Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Fransa Schengen Vizesi

Schengen Anlaşması 1985 yılında imzalanmıştır. Amacı Schengen alanı dış sınırlarını korumaktır. Schengen Anlaşmasıyla bölge iç sınırında denetimler kaldırılmış ülkeler arasında serbest dolaşım sağlanmıştır. Schengen sahasına 26 ülke dahildir. 

Schengen alanına üye olan bir ülkeden diğer Schengen ülkesine geçiş mümkün olsa da yine de her ülkede kontrol noktaları mevcuttur.  Fransa Schengen vizesi, Schengen bölgesi ülkeleri dışında kalan ülke vatandaşlarına verilen bir vize türüdür. Schengen dahilinde 26 ülke bulunur ve bu ülkeler Avrupa Birliği’nin 1995 yılında imzaladığı Schengen Anlaşması’na tabidir. Bu sözleşme gereği imzacı ülkeler arasında sınırlar arası kontroller kaldırılmış ve Schengen sahasına dahil olan ülke vatandaşlarının bu bölgede serbest seyahat etmelerine olanak sağlamaktadır. 

Shengen bölgesi ülke vatandaşları diğer ülkelerde 180 günlük süre içinde toplam 90 gün boyunca ek izin almaksızın giriş çıkış yapabilmektedirler. Bu bölgenin dışında kalan ülke vatandaşlarının ise seyahat amaçları ve bölgede kalış süreleri göz önünde tutularak Schengen vizesine başvurmaları gerekir. Başvuru sonucunda seyahat edecek kişiye tek girişli ya da çok girişli vize verilir. 

Tek girişli vize ile sadece başvuru yapılan tarihte giriş-çıkış yapılırken çok girişli vize ile birden çok seyahat gerçekleştirilir. Fransa'ya yapılan vize başvurusuyla edinilen çok girişli Schengen vizesi ile ilk seyahat Fransa'ya yapıldıktan sonra diğer Avrupa ülkelerine de giriş yapılabilir. 
Çok girişli, Multi Schengen Vize ile ilk seyahat muhakkak ilk başvuru yapılan ülkeye yapılmalı ve vizenin geçerli olduğu süre boyunca en uzun geçirilen süre vizenin alındığı ülkede olmalıdır. Fransa vizesi alınırken seyahat amacına uygun olarak vize başvurusu yapılmalıdır.

Fransa Schengen vizesi sahibi Fransa dışındaki diğer Schengen ülkelerine kısa süreli seyahat hakkı tanımaktadır. Fransa schengen vizesinin düzenlenmesi diğer Schengen ülkelerine geçiş için kesin bir hak teşkil etmez. Schengen vizesi sahibi bir yabancı uyruklu kişinin Schengen dış hattındaki denetimler sırasından kendisinden talep edilen belgeleri sunmaması durumunda sınırdan geçişine izin verilmeyebilir. 

Fransa Vize Parmak İzi

 Fransa’ya herhangi bir sebeple seyahat edecek kişilerin öncesinde Fransa vize parmak izi işlemini yaptırması gerekmektedir parmak izi işlemi Schengen bölgesi dahilinde bulunan bütün ülkelere girişte yapılması zorunlu olan bir uygulamadır. Schengen bölgesine dahil olan ülkelerin dışında kalan herhangi bir ülke için yapılan başvurularda verilen parmak izinin geçerliliği bulunmamaktadır. 

Avrupa’ya seyahat edecek olan 12 yaşından büyük ve parmak izi verme işlemini gerçekleştirmede engeli bulunmayan herkes buna tabidir. Bazı durumlarda daha önceden parmak izi verilmiş olmasına rağmen tekrar bu işlemin yapılmasını gerektiren durumlar bulunmaktadır. Eğer evlenme veya boşama kaynaklı bir soyadı değişikliği varsa tekrar parmak izi vermeniz gerekecektir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayıp Türkiye’de ikamet ediyorsa sanız ve daha öncesinde başka bir ülkede Schengen başvuru sırasında parmak izi vermiş olsanız dahi Türkiye’de yapacağınız müracaat için tekrar dijital parmak izi kaaydı yaptırmanız gerekir. 
Bütün koşulları sağlamanız durumunda eğer konsolosluk talebi varsa tekrar parmak izi gerekir. Bu işlemleri eksiksiz yapmak Fransa vizesi başvurularının olumlu sonuçlanmasında fayda sağlar.

Schengen’e Dahil Olan Ülkeler

Schengen alanı Schengen Anlaşmaları’nı imzalamış ülkeler tarafından oluşmaktadır. Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Danimarka, İspanya, Estonya, Finlanda, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Lihtenştayn, Malta, Norveç, Hollanda, Polonya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Slovakya, Slovenya, İsveç ve İsviçre’dir.

Schengen vize türleri şöyle sıralanabilir; kısa süreli turistik sağlık, kültürel, spor iken ulusal vize; aile birleşimi, oturum, eğitimdir. Fransa Ticari vize; fuar, iş gezisi ve benzeri seyahat amaçlarını kapsarken Fransa transit vize ise C tipi kategorisine değil, A tipi vize kategorisine dahildir. Fransa üzerinden havayolu ile veya karayolu ile aktarmalı başka bir ülkeye geçişte başvurulması gereken vize türüdür.

Fransa Schengen Vizesi Alırken Seyahat Güzergahına Dikkat Edin

Fransa Schengen bölgesine ilk girişinizi yapacağınız ülke ve esas güzergahınız olacaksa Fransa’da diğer Schengen ülkelerine nazaran daha fazla zaman geçirmeniz gerekecektir. 

Vizenize dair verilecek nihai karar ve vizenin geçerlilik süresi, dosyanızda beyan etmiş olduğunuz evraklara ve güzergah detaylarına göre verilmektedir. Bu nedenle evraklarınızı eksiksiz ve seyahat güzergahınızı gerçekçi şekilde beyan etmenizi öneririz. 

Fransa Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa Schengen Vizesi için turistik, ticari ve aile ziyareti gibi vize kategorilerinden kendinize uygun olanı belirleyin.0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bize ulaşın. Size uygun vize kategorisini, mesleksel durumunuzu, ikamet ettiğiniz ilin bilgisini ve seyahat tarihlerinizi müşteri temsilcimize iletin. Durumunuza uygun evrak listesini içerir bilgi e-mailini tarafınıza ileteceğiz.

Evraklarınızın ofisimize ulaşması ile birlikte Fransa vize randevunuzu sizi adınıza almaktayız.  Randevu gün ve saatinizde parmak izi işlem merkezinde hazır bulunun ve Schengen vize başvuruları için zorunlu olan parmak izi prosedürünü tamamlayın. Randevu gününüzde operasyon yetkilimiz herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına size eşlik edecektir. 
Başvurunuz ortalama 1 hafta içerisinde neticelenecektir.

Fransa Schengen Vize Başvurusu

Fransa Schengen vize başvurusu dosyasında başvuru formu ve vizenin sonlanma tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerliliği olan pasaport, uygun ölçülerde biyometrik fotoğraf ve vize ücretinin ödenmiş olması şartıyla kabul edilir. Başvuru için diğer gerekli evrakların da eksiksiz olarak dosyada olması gerekmektedir.

Fransa Schengen Vizesi Başvuru Formu

Fransa Schengen vizesi başvuru formu online doldurulması gereken bir formdur. Fransa Schengen vizesi başvuru formunu doldurma konusunda Schengen departmanı yetkililerimizden destek alabilirsiniz.  

Fransa Schengen Vizesi Ücreti

Söz konusu ücrete 20 € değerinde seyahat sigortası(15 güne kadar seyahatler için) ücreti eklenir. Pek çok vize başvuru merkezi başvurunun mahiyetine göre fahiş rakamlarda vize başvuru dosya masrafı ve hizmet bedeli eklerken Happy Turizm’in Schengen vize başvurularında hizmet bedeli sabit olarak 70 €’dur. 

Fransa Schengen Vizesi Konsolosluk Bölge Ayrımı

Fransa Büyükelçiliği Bölge Ayrımı: Fransa Schengen vizesi başvurularında büyükelçiliğin görev bölgesine giren iller aşağıdaki gibidir: 
Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay (Antakya), İçel (Mersin), Iğdır, Isparta, Karaman, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat ve Zonguldak.

Fransa Başkonsolosluğu İstanbul Bölge Ayrımı: Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Balıkesir, Aydın, Bilecik, Denizli, İzmir, Kütahya, Kocaeli, Muğla, Manisa, Sakarya, Uşak

Fransa Schengen Vizesi Türleri

  • Fransa Turistik Vize
  • Fransa Ticari Vize/ Mesleki iş ziyareti
  • Fransa Aile Ziyaret Vizesi
  • Sanatçılar
  • Kültürel, sport veya konferans amaçlı seyahat
  • Öğrenci/sınav
  • Öğrenci/okul gezisi
  • Bilim insanları, araştırmacılar ve öğretim üyesi/araştırmacılar için

Fransa Schengen Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa Schengen vizesi başvuruları inceleme süreleri ortalama 3 haftadır 
Afganistan, Cezayir, Suudi Arabistan, Bangladeş, Beyaz Rusya, Myanmar, Burundi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kuzey Kore, Mısır, Endonezya, İran, Irak, Ürdün, Lübnan, Libya, Moritanya, Nijerya, Pakistan, Filistin, Filipin, Mülteciler, Ruanda, Somali, Sudan, Suriye, Vietnam, Yemen ve Zimbabve gibi ülkelerin pasaportuna sahip kişiler için bu süre 2 aydır.

Fransa Schengen Vizesi Seyahat Sağlık Sigortası

Fransa Schengen vizesi seyahat sağlık sigortası tüm Schengen bölgesinde geçerli olmalı ve vize başvuru sahibi, vizenin geçerlilik süresi içinde öngörülen seyahati ve transit geçişleri kapsamalıdır. Diğer bir deyişle sigorta, vize geçerlilik süresini değil, efektif seyahat süresini kapsamalıdır.

Sigorta teminatı en az 30.000 € olmalı ve sağlık nedenleriyle ülkeye geri dönüş harcamalarını ve acil hastane bakımları harcamalarını kapsamalıdır.

Bir veya iki girişli bir vize başvurusunda, başvuruda bulunan kişi dosyasını sunduğu anda, öngörülen seyahat sürelerini kapsayan bir seyahat sağlık sigortasına sahip olduğunu belgelemelidir.

Multi girişli bir vize başvurusunda, başvuruda bulunan kişi, dosyasını sunduğu anda, öngördüğü ilk seyahat süresini kapsayan bir seyahat sağlık sigortasına sahip olduğunu belgelemelidir. Bu nedenle başvuranın başvuru formu üzerinde, daha sonraki seyahatleri için de seyahat sağlık sigortası yaptır.
Seyahat sağlık sigorta talebinizi Schengen departmanı yetkilimize iletebilirsiniz. 

Fransa Schengen vize başvuru sürecinizi vakit kaybetmeden başlatmak için 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek