Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Ankara Anlaşması Nedir?

Ankara Anlaşması Nedir?

Ankara Anlaşması (Türkiye iş kurma vizesi ) 1963 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Avrupa Ekonomik Topluluğu  (AET) arasında imzalanmıştır. Ankara Anlaşması, Avrupa Ekonomik Topluluğu ile imzalanan bir ortaklık oluşturma anlaşmasıdır. Ankara Anlaşması yalnızca Türkiye vatandaşlarını değil, Bulgaristan ve Romanya vatandaşlarını da kapsamaktadır. Ancak Bulgaristan ve Romanya AB'ye dahil olduktan sonra Ankara Anlaşması şu an yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına aktif olarak uygulanmaktadır. Ankara’da imzalanan anlaşma ile AET Türkiye ile AET’nin belirlediği yasalar çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına iş kurma ve işletmeye özgü haklar tanınmıştır. Anlaşma kapsamında binlerce Türiye Cumhuriyeti vatandaşı İngiltere'de iş kurmuştur.

Ankara Antlaşması kapsamında onaylanan vizeler genellikle 1+3 yıl şeklinde verilmektedir. Ankara Anlaşması iş kurma vizesiyle İngiltere 1 yıl oturum izni almış vatandaşlarımızın 1 yılın ardından aldıkları 3 yıl boyunca da serbest mesleklerini (self-employed) icra ettirmeleri durumunda İngiltere süresiz oturum iznine (indefinite) sahip olurlar. Ankara Antlaşması kapsamında serbest meslek sahiplerinden öncelikle  yapmak istedikleri işe uygun eğitim ve deneyim bilgilerini içeren CV’lerini, iş planlarını ve portfolyolarını sunmaları beklenmektedir. Başvuru sahiplerinden ayrıca İngiltere’de yapacağı işe ihtiyaç olup olmadığını araştırması, iş projesini hayata geçirinceye kadar kendisini ve kendisine maddi açıdan bağlı olarak İngiltere’ye gelecek aile bireylerine yetecek kadar sermayeye sahip olduğunu belgelendirmesi beklenmektedir.

Ankara Anlaşması konusunda detaylı bilgi almak ve dosyanızı İngiltere Göçmenlik Hukuku hususunda uzman bir danışmanlık firmasıyla oluşturmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bunun için sizleri CV’niz ve varsa mesleki portfolyonuzla birlikte sizi ofisimize bekliyoruz.

Ankara Anlaşması Vizesi Şartları

1. İş planında sunulan alanda deneyim sahibi olmak

2. Başvuru sahibinin günlük hayatını devam ettirebilecek düzeyde İngilizce dilbilgisine sahip olması (dil seviyesinin sınav sonucuyla ibraz edilmesi zorunluluğu bulunmamaktadır)

3. Ankara Antlaşması serbest çalışma vizeleri başvuru sahibine öncelikle 1 yıl verilmektedir. Daha sonra başvuru sahibinin 1 yıl içindeki aktivitelerini kanıtlayıcı dokümanlarını sunmasıyla İngiltere oturum izni 3 yıl uzatılmaktadır. Süresiz oturum izni alabilmek için toplamda 4 yıllık süre boyunca ekonomik faaliyetlerini İngiltere çalışma kanunu ihlal etmeden yürütmüş olması, kendilerini ve ailelerini geçindirebilecek karı işleri üzerinden elde ettiklerini belgelerle desteklemeleri gerekmektedir. Bu süre içerisinde öngörülenden az kazanç edilmiş olması başvurunun reddedilmesine ya da 3 yıllık uzatma ve ardından süresiz oturum izni verilmesinin yerine 12 aylık uzatma vize verilmesine neden olabilmektedir.

4. İngiltere daimi oturum izni aldıktan son toplamda 5 sene sonunda başvuru sahibinin İngiltere vatandaşlığına başvuru yapabilme hakkı doğar. Bu nedenle İngiltere’ye yönelik doğrudan göçmenlik talebinin en kısa sürede sağlayan tek vize Ankara Anlaşması kapsamında düzenlenen iş kurma vizesidir.

Ankara Anlaşması Vizesi Avantajları

İngiltere’de yaşamak isteyen profesyonel çalışanlar ve kendi alanında tecrübe sahibi girişimcilerin en çok tercih ettiği göçmenlik vize başvurusu Ankara Anlaşması'dır. Oturum vizesi sonuçlanma süresinin en kısa olduğu göçmenlik vizesi Ankara Anlaşması'yla yapılan iş kurma vizesi başvurularıdır.  Ankara Anlaşması referansıyla İngiltere'de yaşamanın sunacağı avantajları aşağıda sıraladık;

İş planında beyan edilen şirketin kurulmasına yetecek kadar sermayenin sunulması yeterlidir.
Ankara Anlaşması vizenizle İngiltere’de iş yeri açma, işçi çalıştırma zorunluluğu bulunmamaktadır. Eğitimini aldığınız veya tecrübeli olduğunuz alanda çalışabilirsiniz. Tek şart iş planında beyan ettiğiniz işi yapmak zorunluluğudur.
İleri seviye İngilizce bilgisi aranmamakta, sınav sonucu gözetilmemektedir.
İngiltere’de yapmayı düşündüğünüz işe bağlı olarak sertifika düzeyinde bir eğitim ve iş tecrübenizin olması gerekmektedir. Ankara Anlaşması başvurusu için üniversite mezunu olmak şartı bulunmamaktadır.
Ankara Anlaşması iş kurma vize başvurunuz onaylanırsa 18 yaşından küçük çocuklarınız ve eşiniz içinde aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz. Eşiniz de İngiltere’de çalışma hakkına sahip olur.
Home-Office çalışabilirsiniz.
Mobil/seyyar işler yapabilirsiniz.
Şahıs işletmesi kurabilirsiniz.
Şahıs işletmesini devralabilirsiniz
Limited şirket kurabilirsiniz.
Limited şirket devralabilirsiniz.
Şirket ortağınızla başvurabilirsiniz
Ankara Anlaşması Kapmsamında En Çok Tercih Edilen İşler
IT uzmanı
Avukat
Özel ders veren öğretmenler
Oto tamirciliği
Kuaförlük
Au Pair
Boya-badana işleri
Temizlikçi
Elektrikçi
İthalatçı-ihracatçı
İnşaat işleri, dekorasyon
Halkla ilişkiler
Gazetecilik
Reklamcılık
Cafe, bar, restoran veya market işletmecisi
Ayakkabı ustası veya tamircisi
Web tasarımcısı
Grafik tasarımcı
Butikçi
Tekstilci
Terzi

Ankara Anlaşması Aile Birleşimi

Ankara Anlaşması ile bakmakla yükümlü olduğunuz 18 yaşından küçük çocuklarınız ve eşiniz için de oturum izni alabilirsiniz. Ankara Anlaşması iş kurma vizesi sahibinin eşi de çalışma iznine sahip olur. Ankara Anlaşması iş kurma vize sahiplerinin eşleri tamamen kurulan işten bağımsız olarak çalışma hakkına sahip olur. Ankara Anlaşma vizesi sahibinin eşi isterse İngiltere’de ayrı bir işte ücretli çalışan olabilir veya yeni bir iş kurabilir.  

Ankara Anlaşması İşçi Vizesi (Worker Visa)

Ankara Anlaşması ile yalnızca iş kurma vizesine başvurulmamaktadır. Başvuru sahipleri anlaşma kapsamında aşağıdaki şartları sürece iş kurmadan da çalışma hakkına sahiptirler. Ankara Anlaşması İşçi vizesinde ikili anlaşmalar çerçevesinde Birleşik Krallık’a dâhil olan bölgelerde 12 ay boyunca istikrarlı şekilde aynı işveren ile çalıştıysanız, çalışma vizesine de başvurabilirsiniz. İşçi vizesine müracaatta bulunan vatandaşlarımız aşağıdaki üç maddeyi ispatlamaları halinde çalışma vizelerini alabilmektedirler. Vizelerini aldıktan sonra 3 sene boyunca aynı işverenle çalışmaları gerekmektedir. Ankara Anlaşması kapsamında başvurulan işçi vizesinde başvuru sahibi 4. senenin sonunda sektör veya iş yeri değişikliği yapabilir. 4. yıldan sonra vizeler üçer yıl şeklinde uzatılmaktadır. Ankara Anlaşması işçi vizesi temel kriterleri aşağıdaki gibidir;

En az 1 yıl boyunca Birleşik Krallık’ta aynı iş yeri ile çalışmış olmak
En az 1 yıl boyunca Birleşik Krallık’ta yasal çalışma hakkı ile çalışmış olmak
Bağlı bulunan iş yeri ile çalışmaya devam edileceğinin teminatını vermek
Ankara Anlaşması işçi vizesi kapsamında başvuru yapacakların İngiltere vize süreleri bitmeden başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Home Office göçmenlik kanunlarında yapılan yeni düzenleme ile vize sonlanma tarihine en geç 28 gün kala başvurunuzu yapmalısınız.

Vizenizi aldıktan sonraki 3 yıl içine gerekli şartları sağlayamazsanız (mevcut işinizden ayrılırsanız) bu durumu İngiltere Göçmenlik Ofisi’ne bildirmelisiniz. 3 yıl içinde iş değişikliği yaparsanız bu iş üzerinden vizenin verdiği hakları kullanmaya ilgili birimler başvurunuzu onaylarsa devam edebilirsiniz. Bununla birlikte işçilik sürecinde herhangi bir ailevi durumdan dolayı veya sağlık problemleri nedeniyle işlerine devam edemeyen başvuru sahipleri ilgili gerekçelerini vakit kaybetmeden Home Office’e bildirmelidirler. UK Home Office bu gibi durumlarda inisiyatif kullanabilmektedir.

Ankara Anlaşması Başvurusunun Reddedilmesi

Ankara Antlaşması iş kurma vizesi başvurularının reddedilmesi durumunda müracaatçının idari itiraz (Administrative Review) hakkı bulunmaktadır. 6 Nisan 2015 tarihi itibarıyla Ankara Anlaşması kapsamında serbest meslek sahibi olanlarn yalnızca idari inceleme (Administrative Review) talep edebilmektedirler. Bu değişiklik öncesinde müracaatçı İngiltere Göçmenlik Mahkemesi’ne karara itiraz davası açma hakkı da bulunuyordu. 

Ankara Anlaşması vize başvurularında detaylı ve profesyonel hazırlanmayan başvuru dosyaları reddedilebilmektedir. Ankara Anlaşması'na başvuru prosedüründe ibrazı zorunlu olan detaylı iş planını oluşturma konusunda firmamızdan destek alabilirsiniz. Ankara Anlaşması başvuru sahiplerinin ihtiyaç duyacağı servislerin tümünü (iş planı hazırlama, sunma, tercüme, rehberlik, saha araştırması) bir çatı altında sunmaktayız. Ankara Anlaşması İngiltere, kısa süreli vize, evlilik yoluyla İngiltere oturum izni, aile birleşimi, işçi vizesi, İngiltere oturum izni, İngiltere çalışma izni başvurularınızda kolaylaştırılmış işlem hizmeti sunmaktayız.

Ankara Anlaşması vizesi başvuru koşulları ve başvuru ücreti hakkında detaylı bilgi için çağrı merkezimizi arayabilir, vize servisi yetkililerimize sorularınızı yöneltebilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek