Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

EEA Family Permit

İngiltere Family Permit vizesi, Birleşik Krallık'ın, Avrupa vatandaşlarının yakınları için sunduğu bir vize türüdür. Avrupa Ekonomik Alanı (tr. AEA - en. EEA), 1994 yılında Avrupa Birliği ile Avrupa Serbest Ticaret Birliği arasında yapılan antlaşmayla oluşturulmuştur. 27 Avrupa Birliği ülkesi ile Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyesi 4 ülkenin 3'ünün (İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç) katılımıyla oluşur. Yalnızca İsviçre bu topluluğa dahil değildir ancak Birleşik Krallık, sunduğu bu vize türüne İsviçre vatandaşlarının yakınlarını da dahil etmiş, toplamda 31 ülke vatandaşının yakınları için geçerli kılmıştır.

Bu vizeye başvurabilmek için;

Avrupa Ekonomik Alanı dışında olmak (ör. Türkiye) ve
Belirlenen 31 ülkeden birinin vatandaşının (ör. Bulgaristan) yakın veya geniş ailesinden olmak
gerekir.

Yakın ve geniş aile tanımlarını açmak gerekirse;

Yakın Aile: EEA vatandaşının eşi, sivil partneri (eşcinsel birliktelik), 21 yaşın altındaki çocuğu ya da torunu, bağlımlı ebeveyni, bağımlı büyük ebeveynleri.
Geniş Aile: EEA vatandaşının evli olmadığı partneri, EEA vatandaşına bağımlı kardeş, amca, teyze, hala, dayı, kuzen ya da yeğen.
Bağımlı olmak, o kişi sayesinde yaşamını sürdürüyor olmaktır. Örneğin kişinin hanesinde yaşıyor olmak ya da ciddi bir sağlık sorunu sebebiyle bakılıyor olmak. Geniş aile üyesi kapsamında başvuru yapacak kişilerin İngiltere Family Permit vizesi alması garanti değildir, kişinin özel durumuna bağlı olarak değerlendirme yapılır.

İngiltere EEA Family Permit

Bu vize türüne başvuru yapabilmek için, başvuru esnasında bazı uygunlukların daha sağlanması gerekmektedir:

EEA vatandaşı Birleşik Krallık'ta olmalıdır veya başvuru sahibiyle birlike 6 ay içerisinde seyahat edecek olmalıdır.
Eğer EEA vatandaşı 3 aydan uzun süredir zaten Birleşik Krallık'ta ise, Qualifed Person olması beklenir. Bu, kişinin çalışan, iş arayan, şirket sahibi, öğrenci ya da kendi kendine yeterli olması durumudur. Ek olarak oturum iznine sahip olması da gerekmektedir.
Daimi olarak kalmak isteyen kişiler, 6 aylık vize sürelerinin bitiminde EEA2 Residence Card başvurusunu yapmayı da unutmamalıdır. Yalnızca aile birleşimi amacıyla değil, kısa süreli İngiltere seyahatleriniz için de bu vize türüne başvurabilirsiniz. Örneğin EEA vatandaşı eşinizle Türkiye'de yaşıyor ve İngiltere'ye turistik seyahat etmek istiyorsanız, bu vize sizin için uygundur.

Merak edilen sorulardan biri de başvuru sahibinin İngiltere'ye tek başına seyahat edebilip edemeyeceğidir. Vizenizin üzerinde, başvuru şeklinize göre "to accompany" veya "to join" şeklinde bir ibare bulunur. Birleşik Krallık'taki yakınınıza gidiyorsanız "to join", Türkiye'den birlikte seyahat edecekseniz "to accompany" ibaresini görebilirsiniz. Bazı kişilerin tecrübeleri, tek yapılan seyahatlerde hava alanında sorun yaşandığını belirtmektedir. Görevli memur tarafından içeri alınmayan ya da sorguya çekilen kişiler bulunmaktadır. İşin hukuki tarafına baktığımızda, Avrupa Birliği kanunlarının DIRECTIVE 2004/38/EC kısmında, Chapter 3, Article 6 bölümünde şu maddelerin bulunduğunu görürüz:

Right of residence for up to three months

Union citizens shall have the right of residence on the territory of another Member State for a period of up to three months without any conditions or any formalities other than the requirement to hold a valid identity card or passport.
The provisions of paragraph 1 shall also apply to family members in possession of a valid passport who are not nationals of a Member State, accompanying or joining the Union citizen.
Buna bağlı olarak, tek başına seyahatlerde hukuksal bir engel olmadığını söyleyebiliriz. Her ihtimale karşı yakınınızın sizi hava alanında karşılamaya gelmesi uygun olacaktır.

Ücretler ve Evraklar

Ücretlere geldiğimizde, bu vize türünde konsolosluk ücreti bulunmadığını görüyoruz, ancak başvuru durumunuza bağlı ek ödemeler yapılmaktadır. Happy Turizm? uzmanları, kişisel durumunuzda hangi ödemelerin yapılması gerektiğini size bildirecektir.

EEA Family Permit başvuru için gerekli evraklar ise şu şekildedir:

  • En az 6 ay geçerliliği olan pasaport
  • EEA vatandaşı kişiyle yakınlığınızın kanıtları (Örneğin bir evlilik belgesi)
  • EEA vatandaşı kişinin geçerli pasaportu ya da kimliği
  • Lütfen dikkat: Bu listedeki evraklar yalnızca başvuru için olmazsa olmaz evraklardır. Doğru evrak listesi, sizin özel durumunuza göre oluşacaktır. Uygun bir başvuru yapmak için fotoğraflar, screenshotlar, Formule B Apostilli Evlilik Kayıt Belgesi, isim denklik belgesi, davetiye, eğer mevcutsa oturum kartı, dilekçe, çalışma durumunuza bağlı evraklar vb. birçok evrağın sunulması gerekebilir. Ayrıca yakınınız 3 aydan uzun bir süredir Birleşik Krallık'ta ise ek olarak şunların da sunulması gerekmektedir:
  • Oturum izin belgesi
  • Çalışma belgesi, maaş bordroları, kontrat, iş yeri yazısı
  • Şirket sahibi ise iş yeri evrakları, faturalar
  • Çalışmıyor ise finansal yeterlilik kanıtları

Not: Tüm evraklar İngilizce sunulmalıdır.

İngiltere EEA Family Permit vizesi, bazı başvuru sahiplerinin hızlı sonuç alması neticesinde kolay bir vize gibi görünür ancak bu göçmenlik kanunlarına dayanır ve çok dikkatli başvuru yapılması gerekmektedir. Happy Turizm uzmanları, size durumunuza uygun evrak listesini iletecek, göndereceğiniz evrakları kontrol ederek başvuru formunu sizin adınıza dolduracak, evrakların uygun şekilde taranmasını sağlayacak ve en doğru başvuruyu yapmanızı sağlayacaktır. Ayrıntılı bilgi almak ve vize başvuru işlemlerinizi başlatmak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek