Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Fransa Vize Reddi

Fransa vizesi için yapılan başvurular esnasında gerekli seyahat acenteleri ve Fransa Konsolosluklarının istekleri doğrultusunda gerçekleştirilemeyen olanaklar bağlamında bazı zamanlarda Fransa vize reddi yaşanmaktadır.

Fransa vize reddi, yapılan başvurular noktasında vatandaşların seyahat amacına yönelik olan gerekli evrakları gerektiği şekilde ilgili yerlere eksik ya da hatalı bir şekilde vermesinden kaynaklanmaktadır. Bunlara ek olarak da eğer vatandaş eksik ve hatalı bilgilerin yanı sıra sahte ve geçerliliğini kaybetmiş birtakım evrakları toplayıp sunmuşsa da reddedilmeye yönelik durumlar baş göstermektedir. Buraya kadar olan kısımlar ekseninde toparlamak gerekirse yapılmaması gerekenler sırasıyla şu şekilde baş göstermektedir:

  • Eksik veya hatalı bilgiler verilmemeli,
  • Verilen evrakların güncel olarak orijinalliğinden çıkarılmamış olması
  • Sahte veya ispat edilemeyen belgeler olmamasına dikkat edilmelidir.

Bu tür ehemmiyet isteyen bilgileri dikkate alarak ilgili yerlere başvurularımızı gerçekleştirirsek vize reddine maruz kalmadan, kolayca başvurularımız seyir ediyor olacaktır. Dikkate değer olan detaylı olan evrakların incelikle dosyalanıp teslim edilmesi doğrultusunda sorun yaşanması olası değildir.

Fransa vize başvurunuz reddedilmesi yeni bir başvuru yapamacağınız anlamına gelmez. Başvuru evrakları düzgün şekilde, eksiksiz olarak hazırlandığında Fransa vize reddi ihtimali düşüktür. En doğru başvuru için Schengen yetkililerimizden bilgi alınız: 0(312) 419 56 41

Fransa Vize Reddi Nedenleri

Öncelikle Fransa vize reddine sebep olan etmenlerden ilki seyahat bilgilerinden kaynaklanmış olan durumlardır. Fransa vize reddi nedenleri çoğunlukla evrakları eksik ve Fransa Konsolosluğunun belirttiği yönergelere uygun olarak hazırlamamak gelmektedir. Bunlardan kasıt Fransa vize başvurusuna yönelik evrakların eksik, hatalı veya sahte evraklardır. İlgili seyahat acentelerine veya Fransız Konsolosluklarına verilen bilgileri bu içerikleri barındırması başvurunun olumsuz yanıtlanmasına sebebiyet vermektedir.

Fransa Schengen Vizesi edinmek bahsinde seyahatin amacına yönelik hareket edilmesi takdirinde toparlanması gereken evrakların değişiklik göstermesi muhtemeldir. Dolayısıyla da vatandaşlarda seyahatlerinin amacını gösteren belgenin gerekli evraklar içerisinde olması vize işlemleri için önemlidir. Aksi takdirde bu belgelerin orijinalliğini koruyamaması durumunda vize reddi yaşamak mümkün hale gelmiştir.

Fransa, bilindiği üzere Schengen bölgesine bağlı bir ülke olmakla beraber gerekli bazı bölgelerine giriş yasağı yaşandığı takdirde vize işlemleri iptali mümkün olmaktadır. Bu konuyu dikkate alarak başvuru gerçekleştirmek vatandaşların işini kolaylaştıracaktır. Vize başvurusunda bulunan vatandaşların dikkat etmesi gereken bir başka faktör ise vatandaşın maddi durumunu beyan eden evraklardır. Fransa seyahati boyunca karşılayacak olduğu masraflarına yönelik ibraz gerekçeleri, resmi evraklar kapsamında sunulmadığı takdirde ret durumu mümkün hale gelmektedir.

Fransa seyahati kapsamında yeterli bütçeye sahip olmayan vatandaşların vize reddi durumu ile karşılaşma durumu yüksektir. Bu noktalardan hareket ederek Fransa vizesi edinmenin yanı sıra Fransa vize reddi ile karşılaşılması oldukça normal bir durum olabildiği gibi vatandaşların bu ülke için edinmek istediği vizenin kurallarını bilmesinden de kaynaklanmaktadır. İşte bu noktada da en önemli etmen Schengen vizesinin varlığıdır.

Schengen vizesi edinerek Fransa’ya seyahat gerçekleştirmek isteyen bir vatandaşın 90 gün sınırını geçmemesi ve son 6 ay içerisinde konaklama faaliyetinde bulunmaması gereklidir. Bulunduğu takdirde de vize işlemlerinin ret veya iptali söz konusu olmaktadır. İşte bu tip durumlar vize reddinin yaşanmasına olanak sağlamaktadır.

Fransa Vize Reddi İtiraz Dilekçesi

Fransa Vize Reddi İtiraz Dilekçesi, Fransa’ya yapmış olduğunuz vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanması durumunda konsolosluk nezdine yazılan dilekçeyi ifade etmektedir. Vize alımınızın ret ile sonuçlanması yeni bir başvuru yapmanıza engel olmamakla beraber yapacağınız işlemlerinde eksiksiz ve hatasız olması dikkate alınarak devamıyla işleme koyulmaktadır.

Dilekçe, Fransa Konsolosluğuna ithafen yazılması gereken bir işlemdir. Eğer ki bu dilekçe kapsamında vize reddiniz seyahat bilgilerinizin eksikliğini, hatalı yanlarını ve bilgilerin güncelliğini kapsayacak şekilde gerçekleşirse Konsolosluklar doğrultusunda değerlendirilmeye alınarak incelenecektir.

Bu işlemlerin tekrar incelenmesine ve zamanın belirsizliğe yol açacaktır. Fransa vize reddi itiraz dilekçesi, vize reddi noktasında tekrardan bilgilerin güncelliği, pasaportun süresinin geçerliliği, evrakların tamamının özgün ve orijinal olarak ilgili yerlere sunulmasıyla hazırlanıp tekrar işlemlerin başlamasına olanak sağlayacaktır. Bu dilekçe üzerinden yapılacak olan yeni başvurunun baş muhatabı ilgili seyahat acenteleri veya vize acentelerinden ziyade bilhassa Fransa Konsolosluğudur. Bu başvurulara onay ve yetkisi yalnızca Fransa Konsolosluğuna aittir. İlgili acentelerin bu tip dilekçelere yetki ve onayları söz konusu değildir.

Fransa vize başvurunuz reddedilmesi yeni bir başvuru yapamacağınız anlamına gelmez. Başvuru evrakları düzgün şekilde, eksiksiz olarak hazırlandığında Fransa vize reddi ihtimali düşüktür. En doğru başvuru için Schengen yetkililerimizden bilgi alınız: 0(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek