Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Aile Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesi olarak da adlandırılabilen Almanya ziyaretçi vizesi bir Schengen vizesidir. Bilindiği üzere sahip olunan Schengen vizesi ile tüm Schengen ülkelerinde serbest dolaşım hakkı elde edilir. Bu hak vizenin geçerlilik süresi ile sınırlıdır. Ayrıca geçerli bir vize olsa dahi bir ülkeye giriş yapılıp yapılmayacağına karar veren son mercii ülkenin sınır güvenlik yetkilileridir.

Almanya Akraba Ziyareti Vizesi

Tüm Schengen vizelerinde olduğu gibi başvuru sonucunda vize en fazla 90 günlük olarak verilebilir. Vizenin en uzun süre olarak verilip verilmeyeceği Konsolosluk kararına bağlıdır. Ziyaret vizesi başvurusunda sunulması gereken evraklar da yine kişinin mesleğine göre değişiklik gösterir. Çalışmayan ve öğrenci kişiler Almanya vize başvurularında sponsor gösterebilirler. Sponsorluk evrakları ise seyahatin masraflarını karşılayacak olan sponsorun mesleğine göre belirlenir.

Almanya Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport (Son 10 yılda alınmış, en az 2 sayfası boş ve seyahatin bitiminden itibaren 6 ay daha geçerli)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (Son 6 ayda çekilmiş ve 35×45 mm ebatlarında)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (E-devletten barkodlu ve düşünceler kısmı doldurulmuş olarak alınmalıdır)
  • İkametgah (E-devletten barkodlu olarak alınmalıdır)
  • Almanya’da ziyaret edilecek kişiden alınmış belediye onaylı davetiyenin aslı (Almanya ziyaretçi vizesi randevusunda aslı sunulacaktır)
  • Davetiyeyi gönderenin Alman pasaportu veya oturum sahibi bir yabancıysa oturum kartı fotokopisi
  • Uçak rezervasyonu (satın alınmasına gerek yok)
  • 30.000 teminatlı seyahat sağlık sigortası

Meslek Evrakları

  • İş veren ise; şirket evrakları (vergi levhası, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri), şirket bankası son 3 aylık hesap dökümü, SGK hizmet dökümü
  • Çalışan ise; şirket evrakları, SGK işe giriş bildirgesi, son 3 aylık maaş bordroları, barkodlu SGK hizmet dökümü, iş yerinin antetli kağıdına yazılmış çalışma ve izin yazısı, son 3 aylık şahsi banka hesap dökümü (Banka hesap dökümü Almanya akraba ziyareti vizesi randevusu sırasında en fazla 10 gün içinde alınmış olmalıdır)
  • Emekli ise; Emeklilik belgesi (e-devletten barkodlu), emekli maaşının alındığı bankadan son 3 aylık hesap dökümü, PTT’den alınıyorsa maaş son 3 maaşın dekontu
  • Öğrenci ise; sponsorluk evrakları (sponsorun mesleğine göre değişir), öğrenci belgesi, sponsorluk dilekçesi
  • Ev hanımı ise; sponsorluk belgeleri (sponsorun mesleğine göre değişir), sponsorluk dilekçesi

Almanya Vizesi Davetiye Süresi

Almanya ziyaret vizesi başvurularında Almanya’da ziyaret edilecek kişiden alınmış orijinal davetiye mutlaka sunulmalıdır. Bu davetiye Almanya’daki belediyeden onaylı olmalı ve kargo yoluyla orijinali gönderilmelidir. Fotokopi, e-mail çıktısı gibi kopyalar geçerli değildir. Davetiyenin geçerlilik tarihleri bulunur. Bu tarihler başvuran kişinin seyahat tarihlerini de kapsamalıdır. Seyahat tarihlerini kapsamayan veya başvuran kişinin pasaport bilgileri ile uyumsuz bilgiler içeren davetiyeler geçersizdir ve Almanya ziyaretçi vizesi başvurusunda kullanılamaz.

Schengen ülkeleri için vize başvurularında kimlik bilgilerini ve seyahat amacını destekleyici herkesin aynı şekilde ibraz etmesi gereken standart evrakların yanı sıra, başvuru sahibinin mesleki ve yaş gurubuna göre değişen evrak listeleri bulunmaktadır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofislerimizden Almanya Schengen vize başvurularınız için zorunlu olan Almanya Schengen vize başvuru formu doldurma hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Aile, arkadaş, akraba ziyareti için yapacağınız seyahatlerde sayfamızın devamında Almanya aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar 2024 yılı görüntüleyebilirsiniz.

İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne ve Bursa’da ikamet edenler ikamet bölgelerindeki ofislerimizden destek alabilirler. İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne ve Bursa’da dışında ikamet ediyorsanız çağrı merkezimizden Almanya vize işlemlerinizi hangi vize ofisimizden tamamlayacağınıza dair bilgi alabilirsiniz. Değerli ziyaretçimiz, mesleki durumunuzu, seyahat amacınızı ve konaklamayı planladığınız süreyi Schengen departmanı yetkilimize açıklayın. Bilgilendirmenizin ardından yetkiliniz mevcut durumunuza göre Almanya ziyaretçi vizesi için gerekli evraklar listesini e-mail adresinize gönderecektir. Durumunuza göre değişen evrak listelerini ve evraklarınızı hazırlarken dikkat etmeniz gereken bilgi notlarını sizler için hazırladık. Detaylı evrak listelerini ve evraklarınızı hazırlarken dikkat etmeniz gerekenleri sayfamızın devamında görüntüleyebilirsiniz.

Almanya Aile Ziyareti Vizesi 2024

Standart evraklar: Davetiye, Pasaport, biyometrik fotoğraf, Almanya vize başvuru formu, banka dökümleri standart seyahat amacını destekleyici rezervasyonlar, seyahat sağlık sigortası standart evraklar arasında yer almaktadır.

Mesleki evraklar: Mesleki evraklar kişisel durumunuza göre farklılık göstermektedir. Çalışan veya şirket sahibiyseniz; şirketin faaliyet belgesi, vergi levhası, ticari sicil gazete fotokopisi; emekli iseniz, emekli kartı, emekli maaş bordronuz; öğrenci ve ev hanımıysanız masraflarınızı karşılayacak kişiye ait gelir belgeleri ve diğer belgelerle birlikte Almanya ziyaretçi vizesi işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

  • Evraklarınızı kargoyla size en yakın ofisimize gönderin.
  • Almanya vize işlemlerinizi Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofislerimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. 25 Eylül 2014 tarihinden sonra pasaportunuza işlenmiş VIS ibareli Schengen vizeniz varsa Türkiye’nin neresinde ikamet ederseniz edin vize müracaat evraklarınızı ofislerimize kargo/kurye aracılığıyla iletmeniz halinde vakit kaybetmeden başvurunuzu gerçekleştirmekteyiz.

?

Almanya Akraba Ziyareti Vizesi Ücretleri 2024

2020 yılı itibari ile Almanya Konsolosluğu’nun yayınladığı bilgiye göre Almanya Schengen vize başvuru harç ücreti 60 Euro’dan 80 Euro’ya çıkartılmıştır. 12 yaş üzeri her Türk vatandaşı kişi Almanya Schengen vize başvurularında Konsolosluk harcı ödemek durumundadır. 0-12 yaş arası başvuranlar ise Konsolosluk harcından muaftır. Almanya ziyaretçi vizesi başvurularında Konsolosluk harcına ek olarak başvuru merkezi koordinasyon bedeli ödenmektedir. Başvuru merkezi, Konsolosluk tarafından vize başvurularını kabul etmeye yetkilendirilmiş bir merkezdir. 6 yaş üstü her başvuran 30 Euro civarı olan başvuru merkezi koordinasyon bedelini ödemek durumundadır. Tüm ödemeler Almanya vize randevusu sırasında yapılır. Konsolosluk harcı Euro ve nakit olarak, başvuru merkezi koordinasyon bedeli ise Türk Lirası ve nakit/kredi kartı olarak ödenebilir.

İster Almanya arkadaş ziyareti vizesi olsun isterse diğer herhangi bir Schengen vize başvurusu olsun, Almanya vize başvuru ücretleri hiçbir şartta iade edilmemektedir. Başvurunun reddi, onaylanan vizenin kullanılmayacak olması vb. başka nedenlerle vize başvuru ücretlerinin geri ödenmediği göz önünde tutulmalıdır. Almanya Schengen vizesi başvuruları doğrudan Konsolosluğa yapılamaz, başvuru merkezinden randevu alınması ve başvuru dosyasının başvuru merkezine sunulması zorunludur. Vize başvuru ücretlerini bu şekilde hesaplamanız gerekir. Bunun yanında Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize danışmanlığı ise zorunlu olmamakla birlikte başarılı bir vize başvuru süreci için tavsiye edilmektedir. Almanya Schengen vize danışmanlık ücreti ise 70 Euro’dur.

Almanya Ziyaretçi Vizesi Başvuru Formu

Almanya ziyaret vizesi başvurularında Konsolosluğa sunulacak vize başvuru formu, vize sonucunu etkileyen önemli belgelerdendir. Vize başvuru formunda kişinin seyahat amacını, seyahat tarihlerini, seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını dosyadaki diğer evraklarla tutarlı bir şekilde belirtmelidir. Almanya Schengen vize başvuru formunun 3. ve 4. sayfaları imzalanmalı ve Almanya vize randevu tarihi yazılmalıdır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığı ile yapacağınız Almanya arkadaş ziyareti vizesi başvurularında başvuru formlarınız müşteri temsilciniz tarafından doldurulur. Siz sadece randevu günü formdaki gerekli yerlere imza atarsınız. Vize başvuru formunun seyahat amacı ve mesleki bilgilere göre dikkatlice doldurulması gerekir.

Almanya Ziyaretçi Vizesi Randevusu

Almanya ziyaretçi vizesi başvurularında randevu işlemi Konsolosluğun yetkilendirdiği başvuru merkezlerinde tamamlanır. Başvuru merkezinin online randevu takvimi üzerinden pasaport bilgileri ve seyahat amacı bilgisi girilerek takvim oluşturulabilir. Dönemsel yoğunluğa bağlı olarak randevu tarihleri ileri bir güne verilebilir. Bu durumda vize sürecinizde yaşanacak gecikmeler göz önünde tutularak vakitlice vize başvurusu yapılması tavsiye edilir. Almanya Schengen vize başvuruları planlanan tarihten 6 ay önce yapılabilir. Bu da herhangi bir vize gecikmesi durumunda seyahat planının aksamaması için önemli bir fırsattır.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığı ile yapacağınız vize başvurularında ise Almanya vizesi randevunuz müşteri temsilciniz tarafından oluşturulur. Almanya ziyaretçi vizesi için gerekli evraklar hakkında sizi bilgilendiren müşteri temsilciniz, sizden gelen evrakların uygunluğunu kontrol eder ve ilk müsait tarih için vize randevunuzu oluşturur. Müşteri temsilcinizin oluşturduğu randevu da başvuru merkezinde oluşturulmuş olur. Randevu gününe kadar dosyanız müşteri temsilciniz tarafından tamamlanır, randevu gününde de müşteri temsilciniz size eşlik eder, dosyayı başvuru merkezi yetkilisine sunar, tüm gerekli ödemeleriniz yapar ve siz sadece parmak izi vermek üzere randevuda olursunuz. İşlem sonrası pasaport takibi de yine Happy Turizm Vize - Danışmanlık temsilciniz tarafından yapılır.

Almanya Ziyaretçi Vizesi Başvurularında Happy Turizm Vize - Danışmanlık Hizmetleri

Ülkeler vize politikalarını göç politikası olarak belirler. Bir vize başvurusu sırasında ülkenin göçmenlik politikasıyla karşı karşıya olunduğu unutulmamalıdır. Dolayısıyla vize başvurusu yapmak yalnızca evrak toplamak, evrakları Konsolosluğa sunmak değildir. Böyle bir değerlendirme sonucunda vize sonucunun başarısız olması kaçınılmazdır. Vize başvurularında Konsolosluğun güncel uygulamalarına hakim olmak, Konsolosluk gözüyle dosyayı incelemek vize red ihtimallerini azaltmaktadır. Elbette bunun için tecrübe gerekir. Bir Almanya akraba ziyareti vizesi başvurusu yapan kişi belki ilk veya ikinci vize başvurusunu yaparken Happy Turizm Vize - Danışmanlık müşteri temsilciniz sayısız vize başvurusundan birini yapıyor olmaktadır. Bu da çok sayıda tecrübe demektir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize danışmanlığının iki büyük avantajı vardır; birincisi profesyonel bir gözle hazırlanmış dosya ile red ihtimalleri azaltılmış bir dosya ile başvuru yapmak, ikincisi ise siz vize prosedürü içinde boğulmadan müşteri temsilciniz sayesinde konforlu bir vize başvuru süreci yaşarsınız. Müşteri temsilciniz tarafından sunulan hizmetler ise şöyledir;

Evrak Hazırlığı
Almanya aile ziyaret vizesi için gerekli evraklar sizin mesleğinize uygun olarak müşteri temsilciniz tarafından size bildirilir. Yapacağınız ilk görüşmede seyahat amacınız ve mesleğinizi, geçim durumunuzu müşteri temsilcinizle paylaşmanız gerekli evrakların belirlenip tarafınıza gönderilmesi için yeterlidir. Sizden istenen evrakları müşteri temsilcinize gönderdikten sonra, evrak uygunluk kontrolü de Happy Turizm Vize - Danışmanlık temsilciniz tarafından yapılır.

Randevu İşlemleri
Almanya vizesi randevu işleminiz, evrak uygunluk kontrolünün hemen ardından müşteri temsilciniz tarafından tamamlanır. Seyahat planınız da göz önünde bulundurularak, başvuru merkezinden ilk müsait tarih için Almanya ziyaretçi vizesi randevunuz oluşturulur. Randevu gününde müşteri temsilciniz size eşlik eder, dosyanızı yetkiliye sunar, ödemelerinizi yapar ve sizi parmak izine davet eder.

Başvuru Formu Doldurma
Başvuru formlarınız deneyimli müşteri temsilciniz tarafından doldurulur. Başvuru formundaki bilgiler dosyanızın geri kalan evrakları ile eşleşen bilgiler içerir. Siz yalnızca randevu günün formun gerekli bölümlerine imza atarsınız.

Vize Talep Dilekçesi
Dilekçe bir vize başvurusunun kaderini belirleyen en önemli evraklardan biridir demek yanlış olmayacaktır. Almanya arkadaş ziyareti vizesi (veya akraba ziyareti de olabilir) başvurusunda İngilizce vize talep dilekçesi yazılarak seyahat amacı, seyahat tarihleri, masrafların karşılanacağı gibi bilgiler belirtilmelidir. İngilizce vize talep dilekçeniz de müşteri temsilciniz tarafından hazırlanır.

Uçak Rezervasyonu
Her vize başvurusunda mutlaka uçak rezervasyonu sunulmalıdır. Uçuş bilgileriniz seyahat tarihlerinize uygun olmalıdır. Konsolosluk, Almanya arkadaş ziyareti vizesi başvurularında vize onayı almadan herhangi bir harcama yapılmamasını tavsiye eder. Dolayısıyla uçak rezervasyonu kabul edilmektedir ve rezervasyonlarınız dosyanızdaki bilgilerle uyumlu şekilde müşteri temsilciniz tarafından yapılır.

Fotokopi Hizmetleri
Vize başvuru dosyasında bazı evrakların ve belgelerin fotokopileri de ibraz edilmelidir. Örneğin Almanya ziyaret vizesi için Almanya’dan gelen orijinal davetiyenin bir de fotokopisi sunulmalıdır, pasaportunuzdaki Schengen, ABD, Kanada, İngiltere vizeleriniz varsa bunların da fotokopileri sunulması gerekir. Bunun gibi daha birkaç belgenin daha fotokopisi sunulmalıdır ve bu işlemler de müşteri temsilciniz tarafından tamamlanır.

Seyahat Sağlık Sigortası
Almanya vizesi başvurularında tüm Schengen ülkelerinde geçerli, seyahatin bir gün öncesi ve bir gün sonrasındaki tarihi de kapsayan, 30.000 Euro teminatlı seyahat sigortası sunulması zorunludur. Seyahat sigortanızı da dilerseniz müşteri temsilcinizden talep edebilir, seyahat tarih aralığınızı belirterek sigorta için fiyat teklifi talep edebilirsiniz.

Pasaport Takip Hizmeti
Türkiye’nin her yerinden Almanya akraba ziyareti vizesi başvurusu yapılabilir ancak Konsolosluğun yetkilendirdiği başvuru merkezlerinde vize başvurusu yapmak zorunludur. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Trabzon, Bursa, Antalya’da Konsolosluğun yetkilendirdiği başvuru merkezleri bulunur. Başvuran kişinin ikametine göre yetki alanındaki başvuru merkezinde vize başvurusu yapıldıktan sonra pasaport aynı merkezden vize değerlendirme süresi sonunda alınmalıdır. Türkiye geneli geniş hizmet ağı sayesinde başvuru sonrası pasaport takibi, pasaportun başvuru merkezinden alınması işlemi de Happy Turizm Vize - Danışmanlık müşteri temsilciniz tarafından yapılır. Başvuru merkezinden alınan pasaportunuz dilediğiniz adrese iletilir.

Almanya vizesi için gerekli evraklar güncel listesi ve Almanya vize ücreti 2024 için aşağıdaki bağlantıdaki iletişim numaramızı kullanarak merkez ofisimize ulaşabilir, tarafınıza ücretsiz bilgilendirme e-maili gönderilmesini talep edebilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek