Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

Turist vizesi, Almanya’ya turistik amaçlarla seyahat etmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Almanya’daki bir arkadaş, akraba veya aile üyesi ziyareti ise turistik amaçlı seyahat olarak nitelendirilemez. Almanya ziyaret vizesi ve Almanya turist vizesi en çok karıştırılan vize türleridir. Seyahat amacını belirlemede yapılacak bir yanlış vize başvurusunun reddi ile sonuçlanır. Bu sayfada turistik Almanya vizesi hakkında tüm bilgileri bulabilirsiniz.

Sayfamızın devamında 2024 yılına ait kişisel/standart evrak listesi ve mesleki/yaş (çalışan, işveren, serbest meslek sahibi, öğrenci, emekli, 18 yaş altı…) durumunuza uygun evrak listelerini bulabilirsiniz.

Almanya Turistik Vize Başvurusu

Vize başvurusu, evrakların seyahat amacına uygun olarak belirlenmesi, dosyanın hazırlanması, randevunun alınması ve başvurunun yapılmasından oluşan aşamalı bir süreçtir. Vize başvuru dosyasında sunulan evraklar, standart evraklar, seyahat amacını gösteren evraklar ve finansal evraklar olarak kategorize edilebilir.

Standart evraklar: Almanya turistik vize başvurusu sırasında sunulan kişisel evraklarınızın bir kısmı Schengen VIS (visa information system) güvenlik ağına kaydedilmek için talep edilmektedir. Standart evraklar içinde pasaport, kimlik fotokopisi, biometrik fotoğraf, vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ikametgah bulunur.

Mesleki durumunuzu destekleyici evraklar: vize başvurularınızda mesleki durumunuzu destekleyici evrakları ibraz etmeniz gerekecektir. Çalışan veya şirket sahibiyseniz Almanya turist vizesi başvurusunda; şirketin faaliyet belgesi, vergi levhası, ticari sicil gazete fotokopisi; emekli iseniz, emekli kartı, maaş bordrosu; öğrenci iseniz orijinal öğrenci belgenizi sunmalısınız. Öğrenci ve ev hanımlarının Almanya seyahat masrafları sponsor tarafından karşılanacaksa masrafları karşılayacak kişiye ait mesleki belgeler ibraz edilmelidir.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık Schengen departmanı yetkililerimizi arayarak mesleki durumunuzu ve seyahat amacınızı (turistik amaçlı, ticari/fuar katılımı amaçlı, aile/arkadaş ziyareti, transit…) çağrı merkezi yetkilimize açıklayın. Bilgilendirmenizin ardından Schengen yetkilimiz mevcut durumunuza göre 2024 yılına ait Almanya vizesi evrakları ve Almanya turistik vize ücreti hakkında bilgiler e-mail adresinize gönderecektir.

Almanya Turistik Vize Randevusu

Randevu günü itibariyle son 5 yıl içinde herhangi bir Schengen ülkesinden vize almış olan kişilerin, Almanya turistik vize başvurusu sırasında şahsen bulunması gerekmez, bu durumda dosyanın hazırlığından başvuruya verilmesine kadar tüm süreç müşteri temsilciniz tarafından tamamlanır. Ancak ilk kez vize başvurusu yapanlar, son 5 yıl içinde vize başvurusu yapmış olsa bile red alanlar veya 5 yıldan uzun süredir Schengen sistemine parmak izi kaydı vermemiş kişiler randevuya şahsen katılmak zorundadır

Almanya turistik vize randevusu Happy Turizm Vize - Danışmanlık Schengen danışmanınız tarafından sizin adınıza alınacaktır.  İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Edirne, Gaziantep’te bulunan aracı başvuru merkezlerinde vize randevuları tamamlanır. Başvuru merkezleri Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş merkezlerdir ve Happy Turizm Vize - Danışmanlık ise bu başvuru merkezlerinde vize başvurusu yapmaya yetkili akredite bir danışmanlık ofisidir. 

Almanya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar 2024

Standart evraklar

  • En az 6 ay geçerli ve en az 2 adet boş sayfası bulunan pasaport (pasaportunuza ek olarak pasaportunuzdaki fotoğraf ve kimlik bilgilerinizin bulunduğu sayfanın ve son 3 yıl içerisinde almış olduğunuz varsa vize fotokopilerini sunmalısınız)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (Biometrik kriterlere uygun, rötuşsuz, arka fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35×45 mm ölçülerinde ve tüm yüzün net olarak görüldüğü 2 adet fotoğraf sunulmalıdır.)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İkametgâh
  • Aşı kartı
  • Otel ve uçak rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Vize talep dilekçesi (seyahat tarihlerini ve seyahat amacını içermelidir.)

Almanya turistik vize başvurusunda istenilen evraklar kişinin mesleğine göre değişkenlik göstermektedir.

Almanya Schengen Vize Başvuru Formu

Almanya Schengen vize başvuru formunda yer alan tüm alanlar müracaat sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurularak, imzalanmalıdır. Schengen vize başvuru formunun 3. ve 4. Sayfalarını imzalanmalı ve başvuru tarihini yazmayı unutulmamalıdır. 

Banka Hesap Dökümü: Almanya vize başvurusunda bulunacak kişi varsa kendi adına açılmış banka hesap dökümlerini sunmalıdır. Banka hesap dökümü geriye dönük 3 aylık hesap hareketini içermelidir. Banka dökümünün Almanya turistik vize randevusu tarihinden en geç 10 gün önce temin edilmesi gerekmektedir. Hesabınızda en az 35.000 TL bakiye bulunması gerekmektedir. Ailece başvuru yapılacaksa her bir aile bireyi için sunulacak hesap en az 35.000 TL bakiye içermelidir. Her bir başvuru sahibinin ayrı banka hesabı olması yararına olacaktır. Banka dökümü temin edeceğiniz banka tarafından kaşeli, ıslak imzalı olması ve banka imza sirküleriyle birlikte ibraz edilmelidir. ATM çıktısı olarak temin edilen banka hesap dokümanları kabul edilmemektedir.

Seyahat Sağlık Sigortası: Schengen ülkeleri için zorunlu 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigorta poliçenizi orijinal, ıslak kaşe ve imzalı olarak Almanya turistik vize başvurusu sırasında ibraz etmelisiniz. Seyahat sağlık sigortanızın seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde düzenlenmelidir. Sigorta poliçeniz üzerinde başlama ve sonlanma saati belirtilmediyse, genellikle, öğlen saat 12 kabul edilmektedir. Günün yarısı sigortalı olan bugünler için sigorta şartı yerine getirilmiş sayılmaz. Bu nedenle seyahat tarihinizden en az bir gün önce bir gün sonrayı kapsayacak sigorta poliçesi ibraz etmelisiniz.

Uçak ve Otel Rezervasyonları: Uçak ve otel rezervasyonları sunulmalı, gidiş ve dönüş seyahat tarihleriniz dosyadaki diğer evraklarla tutarlı olmalıdır. Ayrıca booking siteleri üzerinden ödemesi yapılmamış sadece rezervasyon yapılmış oteller Almanya turistik vize başvurusu sırasında kabul edilmemektedir. İptal/iade garantili bir otel rezervasyonu ödemesi yapabilir vize bitiminde rezervasyonu kullanabilir veya iptal edebilirsiniz.

Finansal Yeterliliği Destekleyici Ek Belgeler: Tapu, araç ruhsatı, ek hesap dökümleri, kira gelirleri gibi gelir ve gayrimenkul kaynaklarınızı resmi belgelerle sunmalısınız.

Meslek Evrakları
Almanya’ya seyahat amacına uygun evrakların yanı sıra başvuran kişinin meslek evraklarını da sunması gerekir. Başvuranlar aşağıdaki mesleklere ve Almanya turistik vize başvurusu için evrak sunmalıdır. Seyahatin ayrıntılarına göre evrak listelerinin değişiklik gösterebileceği unutulmamalıdır.

  • Şirket sahipleri ve Çalışanlar için; Banka Hesap Dökümü, Şirket Yazısı, SGK Hizmet Dökümü, SGK İşe Giriş Bildirgesi, Maaş Bordrosu, İş Sözleşmesi, Faaliyet Belgesi/ Ticaret Odası Sicil Kaydı Sureti, Ticari Sicil Gazetesi, Güncel Vergi Levhası,
  • Emekliler İçin Almanya Vize Evrakları; E devletten alınmış emeklilik belgesi, PTT’den maaş alıyorsa son 3 aylık maaş dekontları veya maaşını aldığı bankadan son 3 aylık hesap dökümü
  • Kamu Çalışanları için; çalıştığı kurumdan izin ve çalışma yazısı, 3 aylık bordro, kamu kurum kartı fotokopisi, SGK hizmet dökümü
  • Öğrenciler için: Öğrenci belgesi ve sponsor evrakları (Sponsor evrakları, sponsorun mesleğine göre değişiklik gösterir), sponsorluk dilekçesi
  • Ev Hanımı İçin; Almanya Vize Evrakları: Sponsorluk dilekçesi, sponsor evrakları (sponsorun mesleğine göre değişiklik gösterir)
  • 18 yaş altındakiler için; Almanya Vize Evrakları: Muvafakatname aslı ve fotokopisi, 18 yaşını doldurmamış başvuru sahipleri Almanya turistik vize başvurusu sırasında hem anne hem de baba tarafından imzalı, onaylı muvafakatname belgesi sunmalıdır.  Boşanma durumlarında velayet kararı da ibraz edilmelidir. 18 yaş altı başvuru sahibi için doldurulacak Almanya Schengen vize başvuru formu hem anne hem de baba tarafından imzalı olmalıdır.

Uyarı (!) Öğrencinin masraflarını karşılayacak kişi kendi seyahat etmese bile şahsen başvuruda bulunacağı şekilde tüm gelir evraklarını, meslek grubuna göre belirtildiği şekilde ibraz etmesi gerekmektedir.

Almanya Turistik Vize Ücreti

Vize ücretleri Schengen ülkelerinin ortak kararı sonucunda belirlenmektedir. Vize harçları bu yıl itibari ile 80 Euro olarak belirlenmiştir. Her yıl düzenli bir artış olmadığı gibi artış kararı yetkisi ilgili devletlere aittir. Almanya turistik vize ücreti Konsolosluğa ödenen harç ücretini ve başvuru merkezine ödenen koordinasyon bedelini ifade etmektedir. Buna göre başvuru merkezi ücreti ise 2024 yılında yaklaşık 35 Euro karşılığı Türk Lirası’dır.

Başvuru merkezi koordinasyon ücreti ve Konsolosluk harcı randevu günü Almanya turistik vize başvurusu sırasında merkezde ödenir. Buna ek olarak Happy Turizm Vize - Danışmanlık danışmanlık hizmetinden faydalanarak başvuru yapmanız halinde ise 40 Euro danışmanlık ücreti ödemesi yaparsınız. Vize başvurusunda sunulması zorunlu seyahat sağlık sigortasını da müşteri temsilcinizden talep edebilirsiniz.

Almanya Vize Harcı Ne Kadar ve Nereye Yatırılır?

Vize harç ücretleri Schengen ülkelerinin ortak kararı sonucunda belirlenmektedir. Vize harçları 2020 yılı itibari ile 80 Euro olarak belirlenmiştir. Her yıl düzenli bir artış olmadığı gibi artış kararı yetkisi ilgili devletlere aittir. Almanya turistik vize ücreti Konsolosluğa ödenen harç ücretini ve başvuru merkezine ödenen koordinasyon bedelini ifade etmektedir. Buna göre başvuru merkezi ücreti ise 2024 yılında yaklaşık 35 Euro karşılığı Türk Lirası’dır.

Almanya Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya turist vize işlemleri başvuru tarihinizden sonra 8 ila 15 gün içinde neticelenmektedir. Bu süre öngörülen sonuçlanma süresini ifade etmektedir. Türkiye ikamet izinli yabancı pasaport sahiplerinin başvurularının neticelenmesi daha uzun sürebilmektedir. Resmi tatil günlerinde Almanya Konsolosluğu vize ofisi hizmet vermemektedir. Resmi tatil günlerinden önce yapılan başvurularda da yoğunluktan dolayı işlem süresi uzayabilmektedir.

Bu ödemeleri firmamız Happy Turizm Vize - Danışmanlık’a yapabilir ve sizler bu prosedürlerle uğraşmadan sizin adınıza tüm işlemleri ve ödemeleri temsilcilerimiz yönetebilir.

Almanya turistik vize başvurularında farklı ikametli kişiler nereden başvuruda bulunabilir? 
Almanya vize başvurularında bölge ayrımı bulunmamaktadır. Başvuru sahibi Ankara-İstanbul-İzmir üzerinden başvurusunu yapabilir.  Bu sebeple bursa ikameti olan kişiler bölge ayrımı olmaksızın İstanbul İzmir ve Ankara üzerinden başvurusunu gerçekleştirebilir

Almanya Vize Reddi

Bir vize başvurusunda vize onayı veya red kararı verme yetkisi yalnızca değerlendirmeyi yapan Almanya Konsolosluğu’na aittir. Hiçbir vize başvuru dosyası için vize garantisi verilmez, vize garantisi vermeye de kimsenin yetkisi yoktur. Hatta Konsolosluk, herhangi bir maddi zarar yaşanmaması için vize onayı almadan seyahat harcamalarının yapılmamasını veya iptal iade garantili harcamalar yapılmasını tavsiye eder. Almanya turist vizesi başvurusunu değerlendirerek olumlu olumsuz bir karar verme yetkisi de yine Almanya Konsolosluğunundur. Vize reddi halinde ret sebepleriniz red mektubu ile bildirilir.

En Sık Karşılaşılan Ret Nedenleri

Turistik vize başvurularında red alma nedenlerinin başında seyahat amacına uygun evrakların sunulmamış olması, vize bitiminde ülkeden ve tüm Schengen bölgesinden ayrılacağına dair inanç oluşturulamaması ve Almanya seyahatinin masraflarını karşılayabilecek kadar yeterli finansal kanıt sunulamaması bulunur. Almanya turistik vize başvurusu sırasında sunulan evrakların eksiksiz olarak dosyaya eklenmesi yetmez, tabiri caiz ise “evrakların ne söylediği” çok önemlidir. Örneğin Yeterli finansal kanıt nedeniyle alınan retlerde her zaman bakiye yetersiz bulunduğu için bu karar çıkmaz. Kişi banka hesabında düzenli para akışı yoksa, bankadan alınma tarihleri şartları yerine getirmiyorsa, geçersizse vs. gibi birçok nedenden ötürü banka hesap dökümünüz yeterli bulunmayabilir. Bu örnekler elbette çoğaltılabilir, fakat sık görülen red sebeplerine bakıldığında tecrübesizliklerden kaynaklı basit hatalardan kaynaklandığı söylenebilir.

Almanya turistik vize ücreti vize reddi halinde kesinlikle geri ödenmemektedir. Konsolosluktan bu parayı talep etmeniz mümkün değildir. Bunun yanında redle sonuçlanan vize başvuru sonucuna itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Vize itiraz süreci 1-3 ay arasında sonuçlanabilmektedir. Vize itiraz dilekçesinde vize reddine yol açmış durumların ortadan kaldırıldığı açık ve net bir şekilde ifade edilmelidir. İtiraz dilekçesinde bulunan iddiaları desteklemek için dilekçeye ek belgeler sunulabilir. İtiraz işlemi kararın size bildirildiği tarihten itibaren 30 gün içinde yapılmalı ve dilekçe Konsolosluğa ulaşmış olmalıdır. Vize itiraz dilekçesi vermek herhangi bir ücrete tabi değildir.

Almanya Turistik Vize Başvurusu Yaparken Danışmanlık Hizmeti Almak Zorunlu mudur?

Vize başvuruları hakkındaki zorunluluklar yönlendirmeler Konsolosluk tarafından belirlenir. Konsolosluk kısa süreli Almanya Schengen vize başvurularının yetkilendirdiği başvuru merkezleri aracılığıyla yapılmasını ister. Başvuru merkezlerine yapacağınız başvuruda dosyanızı ister kendiniz hazırlarsınız isterseniz Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzman danışmanlık desteğinden faydalanırsınız. Happy Turizm Vize - Danışmanlık başvuru merkezlerine akredite bir kuruluş olduğu için danışmanlık hizmeti alarak vize başvurusu yapmanız mümkündür. Elbette başvurunuzu nasıl hazırlarsanız hazırlayın Almanya turist vizesi sonucuna Konsolosluk karar verir. Ancak uzman desteği alınarak yapılan vize başvurularında, basit hatalar, dosyada eksik bilgiden kaynaklı hatalar gibi nedenlerle red ihtimalleri azaltılır.

Almanya Vize Danışmanlık Hizmetinin Avantajı

Bu da başvurudaki dosyanızı avantajlı hale getirir. Bir vize reddi almak yalnız mevcut başvuruyu etkilemez, sonraki tüm Schengen, ABD, Kanada; İngiltere vize başvurularınızı etkiler. Vize reddi almak yeni başvuru yapmaya engel olmayacağı gibi sonraki başvurularınıza kötü bir referans oluşturur. Bu nedenle uzman Happy Turizm Vize - Danışmanlık desteği ile hazırlanmış Almanya turistik vize dosyanız hem mevcut başvurunuz hem de gelecekteki olası vize başvurularınız için yatırım yapmanız demektir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek