Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Fransa Ziyaret Vizesi

Fransa’ya eğer belli birini ya da ailenizi ziyarete gidecekseniz Fransa Ziyaret Vizesi kategorisinden başvuru yapmanız gerekmektedir.

Fransa aile ve arkadaş ziyareti vize başvurularınızda hazırlamanız gereken evrak listesini , iş hayatınıza dair evrakları ve mali durumunuzu beyan eden belgeleri dosyanızda bulundurmalısınız. Eğer davet eden kişi masraflarınızı karşılayacaksa ya da Türkiye’de bir sponsor kişi aracılığıyla gidecekseniz o kişilerin de mali, şahsi ve iş durumları ile ilgili belgeler dosyaya eklenmelidir.

Fransa vizesi başvurunuzda ziyaret vizesi kategorisinden işlem yapılacak ise davetiyenizin ve dilekçenizin de içeriği söz konusu şekil ve şartlara bağlı olarak hazırlanmalıdır. Fransa davetiye örneği ve Fransa aile ziyareti vize dilekçe örneği konusunda şubelerimiz ve merkez ofisimizle iletişime geçebilir, deneyimli danışmanınızla bu evrak düzenlemesini gerçekleştirebilirsiniz.

Daha önce Schengen vizesi şartlarını uygulayan bir ülke ziyaretinde bulunmadıysanız biometrik parmak izi kaydınızın yapılması istenecektir. Mülakat günü bu sebeple Fransa Konsolosluğu vize merkezinde şahsen bulunmanız gerekecektir.

Fransa Vizesi ülke danışmanlarımıza ulaşarak Fransa Vizesi şartlarını karşılayan tüm prosedürü öğrenebilir, başvurunuzu ve Konsolosluk nezdinde tamamlanacak parmak izi kaydınızı iş birliğimizle gerçekleştirebilirsiniz.

Fransa Ziyaret Vizesi yazımızın devamında Fransa akraba ziyareti vizesi ve Fransa arkadaş ziyareti vizesi başlığındaki tüm prosedürü okuyabilir, aklınıza takılan tüm sorular için uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz. 

Fransa Ziyaret Vizesi İşlemleri

Fransa Ziyaret Vizesi İşlemleri Fransa Büyükelçiliği ve bölgenize uyumlu Fransa Konsolosluğu vize merkezleri tarafından yürütülmektedir. Büyükelçilik dosyaların sisteme alınarak randevu oluşturulmasına yönelik çalışmalarını anlaşmalı firma ile devam etmektedir. Burada bizim rolümüz ise size ait her adımın yasaya, hukuka, vize şartlarına uygun hale getirmek ve dosyanın sisteme o şekilde girmesini sağlamaktır.

Fransa vize işlemleri diğer kategorilerde de olduğu gibi Fransa vize başvuru formunun doldurulmasıyla başlar. Bu form sizin asli evrakınız olup, diğer tüm evraklar burada verdiğiniz tüm bilgileri eksiksiz karşılamalıdır.

Fransa Vize Başvurusu

Fransa Vize Başvurusu formun doldurulmasının akabinde gerçekleştireceğiniz Schengen vize ücreti ödenmesi ve evraklarınızın aslına uygun şekilde düzenlenmesiyle devam edecektir. Evraklarınızın güncel, açık ve net okunabilir, kendinizi teyit edebileceğiniz nitelikleri taşıması önemlidir.

Fransa vize danışmanlık hizmeti verdiğimiz tüm danışanlarımızın daha önce risk alarak kendi başvurularında olumsuz sonuçlarla karşılaşması imza, güncel olmayan evrak, örtüşmeyen beyan niteliğindeydi. Bu sebeple Fransa ziyaret vizesi işlemleri yönergemizi dikkatle okuyarak Fransa vize başvurusuna dair son kararı vermeniz isabetli olacaktır.

Fransa Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Fransa Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar; Fransa aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar ve arkadaş ziyareti vizesi bazında aynı koşulları karşılamalıdır.

Fransa davet mektubu
Ulusal mevzuata uygun, şartları ve talep edilen şekil izanına sahip Fransa Davet Mektubu sunulmalıdır. Davet eden kişinin Fransa’daki belediyeden temin edeceği davetiye/teminat belgesi dosyanızda bulunmalıdır. Aynı zamanda davet sahibi Fransa vatandaşıysa kimlik fotokopisi ve ikame edilen eve ait tapu/kira kontratı fotokopisi de belgelere eklenmelidir.

Pasaport
Pasaport aslı sunulmalı, 2 boş sayfanın olduğundan emin olunmalıdır. 10 Yıldan eski, yıpranmış, okunaklı olmayan pasaportlar işleme alınmamaktadır. Ziyaretinizin bitme tarihinden sonra da 3 ay daha kullanılabilir olan pasaportunuzun bilgileri kimlik bilgilerinizle örtüşmelidir. Varsa önceki pasaportlarınız da dosyaya eklenmelidir.

Fransa vize başvuru formu
Form eksiksiz, evraklarınızla ispatlanabilir beyanlara dayanan özellikte olmalıdır. Online doldurulan form İngilizce veya Fransızca olarak tamamlanmalıdır. 18 yaşın altındaki bireylerin imzasını aileleri atmalıdır.

Nüfus cüzdanı fotokopisi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği
Yeni sistem çipli Nüfus Cüzdanınızın ön ve arka yüzünün fotokopisini sunmalısınız. Aynı zamanda aile ve ikame bilgilerinizi açıkça gösteren nüfus kayıt örneğinizi de Fransa Ziyaret Vizesi evraklarınıza eklemelisiniz.

Schengen Sağlık Sigortası
Seyahat süresini içeren, uluslararası mevzuata uygun 30.000 € teminatlı poliçeniz yaş sınırı taşımamalıdır. Poliçenizin aslı da belgelerinizin arasında bulundurulmalıdır.

Uçak/Otel/Hotel  Rezervasyonu
Türkiye’den çıkış biletlerinizin rezervasyonlarından başlayarak tüm seyahatiniz içinde yapacağınız konaklama ve araç değişikliğini rezervasyon belgeleriyle sunmalısınız. Tarihler ve isim/soyisim net olarak görünmelidir. Fransa Ziyaret Vizesi prosedürüne uygunluk için lütfen seyahat planınızı netleştirmeden başvuruya başlamayın.

Biometrik Fotoğraf
Biometrik vesikalık şartlarını taşıyan fotoğrafınız formunuzla beraber teslim edilmeli lekesiz ve rötuşsuz olmalıdır. Fotoğraf özellikleri için tıklayınız.

Fransa vize ücreti
Schengen vize ücreti listesinde belirtilen meblağ ödenmeli ve ödendi belgesi dosyanızda bulunmalıdır. 

Finansal Durumu Gösterir Evraklar

  • Seyahat masraflarının nasıl karşılayacağınızı gösteren evraklar
  • Bankadan alınmış kaşe basılı ve imzalı son 3 aylık hesap hareketlerini gösterir bakiyeli hesap dökümünüz.
  • Düzenli geliri gösterir belgeler; 3 aya ait maaş bordronuz, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Gayrimenkul ya da taşınmaz belgeleri (tapu, araba ruhsatı)

Ek Gelir Belgeleri tapu, araç ruhsatı, kira gelir belgeleri gibi mülkiyet ve ek gelir belgeleri fotokopileri Fransa Ziyaret Vizesi başvuru kapsamında ibraz edilmelidir.
Mesleksel Evraklar
SGK'ya bağlı olarak çalışanlar için mesleksel evraklar yukarıdaki evraklara ek olarak

  • İşveren yazısı
  • Vize başvuru sahibini görevi, işe başlama tarihi, maaşı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’deki işine devam edeceği bilgisini içeren, işyerinin antetli kağıdına hazırlanmış, imzalı ve kaşeli belge.
  • Son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • ESGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dokümanı.
  • Faaliyet Belgesi/Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Güncel Vergi Levhası
  • İş Sözleşmesi: SGK’lı çalışan değilseniz bağlı bulunduğunuz şirket ile aranızdaki iş anlaşmasını kanıtlayan noter onaylı iş akdinizi Fransa Ziyaret Vizesi işlemlerinizde sunmalısınız. Fransa akraba ziyareti vizesi başvurunuzda kullanacağınız iş ile ilgili tam dokumanı danışmanlarımızdan teemin edebilirsiniz.

Şirket Sahipleri ve Şirket Ortakları  

  • Yukarıdaki evraklara ek olarak şirkete ait aidiyet gösteren evraklar ve varsa diğer gelir ve sahiplikler dosyanızda bulundurulmalıdır.

Emekliler

  • Emekli maaşını gösteren evrak, 3 aylık banka hesap özeti ıslak imzalı-kaşeli ve emekli cüzdanı, SGK dan emekli maaşı aldığına dair resmi belge.

Çiftçiler

  • Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi ve arsa tapu fotokopileri.

Öğrenciler

  • Başvuru sahibi öğrenciyse öğrenci belgesinin aslı.

Yabancılar

  • Türkiye oturma izninin en az 6 ay geçerliliği bulunması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Bu evrak Fransa Ziyaret Vizesi başvurusunda evraklarınızın arasında kesinlikle bulundurulmalıdır.  18 Yaş altı ziyaretçiler için muvafakat name dosyaya eklenmelidir.

Sponsor Evrakları

  • Fransa ziyaret vizesi başvurularınızda masraflarınızı başkası karşılıyor ise o kişiye ait finansal ve mesleki belgeler dosyaya eklenmelidir, ayrıca masrafları karşılayan sponsor başvuru sahibi için mutlaka dilekçe hazırlamalıdır.

Yukarıda sıraladığımız Fransa Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar genel bazda kesinlikle ibraz edilmesi gereken Fransa vize belgeleridir.

Fransa Ziyaret Vizesi Ücreti

Fransa Ziyaret Vizesi Ücreti kalacağınız süreye göre değişkenlik gösterebilir. Lakin Fransa vize ücreti 2024 tarifesinde 120 Euro olarak listelenmiştir. Ödemeniz gereken diğer ücretle ve hesaplama için danışmanlarımızdan destek alabilir o surette ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Fransa vizesi kaç günde çıkar?

Fransa vize randevu sürecini geçen her başvuru sahibinin ilk sorduğu sorulardan biri Fransa vizesi kaç günde çıkar? olarak karşımıza çıkmaktadır. Mülakata kadar gelen süreç hesaba katılmadığı için ortalama 7 ila 10 işgünü sürmekte, öncesinde yaşanan aksilikler sebebiyle uzamaktadır. Fransa Konsolosluğu vize merkezinin resmi tatillerini, olası teknik sıkıntıları göz önünde bulundurarak başvuru süreçlerinizi daha erken bir zamana çekmelisiniz.

Fransa Ziyaret Vizesi Ret

Fransa Ziyaret Vizesi Ret karşılaşabileceğiniz olasılıklardan biridir. Fransa vize reddi genel olarak evrak düzensizliği, güncellik kriterlerini karşılamaması ya da yanlış beyandan dolayı çıkar. İstisnai durumlarda toplum sağlığı, güvenliği gibi sebepler de ret başlığı olarak size bildirilebilir. Fransa vizesi ne kadar olursa olsun ret ya da vazgeçme durumunda iade edilmeyecektir. Zaman ve maddi kayıplar yaşamamak adına başvurunuzu özenle takip etmelisiniz.

Evraklarınızın yasalara, Fransa vize şartları uygunluğu ve benzeri resmi kaynak oluşturan her türlü kriteri karşılaması hususunda danışmanlarımız size yol gösterecek ve vize sürecinizde ret riskini asgari düzeyde tamamlayabileceksiniz.

Fransa vizesi ne kadar?, Fransa vizesi kaç günde çıkar?, Fransa vizesi evraklarım nedir?, Fransa Vizesi ret durumunda ne yapabilirim? Gibi sorularınız için hemen bize ulaşabilir, gerekli çözümlemeyi iş birliğimizle tamamlayarak başvurunuzu tamamlayabilir ya da yenileyebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek