Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Şoför Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya şoför vizesi kişiye, Türkiye’de bulunan bir şirkete bağlı olarak Schengen ülkeleri için uluslararası taşımacılık ve nakliye yapmaya olanak sağlayan bir C vize türüdür. Bu vize türü 90 gün ve altı süreyi kapsar. Şoför vizesi, sizlere Schengen ülkelerinde ya da Almanya’da oturum hakkı ve çalışma izni vermez.

Almanya şoför vizesi için başvuruda bulunurken öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken detay, daha önceden uluslararası taşımacılık yapılıp yapılmadığıdır. Vize başvurunuzda ihtiyacınız olan evraklar başvuran şoföre ya da şirkete göre değişkenlik göstermektedir. Bunun için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize uzmanlarımızdan tüm desteği alabilirsiniz.

Almanya şoför vizesi için gereken temel evraklar

  • En az 6 ay geçerli ve en az 2 boş sayfası bulunan Pasaport
  • Eski vize görüntüleriniz
  • Biyometrik fotoğraf
  • Sürücü belgeniz
  • Uluslararası yük taşıma geçerliliği olan SRC-3 belgeniz
  • C2 Belgesi
  • Nakliye şirketine ait araç listesi
  • SGK hizmet dökümü, iş yerinizden çalışma belgesi ve işe giriş bildirgesi
  • Almanya’da yapılmış olan son 5 nakliye işine ait belgeler (T1/T2 belgesi ona ait olan CMR ile beraber)
  • Son 12 ay içerisinde Almanya ile hiçbir nakliye işi yapılmadıysa, şu an Almanya’da bulunan alıcıdan iş teyit belgesi
  • Türkiye’de bulunan şirkete ait şirket evrakları

Almanya şoför vizesi için gereken evraklar şirketin daha önceki nakliye işlemlerine, şoförün eski schengen vizeleri olup olmamasına göre ve bir çok detaya göre değişkenlik gösterebileceğinden dolayı evrak hazırlığı yaparken yukarıda belirtilen temel evraklara bağlı kalmamanız ve Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize uzmanlarımızla iletişime geçerek size uygun en doğru evrak listene ulaşabilirsiniz.

Almanya şoför vizesi ortalama 7 ile 15 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Ancak vize teslimi tamamen konsolosluğun inisiyatifinde olup, bu süreç uzayabilir ya da daha kısa sürebilir.

Almanya şoför vizesi ücreti

Almanya şoför vizeleri kişilere kısa süreli olarak ülkeye girme hakkı tanıyan bir C tipi vize türüdür. Konsolosluk harçları Schengen ülkelerinin ortak kararları sonucunda belirlenir. Vize harçları bu yıl itibari ile 80 Euro olarak belirlenmiştir. Her sene düzenli bir yükselme olmadığı gibi artış kararı yetkisi ilgili devletlere aittir. Almanya şoför vizesi ücreti Konsolosluğa ödenen harç ücretini ve başvuru merkezine ödenen koordinasyon ücretini içermektedir. Almanya şoför vize başvuru merkezi ücreti 2023 yılı itibariyle yaklaşık 35 Euro karşılığı Türk Lirası’dır.

Buna ek olarak Happy Turizm Vize - Danışmanlık danışmanlık hizmeti alarak başvuru yapmanız halinde ise 80 Euro danışmanlık ücreti ödemesi yaparsınız. Vize başvurusunda sunulmak zorunlu olan seyahat sağlık sigortasını da müşteri temsilcinizden talep edebilirsiniz.

Bu ödemeleri firmamız Happy Turizm Vize - Danışmanlık’a yapabilirsiniz ve sizler tüm bu Almanya şoför vize prosedürleri ile uğraşmadan sizin adınıza tüm işlemleri ve ödemeleri temsilcilerimiz yönetir.

Almanya şoför vizesi başvuru

Almanya schengen vize başvuru formunda bulunan tüm sayfalar başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmalı ve imzalanmalıdır. Başvuru tarihinizi mutlaka yazmalısınız. 

Almanya vize başvurularında bölge ayrımı bulunmamaktadır. Başvuru sahibi Ankara-İstanbul-İzmir üzerinden başvurusunu yapabilir.  Bu sebeple bursa ikameti olan kişiler bölge ayrımı olmaksızın İstanbul İzmir ve Ankara üzerinden başvurusunu gerçekleştirebilir.

Almanya şoför vizesi başvurularında uzman kadromuzdan destek almak ve tüm sorularınız için info@happyturizm.com adresimize mail atabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek