Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Vize Talep Dilekçesi Nedir?

Değerli ziyaretçimiz, Almanya vize talep dilekçesi sayfasına hoş geldiniz. Bu sayfada Almanya kısa süreli Schengen vize türlerinden turistik, ticari, ziyaret veya kültürel vize başvurularında sunulması gereken vize talep dilekçesi hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Ayrıca örnek olarak yazılmış bir dilekçe de bulabilirsiniz.

Bilindiği üzere 90 günden az sürecek kısa süreli Almanya seyahatlerinde bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları vizeye tabidir. Vize alabilmenin ilk adımı başarılı bir vize başvuru dosyası hazırlamaktır. Bir vize başvuru dosyasının en önemli belgelerinden biri ise vize talep yazısı olmalıdır. Vize talep dilekçesi vize kararını doğrudan etkileyen ve vize değerlendirmesinde Konsolosluğa sunulan bir amaç özetidir. Dilekçede seyahatin amacı, tarihleri, masrafların ne şekilde karşılanacağı bilgisi verilmesi gerektiği için de dilekçe, vize başvuru dosyasında bulunan diğer evrakların değerlendirmesinde doğrudan etki sahibidir.

Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Vize başvuru dosyasına eklenecek dilekçe ister ziyaret, turistik veya kültürel olsun isterse ticari vize dilekçe olsun mutlaka seyahat amacı net bir şekilde belirtilmelidir. Dilekçede, turistik amaçla, ziyaret amacıyla, ticari amaçla gibi ifadeler kullanılabilir. Vize başvurularında en sık yapılan hatalardan biri vize talep dilekçesinde amacın yanlış belirtilmesidir. Almanya'ya akraba, arkadaş ziyaretine giden bir kişi turistik gezi de yapabilir elbette ancak ilk amaç ziyaret olduğu için dilekçede seyahat amacı ziyaret olarak belirtilmelidir. Keza ticari amaçla Almanya'ya gidip orada turistik gezi de yapabilir. Burada belirtilmek istenen önemli nokta seyahatin asıl amacıdır.

Vize dilekçe örneği İngilizce yazılmalıdır. Almanya Konsolosluğu vize başvurularında sunulan Türkçe vize talep dilekçesini kabul etmemektedir. Ancak dilekçe Türkçe yazılıp İngilizce’ye tercüme ettirilebilir. Bu durumda vize başvurusunda hem Türkçe dilekçe hem de onaylı İngilizce tercüme birlikte sunulmalıdır. Vize dilekçesi İngilizce yazıldığında anlaşılır ve net bir dille yazılmalı ve seyahate ilişkin bilgiler vermelidir.

Vize dilekçesi bir vize başvurusunda amaç, seyahat tarihi, masrafların nasıl karşılanacağı gibi bilgiler vermesi itibariyle vize başvurusunun özetidir. Konsolosluk değerlendirmesinde öncelikli incelenir. Dolayısıyla Almanya vize talep dilekçesi sunulurken verilen hatalı bilgiler vize reddine yol açabilir. Dilekçede belirtilen seyahat tarihleri ile rezervasyon tarihleri, varsa davetiye tarihleri uyuşmalıdır. Birbiriyle uyumsuz olan belgeler vize reddine yol açabilir. Nitekim en sık red sebepleri de seyahat amacının net olarak anlaşılamaması, belgelerin seyahat amacını desteklememesi gibi nedenlerdir.

Vize Başvuru Dilekçe Örneği Kim Tarafından Yazılmalıdır?

Vize talep dilekçesi herhangi biri tarafından yazılabilir. İngilizce tercüman tarafından yazılması zorunlu olmadığı gibi kişi Türkçe olarak vize dilekçesi yazabilir ve tercüme ettirebilir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık müşteri temsilcileri aracılığı ile Almanya vizesi başvurusu yapan kişilerin vize talep dilekçesi ise müşteri temsilcileri tarafından yazılır. Burada dikkat edilmesi gereken dilekçenin kim tarafından yazıldığı değil dilekçe sahibi tarafından imzalanmasıdır. Vize dilekçe örneği anlaşılır bir biçimde el yazısı olarak veya bilgisayar ortamında yazılabilir. Ancak mutlaka dilekçe sahibi tarafından imzalanmalı ve başvuruda mutlaka ıslak imzalı olarak sunulmalıdır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığı ile yapacağınız başvurularda da vize dilekçesi İngilizce olarak yazıldıktan sonra randevu günü başvuru merkezinde tarafınıza imzalattırılır. Başvuru merkezinde size eşlik edecek olan müşteri temsilciniz tarafından da başvuruya verilir.

Vize Talep Dilekçesinde Masraflar

Vize talep dilekçesinde bulunması gereken bir diğer önemli bilgi ise masrafların kim tarafından karşılanacağıdır. Örneğin turistik amaçla yapılacak bir seyahatte masraflar başvuru sahibi tarafından karşılanacaksa dilekçe başvuru sahibi adına yazılmalı ve başvuru sahibince imzalanmalıdır. Ancak turistik seyahatte masraflar sponsor tarafından karşılanacaksa sponsor adına yazılmış ve masrafların karşılanacağını beyan eden bir turistik vize dilekçe örneği sunulmalıdır. Sponsorlu vize başvurusunda vize başvuru sahibinin şahsi talep dilekçesine ek olarak sponsorluk dilekçesi mutlaka sunulmalıdır. Ticari vize başvurularında ise masraflar şirket tarafından karşılanacak ise sponsorluk dilekçesi şirketin antetli kağıdına yazılmalı, şirket sahibi tarafından imzalanmalı ve şirket kaşesi de dilekçede bulunmalıdır.

Vize talep dilekçesi Almanya vize başvurularında Happy Turizm Vize - Danışmanlık’ın deneyimli müşteri temsilcileri tarafından yazılacağı için hatasız ve eksiksiz bir dilekçe ile vize başvurusu yapılır. İngilizce vize talep dilekçesi talebini müşteri temsilcilerinize belirtmeniz gerekmeden İngilizce dilekçe yazımı Happy Turizm Vize - Danışmanlık’ın standart hizmetleri kapsamındadır.

Yukarıda örnek olarak gösterilen Almanya vize talep dilekçesi gerçek kişi ve durumları yansıtmamaktadır. Örnekte gösterilen dilekçe her seyahat planına göre değişiklik gösterebilir. İnternet üzerinden bulunarak yazılan vize talep dilekçeleri başvuru dosyanıza uygun olmayabilir. Bu nedenle vize başvurularında mutlaka profesyonel vize danışmanlık desteği almanız tavsiye edilir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık’ın uzun yılara dayanan vize başvuru desteğinden faydalanmak, başvuru süreçleri hakkında bilgi almak için 0(312) 419 56 41 numaralı telefondan müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek