Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Vize Ücreti Ne Kadar?

Almanya vize ücreti, Almanya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de yasal oturum sahibi olan yabancı uyruklu kişilerin vize için ödeyecekleri ücrettir. Almanya vize ücretleri başvuru yapılan vize kategorisine göre değişiklik göstermektedir. Almanya vizeleri kısa süreli ve uzun süreli vizeler olmak üzere ikiye ayrılır. Kısa süreli vizeler Schengen vizesi olarak da adlandırılırken uzun süreli vizeler kişiye Almanya’da oturum hakkı sağlayan oturum vizeleridir.

Almanya Schengen Vize Ücreti

Önemli! 03 Şubat 2020 tarihinden itibaren Schengen ülkeleri konsolosluk harç ücretlerine 20 € zam gelmiştir.
Almanya Schengen vize ücreti;turistik, ticari, aile veya akraba ziyareti, arkadaş ziyareti, kültürel gezi, tur programına katılım gibi amaçlarla ve 90 günü aşmayan seyahat planları için başvurulması gereken vize türüdür. Schengen vizesi sahibi kişiler 26 Avrupa ülkesini kapsayan Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkı elde ederler. Schengen bölgesi ülkeleri, 22 Avrupa Birliği üyesi ülkeden ve 4 Avrupa Birliği üyesi olmadığı halde Schengen vize rejimi uygulayan ülkeden oluşur.

Avrupa Birliği’ne ve Schengen vize rejimine tabi 22 Avrupa ülkesi; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan’dır.

Avrupa Birliği’ne üye olmadığı halde Schengen vize rejimini uygulayan ülkeler; İsviçre, İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç’tir.

Avrupa Birliği üyesi olduğu halde Schengen vize rejimine tabi olmayan ülkeler; Bulgaristan, Hırvatistan, Monako, Romanya, San Marino ve Vatikan’dır. Bu gruptaki ülkeler kendi vize rejimlerini uygular ancak Schengen vizesi ile de serbest dolaşım imkânı veren ülkelerdir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Almanya vize ücreti 2023 yılı itibariyle aşağıdaki gibidir;

Vize Türü

Resmi Vize Başvuru Ücreti Danışmanlık Ücreti
Turistik Vize 115 €  70 €
Ticari Vize 115 €  70 €
Ziyaret Vizesi 115 €  70 €
Kültürel Gezi 115 €  70 €
Transit Vize (A/C Tipi) 115 €  70 €
Öğrenci Gezileri 115 €  70 €
Şoför Vizesi 115 €  70 €
0-6 Yaş  35 €  70 €

 

Almanya kısa süreli vizeler doğrudan Konsolosluk tarafından başvuruya alınmaz bunun yerine yetkilendirdiği başvuru merkezi aracılığıyla Schengen vizesi başvurularını kabul eder. Başvuru merkezinde akredite acentalar aracılığıyla vize başvurusu yapılabilmektedir. Almanya vize ücreti Konsolosluk harcı, başvuru merkezi koordinasyon bedeli ve danışmanlık ücretlerini de kapsamaktadır.*Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Yeşil Burun Adaları, Makedonya, Moldova, Karadağ, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ve Kosova vatandaşı ancak Türkiye’de oturum sahibi kişileri ifade etmektedir.

Almanya Vize Ücretine Zam Geldi!
Almanya vize ücreti Avrupa Birliği’nin Schengen müktesebatı çerçevesinde belirlediği ücretlerdir. Almanya, vize ücretlerinde 03 Şubat 2020'de uygulamaya başlamak üzere artış kararı almıştır. Almanya Schengen vize başvuruları, Almanya tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezinde alınır ve yine vize değerlendirme süreci sonucunda pasaport, başvuru merkezinden teslim alınır. Almanya vize fiyatları da Konsolosluk harcı, başvuru merkezi ücreti ve danışmanlık ücretinden oluşur. 

Happy Turizm Vize - Danışmanlık Almanya Schengen Vize Hizmetleri

Happy Turizm Vize - Danışmanlık deneyimli kadrosu ve 10 yıllık tecrübesi sayesinde Almanya Schengen vizesi başvurularında akreditedir. Almanya Schengen vize başvuruları seyahat amacı, seyahat amacına uygun evrakların hazırlanması, başvuru formunun evraklara uygun olarak doldurulması, randevu alınması, başvurunun yapılması ve değerlendirme sonucunda pasaportun başvuru merkezinden alımı süreçlerini kapsamaktadır. Başvuru öncesinde evrak hazırlama ve form doldurma aşamalarında verilen hatalı bilgi, yanlış beyan gibi talihsiz durumlar vizenin doğrudan reddedilmesine yol açacağı için bu süreçte profesyonel danışmanlık alınması tavsiye edilir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık yıllara dayanan tecrübesi sayesinde güncel Almanya vize ücreti bilgilerine dayanarak tüm başvuru sürecinizi titizlikle yönetir, hızlı ve güvenilir bir vize başvuru deneyimi yaşamanızı sağlar.

Başvuru evraklarınız Happy Turizm Vize - Danışmanlık danışmanları tarafından alındıktan sonra danışmanınız sizin adınıza Almanya Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize başvuru merkezinden randevunuzu alır. Randevu gününe kadar evraklarınız danışmanınız tarafından titizlikle hazırlanır. Randevu gününde danışmanınız başvuru merkezinde size eşlik eder. Başvuru merkezi prosedüründe danışmanınız sayesinde biometri verilerinin alınması, başvuru dosyasının teslim edilmesi, Almanya vize ücreti 2023 ödemesinin yapılmasında işlemleriniz sorunsuz yürütülür.

Almanya Vize Sonuçlanma Süresi

Almanya vize başvurusunun başvuru merkezinde tamamlanmasının ardından 15 günlük yasal değerlendirme süreci başlamaktadır. Değerlendirme süresi Konsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak dönemsel değişebildiği gibi Konsolosluğun yetkisi dahilinde ek evrak istemesi halinde de uzayabilmektedir. Vize değerlendirme süresine resmî tatiller ve mesai dışı günler dahil değildir. Konsolosluğun ek evrak talep etmesi halinde Happy Turizm Vize - Danışmanlık danışmanları yardımcı olmaktadır. Başvuru yapılan vizenin değerlendirme süreci bittiğinde pasaport, şahsen veya yetkilendirilen acenta aracılığı ile teslim alınabilir. Almanya vize fiyatları tüm bu hizmetleri kapsamaktadır.

Uzun Süreli Almanya Vizesi- D Tipi Oturum Vizesi

Almanya’ya, çalışmak, eğitim görmek, bilimsel araştırma yapmak, evlilik yoluyla veya çocuk üzerinden aile birleşimi yapmak gibi amaçlarla yapılmak istenen seyahatlerde başvurulması gereken vize türü Almanya oturum vizesidir. Oturum vizesi ücretleri ise Almanya Federal Devleti tarafından belirlenmiştir. Vize ücretleri Almanya’da yerleşilecek yerden bağımsız olarak belirlenmiştir. Örneğin; Berlin vize ücreti veya Hamburg vize ücreti gibi şehre bağlı değişiklik göstermemektedir.

Almanya D tipi oturum vizesi sahibi olan kişiler Almanya’da Yabancılar Dairesi’ne başvurarak oturum kartlarını alırlar ve Almanya’da ikamet etme hakkı kazanırlar. Almanya oturum süresi Yabancılar Dairesi’nin uygun gördüğü süre kadar belirlenir.

Türkiye’den Almanya’ya En Sık Başvurulan Oturum Vizeleri

Almanya tarihsel olarak Türkiye ile güçlü bağlara sahiptir ve Türklerin neredeyse ikinci vatan olarak kabul ettiği bir ülkedir. Almanya’nın gelişmiş ekonomisi, sosyal imkanları, göçmenler için uygun yaşama koşulları nedeniyle günümüzde de Türkiye’deki nitelikli iş gücünün ilgisini çekmektedir. Bu nedenle Almanya’nın 2018 yılından bu yana yürürlüğe koyduğu ve Göçmen Yasası olarak bilinen yasa sayesinde üniversite mezunu veya nitelikli meslek sahibi birçok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Almanya’da çalışma imkanlarını gözetmektedir. Almanya’nın nitelikli yabancı göçmenleri Almanya’nın istihdam açığı olan meslek alanlarında istihdama davet etmesi ile Almanya çalışma vizesi başvuruları da oldukça artmıştır. Almanya’da çalışmanın yanı sıra eğitim sistemi de gelişmiş bir ülke olduğu için üniversite okumak üzere eğitim vizesi başvuruları da her zamanki yoğunluğunda seyretmektedir. Almancanın dünya üzerinde konuşulan en prestijli dillerden biri olması nedeniyle de Almanya’da Almanca dil eğitimi vizesi de yine Türkiye’den en fazla başvuru yapılan vize türlerinden biridir. Almanya’da oturum almak üzere en sık başvuru yapılan bir diğer vize türü ise aile birleşimi vizesidir.

Oturum vizeleri Schengen vize prosedüründen apayrı bir prosedürde ilerler ve hiçbir evrak Türkçe sunulamaz. Dolayısıyla Schengen vize başvurusundan çok daha dikkatli olunması ve üzerine çalışılması gereken bir süreçtir.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık’ın profesyonel danışman kadrosuyla iletişime geçerek Almanya oturum vizesi başvuru süreçleri, Almanya vize ücreti ve merak ettiğiniz tüm sorular hakkında ücretsiz danışmanlık talep edebilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz. Almanya vize ücretleri ve vize başvuru süreci hakkında ayrıntılı bilgi için bize aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek