Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya`da Fuara Katılmak veya Fuarda Stand Açmak

Almanya her yıl çeşitli nedenlerle ülkeye seyahat eden binlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını ağırlamaktadır. Bu nedenlerden biri de ticaret fuarlarına katılım veya fuarlarda stand açma amacıyla yapılan iş seyahatleridir. Almanya’ya fuar katılımı, almanya'da fuar standı açma, fuara ziyaretçi olarak katılmak amacıyla seyahat edecekseniz vize başvurunuzu vize servisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Fuar katımı ve fuarda stand açma Schengen kategorisi içerisinde değerlendirilmektedir. 

Almanya Konsolosluğu Almanya’da fuar standı açacak iş insanlarını bazı durumlarda 80 € harç bedelinden muaf tutabilmektedir. Kişisel iş seyahati programınıza göre ayrıntılı bilgiyi 0(312) 419 56 41 numaralı destek hattımızdan alabilir veya sorularınızı bizlere bilgi@happyturizm.com e-posta adresimiz üzerinden iletebilirsiniz. Schengen departmanı yetkililerimiz en kısa sürede sorularınıza geri dönüş yapacaklardır. 

 Almanya Fuar Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Almanya’da bir fuara katılmak veya fuarda stand açmak için ilk olarak ticari vize başvuru koşullarını sağlamış olmanız gerekmektedir. Almanya fuar vizesine başvurabilmenin ilk koşulu kişinin mesleğiyle ilgili fuara katılacağını beyan etmesi ve belgelemesidir. Sayfamızın devamında Almanya fuar vizesi için detaylı evrak listesini bulabilirsiniz. Almanya fuar vizesi başvurusunda bulunacaksanız fuar giriş/katılımcı kartınızı ibraz etmeniz gerekcektir. Almanya Schengen Vize başvurularınızda evraklarınızı eksiksiz olarak hazırlamanız vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması açısından önemlidir. Seyahat amacınıza uygun vize türü için talep edilen evrakları doğru bir şekilde sunmamanız başvurunuzun reddedilme ihtimalini arttıracaktır.  Schengen vize başvurularınızda alacağınız her vizenin bir sonraki Schengen vize başvurularınızda sizlere olumlu referans olacağını, Schengen Konsolosluklarının başvuranın seyahat geçmişini dikkate aldığını hatırlatırız. 

Almaya Fuar Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Almanya’ya iş seyahati veya fuar katılımı amacıyla yapacağınız vize başvurusu için aşağıda sıralanan belgelerin mümkünse eksiksiz olarak ibraz edilmesi gerekmektedir.  Belgelerin güncel tarihli olmasına dikkat ediniz. 

Almanya Schengen Vize Başvuru Formu

  • Pasaport: Schengen vize başvurusu için geçerli bir pasaportun talep edilen vizenin sonlanma tarihinden sonra en az 3 ay geçerliliği bulunmalı. Pasaportun en az iki adet boş sayfası bulunmalı ve Son 10 yıl içersinde temin edilmiş olmalıdır. Pasaportta yer alan uzatma ibareleri kabul edilmemektedir. Türkiye’de ikamet eden Türkiye oturum kartı bulunan yabancıların da aynı koşulları sağlaması gerekmektedir. 
  • Varsa önceki vize fotokopileri: son 3 yıl içerisinde temin edilmiş Schengen, Avrupa Birliği ülkeleri, Birleşik Krallık, ABD, Kanada...) vizelerinizin fotokopileri
  • 2 adet biyometrik fotoğraf: Biyometrik fotoğraf 6 aydan eski olmamalı ve 35 x 45 ölçüsünde olmalıdır. 
  • Seyahat sağlık sigortası: Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsamalı en az 30.000 euro teminatlı olmalıdır. 
  • Ulaşım rezervasyonları: aktif olarak geçerliliği devam eden uçuş rezervasyonları veya diğer ulaşım araçlarına ilişkin rezervasyon belgeleri
  • Davetiye: Almanya’da faaliyet gösteren firmadan temin edilecek davetiyenin aslı ibraz edilebileceği gibi e-mail veya faks olarak temin edilmiş belgeler de kabul edilmektedir. Davetiyede davet eden firmanın adı, talep edilen vize süresi, seyahatin amacı, seyahat süresi, etkinliğin kapsamı belirtilmelidir. Davet belgesinde firma, fuar adı belirtilmiş olmalıdır. Davet eden firmanın eksiksiz adresi belgede yer almalıdır.  Başvuranın adı, firmadaki görevi, bağlı çalıştığı firmanın adı da davet belgesinde yer alması gereken bilgiler arasındadır. Ulaşım ve konaklama giderleri ev sahibi firma tarafından karşılanacaksa giderlerin karşılanacağını belirten yazı da davetiye ile birlikte sunulmalıdır 
  • Banka hesap cüzdanı/hesap dökümü: Başvuru sahibi planlanan seyahat süresi için masraflarını karşılayabilecek maddi yeterliliğe sahip olduğunu belgelemesi gerekmektedir. En az 50.000 TL  bakiyeli banka hesap cüzdanı veya banka hesap dökümün bankadan alınmış, ıslak imzalı aslı ibraz edilmelidir. 
  • Son 3 aylık maaş bordrosu
  • Fuar katılımcı kartı (fuarda stand açacaklar): Almanya’da gerçekleştirilecek fuarda stand açacakların fuar katılımcı kartlarını ibraz etmelidirler. Fuar giriş kartında seyahat edecek olan kişinin isim soyisim ve pasaport bilgisi ve firma isminin yazılması gerekmektedir.Fuar katılımcısı olan firmanın fuar stant krokisi,ve fuar ödeme makbuzu ile başvuru yapılması gerekmektedir.
  • İş yeri yazısı: Türkiye’de bağlı çalışılan firmadan temin edilecek belge aşağıdaki bilgileri içermelidir. 
  • Başvuranın firmadaki görevi
  • Seyahatin amacı, hedefi, süresi (Almanya’daki firma ve fuar adı belirtilmeli)
  • Seyahat masraflarının firma tarafından karşılanacağına dair teminat belgesi
  • SGK ile giriş ve hizmet dökümü

Şirket Sahipleri İçin Ek Olarak;

  • Ticaret veya Sanayi Odası Sicil Kayıt Sureti: Belge 6 aydan eski olmamalıdır.
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi  
  • Vergi Levhası 

Çiftçiler İçin Ek Olarak;

  •  Ziraat Odasından Çiftçilik Belgesi


Almanya'da Fuarda Ürünlerini Sergileyecekler

  • Fuar kimliği,
  • Stand kirasının ödendiğine dair belge, dekont, fatura vb. 
  • Fuar katılımcılarına dair liste (Eğer isim listesinde firma adı varsa)
  • Listede adı olmayanlar, fuar organizatöründen alınmış yazı
  • Başvuranın şirketinin antetli kağıdına yazılmış dilekçe
  • Almanya Fuar Standını Kurmakla Görevli Kişiler İçin Gerekli Evraklar
  • Fuarda stand açacak şirket ile stand kuracak kişiler arasında yapılmış sözleşme
  • Fuarda stand açacak firmanın fuar katılım belgesi, 
  • Stand kirasının ödendiğine dair belge, dekont, fatura vb. 
  • Fuar katılımcı listesi veya listede şirket adı yoksa fuar organizatöründen alınmış yazı

?

Almanya Fuar Vizesi Ücreti 2024

Almanya Konsolosluklarının 02 Şubat 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayınladığı yeni vize ücretleri, bu tarihten itibaren yapılacak fuar vizesi başvurularında geçerlidir. Almanya dış temsilciliklerinin yaptığı açıklamaya göre Almanya fuar vizesini de kapsayan Schengen vize ücretleri 60 Euro’dan 80 Euro’ya çıkartılmıştır. 

Almanya fuar vizesi başvurularında konsolosluk harcına ek olarak vize başvuru merkezinin belirlediği koordinasyon bedeli de ödenmektedir. Vize başvuru merkezinin hizmet bedeli 2024 yılı itibariyle  35€’dır. Koordinasyon hizmet bedelinde değişiklik yapma hakkı yetkili vize başvuru merkezindedir. 

Almanya Fuar Katılımı Vizesi Sonuçlanma Süresi

Almanya iş seyahati, fuara katılmak, fuarda stand açmak gibi amaçlarla yapılan vize başvurularının sonuçlanma süresi parmak izi beyanının yapıldığı randevu tarihi sonrası 3-4 haftada  içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu sebeple seyahatinizden en geç 30-45  gün önce başvurunun vize servisimize iletilmiş olması önemlidir. Seyahatinizden en erken 6 ay kadar önce Almanya iş seyahati vizesi için başvuruda bulunabilirsiniz. Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Almanya’nın dini bayramları olan Paskalya ve Noel Bbayramları öncesinde yapılan başvurularda işlem süreleri uzayabilmektedir.

Almanya’ya yapacağınız iş seyahati ve fuar ziyareti amaçlı seyahatlerinizde vize başvurusu için sayfamızda bulunan evrakları eksiksiz hazırlayarak ofisimize iletmeniz fuar vizesi başvurunuzu gerçekleştirmemiz için yeterli olacaktır.Gerek duyulması halinde Almanya Konsolosluğu ek evrak talebinde bulunulabillmektedir.

Almanya Ticari Schengen Vize Başvurularında Dikkat!

25 Eylül 2014’te uygulamaya giren prosedür nedeniyle, Schengen vizesi için ilk kez başvuru yapıyorsanız parmak izi vermeniz gerekecektir. Verdiğiniz parmak izi 5 yıl boyunca geçerli olacaktır. 

25 Eylül 2014 tarihinden beri Schengen vize işlemlerinde 12 yaşını doldurmuş başvuru sahiplerinden parmak izi verileri alınmaktadır. Bu nedenle son 5 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeniz yoksa size ileteceğimiz randevu gün ve saatinizde şahsen başvuru biriminde hazır bulunmanız gerekecektir. 

Schengen alanında Almanya’nın dışında farklı ülkelere de seyahatiniz olacak ise en uzun konaklama yapacağınız ülkenin diplomatik temsilciliğinden vize başvurusunda bulunulması gerektiğini hatırlatırız.

Almanya Konsoloslukları Görev Bölgeleri

Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği, İstanbul’daki Almanya Başkonsolosluğu, Almanya İzmir Başkonsolosluğu ve Almanya Antalya Konsolosluğu görev bölgeleri birbirlerinden farklıdır. Almanya’ya yapacağınız seyahatlerinizde vize ve konsolosluk işlemlerinizi ikamet ettiğiniz bölgeye göre yapmalısınız. Aşağıda Türkiye’deki Almanya temsilciliklerinin yetki alanına giren illerin listesini bulabilirsiniz. 

Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nin yetki alanındaki İller

Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin (İçel), Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van,Yozgat, Zonguldak.

Almanya İstanbul Başkonsolosluğu yetki alanındaki iller

Alman İstanbul Başkonsolosluğu görev alanı içerisinde Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illeri bulunmaktadır. Başkonsolosluk Bursa ve Edirne'deki Fahri Konsoloslar tarafından desteklenmektedir.

Almanya Başkonsolosluğu İzmir yetki alanındaki iller

 Afyon, Antalya, Aydin, Burdur, Denizli, Isparta, Izmir, Kütahya, Manisa, Mugla, Uşak.

Almanya Konsolosluğu Antalya Görev Alanındaki İller

Antalya, Burdur, Isparta

Almanya Fuar Vizesi Ücreti 2024

Almanya fuar vizesi ücreti 2024 yılında 120 € (konsolosluk harcı+ dosya doplama merkezi zorunlu servis bedeli)'dur. Başvurunuzu Happy Turizm Vize - Danışmanlık ile gerçekleştirdiğiniz takdirde 70 € danışmanlık bedeli de bu ücrete ek olarak tahsil edilir. 

Bu durumda yalnızca parmak izi beyanının yapıldığı aracı kurum servis bedeli ve vize servisimiz koordinasyon bedelini ödeyerek vize başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek