Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya Schengen Vizesine Dair Genel Bilgiler

Almanya’ya aile, akraba ziyareti gerçekleştirecekseniz, turistik tatil, kültürel gezi amaçlı seyahat edecekseniz veya ticari amaçlı seyahat edecekseniz Schengen vizesine başvurmanız gerekmektedir.  Almanya Schengen vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü aşmayacak şekilde Schengen alanınakısa süreli seyahatler yapma hakkı tanımaktadır. Almanya Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler edilebilmektedir. İki yıllık bir vize (C2) ile 4 kez 90 günlük seyahatlerde bulunulabilmektedir. Ancak kesintisiz 90 günün sonunda Schengen alanından çıkış yapılmalıdır. 

Schengen Bölgesine Dahil Olan Ülkeler Nelerdir?

Schengen Bölgesi 26 ülkeden oluşmaktadır: Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan.

Almanya Vize Başvurularının Sonuçlanma Süresi

Almanya Schengen vize başvurusu minimum 3-4 hafta da  sonuçlanmaktadır. Almanya Konsolosluğu yoğun olduğu dönemlerde bu süre uzayabilmektedir.  Bu nedenle seyahat tarihinizden en geç 2-3 ay önce vize başvurunuzu tamamlamalısınız. Bununla birlikte seyahat tarihinizden 6 ay öncesine kadar vize başvurusunda bulunma hakkına sahipsiniz. İstanbul ve Ankara dışından yapılan başvurularda işlem süresi uzayabilmektedir. Özellikle Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde ve Almanya’nın dini bayramları olan Paskalya ve Noel öncesinde yapılan başvurularda işlem süreleri uzayabilmektedir. Özellikle Ramazan Bayramı veya Kurban Bayramı öncesinde veya Almanya'nın dini Bayramları olan Paskalya veya Noel Bayramı öncesinde işlem süreleri uzayabilmektedir. 

Almanya Schengen Vizesi İçin Ne Zaman Başvuru Yapmalıyım?

Almanya’nın Türkiye dış temsilcilikleri tarafından yapılan resmi duyuruda 02.02.2021 tarihi itibariyle yapılacak Almanya Schengen vize başvuruları planlanan seyahatten en fazla 6 ay önce başvuru yapılabileceği belirtilmiştir. Daha önceki uygulamada vize başvuruları en fazla 3 ay önce yapılabilirken yeni uygulamayla birlikte bu süre 6 aya çıkarılmıştır.

Almanya Konsolosluklarında dönemsel yoğunluklar göz önünde bulundurularak başvuru sahiplerinin vakitlice vize başvurusu yapması tavsiye edilir.

Vize işlemlerinizi başlatabilmek için öncelikle Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezinden vize randevusu alınmalıdır. Vize randevu gününe gelirken seyahatin amacına ve kişinin mesleki bilgilerine göre uygun evrakların hazırlanması gerekir. Randevu gününde eksik veya hatalı bir evrak sunulması halinde başvuru kabul edilmeyecek ve yeniden randevu oluşturmanız istenecektir. Eksiksiz ve hatasız bir vize başvurusu için profesyonel destek almanız tavsiye edilir.

Almanya Schengen Vize Ücreti 2024

Almanya makamlarının değerlendirmesi sonucunda vize başvurularında 12 yaş üstü başvuru sahipleri için vize harcı 60 Euro’dan 80 Euro’ya çıkarılmıştır. Vize harcına ek olarak başvuru merkezinin koordinasyon hizmet bedeli de ödenmelidir. Başvuru merkezinin belirlediği hizmet bedeli ise 2023 itibariyle 1044 TL’dir. Bu ücretin miktarında değişiklik yapma yetkisi başvuru merkezinin inisiyatifindedir. En güncel Almanya Schengen vize ücreti 2023 yılı tutarları ile ilgili müşteri temsilcinizle bağlantıya geçmeniz önerilir.

Şahsen Başvurma Zorunluluğu Var mıdır?

Almanya’ya seyahat etmek isteyen ve Schengen vize başvurusu yapacak olan kişiler son 3 yıl içinde herhangi bir Schengen ülkesinden vize talebinde bulunmuş ve başvuru sırasında parmak izi alınmışsa Almanya Schengen vize başvurusunda şahsen bulunması zorunluluğu yoktur. Başvuru evraklarını, başvuru merkezinden alınan randevu tarihinde başvuran kişinin yetkilendirdiği bir kişi aracılığıyla yapabilmektedir. Yetkilendirme işleminde de müşteri temsilciniz gerekli evrakı sizin için temin edecektir.

Almanya Schengen Vizesi Biyometri İşlemi

25 Eylül 2014’ten beri 12 yaşını doldurmuş tüm başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır. Alınan biyometrik veri kaydı 5 yıl süreyle Avrupa Birliği Vize Bilgi Sistemi’nde (VIS)  saklanmaktadır. 25 Eylül 2014 tarihinden sonra Schengen vize başvurularında parmak izi verdiyseniz güncel vize başvurularınızda parmak izi vermenize gerek kalmayabilir. Parmak izi muafiyet durumunuzu Schengen yetkilimize sorgulatabilirsiniz. 

Parmak izi muafiyet durumunuz söz konusuysa şahsen başvuru merkezinde bulunmanıza gerek kalmaksızın sizin adınıza başvurunuzu tamamlamaktayız. 5 yıllık süre dolduktan sonra yeniden parmak izi alınması gerekmektedir. Almanya Schengen vize başvuru formunu  aşağıdaki bağlantıdan indirerek doldurabilirsiniz. Almanya Schengen vize başvuru formu doldurulmuş örneğini Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımızdan isteyebilirsiniz.

Schengen Vize Ücreti

Schengen vize ücreti konsolosluk harç bedeli, başvurunun yapıldığı, parmak izinin alındığı aracı kurum servis bedeli ve vize servisimiz hizmet bedelinden oluşmaktadır. Almanya Schengen vizesi başvuru ücretini firmamıza nakit, Euro veya TL karşılığı olarak ödeyebilirsiniz. Schengen Anlaşması vize kolaylığı çerçevesinde Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Cape Verde, Makedonya, Moldova, Karadağ, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna vatandaşlarının vize harç ücreti başvuru yapıldıktan sonra Almanya Konsolosluğu tarafından belirlenir. 

Schengen Vizesi İçin Gerekli Standart Evraklar Hakkında

Schengen vize başvurularında ibraz edilecek evrakların başvurudan önceki 3 ay içerisinde temin edilmesine özen gösteriniz. Aşağıdaki evrak listelerine başvuruda bulunmadan önce kontrol edin. Türkiye’de ikamet izni başvurusunda bulunan yabancılar da aynı şartları yerine getirmelidirler. 

Aşağıdaki belgelerin dışında başvuru sahibinin mesleksel durumuna yönelik evraklar bulunmaktadır. 2024 yılına ait güncel evrak listesini çağrı merkezimizi arayarak Almanya Schengen Departmanımıza bağlanarak temin edebilirsiniz. 
Pasaport:Schengen vize başvurularında ibraz edilecek pasaport en az iki adet boş sayfaya sahip olmalıdır. Son 10 yıl içerisinde düzenlenmiş olmalı ve talep edilen vizenin bitiş tarihinden sonra en az 3 ay geçerliliği bulunmalıdır. 
2 adet biyometrik fotoğraf: Schengen vize başvurularında kullanılacak fotoğraflar da biyometrik özelliklere uygun olmalı ve 6 aydan eski olmamalıdır. Fotoğraflar 35x45 mm ebatında olmalıdır. 
Seyahat Sağlık Sigortası: Schengen vize başvurularında zorunlu olan seyahat sağlık sigortası vize servisimiz tarafından hizmet bedelimiz dahilinde temin edilmektedir. Schengen ülkeleri için zorunlu olan seyahat sağlık sigortası Schengen bölgesinde kalınacak toplam süreyi kapsamaktadır. Schengen bölgesine birden fazla seyahat gerçekleştirilecekse seyahat sağlık sigortası ilk seyahatin süresini kapsamalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinde belirli bir saat belirtilmediyse genellikle öğlen saat 12:00, sigortanın sona erdiği saat olarak kabul edilir. Sigortanızı kendiniz yaptırmak istiyorsanız, sigortanızın geçerlilik süresini birkaç gün uzatmanızda fayda vardır. 

Schengen Vize Başvurusu Değerlendirme Süreci

Almanya Konsolosluğu vize başvurularında ilk olarak seyahatin amacına, Almanya’da kalış süresi boyunca vize başvuru sahibinin yeterinde ödeme gücü olup olmadığına, başvuru sahibinin Türkiye’deki ekonomik ve ailevi bağlarına yönelik değerlendirmede bulunurlar. Başvuru sahibinin vize süresi bitmeden önce ülkeyi terk edeceğine yönelik inandırıcı kanıtlar sunulmalıdır. Başvuru sahibinin Türkiye’deki işine devam edecek olması veya okuluna devam edecek olması bunlardan birkaçıdır. Schengen vize başvurularında eksik evrak bulunması halinde başvuru işleme alınmayabilir, evrakların tamamlanarak yeni bir randevu alınması talep edilebilir. 

Almanya Schengen Vizesi Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer işiniz gereği veya ailevi nedenlerden dolayı sık sık Almanya’ya gitmeyi planlıyorsanız uzun süreli vize talebinde bulunmanız ve bunun için gerekli belgeleri ibraz etmenizi tavsiye ederiz. Pasaportunuzu teslim aldıktan sonra lütfen vizenizdeki bilgilerin doğru olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer vizenizde kişisel bilgilerinizde hata yapılmışsa vakit kaybetmeden Almanya Konsolosluğunu bilgilendiriniz. Vize başvurularını değerlendirme hususunda nihai karar mercii Almanya Konsolosluklarıdır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek