Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Fransa Turistik Vize

Dünyanın en çok turist alan yerlerinden biri olma sebebiyle en çok başvuru alan vize türü  Fransa Turistik Vize’dir.

Fransa turist vizesi olarak da adlandırılan bu vize türü Schengen vize prosedürünü uygulamaktadır. Eğer ilk defa bir Schengen ülkesine ziyarette bulunacaksanız biometrik kaydınızın yapılması sebebiyle sizin için oluşturulan Fransa vize randevu gün ve saatinde şahsen Konsolosluğun yetkili biriminde bulunmanız gerekecektir.

Fransa vize işlemlerine dair diğer ayrıntıları Schengen Vize ve Fransa Vizesi uzmanlarımızın hazırladığı bu yazımızda bulabilirisiniz. Aklınıza takılan, öğrenmek istediğiniz diğer ayrıntılar ve danışmanlık iş birliği için ofisimizden ya da Canlı Destek servisimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Fransa Turistik Vize başvurunuza fiili olarak adım atmadan önce vize kategorinizin ve seyahat sürenizin netliğinden emin olmalısınız. Ayrıca vize başvurusu yaptığınız ülkeden ilk girişinizi yapmalı ve en çok o ülkede konaklamalısınız. Eğer bu durumu seyahatiniz süresince ihlal ederseniz bir sonraki vize başvurunuzda olumsuz değerlendirme alabilirsiniz. Schengen vizesi serbestliği ne yazık ki bu durumun kullanılmasına sebep olduğundan böyle bir sınırlandırılma getirilmiştir.

Fransa Vize İşlemleri

Fransa vize işlemleri genel prosedürü Turistik vize için de aynı şekilde uygulanmaktadır. Öncelikle Büyükelçiliğin yönlendirdiği resmi web portalından başvuru formunuzu doldurmalı ve evraklarınızı da seçtiğiniz vize kategorisi bazında bir araya getirmelisiniz. Vize işlemlerinin en önem arz eden adımı bu işlemlerdir. Çünkü sizin nazarınızda doğru ve net olan bir bilgi ne yazık ki hukuksal prosedürü uygulayacak yetkililer için teyit edilebilir yani ispatlı olmalıdır. Güncellik, tamlık ve açık beyanınız vize başvurunuzun en önemli ayrıntısıdır.

Fransa Vize Başvurusu

Fransa vize başvurusu adımları Fransa Konsolosluğu vize yetkililerince belirlenmiş bir sıra ve yasal prosedürle gerçekleştirilmektedir. Vize randevu alımı için yetkilendirilen vize başvuru merkezlerinden randevunuzu tanımlamak ya da tanımlatmak ve bu firma aracılığı ile dosyanızı Konsolosluğa iletmeniz gerekir. Firmanın görevi evraklarınızın talep edilen düzende iletimi ve herhangi bir yığılmanın önüne geçebilmek adına randevuların düzenlenmesidir. Fransa Turistik vize ve diğer tüm katergorilerde Fransa Büyükelçiliği tek karar alıcıdır.

Bordo pasaport sahipleri vize almak zorundadır. Diğer pasaportlar ise 90 güne kadar olan seyahatlerinde vize prosedüründen muaftırlar.

Fransa vize işlemlerinize başlamadan önce kategorinizin doğruluğu, evrak listeniz, varsa özel durumunuza yönelik özel şartları öğrenmek adına danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz. Başvuru sürecinizi güvende ve asgari riskte tamamlamak için danışmanlarımızdan mutlaka detay bilgi alın.

Fransa Vize Başvuru Evrakları

Fransa Vize Başvuru evrakları genel listesi aşağıda bilginize sunulmuştur. Fransa Konsolosluk vize yetkililer istisnai olsa da ek ya da alternatif belge talep edebilirler.

Pasaport
En az iki sayfası boş olan, on yıldan eski olmayan, yıpranmamış ve kimlik bilgilerinizle örtüşür nitelikte olmalıdır. Aynı zamanda ziyaretinizin bitiminden 6 ay daha geçerli olmalıdır. Varsa eski pasaportlarınız ve kullanacağınız pasaportunuzun aslını da dosyanızda sunmalısınız.

Fransa Schengen vize başvuru formu
Online, İngilizce ya da Fransızca olarak doldurulmuş, eksiksiz ve teyit edilebilir bilgilerinizle tamamlanmalı ve imzalanmalıdır. Başvuru formunuzun tamamlama esnasında danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz. 

Fransa turistik vize ücreti dekontu
Fransa turistik vize Başvuru formunuzla beraber ödeyeceğiniz Fransa Turistik vize ücretini ödemesini gerçekleştirerek, dekontunu dosyanıza eklemelisiniz.

Biometrik Fotoğraf
Fransa Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar asli belgesi Başvuru Formu ile birlikte sunulmalı ve şartları taşımalıdır. Biometrik fotoğraf özellikleri için tıklayınız.

Nüfus Kayıt Örneği
Aile bağlarının ve ikamet bilgilerinin tam olarak göründüğü belge dosyanıza eklenmelidir.

Banka Hesap Dökümü
Fransa vize belgeleri içinde mali durumunuzu özetleyen evraklar da bulundurulmalıdır. Son 3 aya ait ve 10 gün zarfında direk banka yetkilisinden alınmış evrak her kişi için en az 30.000 TL bakiyesi bulunmalıdır.

Seyahat Sağlık Sigortası
Uluslararası bazdaki şartları karşılayan, yaş sınırı bulunmayan ve 30.000 Euro teminatlı poliçe aslı ile beraber sunulmalıdır. AB/AET ülke vatandaşlarının eşleri ve 21 yaşını doldurmamış çocukları bu beyandan muaftır.

Otel/Hotel ve Ulaşım Rezervasyonları
Fransa Turistik vize belgelerinizin içinde mutlaka olmalıdır. Ayrıca farklı şehir ya da ülke bazında bir seyahat ise kullanacağınız diğer araç ve konaklama noktalarını da belirtmelisiniz.

Vize Dilekçesi
Seyahat amacınız ve nasıl karşılayacağınıza yönelik direk Büyükelçilik makamına yazılmış dilekçeniz de sunulacak belgelerdendir. Fransa turistik vize dilekçe örneği için tıklayın.

Finansal Yeterlilik Belgeleri
Tapu, araç ruhsatı, ek hesap dökümleri, kira gelirleri gibi gayrimenkul kaynaklarınızı resmi evraklarla sunmalısınFransa Turistik Vize Evrakları

Mesleksel Durumunuza Uygun Evraklar
SGK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar

Yukarıda listesi verilen evraklara ek olarak;

  • İşveren Yazısı Şirket yetkilinizden alacağınız pozisyonunuzu belirten ve izinli olduğunuzu gösteren evrak.
  • SGK Hizmet Dökümü
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • Maaş Bordroları son 3 Aya ait imzalı ve kaşeli olmalıdır.
  • Faaliyet Belgesi/Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti, Vergi Levhası fotokopisi ibraz edilmelidir.
  • Kişi sözleşmeli ise noter onaylı iş sözleşmesini de ek olarak sunmalısınız.

İşverenler

  • Yukarıdaki evraklara ek olarak iş yerinin adına ya da ortaklığında olduğuna dair belgeleri ibraz etmelidir. 

Öğrenciler 

  • Öğrenci Belgesi ve Dilekçe sunmalıdır. Başvuru sahibinin 1. dereceden yakını tarafından seyahat masraflarının karşılanacağına dair ıslak imzalı, okunaklı, seyahat tarihleri ve garanti ibaresinin yer aldığı bir dilekçe Fransa Turistik Vize evrakları arasında bulunmalıdır. Eğer kendi karşılayacaksa ne şekilde olduğunu ibraz etmeli ve o gruba uygun belgeleri dosyaya dahil etmelidir.

Emekliler

  • Yukarıdaki genel evraklara ilaveten, Emeklilik Belgesi SGK’dan ya da e-devlet üzerinden temin edilen emeklilik durumunu içeren belge, Emekli Maaş Dökümü, hesap dökümü ve varsa adına ait gayrimenkul, araç gelir belgesi ya da aidiyet belirleyici evrak  ibraz edilmelidir.

Freelancerlar

  • Yukarıda belirtilen kişisel ve mali evrakların yanında meslek odası kaydı (6 aylık) mesleki kimlik kartı bildirilmelidir.

Çiftçiler

  • Çiftçinin bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi Fransa Vize Başvuru Evrakları arasında yer almaktadır. Diğer soru ve kişiye özel evrak listenize ulaşmak için lütfen ofislerimizle iletişime geçiniz.

Fransa Vize Ücreti

Fransa Vize Ücreti kategorisine göre değişkenlik göstermekle birlikte seyahat sürenizin uzunluğu da rakamın belirlenmesinde etkendir. Fransa Büyükelçiliği her yıl Ocak, Şubat aylarında güncellenen listeyi Fransa vize ücreti 2024 gibi bir başlıkla yayımlar.

Schengen vize ücreti Turistik kategoride konsolosluk harc ve yetkili servis ücreti 120 Euro olarak listelenmektedir. Eğer size özel bir durum söz konusu ise danışmanlarımızla iletişime geçerek gerekli bilgileri vererek Fransa vize fiyatları hesaplamanızı yaptırabilirsiniz.

Fransa vizesi ne kadar?

Sorusu genel manada en çok merak edilen konulardan biridir. Siz de başvuru süresince ödeyeceğiniz kalemlere dair net bilgi edinmek için bize ulaşın.

Fransa Vize Ücreti ret

Fransa Vize Ücreti ret aldığınızda ya da başvurudan vaz geçtiğinizde iade edilmeyecektir. Bu sebeple başvurunuzu profesyonel ve deneyimli bir ekiple gerçekleştirmenizi öneririFransa Turist Vizesi

Fransa Turist Vizesi Çıkma Süresi

Fransa Turistik Vizesi Çıkma Süresi ortalama 21 gündür. Lakin bu süre dosyanızın sisteme girişi ve incelenmesini kapsar. Başvuruya başlamaya karar vermenizle birlikte harcadığınız zamanı da bu süreye dahil etmelisiniz. Resmi tatiller, sistem arızası gibi istisnai durumları da göz önünde bulundurmalısınız.

Fransa vizesi kaç günde çıkar? sorumuza gelirsek 21 gün incelemede kalacak dosyanız için en az 1 ay öncesinden başvuru sürecinizi başlatmanızı öneriyoruz.

Fransa Turistik Vize Ret

Fransa Turistik Vize Ret evrakı almanızda ne kadar olumsuz da olsa olasılıklardan biridir. Süreciniz tamamen baştan başlamak zorundadır. Eğer terör, toplum sağlığı ve güvenliği ile ilgili bir durum yok ise çözümlenebilir sorununuzu danışmanlarımızla çözümleyebilir yeni başvurunuzu yapabilirsiniz.

Fransa vize reddi genel olarak evrak noksanlığı, yanlış bilgi, güncel olmayan evrak gibi sebeplerle verilir. Fransa Turistik Vize sürecinin başından sonuna kadar özenli yürütülmesi gerekir. Uluslararası hukuk, ülke yasaları ve vize kanunları baz alındığı için işlemleriniz ince bir araştırma sürecinden geçecektir. Sizi özetleyen şey ise evraklarınızda ne yazdığıdır. 

Fransa vize şartlarını karşılayan talep edilen özelliklerde başvuru yapmak, Fransa Turistik Vize Ret konusunda detaylı bilgi edinmek ya da başvurunuzu iş birliğimizle gerçekleştirmek için danışmanlarımızla hemen irtibata geçin.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek