Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Fransa Oturum İzni Nasıl Alınır?

Fransa Schengen ülkesi kapsamında bir ülkedir. Bu yüzden 90 güne kadar olan vizeleriniz için schengen vizesi almanız gerekecektir. Schengen vizesi en fazla 180 gün içerisinde 90 gün kalışlı olarak verilebilmektedir. Hususi ( Yeşil), Hizmet (Gri), Diplomatik (Siyah) pasaportlardan birine sahip iseniz 90 güne kadar olan Fransa seyahatleriniz için vize almanız gerekli değildir. Ancak Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi iseniz ancak Schengen vizeniz ile beraber seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Fransa’da 90 günden fazla kalmak istediğiniz takdirde pasaport türünüz ne olursa olsun Schengen vizesi yeterli olmayacaktır. Daha uzun süreli seyahatlerinizde Ulusal (D Tipi) vize edinmeniz gerekmektedir. Ulusal vize ise kendi içerisinde ülkede kalış amacınıza göre değişiklik gösterecektir. Çalışma izni, aile birleşimi, vatandaşlık gibi talepleriniz ulusal (D Tipi) vize kapsamında yer alıp, her birinin gereken evrakları farklılık göstermektedir. Konsolosluk ve büyükelçilikler ülkede kalış amacınıza göre sizlerden farklı prosedürleri gerçekleştirmenizi isteyecektir.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi

 Fransa’da aile birleşimi hakkından yararlanmak için belirli şartları yerine getiriyor olmanız gerekmektedir. Fransa’da uzun süredir yasal yollarla göçmenliğini gerçekleştirmiş bir aile üyeniz olması durumunda onun yanına yerleşmek için oturum izninden yararlanabilirsiniz. Bunun için ise  D tipi Vize başvurusu yapmalı ve hem siz hem de diğer aile üyeniz gerekli prosedürleri yerine getirmelisiniz. Sizden istenen öncelikle Fransa ile olan ilişkiniz ile ilgili (Dil bilginiz, yaşayış kültür vb.) bir belge beyan etmeniz olacaktır. Ayrıca Fransız Göç ve Entegrasyon ofisinin (OFII) belirlediği tüm formaliteleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Aile birleşiminden yararlanacağınız aile üyenizin(eş, çocuk) ise en az 18 ay boyunca Fransa’da ikamet ediyor olması, gerekli maddi ve manevi kaynakları sağlıyor olması, uygun konaklama standartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Aile birleşimi için alacağınız ulusal vizenin kabul edilme koşulları tamamen konsolosluk inisiyatifinde olup, verilen kararlar da o doğrultuda değerlendirilmelidir. Bu yüzden düzenlemeniz gereken evrakları eksiksiz tamamlamaya çalışmalı ve başvuru esnasında sıkıntı yaşamamak için aile bireyleri ile tüm prosedürleri gerçekleştirmelisiniz.

Fransa Çalışma İzni

Fransa’nın ülkesindeki istihdamı arttırmak amacı ile verdiği çalışma izni için de belirli prosedürleri gerçekleştirmeniz gerekecektir. Öncelikle belirtmek isteriz ki bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak yalnızca iş aramak için Fransa’ya gitmeniz mümkün olmayacak, ancak halihazırda bir işvereniniz olduğu takdirde yabancı bir şirkette serbest çalışabilecek ve şirketin desteğini alabileceksiniz. Her meslek ve mesleki yeterlilik için formaliteler farklılık göstermektedir. Geçici bir süreliğine Fransa’da çalışmanız gerektiğinde ise sizin dışınızda işvereninizin de gerekli prosedürleri yerine getirmesi gerekecektir. Fransa’da çalışırken aile üyelerinizi de yanınıza almanız mümkün olabilmektedir fakat her bir üye için ayrıca başvuruda bulunmalı ve başvuru işlemlerinizi şahsın özelliklerine göre (iş,eğitim..) düzenlemelisiniz. Genellikle çalışma izinleri Fransa Konsolosluğu tarafından bir yıllığına verilmekte olup, bu süre zarfından sonra ise tekrar yeni bir çalışma izni için başvuru yapmanız gerekmektedir.

Fransa Vatandaşlığı

Türkiye Vatandaşı olan pek çok kimsede Fransa’da belirli sebeplerde konaklamakta olup vatandaşlık hakkı kazanmıştır. Uzun süredir Fransa’da ikamet etmekte olan, iş ve yaşam düzeni bu ülkede kurulan insanlar için yasalarla düzenlenen bir vatandaşlık hakkı söz konusudur. Bunun yanı sıra Fransız vatandaşı olan biriyle evlenerek de vatandaşlık almanın kapılarını aralayabilirsiniz. Ancak gerek uzun zamandır orada yaşıyor olun gerek eş ve iş durumunuz sebebiyle Fransa vatandaşlığı almak istiyor olun, her birinin gerekli şartları ve formaliteleri olacaktır. Konsolosluk tarafından tüm bu şartları karşılıyor iseniz vatandaş olma hakkını elde edebilirsiniz ve diğer ülke vatandaşlarının yararlandığı pek çok hak ve imtiyazdan kanunlar doğrultusunda  sizler de yararlanabilirsiniz.

Tüm bu bilgiler ışığında Fransa’da doksan günden fazla konaklamak ve hatta Vatandaşlık alarak kendi yaşam düzeninizi bu ülkeye göre dizayn etmek istiyorsanız ulusal vize türünü tercih etmeli ve o doğrultuda formaliteleri gerçekleştirmelisiniz.

Fransa Schengen Vizesi ya da Ulusal Vize ile ilgili ulaşmak istediğiniz tüm bilgiler için kurumumuzun web sitesini ayrıntılı inceleyebilir, irtibat numaralarımızdan bizlere ulaşabilir, dilerseniz de kurumumuzu ziyaret ederek müşteri temsilcilerimizden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Schengen ülkeleri oturum izni ve çalışma izni prosedürleri çalışma alanımızın dışında kalmaktadır. Oturum izni ve çalışma izni ilgili detaylı bilgi için lütfen Fransa Konsolosluğunu arayınız.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek