Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Fransa Vize Ücreti

Fransa vize ücreti vize başvuru yapacağınız kategoriye değişmektedir. Maksimum 90 güne kadar Schengen bölgesinde konaklama hakkı tanıyan Fransa Schengen vize ücreti, vizenin geçerlilik süresine bağlı olmaksızın oluşturulmaktadır. Turistik, ticari, ziyaret gibi amaçlarla kısa dönem C tipi Fransa vize ücreti 2024 ayrıntılı bilgisini sayfamızın devamında bulabilirsiniz. Fransa vizesi ne kadar sorusu müşteri temsilcilerimizin en çok karşılaştığı soruların başında gelmektedir. Fransa vize başvurularında alınan sabit ücretlerle birlikte Happy Turizm’in hizmet ücreti ayrıntılı bilgilerine yolcularımızın kafalarını karıştıran soruları netleştirmek adına sayfamızda yer verdik.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ve Türkiye ikamet izinli yabancı vatandaşlar için Fransa vize ücreti konsolosluk harcı ve başvuru merkezi ücreti 120 Euro’dur.

Fransa Vize Ücretine Zam Geldi!
3 Şubat 2020 tarihinde Fransa Konsolosluk harç ücretine 20 € zam gelmiştir. Konsolosluk harç ücreti 60 €'dan 80 €'ya yükselmiştir. Schengen vize işlem merkezi zorunlu servis bedeliyle resmi vize ücreti toplamda 120 € olmuştur. Happy Turizm hizmet bedeli 70 € dur. Fransa Schengen vize başvurunuzu Happy Turizm kanalıyla gerçekleştirdiğiniz takdirde 120 € + 70 € tahsil edilmektedir.

Fransa’ya vize ücreti ile Fransa'ya seyahat etmek, vize türünün bedelini ödemek ve vize başvurusu için gereklidir. Buradaki ücretler yatırıldıktan sonra, başvurular değerlendirilmeye alınmaktadır. Fransa vize fiyatları VIP durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Kısa süreli olan ticari, aile üyesi veya akraba ziyareti ya da turistik vizelerin Fransa vize ücretleri uzun süreli olan vizelere göre daha uygun olarak vatandaşlarımıza yansıtılmaktadır. 

Fransa vize bedeli, Fransa Konsolosluğu tarafından güncellenmektedir. Vize için resmi aracı firmalar, fiyatlarda esneklik yapamamaktadırlar. Fransa vize ücretlerine; vize harç bedeli, Fransa vizesi vfs servis ücreti ve aracı kurumun fiyatları dahildir. Bunların yanında ek olarak hizmet sunulan; fotokopi ücretleri, fotoğraf hizmeti ya da isteğe bağlı VIP servis ücretlerinin fiyatları da değişkenlik göstermektedir. 

Fransa Schengen Vize Ücretleri

Fransa Schengen vize ücretleri, Schengen vizesi türleri için değişmemektedir. Fransa Schengen Vizesi için farklı vize türleri bulunmaktadır. Fransa'ya seyahat edecek vatandaşlarımız için Fransa Konsolosluk tarafından belirlenen ve her yıl güncellenen Fransa Schengen vize ücreti altbaşlıkları şu şekildedir;

Fransa Turistik Vize Ücreti

Fransa turistik vize seyahat vizesi olarak bilinen bu vize türünde harç ücreti 120 Euro'dur. Happy Turizm vize hizmeti bedeli 70 €'dur. 

Fransa Ticari Vize Ücreti

Fransa ticari vize resmi başvuru bedeli toplamda 120 €'dur. Happy Turizm tarafından alınan ücret de 70 €'dur. 

Fransa Schengen Vize Ücreti Aile Ziyareti

Fransa aile veya arkadaş ziyaret vizesi; Fransa'da bulunan aile ya da yakın bir arkadaşınızı ziyaret etmek için kullanılmaktadır. Bu vize türünün harç bedeli 80 Euro, dosya toplama merkezi hizmet bedeli ve seyahat sağlık sigortası bedeli toplamda 40 €’dur. Happy Turizm hizmet bedeli 70 € TL'dur. 

Fransa Şoför ve Gemici Vizesi Ücreti

Fransa şoför ve gemici vizesi Türkiye'de kayıtlı bulunan araçlarla Fransa'ya mal alım, mal bırakma ya da farklı nedenlerle gidilen vize türüdür. Şoför ve gemici vizesi için konsolosluk harcı 80 Euro’dur. Dosya toplama merkezi servis bedeli toplamda 40 €'dur. 70 € da Happy Turizm’in hizmet bedeli bulunmaktadır. 

Fransa Öğrenci Vizesi Ücreti

Fransa öğrenci vizesi; kısa ve uzun dönem öğrencilik şartlarına göre vize ücreti değişkenlik gösterir. 12 haftaya kadar kalacaklar kısa ve 12 haftadan uzun kalacaklara ise uzun dönem denilmektedir. 12 hafta kadar kalacaklar için 80 Euro, dosya toplama merkezi toplamda 40 €  ve danışmanlık ücretimiz 70 €'dur. Uzun dönem kalacak öğrenciler 2024 güncel ücret bilgisini Schengen departmanı müşteri temsilcimizden öğrenebilirler. 

Fransa Transit Vize (A Tipi) Ücreti

Fransa transit vizesi, havaalanı transit vizesi ve karayolu transit vizesi diye ayrılmaktadır. Fransa transit vize ücreti 120 € (resmi vize ücreti)+ 70 € (Happy Turizm hizmet bedeli)'dir. Fransa havaalanında aktarma yapacağınız durumlarda geçerlidir. Bu durumda havaalanında aktarma yapan yolculara transit hava sahası diye ayrılmış bölümün dışına çıkılamamaktadır. Bu çeşit havaalanı transit vize bölümü büyük havaalanlarında mevcuttur. Fransa transit vize ücreti yukarıda belirtilen Schengen vize ücretleri ile aynıdır. 

Fransa vize ücretleri, Fransa Konsolosluğu tarafından vizenin reddedilmesi durumunda iadesi yapılmamaktadır. Bundan dolayı, Fransa vizesi reddedilen vatandaşların tekrardan başvuru yapmaları için tekrar vize ücreti yatırması gerekmektedir. Bu durum Fransa Konsolosluğu'nun almış olduğu bir karardır.

Happy Turizm Schengen departmanı yetkililerimiz ile iletişime geçip hem Fransa vize fiyatları hem de Fransa vizesi hakkında detaylı bilgiyi temin edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek