Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Fransa Öğrenci Vizesi

Fransa öğrenci vizesi, Fransa’da eğitim hayatını sürdürmek isteyenlerin ve dil öğrenmek isteyenlerin başvurduğu bir vize türüdür. Öğrenci vizesi Fransa için iki ayrı şekilde verilmektedir. Kısa süreli eğitimler için (dil eğitimi vb.) geçerli olan ve oturum izni başvurusu yapmaya ihtiyaç duyulmadan alınan vizedir. Bunun dışında kalan daha uzun süreli (6 aydan uzun) oturum izni almayı gerektiren uzun süreli Fransa öğrenci vizesi başvurusu yapılır.

Fransa öğrenci vizesi başvurusu yapmak isteyenlerin başvuracakları okul ve alacakları eğitim süresini de göz önünde bulundurup Fransa Devleti tarafından belirlenmiş ve öğrenci adaylarının başvuru esnasında hazır bulundurmakla yükümlü olduğu belgeleri dikkatli ve eksiksiz şekilde önceden hazırlamaları başvuru esnasında vakit kaybı yaşanmasını önler. Başvurunuzu daha hızlı ve güvenli şekilde yapmak isterseniz ikamet bölgenize en yakın Happy Turizm ofisimize müracaat edebilir ve bizden yardım alabilirsiniz.

Fransa Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Fransa öğrenci vizesi için gerekli evraklar başvuru yapacağınız eğitim kurumundan alacağınız eğitimin süresine göre farklılık göstermektedir. 90 günden daha az sürecek eğitim süresini kapsayan vize başvurusu Fransa konsolosluğu tarafından şöyle açıklanmıştır;

  • Başvuru tarihinden en az eğitim süresinin biteceği tarihe kadar olan sürede başvuru sahibinin pasaportunun minimum 6 ay geçerlilik süresinin bulunması gereklidir.
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 2 tane biometrik fotoğraf (edinilecek fotoğrafın üzerinde oynama yapılmamış, yüzün tanınır şekilde açık, gözlük kullanılıyorsa camlarının şeffaf ve çerçevelerinin yüzü kapatmayacak şekilde olması gerekir)
  • Bir adet nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Daha öncesinde alınmış Schengen vizesi varsa birer adet fotokopileri
  • Başvuru yapılmış ve onaylanmış okuldan edinilen davet mektubu
  • Mezun olunan son okuldan mezun olunduğunu gösterir belge ya da hala mezun olunmamışsa öğrenciliğin sürdüğünü gösterir belge
  • Eğitimi devam edenler için Fransa’dan alınacak eğitim dönemi kendi okulunun devam ettiği süreye denk geliyorsa okuldan alınacak izin belgesi
  • 18 yaşını doldurmayanların aileleri tarafından noterden alınmış onaylı muvafakatname
  • Öğrencinin Fransa’da eğitim süresi boyunca mali olarak kendini nasıl idame edeceğini beyan eden belge
  • Çalışanların geçmiş üç ayı gösteren maaş bordrolarıyla birlikte iş yerinden alınan izin ve eğitim sonrası işe döneceğini gösterir belge
  • Fransa seyahat sigortası
  • Uçak bileti ve konaklama belgesi
  • Uzun süreli Fransa öğrenci vizesi için gerekli evraklar bunlara ek olarak şöyledir;
  • Eğitim ve başvuru sürecini de kapsayacak şekilde en az 15 ay geçerlilik süresi bulunan pasaport 

Evraklarınızı eksiksiz hazırlamak için size en yakın Happy Turizm ofisimizden danışmanlık hizmeti alabilir ve başvuru sürecinizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

  
Fransa Erasmus Vizesi

Fransa Erasmus vizesi, diğer Avrupa Birliği ülkelerinin de uyguladığı bir öğrenci ve öğretim görevlisi değişim programına başvurmak isteyen öğrencilerin başvurduğu bir vize türüdür. 2007-2013 yılları arasında Erasmus olarak bilinen ve hayat boyu öğrenme esasıyla işleyen bu program 2014 yılından bu yana Erasmus Plus olarak isimlendirilmiş ve öğrencilerin hem birçok alanda eğitim almasını hem de staj yapabilme olanağına erişimlerini sağlamıştır. Bunula birlikte öğretim görevlilerinin de değişimini olanaklı hale getiren bu program Avrupa Birliği ve üye ülkelerinin ortak bir program geliştirmesi ve eğitimde çok yönlü gelişimi destekleyen, fonlarla sürdürülebilirliği sağlanan bir programdır. 

Bu programa dahil olup Avrupa üniversitelerinde eğitim hakkı kazanan öğrenciler birçok avantaj elde eder. Başta yeni bir dil öğrenirken bunun yanında farklı bir kültürü tanıma olanağı sağlar. Bu program sayesinde farklı eğitim deneyimleri kazanan öğrenciler kariyerlerinde diğer kişilerden bir adım öne çıkar. Fransa, Erasmus programı ile ülkeye her sene birçok öğrenci kabul etmekte ve farklı birçok alanda eğitim alma olanağı sağlamaktadır. Fransa üniversiteleri de Erasmus Plus kapsamında ülkeye gelmiş öğrencilerin adaptasyon sürecini kolaylaştırmak için dil kurslarının da dahil olduğu kurs ve aktiviteleri öğrencilere sunmaktadır.

Fransa’da Erasmus eğitimi alacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Fransa Erasmus vizesi başvurularını yaparken konsolosluk tarafından istenen belgeleri titizlikle hazırlaması ve eksiksiz bir şekilde başvuru esnasında yanında bulundurması gerekir. Başvuru sürecinde Happy Turizm ofisimizden destek alarak sorunsuz bir şekilde vizenizi alabilirsiniz.


Fransa Erasmus Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Fransa Erasmus vizesi için gerekli evraklar hazırlanırken bu vizenin uzun süreli Fransa öğrenci vizesi olduğu unutulmamalı ve hazırlanacak belgeler buna uygun şekilde temin edilmelidir.

  • Başvuruyu yapacak kişinin pasaportu en fazla geçmiş 10 yıl içinde alınmış olmalı ve yıpranmamış olduğuna dikkat edilmelidir
  • Pasaportun, eğitim bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha kullanım süresi olmalıdır
  • Fransa öğrenci vizesi başvurusu için 3 tane biometrik fotoğraf gereklidir ve bu fotoğrafların en fazla geçmiş 3 ay içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir. Kişi bu fotoğrafı daha önce herhangi bir resmi işlem için kullanmamış olmalıdır.
  • Uzun süreli eğitim vizesi başvurusu yapılırken ikamet izni formu da doldurulmalıdır. Bu başvuruyu yapacak kişi 18 yaşının altında ise ebeveynlerinin de imzası belgede bulunmalıdır.
  • Fransa’da eğitim alınacak kurum, kurumun bulunduğu şehir ve eğitim tarihlerini gösteren okuldan alınmış belge
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi, 18 yaşının altındakiler için ebeveynler tarafından noterden alınmış onaylı muvafakatname, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve seyahat süresini de kapsayan seyahat sağlık sigortası
  • Kişinin Türkiye’de eğitim gördüğü üniversiteden aldığı Fransa’da katılacağı programı belirten belge
  • Eğitim süresi boyunca geçimini sağlayacağı mali olanakların detaylı şekilde gösterildiği resmi belge ve varsa edinilen bursların belgesi
  • Uçak biletlerinin rezervasyonu

Fransa Dil Okulu Vizesi

Fransa dil okulu vizesi, Fransa’da dil eğitimi almak isteyenlerin başvurduğu bir vize türüdür ve alınacak eğitimin süresine göre 3 farklı başvuru yapılabilir. Dil okulu için alınacak öğrenci vizesi Fransa Konsolosluğunun talep ettiği belgelerin eksiksiz hazırlanıp başvurulması sonucu alınabilir. Başvurulacak dil okulu 3 aya kadar ise turistik Schengen vizesine başvurmak yeterli olurken 6 aya kadar olan kurs sürelerinde süresi uzatılamayan öğrenci vizesine başvurulur. Ancak alınacak kurs 6 ayı geçen bir süreye sahipse bu koşullarda uzun süreli ve oturum iznini de kapsayan uzun süreli Fransa öğrenci vizesine müracaat etmek gerekir. Her başvuru için gereken evraklar farklılık gösterebildiği için öncesinde bu konu ile ilgili detaylı araştırma yapmak gerekir.

Fransa dil okullarına ülkenin birçok farklı şehrinde erişim olanağı bulan öğrenciler ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun pek çok dil eğitim merkezine erişim olanağına sahiptir. Dil eğitimi almak isteyenler Fransızcalarını geliştirmek, iş hayatlarında kullanmak ya da eğitim görecekleri Fransızca ile eğitim veren okulların hazırlık sınıflarını daha kolay geçmek için tercih etmektedir. Bu konuda hızlı ve sorunsuz bir yol izlemek isterseniz Happy Turizm ofisimizi arayarak destek alabilirsiniz.

Fransa Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar

Fransa öğrenci vizesi kaç günde çıkar sorusu, Fransa’da eğitim almak isteyen ve bu sürece başlayacak herkesin en çok cevap aradığı sorulardan birisidir. Fransa öğrenci vizesi başvurusu yapmayı düşünenlerin evraklarının eksiksiz olduğuna emin olduktan sonra gidecekleri tarihten en erken 3 ay öncesinde olacak şekilde başvurularını yapmaları gerekmektedir. Yapılan başvuruda evraklar konsolosluğun talep ettiği şekilde güncel ve eksiksiz tamamlanmışsa 5 -15 iş günü içerisinde vize başvurunuzun cevabı elinize ulaşacaktır. 

Başvuru sürecinde yanlış hazırlanmış belge ile başvurusunu yapması müracaatı tekrar yapmaya sebep olur. Bu durumla karşılaşmak isteyenlerin güncel evrak listesini takip edip başvurularını buna uygun yapması zaman kaybı yaşamamak için önemlidir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek