Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Fransa Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa’da 3 aydan daha uzun süreyle çalışmak ve yaşamak isteyen kişilerin başvurabileceği vize türüne, Fransa çalışma vizesi denmektedir. Ancak bu vize tipinin 1 yıla kadar müddet tanıdığı da göz ardı edilmemelidir. Çünkü yalnızca çalışma vizesi hamili olmak, oturum izni almak için yeterli değildir. Yine de Fransa’da oturum izni almak istiyorsanız; çalışma vizesi başvurusu yapmanız önemlidir. Bu nedenle, Fransa oturum izni ile ilgili merak edebileceğiniz tüm bilgilere; internet sitemizde yer alan Fransa oturum izni sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.
Bu yazı içerisinde ise Fransa çalışma izni vizesi nasıl alınır, Fransa çalışma izni başvurusu nasıl yapılır ve diğer randevu, evrak, ücret konularının detayları nelerdir gibi ilgili sorulara açıklık getirmiş olacağız. Hepsi ve daha fazlası için yazının devamını okuyabilirsiniz.


Fransa Çalışma İzni Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa çalışma izni vizesi, Avrupa Birliği’ne üye olmayan diğer ülkelerin vatandaşları için çalışma imkanı sağlayarak, oturum izni alabilmelerine olanak tanıyan bir vize türüdür. Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi oturum izni alabilmek için tek başına yeterli değildir. Ayrıca Fransa çalışma izni başvurusu yapabilmek için öncelikle, bu vize tipine ait alt kategorileri bilmeniz ve içlerinden size uygun olanı seçmeniz gerekmektedir. Belirlediğiniz kategori, aslında başvuracağınız çalışma vizesi işlemlerine dair size yön gösterecektir. Çünkü vize başvurularında aslolan, seyahat amacınız ve gerekçelerinizdir. Peki ama bu alt kategoriler nelerdir?


Fransa Çalışma Vizesi Kategorileri

Çalışma izni vizesi, temelde kısa ve uzun süreli vize tipleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Kısa süreli vizeler C tipi, uzun süreli vizeler ise D tipi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bu durumları, şu maddeler altında özetleyebiliriz:


İşletme Veya Şirket Kurmak Ve İşletmek İçin Fransa Vizesi

Fransa’da bir işletme veya şirket kurmak isteyenler için bu kategori geçerlidir. Aynı zamanda bu kişilerin, Fransa’daki başka bir şirket ile iş birliği içerisinde olmaları söz konusuysa; yine bu vize kategorisi geçerli olmaktadır. Ancak bu kategoride ayrıca ibraz edilmesi gereken; finansal yeterlilik, Fransa vergi ödemesi ve bireysel iş kurma kanıtları gibi belgeler bulunmaktadır.

Fransa Maaşlı Çalışanlar Vizesi

Fransa’da 1 yıla kadar çalışmak isteyen kişiler için geçerli olan vize kategorisidir. Maaşlı çalışanlar vizesine başvuru yapmak isteyen kişilerin, DIRECCTE tarafınca onaylanarak kabul görmüş iş sözleşmelerini dosyalarına eklemeleri gerekmektedir.


Fransa Uzun Süreli Sporcu Vizesi

Bu kategori altında çalışma izni vizesi başvurusunda bulunmak isteyen sporcuların, bazı özel ayrıntılara dikkat etmeleri gerekmektedir. Örneğin; eğer vize hamili yapacağı spor faaliyeti neticesinde maaş alacaksa, maaşlı çalışanlar kategorisine yönelmelidir. Fakat böyle bir surum söz konusu değilse; Fransa çalışma izni vize başvurusu kapsamında, ziyaretçi olarak uzun süreli sporcu vizesi alınabilmektedir. Bu kategori de ibraz edilmesi gereken belgeler ise şunlardır: OFII formu, iş sözleşmesi ve adli sicil kaydı. Ayrıca reşit olunmaması durumunda ebeveyn izni ve ebeveyn pasaportlarının kopyaları da gerekmektedir.

Fransa Uzun Süreli Gönüllü Çalışma Vizesi

Gönüllü çalışma vizesi başvurusu yapacak olan kimselerin, faaliyette bulunacakları kurumun; Fransa tarafından tanınması ve Fransa’da kayıtlı olan yardım derneği veya kamu kuruluşu olması gerekmektedir. Ayrıca vize başvurusunda bu durumun ispatını niteleyen belgelere de yer verilmelidir.

Uluslararası Organizasyonda Çalışma Vizesi

Eğer Fransa’da 90 günden fazla kalınacak ve uluslararası bir örgütte resmi olarak görev alınacaksa, bu vize tipine başvuru yapılmalıdır. Fakat bu kategori altında dosyaya davetiye mektubunun eklenmiş olması zorunludur.

Profesyoneller Ve Serbest Meslek Çalışanları İçin Fransa Vizesi

Fransa tarafından tanınan; ekonomik, kültürel, sanatsal veya sportif alanlardan herhangi birinde bir yetkinlik veya uzmanlık durumu söz konusu ise başvurulması gereken vize tipidir. Alan ve yetkinlik durumuna göre ek evraklar ve süreç desteği gerekebilir.

Fransa Çalışma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çalışma izni için başvuruda bulunmak, zannedildiği kadar zor ve karmaşık bir süreç değildir. Doğru destek ve yönlendirmeyle kolayca gerçekleştirebileceğiniz birkaç atılımda bulunmanız yeterli olacaktır.  Size de bu konuda destek almak istiyorsanız, internet sitemizdeki iletişim bilgilerimiz üzerinden kolayca bize ulaşabilirsiniz! Gelelim asıl kısma!

Çalışma vizesine başvuruda bulunabilmek için izlemeniz gereken adımlar, sırasıyla şunlardır:

  • France-Visas resmi sitesine erişim sağlayarak profil oluşturulur ve uygun çalışma vizesi kategorisi seçilir.
  • Seçilen kategoriye ait uygun belgeler, yine France-Visas resmi web sitesi üzerinden temin edilir.
  • Yetkilendirilen aracı kurumlara başvurularak, randevu alınır.
  • Randevu tarihinde ilgili işlemler gerçekleştirilir ve talep edilen belgeler teslim edilir.

Fransa Çalışma İzni Vize Randevusu

Fransa çalışma izni vizesi randevusu için yapmanız gereken tüm işlemler, başvuracağınız aracı kurum tarafından takip edilecektir. Bu aşamada sıkıntı yaşamamanız ve yönlendirilmeniz önemlidir. Çünkü vize randevuları, Fransız Hükümetinin resmi web sitesinden online olarak alınmaktadır.  Ancak öncesinde, yukarıda bahsedilen işlemleri tamamlamış olmanız gerekmektedir. Başvurularınızda bizi tercih etmeniz durumunda, sizlerin yerine bu işlemleri gerçekleştiriyor ve zamandan tasarruf etmenize yardımcı oluyoruz. Yanı sıra bireysel başvuru yapmayı düşünüyorsanız; internet sitemizde yer alan Fransa vize randevusu sayfasına göz atmanız da faydalı olacaktır.


Fransa Çalışma Vizesi için Gerekli Evraklar

Fransa çalışma vizesi için gerekli evraklar yukarıda bahsi geçen kategorilere göre daralıp, genişlemektedir. Dolayısıyla bu noktada başvuru yapacağınız vize tipi çok önemlidir. Fakat yine de sizler için tüm vize tiplerinde zaruri olan bazı evrakları listeleyelim: 

  • Başvuru formu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Geçerliliği olan güncel bir pasaport
  • Adli sicil kaydı
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Finansal yeterliliği kanıtlayacak belgeler (Maaş ve hesap dökümleri, banka, sgk, varsa sponsor bilgileri, ek gelir belgeleri vb.)
  • Harç Dekontu

Fransa Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa çalışma vizesi kaç günde çıkar sorusuna kesin bir cevap vermek, ne yazık ki mümkün değildir. Çünkü başvuru adımlarının tamamlanmasının ardından, değerlendirme süreci konsolosluğun yetkisindedir. Konsolosluklardaki yoğunluk, ek belge talepleri vb. yan etkilerin de bu aşamada süreyi uzattığı bilinmektedir. Fakat ortalama olarak; 15 – 30 gün içerisinde geri dönüş yapılması ön görülmektedir. Başvuru sahiplerinin ise seyahat planlarından yana mağdur olmamaları için bu süreyi ön görerek, atılım yapmaları beklenmektedir. Ancak bu sayede mevcut sistem bozulmadan yol katedilebilir.


Fransa Çalışma Vizesi Ücreti

Fransa çalışma vizesi ücreti konsolosluk tarafından belirlenen harç bedeli olarak geçmektedir. Bu ücretin yatırılması ve dekontunun ibraz edilmesi mecburidir. Ancak kesin bir rakamdan bahsetmek mümkün değildir. Çünkü harç bedelleri, konsolosluklara bağlı olarak yıllar içerisinde güncellenmeye devam etmektedir. Ayrıca seyahat amacını, vize tipiniz gibi ek unsurlar da bu bedellere yansıyabilmektedir.
Konu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz; internet sitemize uğrayabilir, Fransa vize ücretleri ve ek hizmetler sayfası üzerinden kontrol sağlayabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek