Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İngiltere Girişimci Vizesi (Tier 1) Nedir?

Tier 1 İngiltere Girişimci Vizesi başvuru prosedürü uzun ve zahmetli bir işlem sürecinden oluşmaktadır. Bu nedenle başvuruların uzman danışmanlarla birlikte hazırlanması gerekmektedir. İngiltere Tier 1 girişimci vize başvurularında profesyonel danışmanlık hizmeti sunmaktayız. İngiltere Tier vizeleri, İngiltere oturum izni, Ankara Antlaşması başta olmak üzere kısa süreli veya uzun süreli vize başvurularınızla ilgili detaylı bilgi almak için Birleşik Krallık vize yetkililerimizle iletişime geçebilirsiniz.

İngiltere Tier 1 girişimci vizesi İngiltere’de iş kurmak, işi devralmak veya serbest meslek sahibi olarak çalışmak isteyen yabancı girişimciler için hazırlanmış bir uzun süreli vize türüdür.

Tier 1 Girişimci vizesiyle İngiltere’de 3 yıl 4 ay ikamet hakkınız bulunur. 3 yılın sonunda talep edilen şartları sağlamışsanız vizenizi 2 yıl daha uzatabilir sonrasında İngiltere daimi oturum izni için başvuruda bulunabilirsiniz. Eşiniz ve 18 yaşından küçük çocuklarınız için de İngiltere oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. İngiltere Tier 1 aile birleşimi ile ilgili detaylı bilgiyi sayfamızın devamında görüntüleyebilirsiniz.    

Eğer seyahat amacınız İngiltere’ye kısa süreli bir iş ziyareti ise (toplantı, sözleşme, pazarlık veya satın alma işlemlerinin görüşmeleri yapma vs.) İngiltere ticari vizeye başvurmalısınız.  İngiltere Ticari vize bölümünde yer alan açıklamalar ışığında İngiltere ticari vize başvurunuzu da firmamız aracılığıyla tamamlayabilirsiniz.

Tier 1 vizesi için başvuru şartlarını ve sonuçlanma süresini sayfamızın devamında bulabilirsiniz. İngiltere’de Tier 1 vizesi kapsamında iş kurmak isteyenler gerekli şartı sağlamaları halinde İngiltere Tier 1 İngiltere Girişimci Vizesine firmamız aracılığıyla başvurabilirler.
İngiltere Tier 1 girişimci vizesinde sermayenin 50.000 GBP ve 200.000 GBP arasında değişebilir. Ancak sermaye en az 50.000 GBP olmalıdır. Sermaye miktarına bağlı olarak vize uygunluk şartları da değişebilir. Girişimci vizesinde uygunluk şartları puanlama sistemiyle belirlenmektedir.

İngiltere Girişimci (Entrepreneur) Vizesi Başvuru Koşulları

İngiltere’de kurulacak veya devralınacak iş için en az 50 bin sterlin yatırım yapmanız gerekecektir. Bu tutar uluslararası bir banka başvuru sahibinin şahsi banka hesabında bulunmalıdır.  
Projenin katma değer üreten bir iş olmasına dikkat edilecektir. Sunacağınız projede iş planınızı ve yatırım fon miktarını ve fonun bulunduğu finansal kuruluşu net bir şekilde beyan etmiş olmalısınız
Başvuru sahibi isterse eşini ve maddi olarak kendisine bağlı olan çocukları (18 yaş altı) için de İngiltere oturum izni başvurusunda bulunabilir.
Tier 1 vizesine başvuracakların yeterli İngilizce dilbilgisi düzeyine sahip olmaları beklenmektedir. İngilizce dil yeterliliği ve İngiltere’de geçiminizi sağlayacak mali yapıya sahip olmak şartları sağlanmaksızın adayın başvurusu işleme alınmayacaktır.

İngilizce dil yeterlilik şartları aşağıdaki gibidir:

IELTS sınavı bölümlerinden (okuma, yazma, konuşma ve dinleme) en az 4.0 puan almak.
Başvuru sahibinin ayrıca İngilizce eğitim veren ve UK NARIC tarafından İngiltere'de bir lisans, yüksek lisans veya doktora derecesine denk gelen bir akademik yeterliliğe sahip olması şartı aranmaktadır.
İngiltere girişimci vizesinde kendi işinizin dışında başka bir işte çalışamazsınız.
Serbest meslek sahibi de dâhil olmak üzere kendi işinizi kurarak çalışabilirsiniz. Ancak yapacağınız iş Birleşik Krallık serbest meslek koşullarına uyumlu olmalıdır.
İngiltere Göçmenlik Kanunu'na göre Tier 1 Girişimci vizesi ile İngiltere’ye yerleşen başvuru sahipleri işleri ile aktif olarak ilgilenmelidirler.
İngiltere Tier 1 vizesi başvuru sahipleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 1971’deki göçmenlik yasasında bulunan “iş kurma vizesi” İngiltere Ankara Anlaşması kapsamında da başvurularını tamamlayabilirler.
Tier 1 vize harç ve servis ücretleri uyruğa, İngiltere içinden veya dışından yapılan başvurulara göre değişmektedir. Kişisel durumunuza uygun toplam vize başvuru ücretini ve başvuru evraklarını içerir bilgi e-maili olarak yetkilimizden isteyiniz.
İngiltere’de kurulan işe en az 50 bin sterlin tutarında yatırım fonu ayrılmış olmalıdır.
İşin kurulmasına müteakip ilk 3 ay içinde İngiltere Vergi Dairesi’ne (HMRC) kaydını yaptırmış olmalıdır. Girişimci kendisini şirket yöneticisi olarak kaydettirmiş olmalıdır.
Türkiye’den yapacağınız Tier 1 Girişimci vizesi başvurularınızda vize servisi yetkililerimizden destek alabilirsiniz.

İngiltere Girişimci Vizesi Uzatma Başvurusu

Toplamda 3 yıl 4 ay olan vize sürenizi 2 yıl daha uzatabilirsiniz. Uzatma başvuru sürecinde kurduğunuz işle aktif olarak ilgileniyor olmanız ve bunu belgelendirmeniz gerekebilir. Bu süre içerisinde şirketin bünyesinde en az 2 kişiye tam zamanlı olarak istihdam sağlanmış olmalısınız.  Başvuru sahibinin vizesini 2 yıl uzatmasının ardından toplam 5 yıllık vize süresi sonunda kişi vaat ettiği tüm şartları sağlamışsa İngiltere süresiz oturum iznine sahip olur (indefinite leave to remain as a Tier 1 (Entrepreneur). İş sahibi süresiz oturum iznini aldıktan 1 yıl sonra ise İngiltere vatandaşlığı için başvurabilir.

Tier 1 Girişimci Vizesi Puanlama Sistemi

İngiltere girişimci vize başvurusunda bulunabilmek için adayın toplam 75 puanı sağlaması gerekmektedir. 75 puanı sağlasa da dil yeterliliği şartını karşılamayanlar başvuruları işleme alınmamaktadır.İngiltere girişimci vizesi ile serbest meslek sahibi olarak kendi işini İngiltere’de yapmak isteyenler; İngiltere’de faaliyette olan bir şirkete ortak olma planı olanlar; İngiltere’de kayıtlı bir şirket açmak veya hâlihazırda var olan bir şirketi devralmak isteyenler için başvuru puan kriterleri aşağıdaki gibidir;

£200.000 ve üzerinde sermayeye sahip olanlar: 25 Puan

Bu miktar uluslararası bir bankada tutuluyorsa: 25 puan

Bu miktar İngiltere’de kullanılabilecek durumda ise: 25 puan

£200.000 ve üzerindeki sermaye şartı minimum sermaye miktarıdır. Bu paranın İngiltere’de kullanılabilecek olmasından kastedilen miktarın bir İngiliz finansal kuruluş hesabında bulunuyor olmasıdır. Eğer miktar bir Türk bankasında tutuluyorsa miktarın İngiltere bankasına transferinin önünde hiçbir engel bulunmamalıdır. 

Bu sermaye İngiltere’de kurulacak veya devralınacak bir işe yatırımlardır. Ev veya arsa gibi mülkiyetlere yapılan yatırımlar girişimcilik vizesi kapsamında değerlendirilmemektedir. İngiltere’de mülkiyet alarak yatırım yapanlar Tier vizesi başvurusunda bulunamamaktadırlar.

İngiltere Tier 1 vizesi kaç günde çıkar?

İngiltere Tier 1 Girişimci vizesine İngiltere’ye olan seyahatinize 3 ay kala başvurabilirsiniz. İngiltere Girişimci vizesi başvuruları 3 hafta içinde sonuçlanmaktadır.

İngiltere Tier 1 vizesinin geçerlilik süresi ne kadardır?

Tier 1 Girişimci vizesi, ilk olarak 3 yıl olarak onaylanır. Bu süre sonunda, başvuru sahibi öngördüğü koşulları sağlarsa vizesini 2 yıl daha uzatabilir. 3 yılın sonunda vizesini 2 yıl daha uzatmak isteyen iş sahipleri vize başvurusunda beyan ettiği vaatleri eksiksiz yerine getirmiş olmalıdır.

Tier 1 Girişimci Vizesi Aile Birleşimi

Tier 1 Girişimci vizesi başvuru sahipleri aile birleşimi kapsamında eş ve çocukları için de oturum izni TIER 1 (Dependant) başvurusunda bulabilir. Başvuru sahibinin eş ve çocukları 5 yıllık süre sonunda süresiz oturum izni başvurusunda bulunabilirler. Süresiz oturum iznini aldıktan 1 yıl sonra da İngiltere vatandaşlığı için müracaatta bulunabilirler. 

İngiltere Tier 1 girişimci vizesi sahiplerinin dikkatine

  • Girişimci vizesiyle İngiltere’ye giriş yapan kişiler ülkenin sosyal yardımlarından faydalanamazlar.
  • İngiltere Tier 1 Girişimci vizesine sahip olan kişi eşi ve çocuğu için de oturum izni alabilir. Başvuru sahibinin eşi de çalışma hakkına sahip olur.
  • Başvuru sahibinin çocukları İngiltere devlet okullarında öğrenim görebilir.
  • Girişimci vizesiyle İngiltere’ye yerleşen kişiler yalnızca kendilerine ait işlerde veya ortak oldukları işyerlerinde çalışabilirler.
  • İngiltere girişimci vize başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda başvuru sahibi İngiltere’ye giriş yaptıktan sonraki 3 ay içinde aşağıdaki prosedürleri tamamlamalıdır.  
  • İngiltere girişimci vizesiyle İngiltere’ye giriş yaptıktan sonra 7 gün içerisinde polis kaydı yaptırmanız gerekmektedir.
  • Yeni bir şirket kurulduysa şirket kaydı öncelikle Companies House Registration’a yapılmalıdır.
  • İngiltere vergi dairesine (HM Revenue and Customs)  serbest meslek sahibi olarak başvuru yapılmalı ve şirket kaydı tamamlanmalıdır.
  • Kendisi de bu şirketin sorumlu müdürü (Company Director) ise veya zaten var olan bir şirketi devralıp bu devraldığı şirketin sorumlu müdürü ise bunun da kaydını yaptırmalıdır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek