Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Fransa Ticari Vize

Fransa’ya yapacağınız iş nitelikli ziyaretlerinizde Fransa Ticari Vize kategorisi bazında başvuru yapmanız gerekmektedir. Fuar, anlaşma, toplantı ve benzeri faaliyetlerinizde kullanılacak bu vize için yapmanız gereken ve talep edilen evrakları ülke uzmanlarımız bu sayfamızda sizler için derledi.

Schengen anlaşma şartlarını uygulayan Fransa, eğer başka Schengen ülkelerini de aynı ziyaret süresince seyahatinize dahil edecekseniz ilk ve en uzun konaklama yapacağınız ülkenin Fransa olmasını talep eder. Bu konuda o kadar hassas bir tutum sergilenir ki önceki seyahatinizde bu duruma uymamış olmanız vize ihlalinden dahi sayılabilir ve yeni yaptığınız başvuruda da ret alma olasılığınız yükselecektir. Bu sebeple öncelikle Fransa’nın ana seyahat noktanız olup olmadığını gözden geçirmenizi öneriyoruz.

Fransa konsolosluğu vize başvuru şartları Büyükelçilik otoritesiyle net olarak belirlenmiş ve belli bir prosedür dahilinde belirlenmektedir. Özellikle ticari vize başvurularında güncel diplomatik karar ve anlaşmalardan haberdar olmanız size fayda sağlayacaktır.

Fransa Ticari vize başvurularınız için size gerekli olabilecek ön bilgiyi bu yazımızla edinebilir, farklı sorularınız için ülke danışmanlarımıza 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan ulaşabilir, Ankara ofisimize gelebilir veya  bilgi@happyturizm.com adresimize e-mail gönderebilirsiniz.

Fransa Vize İşlemleri

Fransa Vize İşlemleri ticari kategoride de Fransa Scengen prosedürünü uygulayacaktır. Bu sebeple daha önce sistemde kayda alınan biometrik parmak izi kaydınızın varlığı işlem sürecinizi biraz daha kolaylaştıracaktır. Eğer daha önce kaydınızı vermediyseniz başvuru sürecinde danışmanlarımızın da eşliğinde mülakat sırasında gerçekleştireceksiniz. Fransa Ticari Vize başvuru sürecinizi başlatmadan evvel seyahat süreniz, tarihiniz ve amacınızı netleştirerek işlemlere başlamanızı tavsiye ederiz.

Fransa Vize Başvurusu

Fransa vize başvurusu belli bir düzen içinde gerçekleştirilmektedir. Fransa Büyükelçiliği’nin yönlendirdiği vize başvuru kayıt sitesi ile başlayacak vize adımlarınız mülakatın gerçekleşmesi ve sürecin yetkililerce incelenmesi ile sonlanacaktır.

Burada mühim olan Fransa Ticari Vize için belge ve evraklarınızın doğru hazırlanması, vize yasa ve kurallarına uygunluğudur. Prosedürlerde en sık yapılan yanlışlar gözden kaçırılan detaylardır. Bir danışman ile birlikte bu süreci adımlamanız olası risk ve vakit kayıplarından sizi koruyacaktır.

Aşağıda Fransa Schengen ticari vize başvurunuzda olması gereken evrak ve belgelerin bir listesini bulacaksınız. Bu liste genel bir liste bazında hazırlanmış olup, kişisel ya da seyahat amacınızdaki farklılıklara göre evrak talep edilebileceğini unutmayın. Eğer bu konuda yardıma ihtiyacınız var ise lütfen Fransa vize başvurusu danışmanlarımıza ulaşarak güncel ve size uyan evrak listenizi temin ederek Fransa vize işlemlerinize başlayın.

Fransa Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Fransa Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar meslek durumunuz ve ziyaret sebebiniz sebebiyle değişiklik gösterebilir. Dosyanızı talep edilen belgelerle teslim etseniz dahi ek evrak beyanı istenebilir. Evraklarınızın tümü son 3 ay içinde olmalı ve tarih açık olarak görünmelidir.

Fransa Ticari Vize Davet Belgesi

Fransa ticari vize başvurusunda bulunacak kişinin bilgilerini taşıyan, Fransa’ya davet eden firmaya dair bilgilerin, kişinin görevi ve ne kadar süreceğinin belirtildiği belgedir. (Fransa ticari davetiye örneği şekil ve içerik olarak belli bir şarta bağlıdır) Ayrıca birden fazla ziyaret söz konusu ise bunların da belirtildiği, eğer masrafları firma karşılayacaksa detaylandırılarak izah edildiği ve davet eden firmanın logosunun bulunduğu bu evrak Fransa Ticari Vize için en önemli evraklardan biridir. Kaşeli ve imzalı olmalı aslı da başvuru sahibinde bulunmalıdır. Fransa ticari vize davetiye örneğini ofislerimizden temin edebilirsiniz.

Pasaport
Pasaportunuz 10 yıldan eski, yıpranmış, silikleşmiş olmamalıdır. Ticari Vizenizin son kullanım tarihinden sonra 6ay daha geçerliliği bulunmalı, en az 2 sayfa boş bulunmalıdır. Kimlik bilgilerinizle pasaport bilgileriniz örtüşmelidir.(isim ya da soy isim değişikliği gibi) Daha önceki pasaportlarınız da dosyada bulunmalıdır. (vize basılı sayfaların kopyaları bulunmalı)

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Türkiye Cumhuriyeti ibareli ve yeni sistemde onaylanmış çipli kimliğinizle başvuru yapmanız gerekmektedir.

Nüfus Kayıt Örneği
Aile ve ikame bilgilerinizin tümünün net olarak belirtildiği belge Fransa ticari vize başvurunuzda dosyanızda kişisel bilgilerin ve Türkiye bağlantınızın sabit olduğunu netleştirmesi sebebiyle dosyanın ana evraklarından biridir.

Fransa Ticari Vize Başvuru Formu
Fransa vize başvuru formu online olarak eksiksiz ve teyit edilebilir beyanlarla doldurulmalıdır. Formunuzun doldurulmasında danışmanlarımızdan destek alarak prosedüre uygun başvurunuzu yapabilirsiniz. Formda iki adet imzanız bulunmalıdır. Formunuzu Fransızca ya da İngilizce doldurabilirsiniz.

Biometrik Vesikalık Fotoğraf
Biometrik fotoğraf şartlarını karşılayan rötuşsuz, fonu beyaz, güncel tarihli, 35x45 mm ölçülerinde ve tüm yüzün net olarak görüldüğü 1 adet fotoğraf sunulmalıdır. Fotoğraflarınızın herhangi bir vizede kullanılmamış olması gerekmektedir.

Banka Dökümü
Kendi şahsi banka hesabına dair 3 aylık hesap hareketi dosyaya eklenmelidir. Eğer sponsor firma ya da bir kişi ise o kişinin ya da firmanın maddi dökümleri evrak olarak dosyaya eklenmelidir. Bahsi geçen hesap kayıtları Fransa vize randevu tarihinden 10 gün önce temin edilmelidir. Banka hesabı Fransa Ticari Vize başvuran sahibi için azami 30.000 T.L’dir. Her kişi için aynı meblağ öngörülmektedir. ATM’den alınan belgeler vize dosyasına kabul edilmez.

Fransa Ticari Vize Seyahat Sağlık Sigortası
Uluslararası seyahat şartlarına uygun yaş sınırlaması olmayan ve azami 30.000 Euro teminatlı poliçenizi asıl belge ve kopyasıyla ibraz etmeniz gerekmektedir.

Ulaşım ve Otel Rezervasyonları
Seyahatinizi gerçekleştireceğiniz ulaşım aracı ve otel rezervasyonlarınızı sunmalısınız. Talebiniz halinde belirttiğiniz seyahat tarihlerinize göre uygun uçak rezervasyonlarınızı danışmanlarımız aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Finansal Yeterliliği Destekleyici Alternatif Belgeler
Fransa Ticari Vize başvurunuzda Tapu, araç ruhsatı, ek hesap dökümleri, gayrimenkul kaynaklarınız ya da gelirlerinizi resmi belgelerle sunmalısınız.

Fransa Ticari Vize Mesleki Evraklar

Başvuru sahipleri aşağıdaki mesleki evraklardan kendi durumlarına uygun olanları ibraz etmelidir.  

SGK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar

  • Fuar Katılımcıları için: Fransa’da fuar standı kuracak katılımcı “fuar katılım kartını” ibraz etmelidir. Stant kuracak firma duruma göre vize ücretinden muaf tutulabilir. Bu sebeple stant katılımcı, fuar giriş bileti veya fuar davetiyesinin sunulması gerekir.
  • İşveren Yazısı : Yazıda başvuru sahibinin firmadaki görevi, istek yapılan vize süresi, seyahatin sebebi ve süresi (şirket ve fuar ismi v.b). Fransa’daki masrafların şirket tarafından karşılanacağına dair teminat belirtilmelidir. Fransa ticari vize dilekçe örneği için tıklayınız.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: Şirketinizden temin edeceğiniz işe giriş tarihlerinizin belirtildiği bildirgenizin fotokopisini sunmalısınız.
  • SGK Hizmet Dökümü: Evrak, detaylı olarak tüm sigorta geçmişinizi belirtmelidir. Başvuran emekli ve halen çalışmakta ise SGK destek primi ödemelerini de ek olarak ibraz etmelidir.
  • Maaş Bordroları: İşyerinize ait son 3 aya ait kaşeli ve imzalı maaş bordrolarınızı sunmalısınız.
  • İş Sözleşmesi: SGK’lı çalışan değilseniz bağlı bulunduğunuz şirket ile aranızdaki iş akdini teyit eden noter onaylı iş sözleşmenizi sunmalısınız.
  • Banka Hesap Dökümü: Şirketin banka hesap cüzdanı veya dökümünü son 3 ayı dahil ederek ibraz etmelisiniz. Banka hesap dökümleri son 10 gün içerisinde temin edilmiş olmalıdır.
  • Faaliyet Belgesi/Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti: Şirketinizin faaliyetine göre alınacak faaliyet belgenizin fotokopisi 6 aydan eski olmaması şartıyla ibraz edilmelidir.
  • Ticaret Sicil Gazetesi ve Güncel Vergi Levhası Dosyanıza ekleyeceğiniz Fransa Ticari vize evraklarınız arasında olmalıdır.
  • Ek Gelir Belgeleri: Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.  

İş Verenler için Gerekli Evraklar

  • Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak iş yerinin aidiyetine yönelik ek belgeler de dosyaya eklenmelidir.

Emekliler için Gerekli Evraklar

  • Emekli maaşını gösterir belge, son 3 aylık banka onaylı hesap özeti ıslak imzalı-kaşeli olmalı ve emekli cüzdanı kopyası da ibraz edilmelidir.

Çiftçiler için Gerekli Evraklar

  • Başvuru sahibi çiftçi bağlı bulunduğu Ziraat Odası tarafından aldığı çiftçi belgesi ve arasa tapu fotokopilerini beyan etmelidir.

Yabancılar için Gerekli Evraklar

  • Yabancılar için Gerekli Evraklar yukarıdaki belgelere ek olarak oturma veya çalışma iznini de kapsamaktadır. Türkiye oturma ya da çalışma izninin en az 6 ay geçerliliği bulunması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerliliği olması gerekmektedir.

Fransa Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar, özel bir durum ya da Fransa Büyükelçiliği tarafından talep edilebilecek ek bir belge yok ise genel olarak bu koşulları takip eder. Seyahatinizin niteliğini Fransa Vize Başvuru danışmanlarımızla paylaşarak evrak listenizi alabilirsiniz.

Fransa Vize Ücreti

Fransa ticari vize işlemleri evraklarınızın tamamlanmasının ardından Fransa Vize Ücreti belgenizin dosyaya eklenmesi gerekmektedir. Vize ücretiniz süre ve sebep özelliklerinizle netleşecektir. Fransa Büyükelçiliği tarafından duyurusu yapılan Schengen vize ücreti ise 120 Euro olarak listelenmiştir.

Fransa vize ücreti 2024 tarifesini şahsınıza özel niteliklerle hesap yapmanız gerekecektir. Varsa özel durumunuz da bu tarifede etkendir. Başvuru esnasında yapacağınız diğer harcamalar ile tam fiyatlandırma almak için lütfen bize ulaşın. Fransa vizesi ne kadar? Sorunuzu anında cevaplıyoruz.

Fransa Ticari Vize kaç günde çıkar?

Fransa vizeniz dosyanız Konsolosluk değerlendirme aşamasına geldikten sonra maksimum 3 haftalık zaman diliminde sonuçlanmaktadır. Siz başvuru sürecinizi evrak hazırlama gibi zaman alan süreçleri de dahil ederek hesaplamalısınız.

Fransa Konsolosluğu vize işlem merkezlerinin yoğunluk, tatil, teknik arıza gibi nedenlerle işlem yapamayacağını da göz önünde bulundurmalısınız.

Fransa Vize ücretinizi ödedikten sonra size tanımlanan gün ve saatte eğer daha önce biometrik parmak izi kaydınız yapılmadıysa alınacak daha sonra inceleme esasına geçilecektir. Dosya niteliğiniz ve verdiğiniz bilgiler sizin sorumluluğunuzda olup hiçbir kurum ya da firma sürece müdahale edemez, karara dahil olamaz. Happy Turizm ofisimiz ve danışmanlarımız süreç sizin için plan halinde iken evraklarınızın ve sürecinizin Fransa vize şartlarını tanımlayan en sağlıklı koşullarda geçmesini sağlamak için yanınızda olacaktır.

Fransa Vize Reddi

Fransa vize reddi Ticari vize başvurularında da bir olasılık olarak karşınıza çıkacaktır. Başvurularınızın deneyimli danışmanlarla yapmanız bu riski asgariye indirecektir.

Fransa Ticari Vize başvurusunda bulunurken yapılabilecek hata sonsuzdur. Hiç beklemediğiniz bir evraktaki ufak bir yanlış ne yazık ki sonucu olumsuz etkileyebilir. Belli bir yasal düzeni takip eden Konsolosluk ve vize başvuru merkezleri sizin sunduğunuz dosyayı doğru yapıldığını varsayarak kabul eder. Nicelik ve nitelik incelemesi dosyanız Konsolosluk yetkililerince her evrak içeri verildikten sonra yapılmaktadır. Bu sebeple seyahat plan halindeyken bile dikkat edilmesi gereken pek çok husus vardır.

Fransa vize reddi, vize ücretinizin yanmasına, Fransa vize belgelerinin tarihlerinin geçmesine ve hatta seyahat planınızın ertelenmesine sebep olabilir. Bu süreçte ödediğiniz diğer ücretler, kaybettiğiniz zaman ve yaşadığınız stres de bir kayıp olarak hanenizde olacaktır. Risk almadan, stres yapmadan, yıpranmadan yapacağınız vize başvuruları için ofislerimize ulaşın.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek