Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Ticari Vize Nasıl Alırım?

Bu sayfada Almanya’ya bir ticari toplantı, satın alma, ithalat, ihracat vb. ticari, etkinliğe katılım gibi amaçlarla yapılacak seyahatlerde başvurulması gereken Almanya ticari vize işlemleri hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ticari vize işlemlerinin tüm ayrıntısıyla anlatılmasına rağmen vize başvurusunun uzmanlık gerektiren bir süreç olduğunu ve danışman desteği alınan vize başvurularında red ihtimalinin daha az olduğunu hatırlatmak isteriz.

Almanya Ticari Vize Gerekli Evraklar

Ticari Almanya vizesi gerekli evraklar, ticari amaçla Almanya’ya gidecek olan kişinin şirket sahibi veya çalışan olmasına göre aralarında farklılık gösterir. Adım adım gidecek olursak, ticari vize evraklarının başında Almanya’daki şirketten alınan antetli kağıda yazılmış ticari davetiye bulunur. Ticari davetiye Almanya'daki şirketin antetli kağıdına, iletişim bilgileri belirtilerek ve vize başvurusu yapacak kişinin pasaport bilgileri yazılmalıdır. Ticari davetiye, Almanya ticari vize randevusu sırasında e-mail çıktısı olarak sunulabilir. Ticari davetiye çalışan veya iş veren fark etmeksizin her başvuranın sunması gereken bir evraktır. Ticari vizede her başvuranın sunması gereken diğer evraklar ise; pasaport, 2 fotoğraf, vukuatlı nüfus kayıt örneği, rezervasyonlar, seyahat sağlık sigortasıdır.

Çalışanların sunması gereken evraklar; İşe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü, 3 aylık maaş bordrosu, şirketin vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri ve faaliyet belgesidir. Ayrıca seyahat masrafları şirket tarafından karşılanacaksa şirketin 3 aylık banka hesap dökümü de sunulmalıdır.

İş verenlerin sunması gereken evraklar; şirketin vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, faaliyet belgesi ve şirket banka hesap dökümü.

Almanya Ticari Vize Dilekçesi

Bir ticari vize başvurusunda iş veren veya çalışan olması fark etmeksizin her başvuru dosyasında ticari vize talep dilekçesi bulunmalıdır. Bu dilekçe şirketin antetli kağıdına yazılmalı, şirket yetkilisi tarafından kaşe ve imza atılmalıdır. Bu dilekçede seyahatin amacı, seyahat tarihleri ve masrafların ne şekilde karşılanacağı kısaca belirtilmelidir. Bu dilekçe başvuru yapılan yerin bağlı bulunduğu konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. Yani vize değerlendirmesini hangi Konsolosluk yapacak ise o Konsolosluğun vize bölümüne hitaben düzenlenmelidir. Almanya ticari vize randevusu sırasında ticari vize dilekçesinin eksik veya yetersiz olması durumunda vize başvurusunun kabul edilmediği bilinmelidir.

Standart evraklar
Pasaport, biyometrik fotoğraf, başvuru formu, banka dökümleri standart seyahat amacını destekleyici rezervasyonlar, seyahat sağlık sigortası standart evraklar arasında yer almaktadır.

Mesleki evraklar
Mesleki evraklar kişisel durumunuza göre farklılık göstermektedir. Çalışan veya şirket sahibiyseniz; şirketin faaliyet belgesi, vergi levhası, ticari sicil gazete fotokopisi; emekli iseniz, emekli kartı, emekli maaş bordronuz ile birlikte Almanya ticari vize işlemleri tamamlanabilir.

Ticari vize başvuru formu

Almanya vize başvuru formunda (Schengen) yer alan tüm alanlar eksiksiz olarak doldurulmalı ve şahsen imzalanmalıdır. Almanya Schengen vize başvuru formunun 3. ve 4. sayfaları imzalanmalı ve başvuru tarihi yazılmalıdır. Almanya Ankara Büyükelçiliği veya Almanya İzmir Konsolosluğundan yapılacak vize başvurularında Almanya ve İzmir Konsolosluklarına ait Almanya Schengen vize başvuru formlarını doldurmanız gerekebilir. Başvuru tarihinizde önce lütfen bu bilgiyi yetkilerimizi arayarak doğruluğunu teyit etmeyi unutmayınız. Vize başvuru formunuz müşteri temsilciniz tarafından doldurulur, size yalnızca imza atmak kalır.

Almanya Ticari Vize Ücretleri 2024

Almanya dış temsilciliklerinin tüm başvurularda Almanya ticari vize ücretleri de dahil olmak üzere tüm Schengen Almanya vize ücretleri 60 Euro’dan 80 Euro’ya çıkartılmıştır. Almanya Schengen vizesi turistik, ticari, aile-akraba-arkadaş ziyareti, kültürel gezi, fuar ziyareti gibi amaçlarla yapılacak seyahatlerde başvurulan vize türüdür. Ticari vize veya diğer Schengen vize kategorilerinde yapılan başvurularda Konsolosluk harcına ek olarak başvuru merkezi koordinasyon bedeli ödemesi bulunur. Başvuru merkezi ücreti de Konsolosluk harcı gibi randevu günü başvuru merkezinde ödenir. Başvuru merkezi ücreti Türk Lirası olarak, Konsolosluk harcı ise Euro olarak ödenir. Başvuru merkezi ücreti yaklaşık 30 Euro tutarındadır ve randevu günü ödenmesi gereken miktar kura bağlı olarak değişmektedir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık müşteri temsilciniz randevu sırasında size eşlik edip tüm ödemelerinizi de yapacağından kur farkından kaynaklı olası durumlar müşteri temsilcinizin kontrolünde tamamlanır.

Almanya Ticari Vize Randevusu

Vize randevusu, vize talebinin en önemli aşamalarından biridir. Her başvuran Almanya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği vize başvuru merkezinde randevu alarak dosyasını başvuruya vermelidir. Randevu işlemleri başvuranların en zorlandığı kısımdır. Neyse ki Happy Turizm Vize - Danışmanlık müşteri temsilcileriniz sayesinde sizin Almanya randevu işlemleri ile uğraşmanıza gerek kalmaz.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık müşteri temsilciniz sizden gelen evrakların uygunluk kontrolünü yaptıktan sonra ikamet ettiğiniz bölgeye göre sizin adınıza ilk müsait tarihte vize randevunuzu alır. Almanya ticari vize randevusu için başvuru merkezinin online takvimi üzerinden randevu alınmalıdır. Almanya Schengen vize randevu alımları ücretsizdir. Telefonda sizden randevu alımı karşılığı para talep eden kişi veya kişilere karşı dikkatli olunması tavsiye edilir. Vize randevu işlemleri Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize danışmanlık hizmetinin bir parçasıdır ve tüm vize başvuru sürecinden ayrılmaz bir aşamadır. Yani siz vize başvuru işleminizde sadece evraklarınızı müşteri temsilcinize vermeniz yeterlidir. Randevu alımı, dosya hazırlığı gibi tüm işlemler müşteri temsilciniz tarafından yürütülür.

Almanya Biometrik Veri İşlemi

Biometrik veri işlemi, Almanya ticari vize randevusu sırasında başvuru merkezinde tamamlanır. Son 5 yıl içinde herhangi bir Schengen üyesi ülkeden vize almış olan kişiler Almanya vizesi başvurularında randevuda şahsen bulunmaları gerekmez. Dosyanız bu durumda müşteri temsilciniz tarafından randevu gününde başvuru merkezine verilir, ödemeleriniz yapılır. Son 5 yıl içinde Schengen vizesi almamış, ilk kez başvuru yapacak veya Schengen ülkesine başvuru yaptığı halde red almış kişilerin ise vize randevusunda şahsen bulunmaları gerekir. Her iki durumda da vize değerlendirme süresi sonunda pasaportunuz müşteri temsilciniz tarafından alınarak adresinize teslim edilir.

Kısaca tek yapmanız gereken;

Evraklarınızı kargoyla size en yakın ofisimize gönderin.

Almanya ticari vize işlemleri için Türkiye'nin belirli merkezlerinde bulunan vize servislerimiz aracılığıyla kolaylaştırılmış bir prosedürle tamamlayabilirsiniz. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Edirne, Gaziantep dışında ikamet ediyorsanız çağrı merkezimizden Almanya vize işlemlerinizi hangi vize servisimizden hizmet alacağınızı öğrenebilirsiniz.
Almanya Ticari Vize Başvuruları Kaç Günde Sonuçlanır?
Ticari Almanya vizesi bir Schengen vize kategorisi vizesidir ve Almanya Schengen vize başvurularının standart değerlendirme süresi 15 gündür. Bu süre Konsolosluğun inisiyatifi dahilinde uzayabilir veya kısalabilir. Ticari vize başvurusu Konsolosluğun veya Türkiye’nin resmi tatil günlerine, dönemsel yoğunluğa veya Konsolosluğun başvuruyu ek değerlendirmeye tabi tutması halinde Almanya ticari vize işlemleri değerlendirme süreleri uzayabilir.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık ile Almanya Ticari Vize İşlemleri

Happy Turizm Vize - Danışmanlık’ın 10 yıla yakın vize tecrübesi, geniş bilgi ağı sayesinde vize başvurularında Konsoloslukların güncel duyurularına göre eksiksiz ve hatasız bir başvuru süreci yürütebilirsiniz. Seyahatinizin detaylarını paylaştığınız vize müşteri temsilciniz size uygun gerekli evrak listesini sizinle paylaşmaktadır. Almanya ticari vize gerekli evrakları topladıktan sonra dilerseniz size en yakın ofisimizi ziyaret ederek veya müşteri temsilcinizin belirttiği adrese kargo yaparak vize başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz. Müşteri temsilciniz sizin için sizin de uygun olduğunuz bir tarihte randevu oluşturacak ve başvuru dosyanızı randevu gününe kadar eksiksiz bir biçimde hazırlayacaktır. Randevu günü, başvurunuz sırasında müşteri temsilciniz de başvuru merkezinde size eşlik edecektir. Ayrıntılı bilgi almak ve vize başvuru işlemlerinizi başlatmak için iletişim numaralarımızdan irtibata geçebilirsiniz. 

Almanya ticari vize, iş seyahati ve fuara katılım amacıyla yapacağınız vize başvurularına dair soru ve görüşleriniz için bize aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilir, mesleki durumunuzu belirterek size öze evrak listesinin mailinize gönderilmesini talep edebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek