Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Transit Vizesi Nedir?

Almanya transit vize (A tipi) Türkiye´den hareketle Schengen ülkesi olmayan üçüncü bir ülkeye giderken transit bölümü terk etmeden ve bekleme 24 saati geçmeyecek şekilde vize almaksızın transit geçiş yapılabilmektedir. 
Transit vize, aktarmalı olarak gerçekleştireceğiniz yurtdışı seyahatlerinizde istenen bir vize türüdür. Asıl olarak gideceğiniz ülkeye üçüncü bir ülke üzerinden giriş yapmanız gerekecekse transit vize temin etmelisiniz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için, çıkış noktası Türkiye’den hareket ederek Schengen birliğine bağlı olmayan herhangi bir üçüncü ülkeye yapılan seyahatlerde Almanya havaalanının transit bölgesinden çıkmadan gerçekleştireceğiniz uçuşlarda Transit (A tip) vize alarak aktarma yapmalısınız.

A tipi transit vize kullanmak için Almanya’da bulunan bazı havaalanlarından aktarma yapmalısınız. Bunlar Frankfurt/Main ve Münih Havalimanıdır. Belirli zamanlarda ise Düsseldorf, Hamburg, Köln/Bonn ve Berlin/Tegel Havalimanlarında transit geçiş kullanılabilir.

Almanya aktarmalı olarak üçüncü bir Schengen ülkesine seyahat edecek olan bordo pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için transit vize almasına zorunluluk olmamaktadır. Türkiye haricinde Almanya transit vizesi alınması zorunlu olan diğer ülkelerin listesi şu şekildedir. Irak, Ürdün (istisnalarla), Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Lübnan, Sri Lanka, Sudan, Güney Sudan, Suriye, Etiyopya, Afganistan, Bangladeş, Eritrea, Gana, Hindistan, İran, Mali, Myanmar, Nijerya, Pakistan, Somali.

Almanya Transit Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya transit vizesi kısa süreli C tipi vize olmakla beraber ortalama 3 ile 4 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süreç tamamıyla konsolosluğun inisiyatifinde olmakla beraber daha kısa veya daha uzun da sürebilir.

Almanya transit vize harcı ne kadar ve nereden yatırılır?

Almanya transit vize ücreti C tipi olan kısa süreli Schengen başvurularındaki ücretlendirmeye tabiidir. 80€ konsolosluk harcı bulunmakla beraber ek olarak güncel kura göre değişkenlik gösterebilen aracı kurum masrafı mevcuttur.  Başvuru için ödenmesi gereken mevcut tutarı acentamız aracılığla kolaylıkla bireysel olarak gitmenize gerek kalmadan ödeyebilirsiniz.

Almanya transit vize başvurularında uzman Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize uzmanlarımızdan gerekli tüm konular hakkında ve işlemler için danışmanlık almayı düşünürseniz Güncel ücretlendirmemiz 70€ + KDV şeklindedir. Fiyatlar kura göre zaman zaman değişkenlik gösterebileceği için 0(312) 419 56 41 numarası üzerinden temsilcilerimize hızlıca ulaşabilirsiniz.

Almanya transit vize başvuru formu

Almanya transit vize başvuru formu güncel olarak Schengen ( kısa süreli C tipi ) vize başvuru formu ile aynı olmakla beraber kolaylıkla internet sitemizden yada müşteri temsilcilerimizden temin edebilirsiniz.

Farklı şehirlerde ikamet eden kişiler için

Almanya transit vize başvurularında bölge ayrımı bulunmamaktadır. Ancak başvuru sahibi İzmir-Ankara-İstanbul üzerinden başvurusunu yapabilirler. 

Almanya Transit Vize Çeşitleri

  • Havaalanı Transit Vize (A tipi)
  • Transit Vize (C tipi)
  • 1. Almanya Havaalanı Transit Vize (A Tipi Vize)

Almanya Havaalanı Transit Vize: Üçüncü bir ülkeye seyahat edebilmek için Almanya havaalanında aktarma yapmanız gerekiyorsa uluslararası transit alanın dışına çıkmamanız ve pasaport kontrolünden geçmemeniz gerekmektedir.

Almanya Transit Vize 2024

Frankfurt/Main ve Münih havaalanlarında transit alanı terk etmeden uçuşuşunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Belli zamanlarda Hamburg, Düsseldorf, Köln-Bonn ve Berlin-Tegel havaalanlarında belirli zamanlarda mümkündür. Almanya’dan transit geçecek aşağıdaki ülke vatandaşlarının havaalanı transit vizesi almaları gerekmektedir. Etiyopya, Bangladeş, Afganistan, Eritrea, Gana, Hindistan, İran, Irak, Ürdün, Lübnan, Mali, Myanmar, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Nijerya, Pakistan, Sri Lanka, Suriye, Somali, Sudan ve Türkiye vatandaşları havaalanı transit vize prosedürüne tabidir. Türkiye Cumhuriyeti hizmet pasaportu ve resmi pasaport sahipleri transit vize prosedüründen muaftır.

Almanya Havaalanı Transit Vize İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport
  • Asıl giriş yapacağınız ülkeye dair varsa giriş izniniz ya da otel uçak rezervasyonlarınız
  • Almanya transit geçiş için uçak bileti rezervasyonunuz
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • 2. Almanya Havaalanı C tipi Transit Vize

Almanya havaalanı C tipi transit vize; Terminal değişikliği nedeniyle uluslararası transit alanından ayrılarak pasaport kontrolünden geçmeniz gerekiyorsa Schengen vizesi almanız gerekmektedir. 

Almanya Havaalanı Transit Vize Muafiyeti

  • T.C. diplomatik, hizmet ve resmi pasaport sahipleri
  • Geçerli bir vizeniz varsa veya herhangi bir Schengen ülkesi veya Birleşik Krallık (UK), Bulgaristan, İrlanda, Hırvatistan, Romanya veya Kıbrıs için oturum izniniz varsa
  • Pasaport hamilini koşulsuz olarak geri kabul edeceğini garanti eden Kanada, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri için geçerli vizeniz veya oturum izniniz varsa
  • Pasaport hamilini koşulsuz olarak kabul edeceğini garanti eden Andorra veya San Marino için geçerli oturum izniniz varsa (sadece vize yeterli değildir) havaalanı transit vize muafiyet durumu söz konusudur.
  • AB/AET/İsviçre vatandaşının aile ferdiyseniz ve onunla birlikte seyahat ediyorsanız aşağıdaki belgeleri sunmanız gerekecektir.

Eksiksiz ve şahsen imzalanmış vize başvuru formu ve ikamet yasasının 54. Maddesine göre gerekli ek belge

Pasaport
Varsa son üç yıl içinde aldığınız Schengen, AB, ABD, Birleşik Krallık, Kanada vizelerine ait birer fotokopi

  • 1 adet vesikalık fotoğraf
  • Vize harcı
  • Uçak bileti veya rezervasyonu (yolculuğunuz hakkında ayrıntılı bilgiyi sunmanız gerekmektedir, örneğin havaalanında terminal değişikliği ve dolayısıyla ülkeye giriş işlemi yaptırmanız gerekip gerekmediğini yolculuğa çıkmadan önce öğrenmeniz gerekir.)
  • Asıl seyahat edeceğiniz ülkeye ait vize/oturum izni ve bu iznin olduğu pasaport sayfasının fotokopisi veya gideceğiniz ülkeye giriş yapma hakkınızın olduğunu gösteren belge
  • İkamet etmekte olduğunuz ülkede yerleşik bir düzeninizin olduğuna dair belgeler (banka dökümü, maaş bordrosu)

Almanya Transit Vize Hakkında Sıkça Sorulan Sorular


Almanya Transit Vize Nasıl Alınır?

Almanya’ya gerçekleştireceğiniz seyahatlerde transit vize alabilmek için seyahat güzergâhı ve ayrıntılarıyla birlikte vize servisine başvuruda bulunulması gerekmektedir. Seyahatinizden en az 30 gün önce transit vize işlemleri için başvurularda bulunmanız gerekecektir.

Almanya Federal Cumhuriyeti Transit Geçişler İçin Türk Vatandaşlarından Vize İstiyor mu?

Resmi, Diplomatik pasaport sahibi değilseniz ve Schengen ülkelerinden alınmış yasal birizniniz yoksa Almanya transit vizesi almanız gerekecektir.

Kimlerin Almanya Transit Vize İşlemlerinden Muaftır?

Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi pasaportu olan hususi ve diplomatik pasaportuna sahip kişiler

Schengen vizesi, Schengen ülkelerinden birinde ait oturma izni olanlar, Avrupa Birliği vatandaşı olarak serbest dolaşım hakkında sahip akrabası olan kişiler Almanya transit vize işlemlerinden muaftırlar.

Yunanistan Üzeri Almanya’ya Seyahat Edilmesi Halinde Almanya Transit Vize Alınması Gerekir mi?

Schengen anlaşmalarına taraf ülkelerin anlaşmalarına göre düzenlenmiş geçerli vize ve ikamet belgesi sahibi kişiler en fazla 5 günü geçirmeme koşuluyla transit vize prosedüründen muaftırlar.

Almanya Transit Vize İçin Para Alınıyor mu? 

Almanya transit vize işlemlerinin Almanya diğer vize işlemlerinden bir farkı yoktur. Almanya Konsolosluğu, Almanya transit vize ücretlerini belirlerken, Konsolosluğun belirlediği harç ücreti karşılığı ve vize servis bedeli karşılığı transit vize işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Almanya Transit Vize İşlemlerinizde Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Almanya vize işlemlerinizde konaklama veya öngörülen konaklama rezervasyonları (otel rezervasyonu) ile ulaşım aracı ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin kanıtlayıcı belgeleri (gidiş-dönüş uçak/tren/otobüs bilet rezervasyonu) ibraz etmelisiniz. (Almanya Konsolosluğu orijinal bilet talep ettiği durumlarda orijinal biletinizi sunmanız gerekecektir).
  • Almanya Konsolosluğuna vize başvurusu için sunulacak olan tüm belgelerin güncel, son 3 aya ait olduğundan emin olunuz.
  • Almanya vizesi başvurunuz sırasında web sitemizden belirtilen belgelere ek olarak Almanya Büyükelçiliği veya Almanya Konsolosluğu ek belge sunmanızı talep edebilir.
  • Almanya vize işlemleriniz için beyan ettiğiniz belgelerin eksikliği, Schengen kuralları dahilinde başvurunuzun reddedilmesine sebebiyet verebilir.
  • Almanya Konsolosluğu daha önce almış olduğunuz Almanya vizeniz yoksa başvuruya şahsen gelmenizi isteyebilir.
  • Daha önce almış olduğunuz Almanya vizesi ile sürekli başka ülkelere giriş yaptıysanız, yeni vize başvurunuz sırasında nedenlerini anlatmak üzere Almanya Konsolosluğu sizi mülakata çağıracaktır.
  • Almanya’ya seyahatinizi araba ile gerçekleştirecekseniz Almanya vizesi başvurunuz sırasında arabanızın ruhsatını ve Beynelminel ehliyetinizi evraklarınızla birlikte ibraz etmeniz gerekecektir. Yeşil sigorta yaptırmanız zorunludur.
  • Bir şahsa ait araba ile seyahat edecekseniz araba sahibinden yetki yazısı almanız gerekmektedir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek