Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

En Kolay İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

Daha önce Schengen vizesi kapsamındaki prosedürle yürütülen İngiltere Turistik Vize işlemleri artık İngiltere idari yönetiminin şart ve uygulamaları çerçevesinde yürütülmektedir.

Kısa süreli İngiltere seyahatlerinizde almanız gereken İngiltere turist vizesi için ülke uzmanlarımız tarafından hazırlanan bu sayfamızda İngiltere turistik vize ücreti, İngiltere vize evrakları, vize reddi gibi konularda detaylı bilgiye ulaşabilir, kişisel özelliklerinizi kapsayan sorularınız için danışmanlarımıza ulaşarak iş birliğimizden faydalanabilirsiniz.

İngiltere vize alımlarının zaman aralıkları 6 ay, 2 yıl, 5 yıl ve 10 yıl olarak belirlenmiştir. İngiltere vize başvurusunda talep edilen vize süresine göre İngiltere vize ücreti 2024 tarifeniz de değişecektir. Seyahat amacınıza uygun vize ücretlerini ve kişiye özel evraklarınızı içerir bilgi e-mailini yetkilimizden isteyebilir veya genel uygulama bazında tanımlanan evrak listelerini sayfamızın devamında görüntüleyebilirsiniz.

İngiltere konsolosluğu vize merkezinde mülakat sonucunda incelemeye alınan dosyanızın karar merci İngiltere Büyükelçiliği’dir. Başvurunuzun yasalara, uygulanan vize prosedürüne göre inceler ve karar alır. Bu sebeple sisteme online olarak kaydedilecek bilgilerinizin nitelik ve niceliği ayrıca ispatlanabilir olması öncelikli olarak önemlidir.

İngiltere Turistik Vize işlemlerinize başlamadan önce pasaportunuzun durumunu kontrol etmeli, kategorinizin doğruluğundan emin olmalı evrak ve şartlara uygunluğunuzu kontrol etmelisiniz. Başvurunuz henüz tasarı aşamasındayken başlayan İngiltere vize danışmanlık ofisimize ulaşarak tüm süreci profesyonel bir ekiple tamamlayabilirsiniz. 

İngiltere Turistik Vize İşlemleri

İngiltere turistik vize işlemleri Büyükelçilik tarafından yönlendirilen web adresi kaydı ve başvuru formunun online doldurulması ile başlamaktadır. Sitemizde yer alan Vize Bilgi Formunu doldurarak yine bizden temin ettiğiniz evrak listenizdeki evraklarla birlikte ofislerimize kargo ya da kurye yoluyla ilettiğinizde başvuru formunuzu doldurarak ilk İngiltere Vize İşlemleri adımınızı yerine getirmiş olacağız. Vize Talep Formu için bizimle irtibata geçiniz.

İngiltere vizesi kategorisine ve süresine göre kişisel, mesleki ve maddi durumunuzu içeren evraklar talep etmektedir. Bu evraklar eğer özel bir durumunuz var ise değişebilir.

İngiltere vize randevu uygulaması ile mülakata çağrılabilir, biometrik kaydınız yok ise kaydınız alınabilir. İstisnai bir durum yok ise mülakatta bulunmanız gerekemez eğer var ise Büyükelçilik sizden İngiltere Turistik Vize başvuru süresince alternatif belge isteyebilir ve birden fazla mülakat için görüşmeye çağırabilir.

İngiltere Schengen vizesi prosedürlerinden ayrıldığından beri güncel değişikliklerle şartnamesinde revize yapabilmektedir. Bu sebeple güncel olay, durum ve değişiklikler neticesinde yeni eklenen ya da iptal edilen vize durumlarını kontrol etmelisiniz. Ofislerimizi arayarak güncel şartları öğrenebilirsiniz.

İngiltere Turistik Vize Başvuru Evrakları
İngiltere Turistik Vize Başvuru Evrakları açık ve net olmalı, güncel tarih taşımalı ve geçerlilik kriterlerini taşımalıdır. Yanlış belge, güncel olmayan tarih ya da eksik bilgilendirme İngiltere Vize Başvurusu işleminizi geçersiz kılabilir ve hatta vizenize ret alabilirsiniz.

İngiltere vizesi gerekli evraklar listesinin asli belgesidir. Bu formda yazacaklarınıza istinaden aşağıda vereceğimiz listedeki evraklar ispat için talep edilmektedir. İngiltere Turistik Vize formunun dikkatle ve özenle doldurularak şahsen imzanız ve fotoğrafınızla teslim edilmesi gerekmektedir.

Pasaport
İngiltere vize belgelerinin aslını teslim istenilen belgelerden biri pasaportunuzdur. Pasaportunuz 10 yıldan eski, yıpranmış olmamalı, vize basımı için 2 sayfası boş ve seyahat dönüşünüzden sonra 6 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Daha önceki seyahatlerinizi de içine alan eski pasaportunuz varsa başvurunuzda ibraz etmelisiniz.

Kimlik Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği
Pasaportta yer alan kişisel bilgilerinizle örtüşür olmalıdır. Kızlık soyadı taşıma, isim değişikliğinin güncel olmaması vize işleminizi olumsuz etkileyecektir. Nüfus kayıt örneğiniz ise aile bağlarınızı ve ikame bilgilerinizin tamamını içermelidir.

Ulaşım ve konaklama rezervasyonları
İngiltere Turistik Vize alımınızla gideceğiniz seyahatiniz süresince şehir değişikliklerini de kapsayacak olan ulaşım ve konaklama rezerve belgeleriniz İngiltere Vizesi Başvuru Evrakları arasında olmalıdır.

Banka Hesap Dökümleriniz ve diğer gelir ve taşınmaz belgeleriniz
Banka hesap dökümleriniz 3 ayı kapsamalı son 10 gün içinde Bankanızın yetkilisinden alınmış olmalıdır. Hesabınızda olacak nakdi paranın belirleyicisi yine İngiltere Büyükelçiliği’dir. İngiltere Turistik Vize için Hesabınızda bulunması gereken rakam için bize ulaşabilir, güncel değerleri öğrenebilirsiniz.

İngiltere Turistik Vize Mesleki Evraklar
SGK’lı çalışanlar
Şirket dilekçesi - Şirketin antetli kağıdına, belirtilen yazım şekline uygun, izinli olunacak tarihler belirtilmiş, kaşe ve ıslak imzalı olarak sunulmalıdır.
Güncel Şirket Evrakları -  İngilizce tercümesi yapılmış faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri İngiltere Turistik vize için önemli evraklardır. Türkiye’ye geri döneceğinizin garantisini vermiş olursunuz.
SGK İşe Giriş Bildirgesi ile SGK Tescil ve Hizmet Dökümü - Bu evraklar şirket muhasebesinde elde edilecektir. Eğer yeni işe başladıysanız önceki iş yeri bilgileriniz de alternatif belge olarak istenebilir.
Maaş Bordrosu  - Güncel olmalıdır, son 3 aylık, kaşe ve ıslak imzalı olarak ibraz edilmelidir.

İşverenler
Vize Talep Dilekçesi  - Çalıştığınız şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmış, seyahat tarihlerinizi ve sebebinizi içeren kaşeli, imzalı dilekçe İngiltere Turistik Vize evraklarınız arasında olmalıdır. 
Güncel Şirket Evrakları – Yukarıda belirttiğimiz şirket evraklarının başvuru sahibinin aidiyetini göstermesi gerekir.
SGK Tescil ve Hizmet Dökümü – 4B Sigortalılığınıza dair evrakları kapsar.

Devlet memurları / Kamu çalışanları
Çalışma ve İzin Dilekçesi – Görevli olunan Kurumun antetli kağıdına, İngiltere Konsolosluğuna başlığıyla hazırlanmış, izinli olduğunuz tarihleri içerir imza ve kaşeli dilekçe dosyanıza eklenmelidir.
SGK Tescil ve Hizmet Dökümü – Kamu dairesine bağlı sigortalılığınızın evrakları sunulmalıdır.
Görev Kimlik Kartı Fotokopisi – Ön ve arka yüzü de çekilmelidir.
Maaş Bordrosu – Kurumunuzdan aldığınız ücreti gösteren, orijinal, son 3 ayı kapsayan, kaşeli  ve imzalı bordro ekli olmalıdır.
Eğer ziyaretiniz işinizle alakalı bir durumu kapsıyorsa, İngiltere Ticari Vize sayfamıza tıklayarak detayları öğrenebilirsiniz.

Emekliler
İngilizce Vize Talep Dilekçesi - Tüm masrafları kendinizin karşılayacağının teminatını içeren ıslak imzalı dilekçe İngiltere Turistik Vize belgelerinizin arasında bulunmalıdır.
SGK Tescil ve Hizmet Dökümü
Emekli maaşını gösterir hesap dökümünüz veya banka hesap cüzdanınız 3 aylık, kaşeli ve imzalı –imzalayan yetkiliye ait imza sirküleri fotokopisi ile birlikte beyanda bulunmalıdır.

Ev Hanımları
Evlilik cüzdanı fotokopisi - Evlilik veya boşanma durumlarından dolayı soyadı değişikliği yaşamış kişiler güncel kimlik bilgilerini içeren pasaportlarıyla başvurmalıdırlar.

Öğrenciler
Öğrenci belgesi - Orijinal, İngilizce dilinde, güncel tarihli olmalıdır. Başvuran şahıs 18 yaşından küçük ise İngilizce olarak, anne ve babanın iznini onayan, noter kaşeli olarak İngiltere Turistik Vize dosyasına eklenmelidir.

İngiltere Turistik Vize Sponsor Evrakları
Öğrenciye ve ev hanımlarına sponsor olacak kişiler iş durumlarına göre farklılık gösteren belgeleri aynen başvuru sahibi için yukarıda belirttiğimiz İngiltere Turistik Vize Başvuru Evraklarını sunmalıdırlar. Ayrıca tüm masrafların karşılayacağını bir dilekçe ile beyanda bulunmalıdırlar.

İngiltere Turistik Vize İşlemleri

İngiltere Turistik Vize Ücreti
İngiltere Turistik Vize Ücreti seyahat sürenize göre değişiklik gösterecektir. Schengen vize ücreti fiyatlarının daha önce standart olması sizi şaşırtabilir bu sebeple İngiltere Vizesi AB Standartlarını artık uygulamadığı için İngiltere vize fiyatları başlığı altıda ücret belirlemesi yapmıştır. Buna göre standart bir başvuruda İngiltere Turistik Vize için ödeyeceğiniz rakam 129 Dolar civarında olacaktır. Tekli ya da çoklu giriş kullanıyor olmanız da vize ücretinizi belirler. Ziyaretinize uygun vize harç ücretini öğrenmek için lütfen bizi arayın.

İngiltere vizesi kaç günde çıkar?

Ofislerimizin en sık cevaplandırdığı İngiltere vizesi ne kadar? Ve İngiltere vizesi kaç günde çıkar? Soruları spesifik olmakla birlikte, sizin davranış ve seyahat özelliklerinizi tamamlayıcı şekilde cevaplandırılması zorunlu odaklardır. Vize ücretiniz de vize çıkış süreciniz de aslen size bağlıdır. Dosyanız vize yetkilisine teslim edilmeden önce harcadığınız süre ve eğer yanlış bir başvuruda bulunduysanız ret durumunda kaybedeceğiniz zaman değişecektir.

Dosyanız tam, eksiksiz ve tüm prosedürü karşılar nitelikte yapılmış olduğunda ise dosyanız içeri veriliş tarihi baz alınarak ortalama 15 iş günü zarfında vize sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

İngiltere Vize Reddi

İngiltere vize reddi karşılaşabileceğiniz olasılıklardan biridir. Başvuruların ret cevabı alma sebepleri genel olarak evrakların düzensiz ve eksik teslim edilmesiyle alakalıdır. Vize reddi aldığınızda yeniden başvuru yapabilirsiniz lakin süreciniz uzayacak ve ödediğiniz tüm ücretler yanacaktır. Bu durum siz başvurudan vaz geçtiğinizde de geçerlidir.

İngiltere vize şartlarını tam olarak yerine getiren bir başvuru için deneyimli bir danışmandan yardım alarak ilerlemek sizi olası tüm risklerden koruyacak, çözümleme yapılması gereken zamanlarda anlık müdahale yapabilecek ayrıcalığa sahip olursunuz.

İngiltere vize ücreti, ret durumunda yapılacaklar, işlem süresince oluşabilecek riskler hakkında bilgi almak için ofis ve şubelerimizle iletişime geçebilir, danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz.

İngiltere Turistik Vize Ayrıcalıklı Hizmetler

İngiltere Turistik Vize alımlarınızda İngiltere Konsolosluğu’nun standart başvurunun dışında verdiği özel hizmetlerden de faydalanabilirsiniz. İngiltere Turist Vizesi Ayrıcalıklı Hizmetler olarak tabir edilen walk-in, priority, super priority, pass back gibi randevu şartı uygulanmayan, randevu tarihini belirleyebildiğiniz, kısa sürede vize sonucunuzu ileten özellikli uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Bu hizmetler sadece İstanbul Konsolosluğu tarafından yapılan başvurularda söz konusudur.

Örneğin; İngiltere Turistik Vize başvurunuz 15 iş gününde sonuçlanırken İngiltere Ekspres vize başvuruları 3-4 iş günü içinde, İngiltere süper ekspres vize başvuruları 24 saatte sonuçlanmaktadır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek