Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Vize Randevu Nasıl Alınır?

Almanya’ya kısa süreli seyahat amacıyla Schengen başvurusu yapmak isteyen bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya oturum talep etmek amaçlı uzun süreli ulusal vize başvurusu yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurudan önce Almanya vize randevu işlemi yapmalıdır. 2024 yılında başvuru yapılan vize türüne göre randevu alınması gereken başvuru merkezi ya da Konsolosluk olarak değişmektedir. Kısa süreli  Almanya vizesi başvurularını Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezleri alırken Almanya Ulusal vize başvuruları için randevu alınması gereken yer doğrudan Türkiye’deki Almanya Konsolosluklarıdır. Almanya Konsoloslukları ve Almanya Konsoloslukları tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezleri randevusuz işlem almamaktadır ve başvurudan önce mutlaka randevu alınmasını şart koşmaktadır. 

Almanya Konsolosluğu randevu işlemleri ücrete tabiidir. Fakat kısa süreli Schengen vize başvuruları için istenen randevular ücretsizdir ve herhangi bir ödeme yapmaya gerek yoktur. Almanya vizesi randevu ücreti Almanya Konsolosluğu’ndan talep edilen randevular 10€ civarıdır. Almanya Konsolosluğundan alınmak istenen randevular için Schengen vize başvurularında yetkilendirilen başvuru merkezleri ile iletişime geçilebilir. Burada başvuru merkezi koordinasyon bedeli ödemesi Türk Lirası ile yapılabilir. 

Almanya Schengen Vize Randevu

Almanya’ya turistik, ticari, ziyaret, kültürel gezi veya gezi gruplarıyla yapılacak seyahatler ve 90 günü aşmaması planlanan seyahatler için Almanya Schengen vize başvurusu yapılmalı ve Schengen vize randevusu alınmalıdır. Almanya Schengen vize randevu işlemi sırasında seyahat amacı yetkililere açık bir şekilde belirtilmelidir. Vize başvurusu için verilecek randevuda vize türü belirtileceğinden randevu aşamasında ortaya çıkacak herhangi bir hatadan kaynaklı sorunlar randevu talep eden kişiye ait olacaktır. 

Almanya Schengen vize randevu işlemi, vize başvuru dosyasının başvuruya kabul edilmesi, Konsolosluk harcının ödenmesi ve biometri verilerinin alınması işlemlerini kapsamaktadır. Almanya Schengen başvurusu yapmak isteyen kişilerin, başvuru merkezlerinden ücretsiz randevu aldıktan sonra randevu günü ve saatinde Almanya Konsolosluğunun yetkilendirdiği başvuru merkezinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Randevu esnasında kişinin, seyahat amacına uygun evrakları başvuru dosyasında hazır bulundurması gerekir. Başvuru merkezindeki vize yetkilisi hazırlanan evrakları kontrol ettikten sonra eksiksiz ve hatasız bir dosya olması halinde başvuru dosyasını kabul etmektedir. Ardından başvuru sahibi, başvuru merkezinde bulunan veznelerde vize ücretlerini ödemektedir. Ödeme yapıldıktan sonra yine başvuru merkezlerinde bulunan biometrik verilerin alınması için hazır bulunan biometri işlemine geçmektedir.

Biometri işleminde kişinin parmak izi kaydı alınır ve Schengen sistemine kaydedilir. Almanya Schengen vize randevu sırasında alınan parmak izi verileri ile kişinin sonraki 59 ay içinde yapacağı herhangi bir vize başvurusu için tekrar parmak izi verme zorunluluğu bulunmamaktadır. Dolayısıyla parmak izi olan kişiler, sonraki vize başvurularında evrak teslimi için acenta müşteri danışmanlarını yetkilendirebilirler. Biometri zorunluluğu olmayan kişilerin dosyasını başvuruya veren üçüncü şahıslar, vize sürecinin bitiminde pasaportu başvuru merkezinden almak için yetkilendirilebilirler. Ayrıca vize başvurusunda şahsen bulunan kişiler vize değerlendirme süreci bitiminde pasaportlarını adrese teslim olmak üzere kargo yoluyla başvuru merkezlerinden talep edebilirler.  

Schengen Almanya vize randevu işlemleri Happy Turizm Vize - Danışmanlık  hizmetleri kapsamındadır. Başvuru evraklarınızı danışmanınıza ilettikten sonra vize randevunuz müşteri temsilciniz tarafından sizin de uygun olduğunuz tarihte düzenlenmektedir. 

Almanya Ulusal Vize

Almanya ulusal vize işlemleri ulusal vize başvurusu yapmak ve başvuru sonucunda Almanya’dan oturum talep etmek isteyen kişilerin yapacağı vize işlemlerinde değişiklik göstermektedir. Ulusal vize başvurularında Almanya vize randevu, Almanya’da okumak, üniversite eğitimi, dil eğitimi almak, aile birleşimi yapmak, Almanya’da yerleşik bir firmada çalışmak, inşaat işçisi olarak çalışmak, iş kurmak veya 90 günü aşan herhangi bir seyahat için alınabilir.

Almanya Federal Devleti’nin yabancı göçmen istihdamı kapsamında kolaylaştırıcı vize uygulamaları sağlar. Bu nedenle Türkiye’den Almanya’ya çalışmak amaçlı seyahatler ve bunun sonucunda da vize başvuruları sıkça yapılmaktadır. Almanya Konsolosluğu vize randevu işlemlerinde ulusal vize başvuruları için yetkili makamdır. Ulusal vize başvuruları için Almanya vizesi randevu 2024 yılında da Konsolosluğun yetkilendirdiği başvuru merkezinden alınır. Ancak vize randevusu doğrudan Almanya Konsolosluğu’nda yapılmaktadır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek