Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İngiltere`ye Evcil Hayvan Götürmek İçin Belgeler Nelerdir?

İngiltere’ye evcil hayvanınızla birlikte seyahat etmek istiyorsanız aşağıdaki prosedürleri dikkate almanız gerekecektir. İngiltere evcil hayvan nakli konusunda detaylı prosedürlere ve karantina sürecine sahip ülkelerden biridir. İngiltere’ye kedi köpek gibi evcil hayvanların girişine dair prosedürler Pet Travel Scheme (PETS) adı altında düzenlenmiştir. Türkiye üçüncü dünya ülkesi olarak görüldüğü için  unlisted veya non-EU ülkerinden giriş kurallarına tabidir. İngiltere’ye götürmeyi planladığınız petiniz 12 haftalık veya daha büyük olmalıdır. Detaylı ve güncel bilgi için İngiltere Büyükelçiliği ve İngiltere Başkonsolosluğu ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

İngiltere Kedi ve Köpek Nakliyesi İçin Gerekli  Evraklar

Sağlık Sertifikası  (Third Country Official Veterinary Certificate adlı test Tarım İl Müdürlüğü'nden alınmaktadır.) 
C5 Formu (İngiltere) 
Kuduz Aşısı ve Titrasyon testi ( test sonrası 90 gün bekleme süresi vardır.)
Kuduz aşısı yaptırılmalıdır. Kuduz aşısından en erken 30 gün sonra (31.gün) veteriner tarafından hayvandan kan örneği alınmalıdır ve İngiltere tarafından kabul edilebilir bir laboratuar tarafından hayvana titrasyon (rabies antibody) testi yaptırılmalıdır. Test sonrası İngiltere’ye giriş yapılabilecek  en erken tarih kan örneğinin alındığı tarihten itibaren 90 gün sonrası(91.gün) olmalıdır.

Mikroçip İmplantı
İngiltere evcil hayvanlarda mikroçip bulunmasını talep etmektedir. Mikroçip implant edildikten sonra kuduz aşısı yapılmalı ve pasaportuna veteriner tarafından işlenmeli ve imzalanıp mühürlenmelidir. Evcil hayvana mikroçip implant edilmeli ve pasaportuna mikroçip numarası ve implant tarihi veteriner tarafından İngilizce olarak yazılmalıdır. 

Pet sahibi Pasaport ve uçak bileti
ingiltere pet vizesi

Pet Pasaportu
Hayvan pasaportu temin edilmelidir. Seyahatinizden önce evcil hayvan pasaportu çıkarmanız gerekmektedir. Kuduz aşısı yapıldıktan sonra çıkarılan pasaportlar kabul edilmemektedir. 

Aşı karnesi
Dış Parazit Testi. Birleşik Krallık’a gideceği son 5 günde yapılmış olan Dış parazit testi

“Third Country Official Veterinary Certificate” Belgesi
İkamet bölgenize en yakın Tarım İl Müdürlüğü’nden Third Country Official Veterinary Certificate belgesi temin edilmelidir.  Türkiye’den Avrupa Birliği bölgesine çıkış için en yakın Tarım Müdürlüğü’nden Third Country Official Veterinary Certificate belgesi (Evcil Hayvanların Hareketlerine Dair Veteriner Sertifika) temin edilmelidir. Bu sertifikanın güncel olduğundan emin olunuz. Eski versiyondaki sertifikalar kabul edilmemektedir.  Belgeyi aldıktan sonraki 10 gün içerisinde İngiltere’ye seyahat edilmelidir. 

Karantina Süreci
İngiltere’de evcil hayvanların ülkeye girişi hususunda karantina süreci vardır. Bu kuralları izlemeniz halinde evcil hayvanınız karantinaya alınır. Karantina süreci 4-6 aya kadar sürebilir. İngiltere diğer ülkelerle kıyaslandığında, bulaşıcı hayvan hastalıklarının önüne geçmek amacıyla, sıkı karantina uygulayan ülkelerden biridir. Kedi ve köpekler için ayrı karantina ücretleri bulunur. Ayrıca aşılar ve veteriner kontrolleri için de ekstra ücret talep edilmektedir. Karantina’da bulunduğu süre içerisinde evcil hayvanınızı ziyaret edebilirsiniz. Ancak bölge dışına çıkartamazsınız. İngiltere’de karantina süreci Türkiye’den gelen tüm kedi ve köpeklere uygulanır. Eğer İngiltere’ye kısa süreli seyahat planlıyorsanız evcil hayvanınızı götürmemenizi tavsiye ederiz. Aksi takdirde uzun süreli karantina prosedürleri ve diğer işlemler hem sizin hem de evcil hayvanınız için yorucu olabilir. 

Diğer Önemli Hususlar

Pet Nakliyesi için başvurularınızı yolculuk tarihinden 8 hafta önce tamamlamış olmalısınız. Ayrıca evcil hayvanınızın yolculuk işlemlerini gerçekleştirmesi için acenteden hizmet alabilirsiniz. Acente evcil hayvanınıza havaalanından karantina kulübelerine kadar eşlik edecektir. 
İngiltereye giriş için sadece köpekler için ek olarak ekinokok  (Echinococcus multilocularis) tedavisi de yapılmalıdır. Bu tedavi gün ve saat olarak veteriner tarafından pasaporta işlenmelidir. Tedaviden en erken 24 saat sonra en geç 5. günde İngiltere'ye giriş yapılabilmektedir. Third Country Official Veterinary Certificate almadan önce ekinokok tedavisini yapmanız gerekir.
Taşıma için özel pet nakil işlemleri yapan şirketlere ulaşabilirsiniz. Hayvan taşıma acenteleri bürokratik işlemlerin bir kısmını sizin adınıza hallederek gerekli izinleri almaktadırlar. 
*Sayfamızdaki bilgilerin resmi bir geçerliliği yoktur. Herhangi bir eksik veya yanlış bilgi olduğunu düşünüyorsanız bizi bilgi@happyturizm.com mail adresimiz üzerinden bilgilendirmenizi rica ederiz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek