinde temin etmiş olduğunuz Schengen, Amerika, Kanada, Avustralya, Kanada, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda…vizelerinizin fotokopilerini ibraz etmelisiniz. Evlilik ve boşanma durumlarından dolayı soyadı değişikliği olmuş başvuru sahibinin güncel kimlik bilgilerini içeren pasaportla başvuru yapması gerekmektedir.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Nüfus Cüzdanınızın okunaklı ön ve arka yüzünün fotokopisini sunmalısınız. Ayrıca yeni çipli kimliğinizle başvuruda bulunmuş ve yeni kimliğiniz Almanya staj vizesi başvuruları sırasında hazır değilse, nüfus müdürlüklerinden temin edeceğiniz geçici kimlik belgenizi ibraz etmeniz gerekecektir.
  • Almanya Vize Başvuru Formu: Almanya ziyaret vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmalı, şahsen imzalanmalıdır. 90 günden az staj vize başvuruları için Schengen vize başvuru formu, daha uzun süreli vize başvuruları için Almanya ulusal vize başvuru formu doldurulmalıdır.
  • Biyometrik Fotoğraf: Schengen Biyometrik ölçülerine uygun, arka fonu beyaz, son 6 ay içerisinde çekilmiş, 35x45 mm ölçülerinde 1 adet fotoğraf ibraz edilmelidir. Arka fonu beyaz olması gereken fotoğraflarınızın pasaportunuzda bulunan herhangi bir vizede kullanılmamış olması gerektiğini hatırlatırız.
  • Seyahat sağlık sigortası: 30.000 Euro teminatı bulunan seyahat sağlık sigortanızı, ıslak kaşe ve imzalı olarak sunmalısınız. Seyahat sağlık sigortanız seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde düzenlenmiş olmalıdır. Seyahat sağlık sigortalarınız seyahat tarihinizden en az bir gün önceyi ve bir gün sonrayı kapsayacak şekilde hazırlanmalıdır. Talebiniz halinde sigorta poliçenizi orijinal, kaşeli şekilde düzenlenmekteyiz.
  • Seyahat Rezervasyonları: Uçuş rezervasyonlarınız adınıza düzenlenmiş ve gidiş dönüş tarihleri ile seyahat detaylarını içerir olması gerekmektedir.
  • Konaklayacağınız ikamet adresine ait adres ve adres muhattabının iletişim bilgilerini içeren yazı.

Mesleksel Duruma Göre Değişen Belgeler
Çalışanlar için;

AB teşvik programlarıyla gerçekleştirilen stajlar için; 

  • AB Yerleştirme ve eğitim programı kapsamında Erasmus stajyerleri/bursiyerleri Türkiye’de eğitim gördükleri üniversiteden staj göreceklerine dair belgeyi sunmalıdırlar.
  • Türkiye’de üniversite öğrenimine devam eden öğrencilere 2. sınıfın sonunda sunulan staj imkânı için iş bulma birimi (ZAV) tarafından aracı olduğunu gösteren belgenin aslı ibraz edilmelidir.  

Uluslararası değişim programı çerçevesinde yapılan stajlar için;

Aracı olan kurumun staj detaylarını içeren yazısı gerekmektedir. (Örnek; DAAD-IAESTE, AIESEC, IAAS, GIZ, BVMD vb.)

Almanya Staj Sözleşmesi: Almanya’da staj yapılacak kurumla yapılan sözleşme sunulmalıdır. Erasmus stajyerleri için “Learning Agreement for Traineeships” tüm sayfaların eksiksiz olarak imzalanmış olması gerekmektedir.

Staj sözleşmesinin sunulamadığı durumlarda Almanya’daki işveren tarafından staj teyit yazısı sunulmalıdır. Teyit yazısı staj ücretinin, staj tarihleri, ve vize başvuru sürecinde staj sözleşmesinin neden sunulmadığına dair bilgi içermelidir.

**Müracaat sahibinin güncel olarak Türkiye’de çalıştığı iş ile ilgili aşağıdaki belgelerin Almanca tercümelerinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

İş Sözleşmesi: Üniversite’de akademisyen olarak sözleşmeli çalışan eğitim personellerin öğrenim kurumuyla yaptığı iş sözleşmesini ibraz etmelidir (90 gün ve üzeri başvurular için)

Öğrenci Belgesi: Başvuru sahibi hem çalışıyor hem okuyorsa okuldan öğrenim durum belgesinin orijinali ibraz edilmelidir.

Öğrenciler için;

  • Muvafakatname
  • 18 yaşını doldurmamış kişiler için hem anne hem de baba tarafından imzalı, noter onaylı, son 6 içerisinde temin edilmiş muvafakatname aslı ve fotokopisi ibraz edilmelidir. Vize başvuru formlarının hem anne hem de baba tarafından imzalı olması gerekmektedir. Boşanma durumunda velayet kararı sunulmalıdır.
  • Öğrenci Belgesi
  • Kişinin Türkiye’de öğrenim gördüğü kurumdan orijinal öğrenci belgesi temin etmesi gerekmektedir.
  • Staj Belgesi: Stajın hangi kurum aracılığıyla yapıldığına dair staj belgesi ibraz edilmelidir.

AB teşvik programlarıyla gerçekleştirilen stajlar için;

Örneğin; AB Yerleştirme ve eğitim programı kapsamında Erasmus stajyerleri/bursiyerleri Türkiye’de eğitim gördükleri üniversiteden staj göreceklerine dair belgeyi sunmalıdırlar.

Türkiye’de üniversite öğrenimine devam eden öğrencilere 2. sınıfın sonunda sunulan staj imkânı için iş bulma birimi (ZAV) tarafından aracı olduğunu gösteren belgenin aslı ibraz edilmelidir. 

Burs veya Hibe Belgesi: Almanya’da ikamet edeceği süre boyunca geçimini ne şekilde sağlayacağına dair belgeler ibraz edilmelidir. Belge stajyerin burs alma bilgisini, burs miktarını ve burs alacağı dönemi kapsamalıdır.

Almanya Erasmus Staj Vizesi İşlemlerinde Bloke Hesap

Almanya’da staj, eğitim, Erasmus stajı gibi nedenlerle seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı başvuru sahibi, Almanya’da yaşayacağı süre boyunca geçim masraflarını nasıl sağlayacağını vize başvurusunda belgelerle kanıtlamak zorundadır. Bu kanıt staj kapsamında alınacak burs da olabilir. 

Almanya Staj vizesi işlemi sırasında beyan edilen burs miktarı BaföG tarafından belirlenmiş aylık asgari 853 Euro’nun altında olamaz. Kabul edilen burs miktarı, BaföG tarafından belirlenmiş miktarın altındaysa kalan eksik meblağ için taahhütname veya bloke hesapta gelir beyan edilmelidir. Örneğin aylık burs miktarınız 300 Euro ise geri kalan 553 Euro tutarı sponsorunuz tarafından Almanya’daki Yabancılar Dairesi’nde taahhüt edilmeli veya bloke hesap açıp her ay için 553 Euro tutarı parayı hesaba yatırmanız gerekir. En sık uygulanan yöntem bloke hesaptır. 

Türkiye’den bloke hesap açmak isteyen kişiler Türkiye’deki İş Bankası aracılığıyla bloke hesap açabilirler. Bloke hesaba yatırılan para Almanya’da kalınacak toplam süre ay bazında hesaplanarak yatırılmalıdır. Örneğin stajınız 8 ay sürecek ise ve bursunuz 300 Euro ise BaföG aylık burs miktarına ulaşabilmek için her ay başına 553 Euro olmak üzere toplam 4,424 Euro para hesaba yatırılmalıdır. Bu yatırılan toplam paranın ayda en fazla 553 Euro’su çekilebilir olmalıdır. Bloke hesap sayesinde vize başvurusunda bulunan kişinin Almanya’da kalacağı tüm süre boyunca geçimini sağlayabilmesi amaçlanmaktadır. 

Almanya Staj Vizesi Kaç Günde Çıkar 2024

 Almanya'da yapacağınız staj 90 günden kısa süreli bir konaklama gerektiriyorsa C tipi vizeye, 90 günden fazla kalış gerektiren vize başvuruları için D vizeye başvurmalısınız.  C tipi Schengen vizesi için planladığınız seyahat tarihinden en geç 25-30 gün önce vize başvurunuzu tamamlamanız gerekecektir. Başvurular genellikle randevu tarihi sonrası 20 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. D vize için bu süre daha uzundur. D vizeye başvuracaksanız lütfen vize sonuçlanma süresi hakkında güncel bilgiyi Happy Turizm Vize - Danışmanlık Schengen departmanı müşteri temsilcisinden alınız.  Seyahat tarihinizden en erken 3 ay önce başvuruda bulunma hakkına sahipsiniz. Özellikle Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı veya Almanya’nın Paskalya ve Noel Bayramları öncesinde işlem süreleri uzayabilir. 

Almanya Staj Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Almanya vizesi başvuru formunuzun 17. maddesinde ikamet adresinizin yazılı olduğundan emin olunuz.
Gerek duyulması halinde Almanya Konsolosluğu ek belgeler de talep edilebilir.
Yukarıda belirtilen belgelerin eksiksiz olarak sunulmuş olması vize başvurunuzun olumlu sonuçlanacağını garanti etmez. Almanya vize başvuruları konusunda nihai karar yalnızca Almanya diplomatik temsilciliklerine aittir. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek