Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya’ya 90 günü aşmayan seyahat etmek isteyen bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları vizeye tabiidir ve Almanya vizesi için gerekli evraklar kişinin seyahat amacına ve mesleki bilgilerine göre değişiklik göstermektedir. Yeşil pasaport olarak da bilinen hususi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 90 güne kadar yapacakları Almanya seyahatlerinde vizeden muaftır. 

Almanya Schengen vizesi olarak da bilinen 90 günü aşmayan amaçlarla yapılacak seyahatlerde başvurulan Almanya vizesi başvurusu yapılırken vize türü vize başvurusundan önce seyahat amacına uygun olarak seçilmelidir. Almanya Schengen vizesi başvurusu turistik, ticari, aile-akraba-arkadaş ziyareti, kültürel amaçlı gezi, öğrenci gezileri olarak yapılabilir. Almanya vizesi için gerekli evraklar 2024 yılında Konsolosluğun uygun gördüğü evraklarla yapılmalıdır. Vize başvurusunda seyahatin amacına uygun belgeler ve amacı destekleyen dokümanlar sunulmalıdır. 

Almanya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Almanya turistik vizesi, ülkeye kısa süreli ve turistik amaçlı yapılacak seyahatlerde başvurulması gereken bir vize türüdür. Örneğin birkaç günlük bir Almanya gezisi planlanıyor ve ülkede otelde konaklanacaksa turistik vize başvurusu yapılmalıdır. Burada ayırt edici olan başvuru yapan kişinin herhangi bir yakınını ziyaret etmeyecek olması veya  ticari amaçlı bir konaklama yapmayacak olmasıdır. Almanya turistik Schengen vizesi başvurusunda kişilerin seyahat amacını destekleyen dokümanları mesleki bilgilerine göre düzenlemesi gerekir. Dolayısıyla Almanya vizesi için gerekli belgeler her başvuru sahibi için farklılıklar gösterir ve her başvuran için başvuru dosyası ayrı ayrı hazırlanmalıdır. 

  • Pasaport (Planlanan seyahatin dönüş tarihinden itibaren 6 ay daha geçerli olmalıdır ve son 10 yıl içinde alınmış olmalıdır)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş ve 35x45 mm ebatlarına uygun)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (E-devletten alınabilir, düşünceler kısmı doldurulmuş olmalıdır)
  • İkametgâh (E-devletten alınabilir)
  • Kimlik fotokopisi
  • Satın alınmış otel rezervasyonu (Ödemesi yapılmamış otel rezervasyonunun kabul edilmediğine ve vize reddine yol açabileceği bilinmelidir)
  • Seyahat tarihleri ile uyumlu uçak rezervasyonu
  • 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü (Banka hesap dökümünde seyahati karşılayabilecek kadar bakiye olmalıdır)

Mesleki bilgileri destekleyen dokümanlar;

SGK’lı çalışan ise; İş yerinden izin yazısı, iş yerinden alınan çalışma yazısı, son 3 aylık bordro, SGK hizmet dökümü, SGK işe giriş belgesi, çalıştığı şirketin ticaret sicil gazetesi, faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası
İş veren ise; şirketin antetli kağıdına yazılmış seyahat amacını, tarihlerini belirten ve şirketteki pozisyonunu belirten dilekçe, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, SGK hizmet dökümü
Emekli ise; Emekli olduğunu gösteren ve e-devletten alınabilir emeklilik belgesi, emekli maaşını aldığı bankadan hesap dökümü
Öğrenci, ev hanımı veya çalışmayan kişi ise; öğrenciler öğrenci belgesi eklemek şartıyla çalışmayan kişiler vize başvurusunda sponsor evrakları sunmalıdır. Sponsor evrakları da sponsorun mesleğine göre değişiklik gösterir, çalışmayan kişiler sponsor olamazlar. 
Çiftçi veya hayvancılık erbabı ise; Ziraat odasından alınan çiftçilik veya hayvancılık belgesi
Avukat ise; Bağlı bulunduğu barodan alınmış orijinal yazı ve avukatlık kimlik kartının fotokopisi
Doktor, eczacı, mühendis ise; Bağlı bulunan meslek odasından alınan üye sicil kaydı
**Turistik Almanya vizesi için gerekli evraklar başvuru sırasında güncel olmalıdır. Başvuru sırasında sunulan banka hesap dökümü geriye dönük son üç aylık ve başvuru tarihinden önce en fazla 15 gün içinde alınmış olmalıdır. Şirket evrakları da yine başvuru tarihinde güncel olmalıdır. Seyahat sağlık sigortası seyahat tarihinden bir gün önce başlamalı ve bir gün sonra bitmelidir.

Ticari Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Almanya’ya ticari bir toplantı yapmak veya fuar ziyareti amacı ile seyahat etmek isteyen bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize başvurularında Almanya ticari vize başvurusu yapmalıdır. Almanya ticari vize için gerekli belgeler Almanya Konsolosluğunun yayınladığı bilgilere göre hazırlanmalıdır. Ticari Almanya vizesi için gerekli evraklar 2024 yılında güncellenmiş ve Konsolosluk tarafından yeni bilgiler yayınlanmıştır. Buna göre ticari vize için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir;

  • Pasaport
  • 2 adet biometrik fotoğraf
  • Kimlik fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (E-devletten barkodlu alınabilir)
  • İkametgâh (E-devletten barkodlu olarak alınabilir)
  • Almanya’daki ticari bağlantıdan alınmış davetiye. Daveitye Almanya’daki şirketin antetli kağıdına yazılır ıslak imzalı ve kaşeli olarak gönderilir.
  • Fuar katılımı için gidiliyorsa fuar katılım belgesi veya fuarın resmi broşürü
  • Davetiyeyi gönderen şirket yetkilisinin Almanya kimlik kartı görüntüsü veya oturum kartı fotokopisi
  • Başvuran kişinin şirket evrakları; vergi levhası, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri
  • Başvuran kişinin SGK hizmet dökümü
  • Başvuran şirket çalışanı ise SGK işe giriş belgesi
  • Şirket çalışanları için son 3 aylık bordro
  • Şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben seyahat amacını, tarihlerini, masrafların kim tarafından karşılanacağını belirten imzalı kaşeli dilekçe
  • Şirkete ait son 3 aylık banka hesap dökümü
  • Satın alınmış otel rezervasyonu
  • Uçak rezervasyonu 
  • 30.000€ teminatlı seyahat sağlık sigortası

Ticari Almanya vizesi için gerekli evraklar için Happy Turizm Vize - Danışmanlık müşteri temsilcilerini arayabilir ve ücretsiz danışmanlık talep edebilirsiniz.


Almanya Aile Akraba Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Almanya’daki bir yakınını ziyaret etmek isteyen bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahatlerinden önce Almanya ziyaret vizesi başvurusu yapmalıdır. Ziyaret vizesi başvurularında sunulması gereken en önemli evrak Almanya’daki ziyaret edilecek kişinin Almanya belediyesinden onaylı olarak aldığı ve kargo yoluyla gönderdiği orijinal davetiyedir. Davetiyenin aslı vize başvurusunda mutlaka ibraz edilmelidir, kopyası veya e-mail çıktısı kabul edilmemektedir. Almanya ziyaret vizesi için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir;

  • Pasaport
  • 2 adet biometrik fotoğraf
  • Kimlik fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği 
  • İkametgâh 
  • Almanya’daki belediyeden onaylı orijinal davetiye (Aslı ve bir kopyasıyla birlikte sunulur)
  • Davetiyeyi gönderenin kimlik fotokopisi veya yabancı oturumlu ise Almanya oturum kartı fotokopisi
  • Seyahat tarihlerine uygun olarak uçak rezervasyonu

Başvuran kişinin meslek evrakları;

İş veren ise; şirket evrakları (vergi levhası, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri), SGK hizmet dökümü
Çalışan ise; şirket evrakları, SGK işe giriş belgesi, şirketten izin yazısı, SGK hizmet dökümü
Memur ise; çalıştığı kurumdan çalışma yazısı, izin yazısı, kurum kartı fotokopisi
Emekli ise; emeklilik belgesi, emekli kartı fotokopisi
Ev hanımı veya çalışmayan kişi ise; sponsora ait meslek evrakları
Avukat ise; Kayıtlı olduğu Barodan avukatlık kimlik kartı
Doktor, eczacı, mühendis vb. ise; bağlı bulunan meslek odasında üye kimlik kartının fotokopisi
Öğrenci ise; sponsor evrakları ile birlikte öğrenci belgesi veya mezuniyet belgesi 
Ziyaret amaçlı yapılacak seyahatlerde başvurulan Almanya vizesi için gerekli evraklar randevu gününde güncel olmalıdır. Yukarıdaki evraklara ek olarak son 3 aylık ayrıntılı banka hesap dökümü,, 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası gerekmektedir. 

Almanya vizesi için gerekli evraklar hem seyahat amacına hem mesleki duruma göre değişiklik göstereceği için her seyahat önce vize başvurusu yaparken profesyonel yardım alınması tavsiye edilir. Her seyahatin kendine özgü bir amacı olabilir ve vize başvurusunda seyahat amacını destekleyen belgelerle hazırlanacak vize başvuru dosyaları başarılı bir başvurunun ilk adımıdır. Örneğin bir Almanya ziyaretinin asıl amacı akrabalara ait Almanya’da yapılacak bir düğün olabilir, bu durumda düğüne katılma amacını destekleyen belgeler de sunulmalıdır. Bir başka örnek ise, kişi Almanya’ya tıbbi tedavi amacıyla gitmek istiyor olabilir ancak turistik vize başvurusu yaparken bu durumu belirtmediğinde ve durumu destekleyen belgeleri başvuru dosyasında sunmadığında başvurusu kabul olmayabilir. 

Vize başvurusunda Almanya vizesi için gerekli belgeler ile birlikte ek olarak Almanya Konsolosluğu’na hitaben ve İngilizce olarak yazılmış ve seyahat amacını, seyahatin tarihlerini belirten dilekçe sunulması da vize değerlendirmesinde göz önünde tutulan bir başka husustur. Almanya Konsolosluğu’na yazılacak dilekçeyi profesyonel Happy Turizm Vize - Danışmanlık danışmanlarından ücretsiz olarak talep edebilirsiniz. Seyahat tarihlerinizi müşteri danışmanınıza belirtmeniz, dilekçenizin hazırlanması ve uçak rezervasyonlarını yapılması için yeterlidir. Almanya vizesi için gerekli evraklar 2024 yılında da Almanya dış temsilciliklerinin kararı ile güncellenmektedir.

Almanya Vizesi Değerlendirme Süresi

Almanya Schengen vizesi başvuruları kural olarak 3-4 hafta içinde sonuçlanmaktadır. Bu süre Almanya Konsolosluğu’nun belirlediği yasal süre olmakla birlikte konsolosluğun dönemsel yoğunluğu, başvuru dosyasında Konsolosluğun ek evrak talep etmesi gibi nedenlerle uzayabilmektedir. Özellikle yaz aylarında Türkiye’den Almanya’ya yoğun bir turizm hareketi gözlendiğinden mevsimsel değişikliklere bağlı olarak vize değerlendirme süreçleri uzayabilmektedir. Vize başvurularında herhangi bir aksilik yaşanmaması için, Almanya Konsolosluğu vakitlice vize başvuru yapılmasını tavsiye etmektedir. Almanya seyahatlerinden önce vize başvuruları en fazla 6 ay en az 3 ay  öncesinde yapılmalıdır. 

Almanya vizesi için gerekli evraklar listesinde yer alan uçak rezervasyonları için, vize başvuruları sırasında herhangi bir ödeme yapılmaması tavsiye edilmektedir. Satın alınmış uçak bileti vize garantisi vermez, Almanya Konsolosluğu’nun seyahatiniz için yapacağınız harcamalarda herhangi bir sorumluluğu da bulunmamaktadır. Vizenin reddi veya değerlendirme süresinin uzaması halinde herhangi bir maddi kayıp yaşanmaması için vize kabulünden önce hiçbir seyahat masrafı yapılmaması tavsiye olur.  Almanya vize ücretleri vize randevusu sırasında yetkili başvuru merkezlerinde bulunan gişelerde ödenmektedir. Vize harç ücretleri Euro cinsinden ve nakit olarak ödenirken, başvuru merkezine ödenen hizmet koordinasyon bedeli Türkiye Cumhuriyeti Lirası cinsinden ödenmektedir.

Dikkat! Almanya Schengen vize başvurularında Konsolosluğa ödenen vize harcı ve başvuru merkezine ödenen koordinasyon hizmet bedeli geri ödemesizdir ve vizenin reddi halinde kesinlikle iade edilmemektedir.

Almanya Vize Reddi 2024

Almanya’ya kısa süreli seyahatlerde başvuru yapılan Schengen vizelerinin değerlendirmesi bütünüyle Konsolosluklarına aittir. Başvuru dosyasının eksiksiz sunulması, başvuru öncesinde seyahat için harcama yapılması veya acil durumların bulunması hiç kimse için vizeyi garanti etmez. Dahası vize Almanya Konsoloslukları tarafından onaylanmış olsa da Almanya’ya girişte sınır güvenlik memurunun uygun bulmaması halinde de ülkeye girişe izin verilmeyebilir. Konsolosluklardan alınan vize, koşulsuz şartsız ülkeye giriş izni vermemektedir.  Almanya Konsoloslukları tek değerlendirme makamı olmakla birlikte vize reddi halinde Konsolosluğa yasal vize itiraz dilekçesi verilebilmektedir. 

Almanya seyahatiniz öncesinde profesyonel bir başvuru süreci geçirebilmek için Happy Turizm Vize - Danışmanlık’ın tecrübeli danışmanları ile iletişime geçebilir ve Almanya vizesi için gerekli evraklar ve tüm süreç hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek