Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Fransa Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Dünya çapında bilindiği üzere her vatandaşın kendi ülkesinden başka ülkelere gerçekleştirdiği belli başlı seyahatler vardır.  Bu seyahatlerin gerçekleşmesi ilgili yerlerden alınan izin belgesi bağlamında değerlendirilip bir sonuca varılmaktadır. Konsolosluklar başvuru değerlendirme sürecinde Fransa Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2024 eksiksiz ve doğru olarak olarak temin edilip sunulmuş olmasına dikkat etmektedir.

Fransa Avrupa Birliği ülkeleri arasında yerini almış, aynı zamanda Schengen bölgesinin etkin üyelerinden olan bir ülkeyi temsil etmektedir. Dolayısıyla buraya yapılacak olan seyahatlerin amaca yönelik hizmet etmesi yine Fransa Schengen Vizesi edinmekten geçmektedir. Bu noktadan hareketle Fransa’ya gerçekleştirilecek olan seyahatin amacının belirlenmesi gerekmektedir.

İkamet bölgenize en yakın Happy Turizm ofisimize Fransa vizesi için gerekli belgelerinizi iletmeniz halinde işlemler hızlıca ilerlemeye başlamaktadır. Dolayısıyla Fransa vizesi için gerekli olan evraklar toparlanıldığı takdirde gerekli yerlerden oluşturulacak bir randevu günü ve saati ile de işlemlere başlamak zor olmayacaktır. Dikkate değer olarak başvuru esnasında pasaportlarınızın güncelliği koruması da başvuru esnasında oldukça önem taşımaktadır.

Fransa vize başvuru evrakları vize türlerinin getirileri anlamında farklılıklar barındırabilir. Ancak burada önemli olan vize durumunun içeriğinin belirtildiği vize dilekçesi ya da formunun da dosyada yer almasıdır.

Değerli ziyaretçilerimiz Fransa vizesi için gerekli belgeler ve Fransa Schengen vize başvurunuzu vakit kaybetmeden yapmak için 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bilgi alınız.


Fransa Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Schengen vizesi, diğer vize türlerine nazaran seyahatin amacına yönelikli hareket eden bir vize türüdür. 90 günden kısa süreli konaklama amaçlı vizeye başvurulacaksa Fransa Schengen vizesi için gerekli evrakların eksiksiz olarak hazırlanarak sunulması gerekmektedir.  

İçerisinde Fransa’nın da hak sahibi olduğu bu vize ediniminin getirdiği birçok gereksinim vardır. Bu gereksinimlerden bahsetmeden evvel vize başvurusundan önce yapılması gereken Fransa Konsolosluğu veya ilgili seyahat acentelerinden Fransa Schengen vizesi için randevu günü ve saati ile başlanmasıdır. Aşağıda Fransa Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2024 yılı bilgisini bulabilirsiniz. İlk evrakların en başında vatandaşın pasaportu gelmektedir, gerekenler de sırasıyla şu şekildedir:

Schengen vizesi başvuru formu: Bu form üzerinde vatandaşın kişisel olan tüm bilgilerinin eksiksiz ve tam olarak doldurulması mühimdir. Aksi halde işlemler doldurulan şekilde değerlendirilmeye alınacaktır.
Pasaport: Schengen vizesine gerçekleştirilecek olan başvuruda pasaportun 10 yıl içerisinde alınıp, seyahat bitimi itibarıyla 3 ay daha geçerliliğini koruması gerekmektedir.
Biyometrik Fotoğraf: Dosya içerisinde 2 adet biyometrik fotoğraf olmalı ve bu fotoğraflarda yüzü kapatan herhangi bir şapka, gözlük vb. aksesuarların olmamasına dikkat edilmelidir.
Vatandaşın mali hesapları: Fransa vizesi gerekli belgelerin başında içerisinde en az 30.000 TL bakiye bulunan banka hesap dökümüdür. Başvuru gerçekleştirecek olan kişinin maaş bordrosu son 3 aya ait olup, ıslak imzalı olmasına dikkat edilmelidir. Maaş bordrosunun akabinde vatandaşın şahsi hesap özetlerinin de dosyada yer alması oldukça önemlidir.


Fransa Turistik Vize Evrakları

Fransa Turistik Vizesi edinimi bilindiği üzere Schengen vizesi de 90 gün sınırı çizilen seyahat istekleri üzerine istek gösteren bir vize olmakla beraber Fransa’ya turistik amaçlı yapılan geziler içinde alınması durumu tercih edilen bir vize türü haline gelmiştir. Fransa’ya yapacağınız seyahatin amacını belirtmekle beraber aslında işin büyük bir kısmını yarılasanız da turistik vize işlemleri içinde belirli birtakım evrak dosyası mevcuttur. Standart olarak vatandaşlardan istenilen aşağıdaki belgelerdir.Aşağıdaki belgelere kişinin mesleksel durumuna özgü evraklar da eklenebilir.

Pasaport: En son 10 yıl içerisinde edinilmiş olup, seyahatten sonra  3 ay daha geçerliliğinin olması ve pasaportun ilk iki sayfasının boş muhafaza edilmesi vize ediniminde vatandaşlara kolaylık sağlayacaktır.
Biyometrik Fotoğraf: Fransa vizesi için dosyada bulunması gereken 2 adet biyometrik fotoğraf, daha önce kullanılmamış, güncelliğini koruyan fotoğraflar olup, çekildiği zaman yüzü ve çene hatlarının belirginliğini kapatan aksesuarların olmamasına dikkat edilmelidir.
Mali Hesaplar: Vatandaşın ıslak imzalı ve kaşeli olması zorunlu gereklilik barındıran hesap özetlerinin de dosyada yer alması mümkündür. Eğer bir çalışan ise, şirketindeki dosyaların orijinal halini dosyaya eklemeleri oldukça önemlidir.
Fransa Turistik Vize Başvuru Formu: Bu formun da en doğru şekilde doldurulması, hatalı ve eksik olmamasına dikkat edilmelidir.


Fransa Ticari Vize Evrakları

Fransa Ticari vizesi, adından da anlaşılacağı gibi genelinde şirket sahibi ve çalışanlarını ilgilendiren ancak vize edinimi noktasında Fransa Schengen Vizesi adı altında konumlanan bir vize türüdür. Fransa ticari vize evrakları eksiksiz ve konsolosluğun yönergelerine uygun şekilde hazırlanmalıdır.

Bu vize türünden çalışanlar, şirket sahipleri, emekliler, memurlar yararlanmaktadırlar. Bu çalışan kesimin tercih ettiği bu vizenin de belirli birtakım koşulları ve gereklilikleri mevcuttur. Temel gereklilikleri alt alta sıralamak gerekirse eğer genel itibariyle dosyada bulunması gereken evraklar detaylarıyla şu şekilde sıralanabilmektedir:

Schengen vize başvuru formu: Bu formun eksiksiz olarak doldurulması önemlidir. Bilgilerin eksik ya da hatalı doldurulması dahilinde iptali söz konusu olabilir.
Pasaport: Vatandaşların pasaportları 10 yıl içerisinde alınmış olup, seyahat dönüşü itibarıyla geçerliliği olması gerekir. Pasaportun yırtık, parçalanmamış olması önemsenmektedir.
Biyometrik Fotoğraf: Fransa vizesi için edinilecek olan fotoğrafın daha önce kullanılmamış ve olması gerekmektedir. Arka fonun beyaz, yüz ve çene hatlarını kapatmayacak aksesuarların kullanılmaması önemsenmektedir.
Hesap Hareketleri: Vatandaş çalışan veya şirket sahibi ise maaş bordrosunun ıslak imzalı ve kaşeli şekilde ve hesap özetlerinin de son 15 gün içerisindeki hareketliliği dosyada yer almalıdır. Güncel işyeri evrakları, imzaları da en son 3 ay dahil edilerek dosyaya yerleştirilmelidir. Bu tür hesap hareketlerinin hepsi şirket sahibi, çalışan, memur, emekliler için de geçerlidir.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Vatandaşın nüfus cüzdanları önlü ve arkalı şekilde dosyanın içerisine konulmalıdır.


Fransa Ziyaret Vizesi Evrakları

Fransa ziyaret vizesi, Fransa Schengen vizesini içerisinde barındıran ve bu vize türüne dahil edilebilen bir vize türünü simgelemektedir. Fransa ziyaret vizesi evraklarının içerisinde en çok merak edilen evraklardan biri davet belgesinin nasıl hazırlanacağıdır.

Eğer ki bir seyahat acentesine veya konsolosluğu Fransa’ya gerçekleştirilecek olan ziyaret vizesi için gerekli evraklara detaylı olarak bakalım:

Fransa Vize Başvuru Formu: Bu formun eksiksiz olarak doldurulması takdirde seyahatin amacı, günü, konaklaması her şeyi içermesi maksadıyla hatasız olarak doldurulmasına özen gösterilmelidir.
Davetiye: Fransız Konsolosluğu onaylı şehir üzerinden davet yazısını temsil etmektedir. Bu yazının olduğu kağıdın dosyada yer alması önemlidir.
Pasaport:  Son 10 yıl içerisinde edinilmiş, yırtık olmayan pasaport şekli mühimdir. Fransa öncesi yapılmış olan seyahatin de en az 3 ay önce gerçekleştirilmiş olması önemlidir.
Biyometrik Fotoğraf: Bu fotoğraf arka fonu beyaz ve yüz ve çene hatlarının belirgin olması detayıyla dosyada bulunmalıdır. Yüzü kapatan herhangi bir gözlük, aksesuar olmamasına dikkat edilmelidir.
Kimlik Fotokopisi: Vatandaşın kimliğinin arkalı önlü fotokopisi önemlidir.
Eğer bir çalışansanız, çalıştığınız firmadan şirket izin belgesi almanız gerekmektedir. Şahsi hesap dökümleri (son 15 gün)  ve maaş bordrosu son 3 ayı temsil etmekle beraber ıslak imzalı ve kaşeli bir şekilde gönderilmelidir.
Tam vukuatlı nüfus örneğinde; aile ve kişisel bilgiler önem tutar.


Fransa Transit Vize Evrakları

Fransa Transit Vize başvuruları, seyahatin amacına göre değişiklik içermektedir. Bu vize türü için sunulan belgelerin birçoğunun güncelliğini koruması seyahat acentelerinin ve Fransa Konsolosluğu’nun baş isteğidir. Dolayısıyla da bununla beraber Fransa transit vize evrakları nelerdir, detaylı bir şekilde inceleyelim.

Fransa Schengen vize başvuru formu: Bu formu eksiksiz bir şekilde doldurmak, formun kimlik bilgileri ile eşdeğer şekilde olması mühimdir.
Pasaport: 10 yıldan eski pasaportlar kabul edilmemekle beraber, en son 10 yıl içerisinde edinilmiş bir pasaport ve seyahat tarihinin en son 3 ayı temel alınarak başvurulması önemlidir.
Biyometrik Fotoğraf: Bu fotoğraf son 3 ay içinde çekilmeli ve yüz, çene hatlarını kapatmayan aksesuarların kullanıma dikkat edilmelidir.
Ulaşım ve Konaklama: Uçak bilgileri, gidiş-dönüş tarihleri ve konaklanacak yer bilgileri de vize dosyasının içinde önemli yer tutmaktadır.
Değerli ziyaretçilerimiz Fransa vizesi için gerekli evraklar hakkında daha fazla bilgi almak ve Fransa Schengen vize başvurunuzu vakit kaybetmeden yapmak için 0(312) 419 56 41 numaralı  hattımızdan bilgi alınız.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek