Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Oturum İzni Nasıl Alınır?

Almanya oturum vizesi 90 günden fazla ülkede kalmanız gereken durumlarda edinmeniz gereken vize çeşitlerini kapsamaktadır. Alacağınız vize çeşidi ya da oturum izni Almanyaya gitme amacınıza göre değişiklik göstermektedir. Aile birleşimi vizesi, çalışma izni ya da eğitim için uzun süreli vize durumlarında oturum izni edinmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra Almanyada oturum izni almanız gereken daha spesifik durumlarda mevcuttur. Almanyada oturum işlemleri kişilerin statü ve medeni durumlarına  göre değişiklik gösterir ve her birinin prosedüründe farklılıklar mevcuttur.

Almanyada kısa süreli (90 günden az) kalışlarınız için Almanya Schengen vizesi alabilirsiniz. Hususi (yeşil) pasaport, diplomatik (siyah ve kırmızı) ve hizmet pasaportu(gri) sahipleri 90 günden az konaklamalı seyahatlerinden Schengen vizesinden muaftırlar. Yukarıda saydığımız türden pasaporta sahip olanların daha uzun süreli seyahatlerde schengen vizesi edinme zorunluluğu vardır. Bordo(umuma mahsus) pasaport sahipleri ise Almanyaya giriş yapabilmek için Schengen Vizesi almak zorundadır. Hatırlatmak isteriz ki Schengen vizesi ile yalnızca ülkede bir süreliğine seyahat hakkınız vardır. İş, eş ya da eğitim durumlarınız için ulusal vize edinmeli yani oturum hakkına sahip olmalısınız.

Almanya ulusal vizesine sahip olabilmeniz için birçok koşul vardır. Almanya aile birleşimi ile oturum izni, eşten bağımsız oturum izni, çocukların durumu ve vatandaşlıklar, çalışma durumunuz ve eğitiminiz oturum vizesi alma sebepleriniz arasında olmalıdır. Tüm bu şartlara göre almak istediğiniz oturum izinleriniz için konsolosluğa ulaştırılması gereken belgeleri eksiksiz tamamlamanız da,  bu prosedürler için kurumumuza danışmanızda fayda olacaktır.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya aile birleşimi vizesi Almanyada yaşayan ya da Alman vatandaşı olan eşiniz sayesinde sizin de orada oturum iznine sahip olma halinizi tarif etmektedir. Bu vize sayesinde Almanyada yaşama hakkına sahip olabilirsiniz. Konsolosluk bu vize türü için sizlerden bir çok evrak talep etmektedir. Evrakları eksiksiz yerine getirmelisiniz. Bu oturum iznini kapsayan prosedürler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olarak başvurunuzu gerçekleştirmeniz işlemlerinizi kolaylaştıracaktır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek