Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Fransa Vizesi Nasıl Alınır

Fransa vizesi nasıl alınır sorusu, Fransa ziyareti düşünenlerin en çok sorduğu sorulardan biridir. Fransa vize başvurusu için uygulanması gereken bir takım prosedürler mevcuttur. Fransa vizesi almak için öncelikle evrakların eksiksiz olarak hazırlanması, randevu tarihinin alınması, randevu gün ve saatinde başvuru merkezinde hazır bulunarak parmak izi verilmesi ve evrakların beyan edilmelidir.

Fransa vize başvurusu için pasaport dışında gereken evraklar başvurulan vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Başvuru sahiplerinin yapacakları başvuru türüne Schengen (turistik vize, ticari vize, aile ve arkadaş ziyareti) Ulusal Vize (oturum izni, üniversite eğitimi, aile birleşimi vb.) gereken diğer belgeleri de eksiksiz olarak hazırlamaları gerekmektedir. 

Fransa vize başvurunuzu vakit kaybetmeden başlatmak ve başvuru sürecine dair ayrıntılı bilgi almak için 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızı arayabilirsiniz.

 
Fransa Vize Başvurusu

Fransa vize başvurusu yapmak isteyenlerin gerekli evrakları detaylı bir şekilde aslına uygun, güncel değişimleri de göz önünde bulundurarak hazırlaması önemlidir.Başvuru belgeleri hazırlandıktan sonra Fransa konsolosluğunun yetki verdiği başvuru merkezlerinden randevu oluşturulmalıdır. Vize için randevusu bulunmayan kişiler  için kabul edilmemektedir. Başvuru sırasında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için vize merkezine gitmeden önce randevu oluşturmak önemlidir. Vize başvuru Fransa seyahatinden 1 ila 6 ay öncesinden yapılmalıdır. Vize işlemleri birkaç hafta sürdüğü için başvuru son ana bırakılmamalıdır. Gerekli bütün evrakların vize başvuru merkezi tarafından Fransa Konsolosluğu’na ulaştırılması sonucunda evraklar yeterliyse ve seyahati gerçekleştirecek kişinin Fransa'ya girişi ile ilgili bir sakınca görülmüyorsa vize başvuru sahibine teslim edilir.

Fransa vize başvurusu yapacak kişilerin pasaport süresinin seyahatlerinin bittiği güne kadar en az 6 ay geçerliliğinin olması gerekmektedir ve pasaportta gümrük ve döviz kayıt işlemleri dışında vizenin basılması için minimum 2 boş sayfa yer almalıdır. 

Fransa vize başvurusu alınacak vize türüne göre başkonsolosluğa da yapılabilir. Ulusal vize (D tipi) başvurusu yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklu kişilerin vize için başvurularını direkt olarak Fransa büyükelçiliği ya da konsolosluğa yapmaları gerekmektedir. Bunun dışında kalan vize türleri (eğitim, turistik, ticaret vs.) yetkili başvuru merkezleri aracılığıyla yapılır.

Fransa Vizesi Nereden Alınır?

Fransa vizesi almak isteyenlerin sıkça sorduğu Fransa vizesi nereden alınır sorusunun yanıtı farklı yıllarda yapılan yeni düzenlemelerden kaynaklı bazen başvuru sahipleri için kafa karıştırıcı olabilmektedir. Ancak son düzenlemeye göre vize başvuruları alınmak istenen vize türüne göre iki ayrı şekilde yapılmaktadır.
Toplam 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde yapılacak olan Fransa Schengen seyahatleri için alınacak turistik, sağlık, spor, ticari vs. amaçlı vize başvurularınızı Happy Turizm’e iletebilirsiniz. Başvuru sahipleri seyahat süreleri ve amaçlarını belirledikten sonra kısa süreli olanlar için bütün evraklarını eksiksiz ve güncel olacak şekilde Happy Turizm’e teslim edebilirsiniz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup Fransa'dan uzun süreli oturum izni (d tipi vize) ya da eğitim için vize almak isteyenler ile yabancı uyruklu ve Türkiye'de ikamet edenlerin ise gerekli bütün evraklarını eksik olmayacak biçimde hazırlayıp Fransa konsolosluğu veya büyükelçiliğine bizzat kendileri başvurmalıdır. 

Fransa Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

Schengen vizesi kategorisine dahil olan Fransa turistik vizesi nasıl alınır sorusuna yanıt olarak aşağıda belirtilen maddeler başvuru sahiplerine yardımcı olacaktır. Müracaatı yapan kişinin pasaportu başvuru tarihinden en fazla 10 yıl önce alınmış olmalıdır ve seyahatin biteceği güne kadar en az 6 aylık kullanım süresinin bulunması gerekmektedir. Pasaportla vize işlemlerinin yapılabilmesi için en az 2 adet boş sayfa bulunduğundan emin olunmalı ve pasaportun sayfalarının eksiksiz, yıpranmamış ve pasaport sahibinin kendisince imzalanmış olmasına dikkat edilmelidir.  

Fransa vizesi için başvuru yapacakların başvuru tarihinden en geç 1 ay öncesinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf edinmeleri gerekir. Biometrik fotoğraflarda kişin çekim esnasında durağan ve mimiksiz, makyajsız ve önden poz vermesi gerekir. Çekim esnasında renksiz camlı, parlamayan ve çerçevesi yüzü ve gözleri kapatmayan gözlük kullanılabilir.  Fransa vizesi parmak izi, randevu tarihinizde alınmaktadır. Başvuru randevu gününüzde operasyon yetkilimiz sizlere işlemlerinizin aksamaması adına eşlik edecektir.  

Fransa vize başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurulmalı ve imzalanmalıdır. Fransa vize başvuru formu online olarak doldurulmaktadır. Fransa vize başvuru formunuzun doldurulması ve Fransa turistik vize dilekçesi, Fransa ticari vize dilekçesi nin en doğru şekilde hazırlanması konusunda sizlere destek sağlamaktayız. 

Başvuru öncesinde seyahat ile ilgili ulaşım bilgileri bütün detayları barındıracak şekilde eksiksiz ibraz edilmelidir. Uçak, otobüs ya da gemi ile seyahat edeceklerin yolculuk başlangıç ve bitiş tarihlerini gösteren bilet rezervasyonlarını kesinlikle gerekli evraklar içinde bulundurmalıdırlar. Şahsi aracı ile seyahat edeceklerin ise araca ait ruhsat, yeşil sigorta, trafik sigortası ve kişinin ehliyetinin önlü arkalı fotokopisi de bulundurmalıdır.  Fransa seyahati boyunca konaklanacak otel bilgileri kesin rezervasyonla firma yetkilileri tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş olması gerekmektedir.

Yapılan rezervasyon seyahat gerçekleştirenin adına yapılmış olması zorunludur. Bu şartlar karşılanmadığında, başvuru iptal olabilir. Fransa aile ve arkadaş ziyareti vize başvuruları için davetiye gönderilecekse belgeler bununla ilgili düzenlemeye uygun şekilde, Fransa’da ikamet eden davet sahibi tarafından bizzat hazırlanmalıdır.

Çalışanlar, işverenler, öğrenci, ev hanım ve emeklilerin gelir durumunu belgeleyen   evrakları ve son iki hafta içinde alınmış olması kaydıyla , son 3 ayı kapsayan banka hesap dökümü de gerekli evraklar arasında bulunmalıdır.

Fransa Ticari Vizesi Nasıl Alınır?

Kısa süreli vize türlerinden bir diğeri olan Fransa ticari vizesi nasıl alınır olan sorusuna cevap büyük kısmıyla bir üst başlıkta verilmiş olup bu belgelere ek olarak sayfamızın devamında bulunan evraklar da eksiksiz olarak başvuru esnasında teslim edilmelidir.

Seyahat yapacak kişi kurum sahibi ise iş yerine ait imza sirküleri, vergi levhası, şirketin bağlı bulunduğu odadan geçmiş 3 aya ait faaliyetlerini gösteren belge ile birlikte katılım sağlanacak organizasyondan gönderilmiş resmi, kaşeli ve imzalı davetiye bulundurulmalı. Bunlara ek olarak antetli kağıda yazılmış ve şirket yetkililerince imza ve kaşesi atılmış, seyahat amacını ve masrafların nasıl finanse edildiğini belirten yazı da gerekli evraklar arasında bulundurulmalıdır.

Ticari vize başvurusunu yapacak kişi firma çalışanı ise yukarıdaki belgelere ek olarak e-devlet sayfasından barkodlu 4A hizmet döküm belgesi, SGK iş başlangıç belgesi ve seyahat öncesine ait son 3 ayı kapsayan maaş bordrosunu da gereken diğer belgelerle birlikte ibraz etmeli ve belgelerin eksiksiz ve güncel oluşunu göz önünde bulundurmalıdır.  

Fransa vize başvurunuzu vakit kaybetmeden başlatmak ve daha detaylı bilgi almak için 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek