Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İngiltere Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

Değerli ziyaretçimiz, bu sayfamızda İngiltere Dil Okulu Vizesi hakkında bilmeniz gerekenleri paylaşacağız. İngiltere hükümeti, ülkelerine öğrenci olarak gelmeyi planlayan kişilerin başvurularını dikkatle değerlendirmektedir. Kişinin, dünyanın istediği bölgesinde eğitim alma hakkı her zaman gözetilir ve buna saygı duyulur ancak başvurusunun Göç Kanunları’na (Immigration Rules) uygunluğu esastır. Uygun bir başvuru yapılmadığı takdirde ne yazık ki İngiltere dil okulu vizesi reddi almakla birlikte Birleşik Krallık’tan 10 yıla kadar menedilmek mümkündür. Konsolosluk tarafından verdiğiniz bilgilerin doğruluğu, tutarlılığı ve sunduğunuz evrakların yeterliliği incelenir. Verilen bilgiler ve sunulan evraklar arası olası çelişkiler, göç ihtimali, sponsorluk, finansal yeterlilik ve Türkiye ile olan bağlarınız kontrol edilir. Eğitim vizesi türleri, İngiltere’ye göç etmek isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği bir yöntem olduğundan başvurular detaylıca değerlendirilmektedir.

Bu vize türüne başvuracak kişilerin hali hazırda eğitim alıyor olması şart değildir. Orta öğretim seviyesinde okumakta olan ve yaz tatilinde İngilizcesini geliştirmek isteyen bir genç, kariyerini inşa etmeye başlamadan önce yabancı dilini en iyi seviyeye getirmek isteyen yeni bir üniversite mezunu ya da işinden istifa edip yabancı dilini geliştirerek yeni bir kariyere yelken açmak isteyen bir çalışan olabilirsiniz. Yalnızca, Birleşik Krallık’ın belirlemiş olduğu İngiltere dil okulu vizesi 2024 standartlarına uyum sağlamanız gerekmektedir.

İngiltere Dil Okulu Vizesi 2024

İlk etapta bir eğitim kurumu ile anlaşmanız, ödemelerinizi gerçekleştirmeniz ve kabul belgelerinizi edinmeniz gerekir. Ardından Happy Turizm vize uzmanlarından talep edeceğiniz, durumunuza uygun evrak listesi doğrultusunda Türkiye’de hazırlanması gereken evraklarınızı tamamlamanız gerekmektedir. Bunlar;

Özlük Evrakları: Pasaport, Nüfus kaydı vb.
Şahsi Dilekçe
Eğitim Durumu Gösterir Evraklar: Öğrenci Belgesi, Mezuniyet Belgesi, Sertifikalar vb.
Kişi Kendi İmkânlarıyla Başvuruyorsa: Banka Dökümleri ve diğer Finansal Yeterlilik Kanıtları
Kişi Sponsor Kullanacaksa: Sponsora ait Evraklar (Dilekçe ile Çalışma ve Finansal Yeterlilik Belgeleri) şeklinde sıralanabilir.
Kabul belgelerinizle birleştirildiğinde bunlar başvurunuzu gerçekleştirmek için yeterli olacaktır. Tabi ki burada saydığımız listenin yalnızca genel bir liste olduğunu, doğru evrak listesinin kişinin özel durumuna göre oluştuğunu belirtmeliyiz. Evraklarınızın incelemesi uzmanlarımız tarafından yapılır, tüm açılardan kontrol edilir, değişmesi ya da düzeltilmesi gereken evraklar bildirilir. Başvuru formunuz yine uzmanlarımızdan tarafından doldurulur. Bu noktalarda yapılacak hatalar başvurunuzu doğrudan etkilediğinden ötürü asistanınız, verdiğiniz bilgiler ve sunduğunuz evraklar üzerinde titizlikle çalışır.

Birleşik Krallık’a kısa süreli İngilizce eğitimi almak amacıyla seyahat etmek isteyen kişiler Short-Term Study Visa (İngiltere Kısa Dönem Öğrenci Vizesi) adlı vize kategorisine başvurmalıdır. Bu kategorideki vize başvuruları 0-6 ay ve 6-11 ay olarak ikiye ayrılır. 6 ayı geçmeyecek eğitimleriniz için 0-6 ay seçimi yapmanız gerekmektedir. Bu 2 vize türü arasındaki tek ayrım süre değildir, ilk farkı vize ücreti olarak belirtebiliriz. 0-6 ay arası eğitim alacak kişilerin yaklaşık 130 USD konsolosluk harcı bulunurken, 6-11 ay arası kalacakların harcı 250 USD civarında değişmektedir. Bununla birlikte 6-11 aylık vize türünde zorunlu sağlık sigortası (Immigration Health Surcharge) oluşmaktadır. 2024 yılında uzun süreli İngiltere dil eğitimi vizesi başvurusu yapacak kişiler için oluşan sigorta ücreti yaklaşık olarak 300 Pound (2500 TL) civarındadır. 6 ayı geçmeyen eğitimlerde ise bu tür bir ek ödeme bulunmaz.

İngiltere Kısa Dönem Öğrenci Vizesi

İngiltere dil eğitimi vizesi işlemlerinde, başvuru dosyası değerlendirilirken konsolosluğun en çok dikkat ettiği konular şunlardır:

Kişi neden İngilizce eğitimi almak istiyor? İleri seviye İngilizce kişiye neden gerekli?
Kişi, İngilizce eğitimini neden İngiltere’de almak istiyor?
Daha önce kendi ülkesinde ya da farklı bir ülkede İngilizce eğitimi almış, başlangıç yapmış mı?
Kişinin ana vatanı ile arasındaki bağlar güçlü mü?
Aile durumu, çalışma durumu, aktif veya pasif eğitim durumu, notları, kariyer hedefi ve eğer mevcutsa planlanan ön kabul durumlarına dair detaylar nasıl?
İngiltere dil okulu vizesi ile eğitimi sonrası ana vatanındaki planları neler?
Kişi İngiltere’de bulunacağı süre boyunca, yardım fonlarından yararlanmadan geçimini sağlayabilir mi? Ya da geçimini sağlamayı garanti eden biri var mı?
Kişinin veya sponsorunun finansal yeterliliğinin dayanakları nedir? Şüpheli bir kaynak mevcut mu?
Kişi, İngiltere’de kalacağı süre boyunca konaklamasını nerede gerçekleştirecek?
Kişinin, Birleşik Krallık topraklarında yakın bir aile üyesi ya da akrabası var mı?
Anlaştığı eğitim kurumu yeterli mi? Bu kurumda alacağı eğitimin seviyesi kişiye uygun mu?
Ücretlerin ne kadarı ödenmiş, varsa kalan kısmı nasıl ödenecek?
Kişinin yurt dışı seyahat geçmişi mevcut mu?

Tüm bunlar, konsolosluğun başvuru inceleme yöntemindeki ayrıntılardan yalnızca bir kısmı olmakla birlikte, doğru bir başvuru yapmak ve İngiltere Kısa Dönem Öğrenci Vizesi almak için dikkatle hazırlanılmalıdır. Happy Turizm uzmanları, İngiltere Dil Okulu Vizesi işlemlerinizde ön hazırlıktan seyahatinize kadar yanınızda olacak, vize başvurunuzu en uygun şekilde yapmanızı sağlayacaktır. Detaylı bilgi almak ve işlemlerinizi başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek