Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İngiltere Vize Ücreti Ne Kadar?

İngiltere vize ücretine dair aradığınız her bilgiyi sayfamızda bulabilirsiniz. Genel ziyaretçi vize ücreti, öğrenci vize ücreti, çalışma vizesi ücreti, aile birleşimi vize ücreti, vize başvuru sürecinde ortaya çıkabilecek ek masrafları ve Happy Turizm danışmanlık hizmet bedelini sayfamızın devamında görüntüleyebilirsiniz. 

İngiltere Genel Ziyaretçi Vizeleri Ücretlendirmeleri

İlk olarak standart genel ziyaretçi vizelerinden başlayalım. Bu vize İngiltere’ye şu amaçlarla gelen kişiler içindir:

Turizm.
Aile ziyareti, arkadaş ziyareti.
İş toplantılarına katılmak, işle ilgili araştırma, gözlem ve fizibilite, konferanslara katılmak, iş ile ilgili staj yapmak.
Bir eğlence etkinliğinde performans sergilemek, bir spor etkinliğinde performans sergilemek.
Dini faaliyetler.
İngiltere’den transit geçmek.
İngiltere limanlarında bir gemi ya da uçakta işe başlamak.
Akademik araştırma, akademik eğitim vermek, akademik değişim, klinik pratik, uluslararası bir akademik projede yer almak
Evlenmek.
Tedavi ve ameliyat olmak.
Genel ziyaretçi vize tipinde vize süresi 6 aylık, 2 yıllık, 5 yıllık ya da 10 yıllık tercih edilebilir. Tüm vize tipleri çok girişli (multiple entry) ve 1 yılda maksimum 180 güne kadar kalış hakkına sahiptir. Fiyatlandırma ise şu şekilde:

6 Aylık: 145 USD
2 Yıllık: 505 USD
5 Yıllık: 975 USD
10 Yıllık: 1220 USD
Bu ücretlerin yanında bazı vize tiplerinin kendilerine özel fiyatlandırması bulunmaktadır. Bunlar ise şöyledir:

6-12 ay arası kalınması gereken akademik ve tedavi amaçlı seyahatlerde: 145 USD
Direkt transitlerde (Direct Airside Transit – DATV): 50 USD
48 saate kadar kalış hakkı veren transitlerde (Visitor in Transit): 91 USD
Bu tutarlar yalnızca standart başvuruların vize harcıdır ve ödemeniz gereken toplam tutarlar durumunuza göre bunlardan farklı olabilir, bununla ilgili lütfen sayfanın sonundaki ek hizmetler kısmına göz atınız.

İngiltere Öğrenci Vizeleri Ücretleri

İkinci vize tipi ise öğrenci vizeleri. Öğrenciler için İngiltere vize ücreti 2024 bedelleri şu şekildedir:

6 aylık kısa süreli öğrenci (Short-term Study): Maksimum 6 aya kadar kalış hakkı verir, Dil eğitimleri, kısa süreli çeşitli eğitimler ve kurslar ile staj ya da Erasmus vb. programlar bu vize tipine dahildir. 140 USD konsolosluk harcı bulunmaktadır. Bu öğrenci vizesi türünde sigorta ücreti çıkmamaktadır.

11 aylık kısa süreli öğrenci (Short-term Study): 6 – 11 ay arası kalış hakkı verir, Dil eğitimleri, kısa süreli çeşitli eğitimler ve kurslar ile staj ya da Erasmus vb. programlar bu vize tipine dahildir. 251 USD konsolosluk harcı bulunmaktadır. Bu öğrenci vizesi türünde sigorta ücreti çıkmamaktadır.

İngiltere Tier 4 Vizesi: Tier 4 vize, İngiltere’ye üniversite eğitimi (lisans), master (yüksek lisans), doktora, doktora sonrası araştırma, uzun süreli dil eğitimi, lise ve ilk-ortaöğretim amacıyla gelen kişiler içindir. 470 USD vize ücretiyle birlikte kalınacak her yıl için ortalama 300-500 Pound arasında değişen sigorta ücreti ödenir. Sigorta ücreti, kabulünüzün niteliğine ve kalış süresine bağlı olarak başvurunun son aşamasında netleşir, bu yüzden yalnızca 1 yıllık ortalama tutarı belirtebiliyoruz.

Bu tutarlar yalnızca standart başvuruların vize harcıdır ve ödemeniz gereken toplam tutarlar durumunuza göre farklılaşabilir, bununla ilgili lütfen sayfanın sonundaki ek hizmetler kısmına göz atınız.

İngiltere Çalışma Vizesi Ücreti

Üçüncü vize tipimiz çalışma vizeleri. İngiltere’ye çok çeşitli amaçlarla ve sürelerle çalışmaya gelecek ve karşılığında para kazanacak kişiler bu vize türlerine başvurmalıdır. Güncel İngiltere vize ücreti, çalışma vizeleri için şu şekilde:

Tier 1 Genel: 1379 USD
Tier 1 Yatırımcı (Investor): 2192 USD
Tier 1 Girişimci (Entrepreneur): 1379 USD
Tier 1 Üstün Yetenek 1. Kademe / Ön Onay (Exceptional Talent): 616 USD
Tier 1 Üstün Yetenek 2. Kademe / Giriş İzni (Exceptional Talent): 205 USD
Tier 2 Genel: 824 USD
Tier 2 Stajyer: 651 USD
Tier 2 Şirket İçi Transfer: 1648 USD
Tier 2 Noksan Meslekler / Çalışan Açığı 3 yıla kadar: 1179 USD
Tier 2 Noksan Meslekler / Çalışan Açığı 3 yıl üzeri: 1254 USD
Tier 5 Geçici Çalışma (Gönüllülük ya da Hayır İşleri): 330 USD
Tier 5 Geçici Çalışma (Yaratıcı ya da Sportif İşler) 330 USD
Tier 5 Geçici Çalışma (Hükümet Onaylı Değişim): 330 USD
Tier 5 Geçici Çalışma (Din Görevlisi): 330 USD
Tier 5 Geçici Çalışma (Uluslararası Anlaşmalar): 330 USD
Tier 5 Geçici Çalışma (Youth Mobility Scheme / Working Holiday): 330 USD
Ankara Antlaşması (Turkish Businessperson): Ücretsiz
Start-Up: 490 USD
Innovator (Mucit): 1379 USD
Diğer Kategoriler (Fisherman operating inside UK waters, Offshore worker, Overseas domestic worker in a private household, Representative of overseas business and dependants, An employee of an overseas newspaper, news agency or broadcasting organisation, Sheep Shearer, UK ancestry): 697 USD
Bu vize türlerinde vize ücretiyle birlikte kalınacak her yıl için ortalama 300-500 Pound arasında değişen sigorta ücreti ödenir. Sigorta ücreti, kabulünüzün niteliğine ve kalış süresine bağlı olarak başvurunun son aşamasında netleşir, bu yüzden yalnızca 1 yıllık ortalama tutarı belirtebiliyoruz. Ayrıca bu tutarlar yalnızca standart başvuruların vize harcıdır ve ödemeniz gereken toplam tutarlar durumunuza göre farklılaşabilir, bununla ilgili lütfen sayfanın sonundaki ek hizmetler kısmına göz atınız.

İngiltere Aile Birleşimi ve Yerleşim Vizeleri Ücretleri

Dördüncü vize tipimiz ise aile birleşimi ve yerleşim vizeleri. Bu vize tipleri aile birleşimi ve yerleşim içindir.

EEA Family Permit (Avrupa Ekonomik Alanı Aile Birleşimi): Ücretsiz
Genel Aile Birleşimi (Evli çiftler, nişanlı çiftler, evli olmayan çiftler, ebeveynler): 2057 USD
Yerleşim: 4390 USD
Geri Dönüş Vizesi (Returning Resident): 697 USD
İngiltere Vizesi Ek Ücretleri
Evrak Tarama Ücreti
Her vize tipinde, vize harcının yanında bir takım ek hizmetler oluşabilmektedir. Bunlardan ilki isteğe bağlı tarama ücretidir. Eğer evraklarınızı online başvurunuz esnasında taratmazsanız, tamamını randevu günü başvuru merkezine götürüp ücret karşılığı tarattırmanız gerekmektedir.

Evrak Tarama Ücreti: 210 TL
Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde bu tarama ücretini ödemenize gerek kalmayacaktır. Bu seçenek, maddi katkısının yanında başvurunuz için de çok önemlidir. İngiltere ret mektupları incelediğinde birçok reddin eksik evraktan ötürü verildiği görülmektedir. Başvuru sahipleri bu evrağı vermiş olduğunu iddia eder ve nasıl böyle bir olay yaşandığını anlayamazlar. Bunun sebebi başvuru merkezindeki dikkatsiz taramalardır. Aslında zaten hazırlanmış olan bir belge, fotokopi makinasının çift sayfa çekmesi ya da belgenin arka sayfasının atlanması sonucu başvuruya eklenmez ve gerçekten de hiç yoktan başvurunuz reddedilir. Happy Turizm uzmanları başvurunun kritik noktasının doğru ve tam evrak sunmak olduğunu bildiklerinden evraklarınızı sisteme titiz bir şekilde yüklerler.

Başvurunuzu Happy Turizm uzmanlarıyla gerçekleştirdiğiniz takdirde hangi şehirde nasıl bir randevu yoğunluğu olduğunu güncel olarak öğrenebilir, buna bağlı olarak daha uygun bir şehirden ya da ücretsiz bir şehirden başvuru yapma imkanına sahip olabilirsiniz.

Randevu Önceliği ve Premium Ücretleri

İngiltere başvuru merkezlerinde, yoğunluklarından dolayı yakın tarihli randevular bulmak güçtür. Hızlı bir şekilde randevuya girmek isteniyorsa randevu önceliği sağlayan bir takım ek hizmetler satın alınması gerekebilir. Bunlar;

Prime Time Appointment (Erken Saatte Başvuru): 2.750 TL
Sabah 07:30 – 08:30 saatleri arasında başvuru yapma imkanı verir, ücretli bir hizmet olduğundan genelde açık saatler bulunabilir.

Premium Lounge: 4.200 TL
Başvurunuzu özel odada VIP olarak yapmanızı sağlar. Ücretli bir hizmet olduğundan genelde açık saatler bulunabilir.

Flexi Appointment (Esnek Randevu): 2.600 TL
Seçeceğiniz randevu gününde istediğiniz saatte gelip başvurunuzu yapabilmenizi sağlar. Ücretli bir hizmet olduğundan genelde açık saatler bulunabilir.

Başvuru Hızlandırma Ücretleri

Takviminiz sıkışıksa, seyahatiniz acilse, geç kalmışsanız, başka bir seyahat için pasaportunuz gerekliyse, davetiyeniz geç geldiyse ya da bu tür birçok stresli durumda İngiltere Başkonsolosluğu, ücret karşılığında başvurunuzu normalden hızlı bir şekilde değerlendirir.

Priority Visa (Öncelikli Vize, Ekspres vize ya da 5 Günde İngiltere Vizesi): 500 Pound
Bu hizmetle başvurunuz 4 ila 5 iş günü içerisinde sonuçlanır. Bazı zamanlarda konsolosluk dosyanın karmaşık olduğuyla ilgili mail atıp ek süre isteyebilir. Ek süre istendiği takdirde başvuru, 6 ila 7 iş gününde sonuçlanır. Bu tür bir sarkma karşısında yapılabilecek bir şey yoktur ancak yüzde 90 ihtimalle başvurunuz zaten normal sürede sonuçlanacaktır.

Super Priority Visa (Süper Öncelikli Vize, Süper Ekspres Vize, 1 Günde İngiltere Vizesi ya da 24 Saatte İngiltere Vizesi): 1.000 Pound
Bu hizmetle başvurunuz 1 iş günü içerisinde sonuçlanır. Lütfen dikkat, sabah başvuruya girdiğiniz takdirde sonucunuzu öğleden sonra almak mümkün değildir, bir sonraki sabah pasaprot dağıtımı başlangıcında teslimat yapılır. Örneğin Pazartesi 08’de yaptığınız başvurunun sonucunu Salı günü saat 10’da teslim alabilirsiniz. Ayrıca bazı zamanlarda konsolosluk dosyanın karmaşık olduğuyla ilgili mail atıp ek süre isteyebilir. Ek süre istendiği takdirde başvuru, 2 ila 3 iş gününde sonuçlanır. Bu tür bir sarkma karşısında yapılabilecek bir şey yoktur ancak yüzde 90 ihtimalle başvurunuz zaten normal sürede sonuçlanacaktır.

Lütfen dikkat, bu hizmetler aynı zamanda randevu önceliği tanımazlar. Yani 1.000 Pound ödeyip 1 günde vizenizi almak istiyorsanız ayrıca o gün randevuya girebilmek için de üçüncü bölümde bahsettiğimiz randevu önceliği sağlayan hizmetlerden size uygun olanını da satın almanız gereklidir. İngiltere tamamen ticari bakış açısıyla çalışan bir konsolosluktur ve her türlü hizmetin bedelinin ayrı ayrı ödenmesini ister. 

Diğer Ücretler

Başvuru öncesinde ve sonrasında oluşabilecek durumlar için hazırlanmış farklı hizmet de bulunmaktadır. Kısaca bahsetmek gerekirse;

Keep My Passport (Pasaport İadeli Başvuru): 3.000 TL
İngiltere vize başvurunuz ve farklı bir yurtdışı seyahatinizin çakıştığı durumlarda bu hizmet kullanılabilir. Randevu günü pasaportunuz taratılır ve orijinalliği kontrol edilir, ardından size iade edilir. Değerlendirmeniz bittiğinde size pasaportunuzu göndermeniz gerektiğini belirten bir mail ulaşır. Bu mailin gelmesi itibarıyla 30 gün içerisinde pasaportunuzu başvuru merkezine iletmeniz gereklidir. İlettiğiniz günden itibaren 3 - 4 iş günü içerisinde pasaportunuz tekrar, sonuçla birlikte başvuru merkezine geri döner. Lütfen dikkat, iyi bir zaman planlaması yapılmadığı takdirde olumsuz bir durumla karşılaşabileceğiniz için bu tür işlemleri uzmanlarımızla birlikte yürütünüz. Belki sizin için ideal olan hizmet pasaport iadeli başvuru değil hızlandırılmış başvuru olabilir.

Form Doldurma: 2.200 TL
Başvuru formunuz başvuru merkezindeki bir asistan tarafından doldurulur. İşlemlerinizi Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde bu ücreti ödemenize gerek kalmayacaktır. Uzmanlarımız yalnızca formu doldurmaz, evraklarınızdan yola çıkarak tutarlı ve doğru bir başvuru yapmanızı sağlar. Başvurunuzun en önemli kısmının form olduğunu unutmayınız, seyahatiniz ve Türkiye’deki hayatınızla ilgili yeterince bilgi sahibi olmayan birinin formunuzu doldurması uygun değildir. Happy Turizm uzmanları sizi dinleyerek danışmanlık yaparlar, başvuruya hakim olurlar ve formu bu şekilde doldururlar.

Kurye Teslimatı: 450 TL
Sonuçlanmış başvurunuzun size kurye ile iletilmesini sağlar. Başvurunuzu Happy Turizm ile yürütmeniz halinde bu hizmeti satın almanıza gerek kalmayacaktır. Pasaportunuz bizim tarafımızdan teslim alınır ve dilediğiniz şekilde size teslim edilir.

SMS Bildirimi: 40 TL
Pasaportunuz hazır olduğunda SMS ile bilgi gelir. Başvurunuzu Happy Turizm ile yürütmeniz halinde bu hizmeti satın almanıza gerek kalmayacaktır. Danışmanız başvuru durumunuzla ilgili sürekli güncel bilgiye sahip olacak ve gelişmeleri size aktaracaktır.

Happy Turizm Danışmanlık ve Hizmet Ücreti

İngiltere vize başvurunuzu başından sonuna kadar uzmanlarımızın danışmanlığında gerçekleştirebilirsiniz.

Happy Turizm Danışmanlık ve Hizmet Ücreti: 100 USD
“Neden kendim yapmak yerine sizinle çalışayım?” diye soruyor olabilirsiniz. Bunun yanıtını çok açık bir şekilde verelim:
İngiltere Vizesi, dünyanın alınması en zor 5 vizesinden biridir. Evraklarınızın tam olması ya da kendi durumunuzda bir sorun görmüyor olmanız vizeyi almanız için yeterli olmayabilir. Farkında olmadan yanlış evraklar ya da tutarsız bilgiler sunabilirsiniz. Kendinizi yeterince açık şekilde ifade edemeyebilirsiniz. Konsolosluk başvuru sonrası sizinle iletişime geçmez, sizi mülakata çağırmaz, size mail atmaz, ek evrak istemez, evraklarınız ya da formunuzla ilgili soru sormaz. Her şey ilk andaki başvuru formunuz ve sunulan evraklarınızla ilgilidir.

Ayda ortalama 200 İngiltere vize başvurusu gerçekleştiren bir kurum olarak deneyimlerimiz en uygun şekilde vize başvurusu yapmanızı sağlayacaktır. Eğer vize almaya uygun değilseniz, gördüğümüz sorunları belirtiriz ve bu koşullarda başvuru yapmamanızın daha iyi olacağını söyleriz. Firmamız tabi ki her firma gibi kâr amaçlı bir kurumdur ancak müşteri memnuniyeti en büyük önceliğimizdir. Bizimle çalışıp güzel bir hizmetle birlikte sorunsuz bir şekilde vizesini alan insanların referanslarıyla büyüdüğümüzün bilincindeyiz. Happy Turizm ile çalışmak, size doğru bir vize başvurusu yapma imkânıyla birlikte ciddi bir zaman ve para tasarrufu sunar. Uğraşmanız gereken her şey danışmanınız tarafından tamamlanır. Süreç boyunca kişisel asistanınız olarak çalışırız. 

Detaylı bilgi ve işlemlerinizi başlatmak için lütfen bizimle +90(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan iletişime geçiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek