Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Fransa Interrail Seyahatleri ve Interrail Schengen Vizesi

Interrail ile Fransa

Interrail Pass'ın Fransa için 1 ay geçerlilik süresi içerisinde 3, 4, 6 ve 8 seyahat günü seçenekleri mevcuttur.

Interrail seyahati yapacaksanız Fransa Schengen Vize başvurunuzda satın alınmış Interrail bileti sunmanız gerekir!!

Fransa’da SNCF (Devlet demiryolları) tarafından işletilen TGV, Intercités ve TER trenlerinde, ayrıca Thalys ve Eurostar trenlerinde Interrail geçerlidir. Thello trenlerinde ve RZD’nin Paris – Moskova hattındaki gece trenlerinde ise Interrail biletinizle indirim hakkından faydalanabilirsiniz. CFC, CP, Ouigo, Izy, idTGV, Intercités 100% eco trenlerinde Interrail geçerli değildir.

Fransa geniş ve gelişmiş bir demiryolu ağına sahiptir. Fransa’nın en önemli tren hatları Paris’ten başlar ve Paris’i diğer şehirlerle birleştirir. Fransa’da demiryolu seferleri oldukça sıktır ve hizmet hızlıdır.  Paris’ten geçmeyen tren hatların sefer sayıları azdır ve yolculuk süreleri daha uzundur. Fransa’da TGV hızlı trenleri, Paris’i Marsila, Nice, Lyon, Bordeaux, Strasburg ve diğer şehirlerle birleştirir. TGV trenlerinde rezervasyon zorunluluğu bulunmaktadır, bu nedenle TGV trenleri yalnızca uzun mesafeli yolculuklarınızda kullanmanızı tavsiye ederiz. Kısa mesafeli yolculuklarınız için ise yerel trenleri kullanabilirsiniz. 

Fransa Eurostar treni Kanal Tüneli’nden Londra’ya, Thaly ile Brüksel’e Amsterdam ve Köln’e, TGV ve Frankfurt, Stutgart ve Münih’e, Lyria ile Zürih ve Cenevre’ye, TGV ve Thello ile Milano’ya, TGV ve AVE ile Barselona ve Madrid’e Interrail biletinizle uluslararası yolculuklar yapabilirsiniz. Rezervasyon gerektirmeyen yerel trenlerle de uluslararası seyahatler gerçekleştirebilirsiniz. Ülke genelinde harika manzaralı birçok tren yolu var. Sarı Tren, Akdeniz kıyısındaki demiryolları ve Cevenne Demiryolu bunlara örnek olarak verilebilir. Tarifelere ve tren kalkış saatlerine Interrail aplikasyonu ile ulaşabilirsiniz. Fransa’daki trenler için satın alınan rezervasyonlar, istasyonlarda bulunan sarı bilet kaşesiyle onaylatılmak zorundadır. Interrail Pass biletlerinin onaylanmasına gerek yoktur!

Fransa Interrail’in geçtiği gündüz trenleri

TGV, AVE, Eurostar, Thalys, Lyria, Thello trenlerinin tamamında, Intercités trenlerinin ise bazılarında rezervasyon zorunludur. Geri kalan Intercités trenlerine ve bütün TER (Bölgesel trenler) trenlerine rezervasyon yapmadan binilebilir.

Fransa Interrail’in geçtiği gece trenleri

Fransa’daki bütün SNCF gece trenlerinde Interrail geçerlidir. Interrail biletiniz ile  Paris – Venedik hattındaki Thello gece trenlerinde ve Paris – Moskova hattındaki RZD gece trenlerinde indirimden faydalanabilirsiniz. Fransa’da bütün gece trenlerinde rezervasyon yaptırmanız gerekecektir.

Interral ile İlgili Faydalı Bilgiler

Interrail Global Pass yaşadığınız ülkeden bir çıkış ve bir de giriş yolculuğu için geçerlidir. Türkiye içindeki seyahatlerde Interrail Pass geçerli değildir. 
Interrail Pass sisteme dahil olan Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde tren, feribot ve toplu taşıma ile yapacağınız seyahatlerde geçerli olacaktır. 
Interrail’ın geçerli olduğu ülkelerde hızlı tren ve gece trenlerinin çoğu ekstra ücretli rezervasyon gerektitir. Rezervasyonlar çoğunlukla ücretlidir.
12-27 (27 dahil) yaş aralığındaki gençler, Interrail indirimli pass biletiyle seyahat edebilirler. 
60 yaş indirimli pass biletiyle seyahat etmek için Interrail pass bileti başlangıç tarihi itibariyle en az 60 yaşında olmanız gerekir.
4 yaşının altındaki çocukların seyahati ücretsizdir ve Interrail pass biletine ihtiyaçları yoktur. Yoğun zamanlarda 4 yaşından küçük çocuklarınızı kucağınıza almanız istenebilir.
1. sınıf Interrail Pass bileti hem 1. sınıf hem de 2. sınıf koltuklarda geçerlidir. 2. Sınıf Interrail Pass biletleri daha uygun fiyatlıdır.


Fransa Schengen Vizesi

Interrail seyahatlerinde Schengen vizesi alınmaktadır. 
Fransa Konsolosluğu Interrail yapacaklardan satın alınmış bilet ibraz etmelerini talep etmektedir. 
Interrail seyahatiniz boyunca en uzun konaklama süresini Fransa’ya ayıracaksanız ve Interrail Pass’ı Fransa’dan başlatacaksınız Fransa Schengen vizesi almalısınız. 
Fransa her başvuruda parmak izi almaktadır. Bu nedenle Fransa vize başvurunuzda şahsen bulunmanız gerekecektir.
Randevu gününüzde vize servisimiz operasyon yetkilisi herhangi bir problem yaşamamanız adına size eşlik edecektir.  
Fransa vizesi için öngörülen vize başvuru sonuçlanma süreleri 3 ila 15 iş günüdür VIP vize başvuruları, başvuru tarihi sonrası 48 ila 72 saat arasında sonuçlanabilmektedir. 
2024 yılı Standart vize başvuru ücreti ve VIP ücretini destek hattımıza bağlanarak, şahsi durumunuza uygun güncel evrak listesi ile birlikte bilgilendirme e-maili olarak talep edebilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek