Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İngiltere Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere öğrenci vizesi sayfamıza hoş geldiniz. Aşağıdaki rehber, Birleşik Krallık Home Office tarafından hazırlanmış olan Immigration Rules, yani vize ve göçmenlik kurallarının Öğrenci (Student) şartları bölümünün detaylarını içermektedir. Bu rehber, bir sponsorla ileri (Further Education) veya yükseköğrenim (Higher Education) eğitim programı, akademik eğitim takvimi öncesi İngilizce kursu, onaylı bir hazırlık programında (Foundation Programme) eğitim almak isteyen veya Student Union Sabbatical Officer olarak seçilmiş olan, 16 yaşında veya daha büyük bir kişi içindir. Öncelikle Türkiye’de kullanmadığımız bazı eğitim türlerinden kısaca bahsederek İngiliz sistemini tanıyalım:

Further Education: Birleşik Krallık ve İrlanda'da İleri Eğitim (genellikle FE olarak kısaltılır), üniversitelerde ve diğer akademik kurumlarda sunulan yükseköğretimden (HE) farklı, secondary school seviyesinde, genellikle 11 ila 18 yaşları arasında alınan ek eğitimdir. Birleşik Krallık'ta FE, genellikle, yükseköğrenime geçmek veya üniversite eğitimi dışında belirli bir kariyer yoluna başlamak için gerekli olan orta, ileri veya sonraki bir kalifikasyonu elde etmenin bir yoludur. İleri Eğitim kolejlerinde, iş temelli öğrenim veya yetişkin ve toplum öğrenim kurumları aracılığıyla 16 yaşından büyük öğrencilere İleri Eğitim sunulmaktadır.

Higher Education: Tanım olarak, Birleşik Krallık yükseköğrenimi, Birleşik Krallık'taki eğitim sistemi hiyerarşisinde ortaokulu takip eden eğitim düzeyidir. Lise sona erdiğinde, İngilizler standart bir sınava girmek zorundadırlar, bu da onları daha yüksek eğitim düzeyinde eğitimlerine devam etmeye hak kazanıp kazanmamalarını sağlar. Birleşik Krallık eğitim sisteminde ABD yükseköğretiminin aksine, kolej ve üniversite arasında bir fark vardır. ABD'de kolej ve üniversite arasında bir ayrım olmasa da, çoğu insan bir yükseköğrenim sağlayıcısına kolej olarak atıfta bulunurken, Birleşik Krallık'ta durum böyle değil. Burada bir kolej, öğrencilerini derece kazanmaya hazırlayan bir İleri Eğitim (Further Education) kurumu iken, bir üniversite lisanslı bir Yükseköğretim kurumudur, bu nedenle buradaki eğitimin sonunda öğrenciler bir derece kazanmaktadır.

Diğer Eğitim Programları...
Foundation Programme:
Birleşik Krallık Hazırlık Programı, tıp fakültesi ve uzmanlık eğitimi arasında bir köprü oluşturan genç doktorlar için iki yıllık yapılandırılmış bir işyeri tabanlı öğrenme programıdır. Program, doktorların tıp fakültesinde öğrendiklerini uygulamaya koymaları için güvenli, iyi denetlenen bir ortam sağlamayı amaçlamaktadır

Student Union Sabbatical Officer: Birleşik Krallık'ta, bir öğrenci birliğinin (veya öğrenci temsilcisi konseyi veya öğrenci loncası gibi benzer bir kuruluşun) üyeleri tarafından genellikle bir yükseköğretim kurumunda ya da üniversitede seçilen tam zamanlı bir memurdur. Bu memurlar genellikle bir hayır işi sıfatıyla öğrenci birliklerinin mütevelli heyetidir ve ayrıca birliğin yönetim kurulunda görev alabilir veya yönetim kurulunu oluşturabilirler.

16 veya 17 yaşında olan ve Düzenlenmiş Yeterlilikler Çerçevesi 3 (Regulated Qualifications Framework / RQF) veya İskoç Kredi ve Yeterlilikler Çerçevesi 6 (Scottish Credit and Qualifications Framework / SCQF) ve üzeri bir eğitim programında Bağımsız Okul olarak nitelendirilmiş olan bir sponsorla eğitim almak isteyen bir kişi, Öğrenci veya Çocuk Öğrenci olarak başvuru yapabilmektedir.

Öğrenci sponsoru olmadan ancak akredite bir sağlayıcı ile 6 ay veya daha kısa bir süre için eğitim almak isteyen bir kişi Ziyaretçi vizesi kapsamında vize başvurusu yapmalıdır. Bir öğrenci sponsoru olmadan ancak akredite bir sağlayıcı ile 11 ay veya daha kısa bir İngilizce Dil kursu eğitimi almak isteyen 16 yaşında veya daha büyük bir kişi ise Kısa Dönem Öğrenci (Short Term Study) kapsamında vize başvurusunda bulunmalıdır.

Bazı Öğrenciler, örneğin lisansüstü düzeyde veya devlet destekli bir programda okuyorlarsa, kendilerine bağlı olarak eşlerini ya da aynı şekilde çocuklarını Birleşik Krallık'a getirebilirler. Ancak Öğrenci vizesi süreci Birleşik Krallık’ta yerleşime giden bir süreç değildir.

Öğrenci için Geçerlilik Koşulları

İngiltere öğrenci vizesi şartları geçerlilik koşulları aşağıdaki gibidir:

ST 1.1. Giriş izni (vize) veya Öğrenci olarak kalma izni için başvuran bir kişi, Home Office web sitesinde belirtimiş olan formda aşağıdaki şekilde başvurmalıdır:

(a) Eğer başvurusunu Birleşik Krallık dışından yapıyor ise “Öğrenci vizesi” kategorisinde başvuru yapılır.

(b) Eğer başvurusunu Birleşik Krallık içinden yapıyor ise “Öğrenci” kategorisinde başvuru yapılır.

ST 1.2. Giriş izni veya Öğrenci olarak kalma izni başvurusuna onay verilmesi için, kişi aşağıdaki gereksinimlerin tümünü karşılamalıdır:

(a) Başvuruda oluşabilecek tüm ücretler ve ayrıca Immigration Health Charge (Vize ve Göçmenlik Sağlık Sigortası) ücreti ödenmiş olmalıdır.

(b) Başvuru sahibi gerekli tüm biyometrik bilgileri sağlamış olmalıdır.

(c) Başvuru sahibi, kimliğini ve uyruğunu tatmin edici bir şekilde ortaya koyan bir pasaport veya başka bir seyahat belgesi sunmuş olmalıdır.

(d) Başvuru sahibi, başvuru tarihinden en fazla 6 ay önce kendilerine verilmiş olan Confirmation of Acceptance for Studies (CAS) referans numarasını sağlamalıdır.

ST 1.3. Başvuru sahibi, başvuru tarihinden önceki son 12 ay içinde, Birleşik Krallık’ta, bir devlet veya uluslararası burs veren kurum tarafından burs veya sponsorluk ile bir eğitim aldıysa. Bu eğitim için hem ücretleri hem de yaşam masrafları söz konusu devlet ya da kurum tarafından karşılanmışsa. Söz konusu devlet veya kurum, başvuru sahibi ile ilgili olarak yazılı onay sağlamalıdır.

ST 1.4. Başvuru tarihinde Birleşik Krallık'ta bulunan bir başvuru sahibi, aşağıdaki türlerde giriş iznine (vize) sahip olmamalıdır:

(a) Ziyaretçi olarak; ya da

(b) Kısa Dönem Öğrenci olarak; ya da

(c) Bir Çocuk Öğrencinin Velisi olarak; ya da

(d) Mevsimlik İşçi olarak; ya da

(e) Özel Bir Evde Ev İşçisi olarak; ya da

(f) Göçmenlik Kuralları dışında yasal olmayan şekilde Birleşik Krallık’ta bulunuyor olmak.

ST 1.5. Başvuru sahibi, başvuru tarihinde en az 16 yaşında olmalıdır.

ST 1.6. Bir Öğrenci için tüm geçerlilik şartlarını karşılamayan bir başvuru geçersizdir ve reddedilebilir veya hiç değerlendirmeye alınmayabilir.

Öğrenci için Uygunluk Gereksinimleri

İngiltere öğrenci vizesi şartları uygunluk gereksinimleri aşağıdaki gibidir:

ST2.1. Başvuru sahibi Bölüm 9: Ret Gerekçeleri kapsamında reddedilmemelidir.

ST2.2. Eğer Kalma izni için başvuruyorsa, başvuru sahibi:

(a) 39E paragrafının geçerli olduğu durumlar dışında, göçmenlik yasalarının ihlal etmemelidir. Fazla kalma süresi dikkate alınmayacaktır.

(b) göçmenlik kefaletinde olmamalıdır.

Öğrenci için Uygunluk Şartları

İngiltere öğrenci vizesi şartları uygunluk koşulları aşağıdaki gibidir:

Öğrenci için Giriş Koşulları

İngiltere öğrenci vizesi şartları giriş koşulları aşağıdaki gibidir:

ST 3.1. Birleşik Krallık'a Öğrenci olarak gelmek isteyen bir kişi, Birleşik Krallık'a gelmeden önce Öğrenci olarak başvuruda bulunmalı ve giriş izni (vize) almalıdır.

ST 3.2. Öğrenci olarak giriş izni (vize) için başvuran bir kişi, eğer A39 paragrafı ve Ek T Rehberi geçerliyse, geçerli akciğer tüberkülozu taramasından geçtiğini ve bu hastalığın kendisinde bulunmadığını doğrulayan geçerli bir tıbbi sertifika sunmalıdır.

Öğrenci için başvuru tarihi şartı

İngiltere öğrenci vizesi şartları başvuru tarihi şartı aşağıdaki gibidir:

ST 4.1. Giriş izni (vize) başvurusu, Confirmation of Acceptance for Studies’te (CAS) belirtilen eğitimin başlama tarihinden en fazla 6 ay önce yapılmalıdır.

ST 4.2. Kalma izni başvurusu, Confirmation of Acceptance for Studies’te (CAS) belirtilen eğitimib başlangıç ??Tarihinden en fazla 3 ay önce yapılmalıdır.

ST 4.3. Kalma izni başvurusu, başlangıç tarihi, başvuru sahibinin önceki izninin sona erme tarihinden en fazla 28 gün sonra olan bir programda eğitim almak için yapılmalıdır.

Gerçek Öğrenci Gereksinimi

İngiltere öğrenci vizesi şartları gerçek öğrenci gereksinimi aşağıdaki gibidir:

ST 5.1. Başvuru sahibi gerçek bir öğrenci olmalıdır.

Öğrenci için Puan Şartı

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci için puan şartı aşağıdaki gibidir:

ST 6.1. Başvuru sahibine, karar verici makamlar tarafından aşağıdaki tabloya göre toplam 70 puan verilmelidir. Puan türleri, karşılanması gereken ilgili gereksinimler ve bu gereksinimlerin puanı şu şekildedir:

Puan Türü: Eğitim (Tümünün karşılaması gerekir) – 50 PUAN

Öğrenim için Kabul şartının Confirmation of Acceptance for Studies (CAS) teyidi.
Eğitim Programı şartı
Onaylanmış yeterlilik şartı
Eğitim seviyesi şartı
Öğrenim yeri şartı
Puan Türü: Finansal – 10 PUAN

Finansal gereksinim şartı
Puan Türü: İngilizce Dili – 10 PUAN

İngilizce dil şartı
Eğitime Kabul Onayı Şartı (Confirmation of Acceptance for Studies / CAS)
İngiltere öğrenci vizesi şartları Eğitime Kabul Onayı şartı aşağıdaki gibidir:

Aşağıdaki rehberde CAS, yani Confirmation of Acceptance for Studies terimi, “Eğitime Kabul Onayı” şeklinde geçecektir.

ST 7.1. Eğitime Kabul Onayı, başvurunun kararlaştırıldığı tarihte lisansı hala geçerli olan bir öğrenci sponsoru tarafından verilmiş olmalıdır.

ST 7.2. Eğitime Kabul Onayı, kabul edilen veya reddedilen önceki bir başvuruda kullanılmamış olmalıdır. Ancak geçersiz olarak reddedilen, geçersiz kılınan veya geri çekilen önceki bir başvuruya ait olabilir.

ST 7.3. Öğrenci sponsoru, Eğitime Kabul Onayı'nın düzenlendiği tarihten sonra başvuru sahibine teklifini geri çekmemiş olmalıdır.

ST 7.4. Eğitime Kabul Onayı, aşağıdaki tüm gereksinimlerin karşılandığını doğrulamak için gerekli bilgileri içermelidir:

(a) Eğitim Programı şartı. Ve

(b) Onaylanmış yeterlilik şartı. Ve

(c) Eğitim düzeyi şartı. Ve

(d) Eğitim yeri şartı.

ST 7.5. Eğitime Kabul Onayı, finansal gereksinimin değerlendirilebilmesi için sponsor tarafından sağlanan herhangi bir konaklama ücretini ve ücretleri (ve halihazırda yapılmış olan herhangi bir ödemeyi) belirtmelidir.

ST 7.6. Eğitime Kabul Onayı, İngilizce dil şartının nasıl karşılandığını ve sponsorun, başvuru sahibinin İngilizce dil yeteneğini nasıl değerlendirdiğini göstermelidir. Ayrıca bu onay ST 13.3 ve ST 13.4'teki bilgileri içermelidir.

ingiltere öğrenci vizesi şartları

Öğrenci için Eğitim Programı Şartı

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci için eğitim programı şartı aşağıdaki gibidir:

ST 8.1. Başvuru, ST 8.2'deki gereklilikleri karşılayan tek bir eğitim programı için olmalıdır. Aksi bir durumda ise aşağıdakilerden biri geçerli olmalıdır:

(a) ST 15.1 ya da ST 15.3'teki gereklilikleri karşılayan birleştirilmiş bir akademik takvim öncesi eğitim programı ise. Ya da,

(b) Tam zamanlı, maaşlı, seçilmiş bir Student Union Sabbatical Officer pozisyonunda bulunulması. Başvuru sahibinin, eğitiminin yarısında olması veya mezuniyetinden hemen sonra akademik yıldaki pozisyonu doldurması kabul edilebilir.

ST 8.2. Başvuru sahibi, aşağıdakilerden birinin geçerli olduğu bir eğitim programı için başvuruyor olmalıdır:

(a) Onaylanmış bir vasıf kazandıracak, diploma düzeyinde veya üzerinde tam zamanlı bir eğitim programı. Ya da,

(b) Onaylanmış bir vasıf kazandıracak, haftada en az 15 saat sınıf temelli gündüz çalışmasını (Pazartesiden Cumaya 08:00 - 18:00) içeren, diploma seviyesinin altında tam zamanlı bir eğitim programı. Ya da,

(c) Akademik dönem öncesinde, haftada en az 15 saat sınıf temelli gündüz çalışmasını içeren tam zamanlı bir eğitim programı. Ya da,

(d) Uyum geçmişi olan (Track Record of Compliance) bir yükseköğretim sağlayıcısı tarafından Eğitime Kabul Onayı verildiğinde onaylanmış bir vasıf kazandıracak, diploma seviyesinin üzerinde yarı zamanlı bir eğitim programı. Ya da,

Not: Home Office’in rehberliğine göre, bir uyumluluk geçmişi, "göçmenlik kanunları uyumu" ve "eğitim denetimi" geçmişini göstermek anlamına gelir.

(e) Ecctis tarafından Birleşik Krallık'taki bir yükseköğretim kursuna eşdeğer olarak tanınan, diploma düzeyinde veya daha yüksek bir tam zamanlı eğitim programı.

ST 8.3. Alınacak eğitim, Tescil Edilmiş Ruhsatlı Muhasebeciler Birliği (ACCA / Association of Certified Chartered Accountants) yeterliliği veya Muhasebede ACCA Vakıfları yeterliliği (ACCA Foundations in Accountancy ) ise, öğrenci sponsoru ACCA onaylı bir öğrenim ortağı olmalıdır.

ST 8.4. ATAS ek rehberinde yer alan Akademik Teknoloji Onay Programı (Academic Technology Approval Scheme / ATAS) şartının geçerli olması durumunda, başvuru sahibinin geçerli bir ATAS sertifikasına sahip olması ve başvuru ile birlikte sunması gerekir.

Öğrenci için Onaylanmış Yeterlilik Şartı
İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci için onaylanmış yeterlilik şartı aşağıdaki gibidir:

ST 9.1. Eğitim Programı, bir akademik takvim öncesi program değilse, aşağıdaki onaylanmış yeterliliklerden birine yol açmalıdır:

(a) Kraliyet İmtiyaznamesi tarafından onaylanan; ya da,

(b) Birleşik Krallık tarafından tanınan bir kuruluş tarafından verilmiş; ya da,

(c) Birleşik Krallık'ta tanınan bir kuruluş ile başka bir eğitim sağlayıcısı veya denklik veren kuruluş arasında, aşağıdakilerin her ikisini de onaylayan yasal bir anlaşma kapsamında ise:

(i) Birleşik Krallık tarafından tanınan kuruluşun, öğrenci sponsorunun veya denklik veren kuruluşun programının düzeyinin Düzenlenmiş Yeterlilikler Çerçevesi (Regulated Qualifications Framework) veya eşdeğerlerine kıyasla bağımsız değerlendirmesi; ve

(ii) Birleşik Krallık'ta tanınan kuruluşun, eğitim sağlayıcının veya denklik veren kuruluşunun belirlediği eğitim programını başarıyla tamamlayan herhangi bir öğrenciyi, sağladığı belirli veya çeşitli derece düzeyindeki kurslara kabul edeceğini; ya da,

(d) bir veya daha fazla tanınmış kuruluş tarafından, denklik veren kuruluşla yapılan resmi bir açıklama anlaşması yoluyla tanınacak olmalı; ya da,

(e) İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'da, Düzenlenmiş Yeterlilikler Çerçevesi (Regulated Qualifications Framework / RQF) seviye 3 veya üzerinde; İskoçya'da ise İskoç Kredi ve Nitelikler Çerçevesi (Scottish Credit and Qualifications Framework / SCQF) seviye 6 veya üzerinde akredite edilmiş olmalı; ya da,

(f) Ecctis'in geçerli ve Düzenlenmiş Yeterlilikler Çerçevesi seviye 3 veya üstü ile eşdeğer olarak değerlendirdiği bir uluslararası yeterlilikte olmalı; ya da,

(g) Birleşik Krallık Sivil Havacılık Otoritesi tarafından verilen bir havacılık lisansı, yetkisi veya sertifikası olmalı.

Öğrenci için Eğitim Seviyesi Gereksinimi

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci için eğitim seviyesi şartı aşağıdaki gibidir:

ST 10.1. Eğitime Kabul Onayı, adaylık sürecindeki bir sponsor tarafından atanmışsa, eğitim programı, akademik takvim öncesi bir eğitim programı olmadığı sürece aşağıdaki koşullardan birini karşılamalıdır:

(a) Eğitim Programı, İngiltere, Galler veya Kuzey İrlanda'da alınmalı, başvuru sahibi 18 yaşın altında olmalı ve program, Düzenlenmiş Yeterlilikler Çerçevesi seviye 3 veya üzerinde olmalıdır. Ya da,

(b) Eğitim Programı, İngiltere, Galler veya Kuzey İrlanda'da alınmalı, başvuru sahibi 18 yaşında ya da üzerinde olmalı ve program, Düzenlenmiş Yeterlilikler Çerçevesi seviye 4 veya üzerinde olmalıdır. Ya da,

(c) Eğitim Programı İskoçya'da alınmalı, başvuru sahibi 18 yaşından küçük olmalı ve program İskoç Kredi ve Yeterlilikler Çerçevesi seviye 6 veya üzerinde olmalıdır. Ya da,

(d) Eğitim Programı İskoçya'da alınmalı, başvuru sahibi 18 yaşında ya da üzerinde olmalı ve program İskoç Kredi ve Yeterlilikler Çerçevesi seviye 7 veya üzerinde olmalıdır.

Program Koşulları...
ST 10.2. Eğitime Kabul Onayı bir öğrenci sponsoru tarafından verilmişse, program aşağıdaki koşullardan birini karşılamalıdır:

(a) Eğitim Programı, İngiltere, Galler veya Kuzey İrlanda'da alınmalı ve program, Düzenlenmiş Yeterlilikler Çerçevesi seviye 3 veya üzerinde olmalıdır. Ya da,

(b) Eğitim Programı İskoçya'da alınmalı ve program İskoç Kredi ve Yeterlilikler Çerçevesi seviye 6 veya üzerinde olmalıdır. Ya da,

(c) Eğitim Programı, başvuranın Birleşik Krallık dışındaki bir yüksek öğretim kurumunda kalifikasyonunun bir parçası olarak Birleşik Krallık'ta kısa süreli bir eğitim programı olmalıdır. Ek olarak bu yeterlilik Ecctis tarafından Birleşik Krallık lisans derecesi veya üzeri olarak kabul edilmelidir. Ya da,

(d) Eğitim Programı, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’na göre (Common European Framework of Reference for Languages) B2 düzeyinde veya daha yüksek bir seviyede İngilizce dilinde bir akademik takvim öncesi eğitim programı olmalıdır. Ya da,

(e) Eğitim Programı, lisansüstü doktorlar veya diş hekimleri için onaylanmış bir Hazırlık Programı olmalıdır. Ya da,

(f) Eğitim Programı, bir yüksek öğretim kurumu ile bir araştırma enstitüsü arasındaki bir ortaklık kapsamında verilmelidir. Ek olarak, Düzenlenmiş Yeterlilikler Çerçevesi seviye 7 veya üzerinde veya İskoç Kredi ve Yeterlilikler Çerçevesi Seviye 11 veya üzerinde akredite edilmiş olmalıdır.

Öğrenci için Öğrenim Yeri Şartı

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci için öğrenim yeri şartı aşağıdaki gibidir:

ST 11.1. Başvuru sahibi, eğitimle ilgili bir işe yerleştirme, bir yurt dışı eğitim programı veya bir akademik takvim öncesi kursuna katılıyor olmadıkça, eğitim programının bir parçasını oluşturan tüm çalışmalar, öğrenci sponsorunun veya ortak bir kurumun tesislerinde yapılmalıdır.

Öğrenci için Finansal Gereksinim

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci için finansal şartlar aşağıdaki gibidir:

ST 12.1. Başvuru sahibi, kalma izni için başvuruyorsa ve başvuru tarihinde 12 ay veya daha uzun süredir izinle Birleşik Krallık'ta yaşıyorsa, mali gereksinimi karşılamaktadır ve finansal kaynak göstermesine gerek yoktur.

ST 12.2. Başvuru sahibi giriş izni veya kalma izni için başvuruyorsa ve Student Union Sabbatical Officer olarak başvuruyorsa veya eğitimde doktor veya diş hekimi olarak tanınmış bir vakıf programında okumak için başvuruyorsa, mali gereksinimi karşılamaktadır ve finansal kaynak göstermesine gerek yoktur.

ST 12.3. Eğer ST 12.2. geçerli değilse ve başvuru sahibi giriş izni için başvuruda bulunuyorsa veya kalma izni için başvuruda bulunuyorsa ve 12 aydan daha az bir süredir izinle Birleşik Krallık'ta bulunuyorsa, başvuru sahibinin aşağıdaki finansal kaynaklara sahip olması gerekir:

(a) Londra'da alınacak eğitim için,

Eğitim Türü: Yatılı Bağımsız Okul

Bir akademik yıl için ödenmemiş ücretleri (eğitim programı ücretleri ve yatılı kalış ücretleri) ödemek için yeterli finansal kaynak gösterilmelidir.

Eğitim Türü: Diğer tüm durumlar

Eğitime Kabul Onayı'nda (Confirmation of Acceptance for Studies / CAS) belirtilen tüm ödenmemiş eğitim programı ücretlerini ve kursun her ayı için 1334 £ (en fazla 9 aya kadar hesaplanır) ödemek için yeterli finansal kaynak gösterilmelidir. 1334 Pound tutarındaki aylık ücretin, 9 aydan daha uzun süreli kabullerde 1334 * 9 = 12.006 GBP şeklinde gösterilmesi yeterlidir.

(b) Londra dışında alınacak eğitim için;

Eğitim Türü: Yatılı Bağımsız Okul

Bir akademik yıl için ödenmemiş ücretleri (eğitim programı ücretleri ve yatılı kalış ücretleri) ödemek için yeterli finansal kaynak gösterilmelidir.

Diğer Durumlar...
Eğitim Türü: Diğer tüm durumlar

Eğitime Kabul Onayı'nda (Confirmation of Acceptance for Studies / CAS) belirtilen tüm ödenmemiş eğitim programı ücretlerini ve kursun her ayı için 1023 £ (en fazla 9 aya kadar hesaplanır) ödemek için yeterli finansal kaynak gösterilmelidir. 1334 Pound tutarındaki aylık ücretin, 9 aydan daha uzun süreli kabullerde 1334 * 9 = 9.207 GBP şeklinde gösterilmesi yeterlidir.

Başvuru sahibinin kursunun süresi bir ayın bir bölümünü içeriyorsa, süre bir sonraki tam aya yuvarlanacaktır.

ST 12.4. Başvuru sahibi, sponsor tarafından ayarlanan konaklama için öğrenci sponsoruna bir depozito ödemişse, bu depozito (en fazla 1334 £'a kadar) ST 12.3'te gerekli olan finansal kaynaklardan mahsup edilebilir.

ST 12.5. Başvuru sahibi, eğitim programı ücretlerinin tamamını veya bir kısmını öğrenci sponsoruna ödemişse, bu, Eğitime Kabul Onayı'nda teyit edilmelidir veya başvuru sahibi, öğrenci sponsoru tarafından verilen ve ödenen ücretlerin miktarını teyit eden bir makbuz sunmalıdır.

ST 12.6. Başvuru sahibi, bir öğrenci kredisine veya bir Devlet veya uluslararası burs kurumundan alınan bir ödül gibi resmi bir mali sponsorluğa dayanmıyorsa, 28 günlük bir süre için ve Ek Finans Rehberi'nde ayrıntıları belirtildiği şekilde gerekli düzeyde finansal kaynağa sahip olduğunu göstermelidir.

ST.12.7. Vize başvurusunun karar tarihinde başvuru sahibinin hesabında tutulan finansal kaynaklar, ST.12.3'te gerekli olan finansal kaynak seviyesinin önemli ölçüde altına düşerse, karar verici (konsolosluk ya da büyükelçilik), harcanan finansal kaynakların kısmen ödenmiş kurs ücretlerini veya depozitoyu ya da konaklamayı ödemek için kullanıldığından emin olmalıdır.

Öğrenci için İngilizce Dil Şartı

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci için dil şartı aşağıdaki gibidir:

ST 13.1. Başvuru sahibi, en az 4 bileşenin (okuma, yazma, konuşma ve dinleme) tümünde Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’nda (Common European Framework of Reference for Languages) İngilizce dil becerisini göstermelidir:

(a) Başvuru sahibinin Birleşik Krallık'ta lisans derecesi veya daha yüksek bir düzeyde bir eğitim programına katıldığı durumlarda B2 düzeyinde İngilizce gerekmektedir.

(b) Başvuru sahibinin bir akademik takvim öncesi eğitim programına veya Birleşik Krallık lisans derecesi seviyesinin altında bir eğitim programına katıldığı durumlarda B1 düzeyinde İngilizce gerekmektedir.

ST 13.2. Başvuru sahibi, Ek Rehber: İngilizce Dili'nde belirtilen İngilizce dil şartını karşıladığını göstermelidir.

ST 13.3. Öğrenci sponsoru, başvuru sahibinin İngilizce dil şartını karşıladığını değerlendirdiğinde, bunu ve değerlendirme yöntemini Eğitime Kabul Onayı'nda (Confirmation of Acceptance for Studies / CAS) belirtmelidir.

ST 13.4. Güvenli İngilizce Dil Testinin gerekli olduğu durumlarda, test sağlayıcısının adı, testin benzersiz referans numarası ve test edilen her bir bileşenin (okuma, yazma, dinleme, konuşma) puanı, Eğitime Kabul Onayı'nda (Confirmation of Acceptance for Studies / CAS) yer almalıdır.

Öğrenci için Akademik İlerleme Gereksinimi

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci için akademik ilerleme şartı aşağıdaki gibidir:

ST 14.1. Öğrenci olarak izin alan veya daha önce almış ve Öğrenci olarak kalmak için izin başvurusunda bulunan bir başvuru sahibi, Öğrenci olarak en son izin verilen eğitim kursunu başarıyla tamamlamış olmalıdır veya aşağıdakilerden biri geçerli olmalıdır:

(a) ST 14.4'teki istisnalardan biri; ya da,

(b) ST 14.3.(a) veya (b)'de belirtildiği gibi daha yüksek bir eğitim programında ilerlemek için başvuruyorlarsa; ya da,

(c) Öğrenci olarak daha fazla izin başvurusunda bulunmaksızın eğitim programı değişikliğine izin verilen sponsorlarıyla birlikte eğitim programını başarıyla tamamlamış olmaları.

ST 14.2. Öğrenci vize türüyle daha önce izne sahip olan veya daha önce izin almış olan ve Öğrenci olarak kalmak için izin başvurusunda bulunan bir başvuru sahibi, ST 14.4'teki istisnalardan biri geçerli olmadıkça, önceki eğitim programındaki akademik ilerlemeyi göstermelidir.

ST 14.3. Bir başvuru sahibi, aşağıdakilerden herhangi birine başvuruyorsa akademik ilerleme göstermelidir:

(a) Başvuru sahibine akademik yeteneklerinin değerlendirilmesinden sonra öğrenci sponsoru tarafından daha yüksek seviyeli bir kursa yer verildiği entegre bir yüksek lisans kursunun parçası olan bir lisans seviyesinden yüksek lisans seviyesine ilerlemek; ya da,

(b) Bir yüksek lisans derecesinden, entegre bir yüksek lisans ve doktora programının parçası olan ve başvuru sahibine akademik yeteneklerinin değerlendirilmesinden sonra öğrenci sponsoru tarafından daha yüksek seviyede bir kursa yer verildiği bir doktora derecesine ilerlemek; ya da,

Önceki Eğitimin Üzerinde Bir Seviye...
(c) Aşağıdaki durumlar dışında, kendilerine en son izin verilen önceki eğitim programı seviyesinin üzerinde olan bir kurs:

(i) Öğrenci sponsoru, uyumluluk geçmişine sahip bir yüksek öğretim sağlayıcısı olmalıdır; ve

(ii) Eğitim programının diploma düzeyinde veya üzerinde olması gerekir; ve

(iii) Yeni kurs, önceki eğitim kursu ile aynı seviyede olmalıdır; ve

(iv) Öğrenci sponsoru aşağıdakilerden birini onaylamalıdır:

(a) Yeni eğitim kursu, başvuranın önceki eğitim kursuyla ilgilidir. Yani, önceki kursla bağlantılıdır, aynı ders grubunun bir parçasıdır veya daha derin bir uzmanlaşma içerir. Ya da,

(b) Önceki eğitim kursu ile yeni eğitim kursunun birleşimi, başvuranın gerçek kariyer hedeflerini destekler.

(c) Başvuru sahibi, o programın bir parçasını oluşturan alt düzey yeterliliğin verilmesine yol açan eğitim programını başarıyla tamamlayarak entegre bir yüksek lisans veya doktora programından ayrılmıştır.

ST 14.4. Bir başvuru sahibinin aşağıdaki durumlarda akademik ilerleme göstermesi gerekmez:

(a) ST 14.5 kapsamında bütünleme sınavlarına veya tekrar modüllerine başvuruyorsa; ya da,

(b) ST 14.5 kapsamında daha önce yeniden sınavlara veya tekrarlanan modüllere başvuru yaptıysa ve bu sınavların yeniden yapıldığı veya modüllerin tekrarlandığı kursu tamamlamak için başvuruyor ise; ya da,

Diğer Durumlar...
(c) Öğrenci olarak son izin süreleri boyunca eğitimin üstlenildiği doktora veya diğer doktora yeterliliklerini tamamlamak amacıyla mevcut öğrenci sponsorları ile çalışmaya devam etmek için başvuruda bulunuluyor ise; ya da,

(d) Daha sonra lisansı iptal edilen bir öğrenci sponsorunda başlayan bir eğitim kursunu tamamlamak için yeni bir öğrenci sponsoruna geçmek için başvuruda bulunuluyor ise; ya da,

(e) Student Union Sabbatical Officer olarak bir rol üstlenmek için başvuru yapılıyor ise; ya da,

(f) Student Union Sabbatical Officer olarak bir süre görev üstlendikten sonra, bu süreden önce Eğitime Kabul Onayı'nın atandığı yeterliliği tamamlamak için başvuru yapılıyor ise; ya da,

(g) Onaylanmış bir Hazırlık Programında lisansüstü doktor veya diş hekimi olarak kalmak için izin başvurusunda bulunuluyor ise; ya da,

(h) Ana ders olarak tıp, veterinerlik ve bilim ya da diş hekimliği okudukları veya ara dönemlerini tamamlayarak ana derslerini tamamlamak için ara sıra lisans veya yüksek lisans dersi veya doktora yapmak için başvuruda bulunuluyor ise; ya da,

(i) Bir yurt dışı eğitim programı veya kursun bir parçası olarak değerlendirilen ve bir parçası olarak değerlendirilen bir yurt dışı eğitim programına veya işe yerleştirmeye başvuru yapılıyor ise. Ek olarak yurt dışında bir eğitim programını veya işe yerleştirmeyi tamamlamış olarak kurslarını tamamlamak için başvuruda bulunuluyor ise.

ST 14.5. Başvuru sahibi, sınavlara yeniden giriyorsa veya bir kursun bir modülünü tekrarlıyorsa, başvuru sahibi, aynı sınava daha önce tekrar girmemiş veya aynı modülü bir kereden fazla (sadece iki kez tekrar alınabilir) tekrar etmemiş olmalıdır. Eğer bir öğrenci sponsoru kullanılıyorsa bu kural geçerli değildir. Öğrenci sponsorunun aday sürecindeki bir sponsor olması ile kabul edilemez.

Öğrenci için Birleşik Akademik Takvim Öncesi Eğitim Programı Gereksinimi
ST 15.1. Aşağıdaki durumlarda, uygunluk geçmişine sahip bir yüksek öğretim sağlayıcısı tarafından birleşik bir ön dönem eğitim programı ve derece düzeyinde veya daha yüksek bir ana program için tek bir Eğitime Kabul Onayı atanabilir:

(a) Dönem öncesi kursun 3 aydan uzun sürmemesi; ve

(b) Ana kurs, dönem öncesi kursun bitiminden en geç 1 ay sonra başlaması.

ST 15.2. Başvuru sahibi, ST 13.1.'deki İngilizce dil gereksinimini karşılamak için en az B2 düzeyinde dil yeteneğine sahip olarak değerlendirilirse, Eğitime Kabul Onayı, başvuru sahibinin ana kursta koşulsuz bir onayı olduğunu doğrulamalıdır.

ST 15.3. Başvuru sahibi, ST 13.1.'deki İngilizce dil gereksinimini karşılamak için en az B1 düzeyinde dil becerisine sahip olarak değerlendirilirse (öğrenci sponsoru tarafından değerlendirme dışında bir yöntemle olmalıdır), Eğitime Kabul Onayı, öğrenci sponsorunun, başvuru sahibinin dönem öncesi kursun sonunda en az B2 seviyesine sahip olacağı konusunda tatmin olduğunu teyit etmelidir.

Lisansüstü Doktor ya da Diş Hekimi Şartları

İngiltere öğrenci vizesi şartları doktor ya da diş hekimi şartları aşağıdaki gibidir:

ST 16.1. Başvuru sahibi, onaylı bir Hazırlık Programında lisansüstü doktor veya diş hekimi olmak için başvuruyorsa, aşağıdaki koşulların her ikisine de sahip olmalıdır:

(a) Tıp veya diş hekimliği alanında onaylı bir Birleşik Krallık lisans derecesini veya üzerini başarıyla tamamlamış; ve

(b) Daha önce, tıp veya diş hekimliği alanında Birleşik Krallık lisans veya daha yüksek lisans derecelerinin son yılını içermesi gereken en az iki akademik yıl için Öğrenci olarak izin verilmiş olmalıdır.

İşe Yerleştirme gereksinimi

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci için işe yerleştirme şartı aşağıdaki gibidir:

ST 17.1. İşe yerleştirme içeren bir kurs, onaylanmış bir yeterliliğe yol açmalıdır ve eğer eğitim kursu diploma seviyesinin altındaysa, Eğitime Kabul Onayı, bir öğrenci sponsoru tarafından atanmalıdır. Bu Eğitime Kabul Onayı, adaylık sürecindeki bir sponsor tarafından verilmemiş olmalıdır.

ST 17.2. Bir işe yerleştirme, kursun ayrılmaz bir parçası olarak değerlendirilmelidir ve yasal bir gereklilik olması veya ST 17.3'ün geçerli olmadığı durumlar dışında, eğitim programının toplam uzunluğunun üçte birinden daha uzun olmamalıdır.

ST 17.3. Uygunluk geçmişine sahip bir yükseköğretim sağlayıcısında veya yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumunda derece düzeyinde veya üzerinde olan bir programda işe yerleştirme, eğitim programının toplam süresinin yarısından daha uzun olmamalıdır.

Öğrenci için Azami Öğrenim Süresi Şartı

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci için azami öğrenim süresi şartı aşağıdaki gibidir:

ST 19.1. Eğitim programı diploma seviyesinin altındaysa, başvuru sahibine ST 19.2 geçerli olmadıkça, 18 yaşından itibaren diploma seviyesinin altındaki kurslara Öğrenci olarak iki (2) yıldan fazla izin verilmesine yol açmamalıdır.

ST 19.2. Eğitim programı diploma seviyesinin altındaysa ancak Denizcilik ve Sahil Güvenlik Kurumu tarafından, başvuranın programın bir parçası olarak denizde en az 12 ay geçirmesi gereken düzenleyici bir gerekliliğe tabiyse, 18 yaşından itibaren diploma seviyesinin altındaki kurslara Öğrenci olarak üç (3) yıldan fazla izin verilmesine yol açmamalıdır.

ST 19.3. Eğitim programı diploma düzeyindeyse, başvuru sahibine ST 19.3 geçerli olmadıkça, 18 yaşından itibaren diploma seviyesinin altındaki kurslara Öğrenci olarak beş (5) yıldan fazla izin verilmesine yol açmamalıdır.

ST 19.4. ST 19.3'teki derece düzeyinde beş yıllık azami eğitim süresi, başvuru sahibinin aşağıdaki derslerden birinde bir eğitim programına atanmış olan Eğitime Kabul Onayı olması durumunda geçerli olmayacaktır:

(a) Mimarlık; ya da,

(b) Eczacılık; ya da,

(c) Diş Hekimliği; ya da,

(d) Veterinerlik tıbbı ve bilimi; ya da,

(e) Conservatoires UK üyesi olan bir müzik kolejinde Müzik; ya da,

(f) Başvuru sahibinin diploma düzeyinde veya üzeri bir kursu tamamlamış olması ve aşağıdaki niteliklere sahip bir eğitim programına başvurması durumunda Hukuk:

(i) İngiltere ve Galler'deki Avukatlık Düzenleme Kurumu ve Baro Standartları Kurulu tarafından onaylanmış bir Law Conversion eğitim programı; ya da,

(ii) Kuzey İrlanda'da Hukuk Yüksek Lisansı (MLaw); ya da,

(iii) İskoçya'da bir lisansüstü Accelerated Graduate LLB programı.

ST 19.5. Başvuru sahibine daha önce lisansüstü doktor veya diş hekimi olarak giriş izni verilmişse, yeni izin, başvuru sahibine lisansüstü doktor veya diş hekimi olarak 3 yıldan fazla izin verilmesine yol açmamalıdır.

ST 19.6. ST 19.1 kapsamında verilen izin süresi hesaplanırken ST 19.5'e göre, 1971 Göçmenlik Yasası'nın 3C bölümü uyarınca uzatılan bir Öğrenci olarak herhangi bir izin süresi, verilen izin süresinden sayılacaktır.

Öğrencinin Eğitim Teklifi için Hazırlayacağı Belgeler
ST 20.1. Başvuru sahibi, öğrenim programında bir yer teklifini almak için gösterdiği nitelikler veya referanslar hakkında kanıt sağlamalıdır. Eğer aşağıdakilerden biri geçerli olursa bu kanıta gerek olmayacaktır:

(a) Başvuru sahibi, diploma düzeyinde veya daha yüksek bir eğitim kursuna başvuruyor ve uygunluk geçmişine sahip bir yükseköğrenim sağlayıcısı tarafından destekleniyor ise. Ya da,

(b) ST 22.1. geçerli ise.

ST 20.2. Her yeterliliğin kanıtı aşağıdakilerden biri olmalıdır:

(a) Yeterlilik belgesi/sertifikaları; ya da,

(b) Sonuçların dökümü; ya da,

(c) Yetkilendirme kuruluşunun çevrimiçi kontrol hizmetinden alınan yeterlilik veya transkript sonuçlarının bir çıktısı.

ST 20.3. Başvuru sahibinin, yetkilendirme kuruluşunun çevrimiçi kontrol hizmetinden alınan yeterliliklerin veya transkript sonuçlarının bir çıktısını sağladığı durumlarda, karar verici (konsolosluk ya da büyükelçilik), başvuru sahibinden yeterlilik sertifikasını veya sonuçların transkriptini sunmasını isteyebilir.

Öğrenci için Veli Onayı Şartı

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci için veli onayı şartı aşağıdaki gibidir:

ST 21.1. Başvuru sahibi 16 veya 17 yaşındaysa, aşağıdakilerden yazılı izin almış olmalıdır:

(a) her iki ebeveyn; ya da,

(b) Bir ebeveyn, eğer bu ebeveyn başvuru sahibi için tek yasal sorumluluğa sahipse; ya da,

(c) başvuranın yasal vasisi durumdaki kişi.

ST 21.2. Yazılı onay, aşağıdakilerin tümü için desteği onaylamalıdır:

(a) Başvuru yapmak; ve

(b) Başvuranın Birleşik Krallık'taki yaşam ve bakım düzenlemeleri; ve

(c) Başvuru giriş izni (vize) almak için yapılıyor ise, başvuru sahibinin Birleşik Krallık'a seyahati ve kabul düzenlemeleri.

ingiltere öğrenci vizesi

Öğrenci için Ayırıcı Kanıt Gereksinimi

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci için ayırıcı kanıt şartı aşağıdaki gibidir:

ST 22.1. Başvuru sahibi, yaşadığı ülke veya bölgeden veya Birleşik Krallık'tan başvuru yapıyorsa, başvuru sahibinin finansal gereksinimi ve bir eğitim teklifi almak için kullanılan belgeleri sağlama gerekliliğini karşıladığını gösteren kanıtın başvuruyla birlikte sunulmasına gerek yoktur. Fakat eğer karar verici konumdaki konsolosluk ya da büyükelçilik talep ederse gerekli kanıtlar sunulmalıdır. Bu kural yalnızca başvuru sahibi aşağıdaki şartlardan birini karşılıyor ise geçerlidir:

(a) İngiliz Vatandaşı (Yurt dışı) olarak kayıtlı olduklarını gösteren veya Hong Kong SAR, Makao SAR veya Tayvan yetkili makamları tarafından verilmiş (yetkili makam tarafından verilen kimlik kartının numarasını içeren) bir pasaporta sahip ise; ya da,

(b) Aşağıdaki ülkelerden herhangi birinin vatandaşı ise:

Avustralya, Avusturya, Bahreyn, Barbados, Belçika, Botsvana, Brezilya, Brunei, Bulgaristan, Kamboçya, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Çin,

Hırvatistan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda,

Endonezya, İrlanda, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kuveyt, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malezya, Malta, Mauritius, Meksika,

Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Umman, Peru, Polonya, Portekiz, Şili, Katar, Romanya, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Slovenya, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayland, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri

Eğitime Kabul Onayı’nda Bulunması Gereken Bilgiler

İngiltere öğrenci vizesi şartları CAS mektubunda bulunması gereken bilgiler aşağıdaki gibidir:

ST 23.1. Öğrenci sponsoru, Eğitime Kabul Onayı ile ilgili eğitim programı hakkında aşağıdaki tüm bilgileri sağlamalıdır:

(a) Eğitim programının ismi; ve

(b) Eğitimin akademik seviyesi; ve

(c) Eğitimin başlangıç ??ve bitiş tarihleri; ve

(d) Eğitimin yarı zamanlı mı yoksa tam zamanlı mı olduğunun teyidi de dâhil olmak üzere haftalık ders saatleri; ve

(e) Ana eğitim yerinin adresi; ve

(f) Konaklama ve ücretlere dair bilgiler; ve

(g) Öğrenci sponsoru, başvuru sahibini bir veya daha fazla referans kullanarak değerlendirmişse, değerlendirilen referansların detayları; ve

(h) Eğitim programı bir işe yerleştirme içeriyorsa, eğitimle ilgili herhangi bir işe yerleştirmenin ayrıntıları; ve

(i) Eğitim, öğrenci sponsoru olmayan bir eğitim sağlayıcısı tarafından verilecekse, partner kurumun detayları; ve

(j) ATAS Ek Rehberindeki ilgili bölümde ATAS gerekliliğinin geçerli olup olmadığı; ve

(k) Eğitimin lisansüstü doktorlar veya diş hekimleri için tanınan bir Hazırlık Programı olup olmadığı ve Lisansüstü Dekan'dan bir sertifika gerektirip gerektirmediği konusunda onay; ve

(l) Öğrenci sponsorunun, ilgili olduğu durumlarda, başvuru sahibinin İngilizce dil testi puanları dâhil olmak üzere, 4 bileşendeki (okuma, yazma, konuşma ve dinleme) İngilizce dil yeteneğini nasıl değerlendirdiğine dair bir beyan; ve

(m) Eğitim bir yurt dışı eğitim programının parçasıysa, partner kurumun adı ve adresi; ve

(n) Başvuru sahibi, Student Union Sabbatical Officer olarak tam zamanlı, maaşlı, seçilmiş bir yönetici pozisyonu için başvuruyorsa ve öğreniminin bir parçasıysa veya mezuniyetlerinin hemen ardından akademik yıldaki pozisyonu doldurmak için sponsorluk alıyorsa; ve

(p) Başvuru sahibine önceden Öğrenci olarak vize verilmişse, yeni kursun ST 14.1’den ST 14.5’e kadar gerektirdiği şekilde önceki kursa göre akademik ilerleme şartını karşıladığının teyidi.

Öğrenci Vize Başvurusunun Kararı

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci vize başvurusunun kararı aşağıdaki gibidir:

ST 24.1. Karar verici (konsolosluk ya da büyükelçilik), bir Öğrenci için tüm uygunluk ve uygunluk şartlarının karşılandığından eminse, başvuru kabul edilecektir; aksi takdirde başvuru reddedilecektir.

ST 24.2. Başvuru reddedilirse, kişi Ek Administrative Review rehberi kapsamında İdari İnceleme için başvurabilir.

Öğrenci için Vize Süresi ve Koşulları

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci için vize süresi ve koşulları aşağıdaki gibidir:

ST 25.1. Başvuru sahibine vize izni verilmesi aşağıdaki koşullara tabi olacaktır:

(a) Kamu finansal kaynaklarına erişim olmaması; ve

(b) ST 26'da belirtilenler dışında herhangi bir şekilde çalışılmaması; ve

(c) ST 27'de belirtilenler dışında herhangi bir şekilde eğitim alınmaması; ve

(d) Bölüm 10 geçerliyse, kişinin polise kaydolması gerekecektir.

ST 25.2. Başvuru sahibine, Eğitime Kabul Onayı'nda belirtilen eğitim süresinin yanında ST 25.3'te belirtilen ilgili süreler için giriş izni (vize) verilecektir.

ST 25.3. Giriş izni (vize) için başvuran bir başvuru sahibine eğitim başlamadan önce verilen izin süresi aşağıdakilerden biri olacaktır:

(a) Eğitimin başlama tarihinden 1 ay veya daha önce giriş izni verilmişse, aşağıdaki tabloda belirtilen kurs tarihinden önceki ilgili süre; veya

(b) Eğitimin başlangıç ??tarihinden 1 aydan daha az bir süre önce giriş izni verilmişse, planlanan seyahat tarihinden 7 gün önce; veya

(c) planlanan seyahat tarihinden 7 günden daha kısa bir süre önce ve kursun başlangıç ??tarihinden 1 aydan daha kısa bir süre önce giriş izni verilirse, derhal yürürlüğe girer.

Vize Süresi ve Koşulları...
Başvuru sahibine, kursun türüne ve uzunluğuna bağlı olarak aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi bir kalış süresi (vize) verilecektir:

Eğitim Türü: 12 ay veya daha uzun bir eğitim

Eğitim başlangıç tarihinden önce verilen süre: 1 ay

Eğitim bitiş tarihinden sonra verilen süre: 4 ay

Eğitim Türü: 6 ay veya daha uzun ancak 12 aydan kısa bir eğitim

Eğitim başlangıç tarihinden önce verilen süre: 1 ay

Eğitim bitiş tarihinden sonra verilen süre: 2 ay

Eğitim Türü: 6 aydan kısa bir akademik takvim öncesi eğitim

Eğitim başlangıç tarihinden önce verilen süre: 1 ay

Eğitim bitiş tarihinden sonra verilen süre: 1 ay

Eğitim Türü: Lisansüstü doktor veya diş hekimi olarak bir eğitim

Eğitim başlangıç tarihinden önce verilen süre: 1 ay

Eğitim bitiş tarihinden sonra verilen süre: 1 ay

Eğitim Türü: 6 aydan kısa süreli, Akademik takvim öncesi olmayan bir eğitim

Eğitim başlangıç tarihinden önce verilen süre: 7 gün

Eğitim bitiş tarihinden sonra verilen süre: 7 gün

Öğrenci’nin Çalışma Koşulları

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci için çalışma şartları aşağıdaki gibidir:

ST26.1. Başvuru sahibine aşağıdaki istihdam koşullarında izin verilecektir:

Eğitim Türü:

Tam zamanlı bir diploma düzeyinde veya üzerinde eğitim. 2 şekilde ele alınır: Uyumluluk geçmişine sahip bir yüksek öğretim sağlayıcısı tarafından desteklenen veya Birleşik Krallık'ta kısa süreli bir yurt dışı eğitim programı yürütmek için yurt dışından bir yüksek öğretim kurumu tarafından sponsor olunmalıdır.

İstihdam Koşulu:

Dönem boyunca haftada 20 saat (dönem dışında tam zamanlı çalışmaya izin verilir)

Eğitim Türü:

Uyumluluk geçmişine sahip bir yüksek öğretim sağlayıcısı tarafından desteklenen, diploma seviyesinin altında tam zamanlı bir eğitim alan öğrenci.

İstihdam Koşulu:

Dönem boyunca haftada 10 saat (dönem dışında tam zamanlı çalışmaya izin verilir)

Eğitim Türü:

Tüm yarı zamanlı eğitimler de dâhil olmak üzere diğer tüm eğitimler.

İstihdam Koşulu:

Çalışma hakkı yok.

ST 26.2. Öğrencilerin, ST 17.1'den ST 17.3'e kadar olan gereklilikleri karşılayan, eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak değerlendirilen bir işe yerleştirme ile ilgili çalışmaları üstlenmelerine izin verilir.

ST 26.3. Student Union Sabbatical Officer veya seçilmiş Ulusal Öğrenci Birliği (NUS) pozisyonunda istihdam, eğer Eğitime Kabul Onayı bu amaçla atanmışsa, 2 yıla kadar izin verilir.

İzin Verilmeyen Durumlar...
ST 26.5. Bir Öğrencinin aşağıdakilerden herhangi birini yapmasına izin verilmez:

(a) ST 26.8 numaralı kanun geçerli olmadığı sürece bağımsız çalışan olması veya ticari faaliyette bulunması; ya da,

(b) Profesyonel bir sporcu olarak çalışması (Spor antrenörlüğü dahil); ya da,

(c) Şovmen olarak çalışmak; ya da,

(d) ST 26.6 numaralı kanun geçerli olmadığı sürece kalıcı ve tam zamanlı bir pozisyonda çalışmak.

ST 26.6. Öğrenci, lisanslı bir sponsor tarafından atanan bir Sponsorluk Sertifikası ile desteklenen Nitelikli İşçi (Skilled Worker) rehberi altında kalma iznine sahipse ve izin başvurusunda bulunursa, öğrenci, aşağıdaki koşullar sağlandığında, kursun bitiş tarihinden 3 ay öncesine kadar Sponsorluk Sertifikasının verildiği işe başlayabilir:

(a) Öğrenci, uygunluk geçmişine sahip bir yüksek öğrenim sağlayıcısı ile diploma düzeyinde veya daha üst düzeyde tam zamanlı bir eğitim programında okuyorsa; ve

(b) Nitelikli İşçi olarak başvuru, başvuranın Öğrenci olarak izni olduğu dönemde yapılmışsa; ve

(c) Nitelikli İşçi başvurusu hakkında bir karar verilmemişse veya bir karar verilmişse de bir ret hakkında nihai olarak herhangi bir İdari İnceleme sonuçlanmamışsa.

ST 26.7. Bir Öğrenci, onaylanmış bir Hazırlık Programında yer alıyorsa, lisansüstü doktor veya diş hekimi olarak istihdam edilebilir.

ST 26.8. Bir Öğrenci, aşağıdaki durumlarda bağımsız çalışan (self employed) olabilir:

(a) Start-Up amacıyla izin başvurusunda bulunmuş ise; ve

(b) Bu ??başvurunun, uyumluluk geçmişine sahip bir yüksek öğrenim sağlayıcısı olan bir Start-Up onay kuruluşunun onayı ile desteklenmesi halinde; ve

(c) Başvuru, başvuru sahibinin Öğrenci olarak izni olduğu esnada yapılmışsa; ve

(d) Başvuru hakkında bir karar verilmemişse veya bir karar verilmişse de bir ret hakkında nihai olarak herhangi bir İdari İnceleme sonuçlanmamışsa.

Eğitim Koşulları

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenci eitim koşulları aşağıdaki gibidir:

ST 27.1. Bir Öğrenci, aşağıdakilerden biri olmadıkça, yalnızca Eğitime Kabul Onayı'nı (Confirmation of Acceptance for Studies / CAS) atayan öğrenci sponsoruyla eğitim almalıdır:

(a) Öğrenci, öğrenci sponsorunun ortak bir kurumunda okuyor ise; veya

(b) Öğrenci, Öğrenci olarak izni varken kalma izni için başvuruda bulunmuş ise:

(i) Bir öğrenci sponsoru tarafından atanan geçerli bir Eğitime Kabul Onayı ile desteklenen; ve

(ii) Başvuru henüz karara bağlanmadıysa veya bu karara karşı herhangi bir İdari İnceleme talebi sonuçlanmadıysa; ve

(iii) Eğitime Kabul Onayı atanan öğrenci sponsorunda eğitim görecek olan.

ST 27.2. Bir Öğrenci, ST 27.3 geçerli olmadığı sürece, yalnızca Eğitime Kabul Onayı'nda belirtilen bir eğitim programı ya da birleşik bir akademik takvim öncesi program üzerinde eğitim almalıdır.

ST 27.3. Bir Öğrenci, aşağıdaki durumlarda mevcut öğrenci sponsoru ile yeni bir eğitim programına başlayabilir:

(a) Öğrenci sponsoru, uyumluluk geçmişine sahip bir yüksek öğretim sağlayıcısıdır; ve

(b) Öğrenci, Eğitime Kabul Onayı'nın verildiği programı tamamlamamışsa; ve

(c) Yeni eğitim programının, Eğitime Kabul Onayı'nın atandığı eğitim programından daha düşük bir yeterlilik düzeyinde olmaması; ve

(d) Eğitim programı, diploma düzeyinde veya üzerindedir; ve

(e) Lisans düzeyindeki herhangi bir yeni eğitim programı, mevcut izin süresi içinde tamamlanabilir; ve

(f) Öğrenci sponsoru, yeni eğitim programının, Eğitime Kabul Onayı'nın atandığı programla ilgili olduğunu onaylıyor veya Öğrencinin gerçek kariyer hedeflerini destekliyor ise.

ST 27.4. Öğrenci, Eğitime Kabul Onayı’nda belirtilen eğitim programının ayrılmaz ve değerlendirilmiş bir parçası olan bir yurt dışı eğitim programında eğitim alabilir.

ST 27.5. Destekleyici eğitime izin verilir.

ST 27.6. Çalışma, ATAS ek rehberindeki ATAS koşuluna tabidir.

27.7. Öğrenci, bir Devlet Okulunda veya Akademisinde eğitim görmemelidir. Kuzey İrlanda'da yatılı şekilde alınacak gönüllü bir dilbilgisi okulu hariçtir. Ancak öğrenciye, bu izin süresi boyunca bir Devlet Okulu veya Akademisi haline gelen bir öğrenci sponsorunda eğitim görme izni verilmişse Öğrenci, Eğitime Kabul Onayı verilen dersi tamamlayabilir.

Öğrenciye Bağlı Kişiler

Öğrenciye Bağlı Partner veya Bağlı Çocuk için Geçerlilik Koşulları İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenciye bağlı kişilerin geçerlilik koşulları aşağıdaki gibidir:

ST 28.1. Öğrenci statüsündeki bir kişinin eşi veya çocuğu olarak giriş izni ya da kalma izni için başvuran bir kişi, ilgili web sitesinde belirtilen formlardan kendisine uygun şekilde başvurmalıdır:

Partner veya çocuğun konumu Birleşik Krallık dışında ise:

İlgili başvuru: Bağlı partner vizesi

İlgili başvuru: Bağlı çocuk vizesi

Partner veya çocuğun konumu Birleşik Krallık içinde ise:

İlgili başvuru: Bağlı partner

İlgili başvuru: Bağlı çocuk

ST 28.2. Bir Öğrencinin eşi veya çocuğu olarak giriş izni veya kalma izni başvurusu yapacak kişi, aşağıdaki tüm gereksinimleri karşılamalıdır:

(a) Oluşabilecek herhangi bir ücret ve Göçmenlik Sağlık Ücreti (IHS) ödenmiş olmalıdır; ve

(b) Başvuru sahibi, gerekli tüm biyometrik bilgileri sağlamış olmalıdır; ve

(c) Başvuru sahibi, kimliğini ve uyruğunu tatmin edici bir şekilde ortaya koyan bir pasaport veya başka bir seyahat belgesi sunmuş olmalıdır.

ST 28.3. Başvuru sahibi, başvuru tarihinden önceki 12 ay içinde, bir Hükümet veya uluslararası burs kuruluşu tarafından Birleşik Krallık'ta okumak için hem ücretleri hem de yaşam masraflarını kapsayan bir burs veya sponsorluk almışsa, başvuruya ilgili Hükümetten ya da kuruluştan yazılı onay sağlamalıdır.

ST 28.4. Başvuru tarihinde Birleşik Krallık'ta bulunan bir başvuru sahibi, aşağıdaki şekillerde giriş iznine sahip olmamalıdır.

(a) Ziyaretçi olarak; ya da

(b) Kısa Dönem Öğrenci olarak; ya da

(c) Bir çocuk Öğrencinin velisi olarak; ya da

(d) Mevsimlik işçi olarak; ya da

(e) Özel bir evde Hizmetli / Ev İşçisi olarak; ya da

(f) Göçmenlik Kuralları dışında (illegal olarak).

ST 28.5. Öğrenciye bağlı bir eş veya çocuk için geçerlilik şartlarını karşılamayan bir başvuru geçersizdir ve reddedilebilir ve dikkate alınmayabilir.

Öğrenciye Bağlı Partner veya Bağlı Çocuk için Uygunluk Koşulları
İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenciye bağlı kişilerin uygunluk koşulları aşağıdaki gibidir:

ST 29.1. Öğrenciye bağlı bir eş veya çocuk için uygunluk gereksinimleri, Bölüm 9’daki ret gerekçeleri kapsamında reddedilmemiş olmalıdır.

ST 29.2. Kalma izni için başvuran kişi:

(a) 39E paragrafının geçerli olduğu durumlar dışında, göçmenlik yasalarının ihlal etmemelidir. Fazla kalma süresi dikkate alınmayacaktır.

(b) göçmenlik kefaletinde olmamalıdır.

Öğrenciye Bağlı Partner veya Bağlı Çocuk için Nitelik Koşulları

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenciye bağlı kişilerin nitelik koşulları aşağıdaki gibidir:

Öğrenciye Bağlı Partner veya Bağlı Çocuk için Giriş Şartı

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenciye bağlı kişilerin giriş koşulları aşağıdaki gibidir:

ST 30.1. Birleşik Krallık'a bir Öğrencinin eşi veya çocuğu olarak gelmek isteyen bir kişi, Birleşik Krallık'a gelmeden önce eş veya çocuk olarak giriş izni başvurusunda bulunmalı ve bu izni almalıdır.

ST 30.2. Bir Öğrencinin eşi veya çocuğu olarak giriş izni için başvuran bir kişi, eğer A39 paragrafı ve Ek T Rehberi geçerliyse, geçerli akciğer tüberkülozu taramasından geçtiğini ve bu hastalığın kendisinde bulunmadığını doğrulayan geçerli bir tıbbi sertifika sunmalıdır.

Öğrenciye Bağlı Partner veya Bağlı Çocuk için Eğitim Programı Şartı

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenciye bağlı kişilerin eğitim programı koşulları aşağıdaki gibidir:

ST 31.1. ST 31.2.'deki gereklilikleri karşılayan bir çocuk olmadıkça, başvuru sahibi aşağıdaki özelliklere sahip bir kişinin eşi veya çocuğu olmalıdır:

(a) Bir Devletten ödül almış ve 6 ay veya daha uzun tam zamanlı bir eğitim programında eğitim almak için izne sahip olan veya başvuruda bulunan bir öğrenci; ya da,

(b) Uyumluluk geçmişine sahip bir yükseköğrenim sağlayıcısında 9 ay veya daha uzun bir lisansüstü düzeyde ders alma iznine sahip olan veya bu program için başvuruda bulunan tam zamanlı bir öğrenci; ya da,

(c) Doktora Uzatma Programında izne sahip bir öğrenci; ya da,

(d) Başvuru tarihinden önceki son 3 ay içinde, 6 ay veya daha uzun tam zamanlı bir eğitim programında eğitim alma iznine sahip olan ve şu anda tam zamanlı bir eğitim programında eğitim almak için başvuruda bulunan bir öğrenci, yalnızca aşağıdaki durumlarda 6 ay veya daha uzun süre olarak:

(i) Eşin veya çocuğun, öğrenciye bağlı partner veya bağlı çocuk olarak halihazırda izinli olması veya başvuru tarihinden önceki son 3 ay içinde izin almış olması; ya da,

(ii) Çocuğun, öğrenci ve eş veya çocuğun aynı anda başvurduğu, öğrenciye verilen son giriş izninden sonra doğmuş olması halinde.

Diğer Gereksinimler...
ST 31.2. Başvuru sahibi ST.31.1.'deki gerekliliği karşılamayan bir çocuksa, bunun yerine aşağıdaki gereksinimlerden birini karşılamalıdır:

(a) Başvuru sahibi çocuk, öğrencinin 6 ay veya daha uzun süreli tam zamanlı bir eğitim programında öğrenim görmek için mevcut izin süresi içinde doğmuş olmalı ve bu süre içinde izin başvurusunda bulunuyor olmalıdır; ya da,

(b) Öğrencinin sınavlara tekrar girme veya 6 ay veya daha uzun tam zamanlı bir eğitim programının bir modülünü tekrar etme iznine sahip olduğu durumlarda, başvuru sahibi aşağıdakilerden biri olarak doğmuş olmalıdır:

(i) Öğrencinin orijinal izin süresi boyunca; ya da,

(ii) Bütünleme sınavları veya bir modülün tekrarı için verilen izin süresi boyunca.

(c) Başvuru sahibi, öğrencinin en son izninin sona ermesinden sonra en fazla 3 ay sonra doğmuş olmalı ve velilerinin en son izninin sona ermesinden itibaren 6 ay içinde giriş izni için başvuruda bulunmalıdır.

Öğrencinin Bağlı Partneri için İlişki Şartı

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenciye bağlı kişilerin ilişki koşulları aşağıdaki gibidir:

ST 32.1. Başvuru sahibi, öğrencinin partneri veya öğrenci olarak başvuru yapacak bir kişinin partneri olmalıdır.

ST 32.2. Hem başvuru sahibi hem de partneri, başvuru tarihinde 18 yaşında veya daha büyük olmalıdır.

ST 32.3. Başvuru sahibi ve partneri (öğrenci olması veya aynı zamanda öğrenci olarak başvurması gerekir) evli veya medeni birliktelik içinde değilse, aşağıdaki şartların tümü yerine getirilmelidir:

(a) Başvuru tarihinden en az 2 yıl önce evlilik ya da medeni birliktelik benzeri bir ilişki içinde yaşıyor olmaları gerekir; ve

(b) Başvuranın ve partnerinin başka bir kişiyle daha önceki ilişkilerinin kalıcı olarak bozulmuş olması gerekir; ve

(c) Başvuru sahibi ve eşi, Birleşik Krallık'ta evlenmelerine izin verilmeyecek kadar yakın akraba olmamalıdır.

ST 32.4. Başvuru sahibi ve partneri arasındaki ilişki gerçek ve kalıcı olmalıdır.

ST 32.5. Başvuru sahibi ve partneri (Öğrenci olmalı ya da aynı anda Öğrenci kategorisinde vize başvurusu yapıyor olmalı), başvuru sahibinin Birleşik Krallık'ta kaldığı süre boyunca birlikte yaşamayı amaçlamalıdır.

ST 32.6. Başvuru sahibi, partnerine (Öğrenci olmalı ya da aynı anda Öğrenci kategorisinde vize başvurusu yapıyor olmalı), verilen herhangi bir iznin ötesinde Birleşik Krallık'ta kalma niyetinde olmamalıdır.

Öğrencinin Bağlı Partneri için Finansal Şartlar

İngiltere öğrenci vizesi şartları öğrenciye bağlı kişilerin finansal koşullar aşağıdaki gibidir:

ST 33.1. Başvuru sahibi oturma izni için başvuruyorsa ve başvuru tarihinde 12 ay veya daha uzun süredir izinle Birleşik Krallık'ta yaşıyorsa, mali gereksinimi karşılamalıdır ve finansal kaynak göstermesine gerek yoktur.

ST 33.2. Başvuru sahibi, 12 aydan daha az bir süre Birleşik Krallık'ta bulundukları yerde giriş izni veya kalma izni için başvuruyorsa, başvuru sahibi veya partneri (Öğrenci olmalı ya da aynı anda Öğrenci kategorisinde vize başvurusu yapıyor olmalı), finansal kaynaklara sahip olmalıdır. Aşağıdaki tabloda belirtilen şekilde maksimum toplam 9 ay olarak hesaplama yapılır. Eğer başvuru sahibinin başvurduğu vize süresi daha kısaysa, bu süreye göre hesap yapılır.

Öğrencinin eğitim aldığı yer: Londra

Bağlı bir partner için ihtiyaç duyulan finansal kaynak: £ 845 aylık.

Öğrencinin eğitim aldığı yer: Londra Dışı

Bağlı bir partner için ihtiyaç duyulan finansal kaynak: £ 680 aylık.

ST 33.3. Finansal kaynaklar, Öğrencinin finansal gereksinimi karşılaması için gereken kaynaklara ve Öğrenciyle aynı zamanda başvuran veya bağlı bir çocuk olarak halihazırda Birleşik Krallık'ta bulunan herhangi bir bağlı çocuk için finansal gereksinimi karşılamak için gereken kaynaklara ek olmalıdır.

ST 33.4. Başvuru sahibi, Başvuru Sahibinin ve Öğrencinin yaşam masraflarını karşılayan bir Devlet veya uluslararası burs kuruluşunun mali sponsorluğuna güvenmiyorsa, 28 günlük bir süre boyunca ve Ek Finans Rehberi'nde belirtildiği gibi gerekli düzeyde finansal kaynağa sahip olduklarını göstermelidir.

ST 33.5. Başvuru sahibi Öğrenci ile aynı anda başvurmuyorsa ve ST 22.1 geçerliyse, başvuru sahibi, Ek Finans Rehberi'nde belirtildiği gibi gerekli finansal kaynaklara sahip olduğunu göstermelidir.

ST.33.6. Karar tarihinde başvuru sahibinin hesabında tutulan finansal kaynaklar, ST.33.2'de gerekli olan kaynak seviyesinin önemli ölçüde altına düşerse, karar verici konumdaki makam, harcanan kaynakların kısmen konaklama için bir depozito ödemek için kullanıldığı konusunda tatmin olmalıdır.

Öğrencinin Bağlı Çocuğu için İlişki Şartı

ST 34.1. Başvuru sahibi, aşağıdakilere sahip olan veya aynı zamanda izin verilen bir ebeveynin çocuğu olmalıdır:

(a) Öğrenci; veya

(b) Öğrencinin partneri.

ST 34.2. Başvuranın ebeveynlerinin her biri, başvuru sahibi ile aynı anda başvuruda bulunmalı veya aşağıdaki durumlar dışında (ziyaretçi olmak dışında) Birleşik Krallık'ta bulunma iznine sahip olmalıdır:

(a) Öğrenci veya Öğrencinin partneri olarak izne sahip ebeveyn, hayatta kalan tek ebeveyn ise; ya da,

(b) Öğrenci olarak veya bir Öğrencinin partneri olarak izne sahip olan ebeveyn, çocuğun yetiştirilmesinden tek başına sorumlu ise; ya da,

(c) Karar verici konumdaki makam, çocuğa giriş izni veya Öğrenci olarak veya bir Öğrencinin partneri olarak izne sahip olan ebeveynin yanında kalma izni vermek için ciddi ve zorlayıcı nedenler olduğuna ikna olduğunda.

ST 34.3. Başvuru sahibi, bir öğrencinin veya eşinin Birleşik Krallık'ta doğan bir çocuğuysa, başvuru sahibi her iki ebeveynin de adını gösteren tam bir Birleşik Krallık doğum belgesi sunmalıdır.

Öğrencinin Bağlı Çocuğu için Bakım Şartı

ST 35.1. Başvuru sahibi başvuru tarihinde 18 yaşından küçükse, çocuğun Birleşik Krallık'ta bakımı ve konaklaması için ilgili Birleşik Krallık mevzuatına ve düzenlemelerine uyması gereken uygun düzenlemeler bulunmalıdır.

Öğrencinin Bağlı Çocuğu için Yaş Şartı
ST 36.1. Giriş izni (vize) veya Öğrenci veya partner olarak kalma iznine sahip olan veya başvuruda bulunan ebeveynin bağlı çocuğu olarak izin verilmediği sürece, çocuk başvuru tarihinde 18 yaşından küçük olmalıdır. Burada çocuğun izninin verildiği sırada ebeveynin izne sahip olduğu vize türünden bağımsız olarak değerlendirme yapılır.

ST 36.2. Çocuk başvuru tarihinde 16 yaş ve üzerindeyse bağımsız bir yaşam sürmemelidir.

Öğrencinin Bağlı Çocuğu için Finansal Şartlar

ST 37.1. Başvuru sahibi, kalma izni için başvuruyorsa ve başvuru tarihinde 12 ay veya daha uzun süredir izinle Birleşik Krallık'ta bulunuyorsa, mali gereksinimi karşılayacaktır ve finansal kaynak göstermelerine gerek yoktur.

ST 37.2. Başvuru sahibinin giriş izni veya kalma izni için başvuruda bulunduğu ve başvuru tarihinde 12 aydan daha az bir süre Birleşik Krallık'ta bulunmuş oldukları durumlarda, başvuru sahibi veya ebeveyni aşağıdaki tabloda belirtilen finansal kaynaklara sahip olmalıdır. Aşağıdaki tabloda belirtilen şekilde maksimum toplam 9 ay olarak hesaplama yapılır. Eğer başvuru sahibinin başvurduğu vize süresi daha kısaysa, bu süreye göre hesap yapılır.

Öğrencinin eğitim aldığı yer: Londra

Bağlı bir çocuk için ihtiyaç duyulan finansal kaynak: £ 845 aylık.

Öğrencinin eğitim aldığı yer: Londra Dışı

Bağlı bir çocuk için ihtiyaç duyulan finansal kaynak: £ 680 aylık.

ST 37.3. Finansal Kaynaklar, Öğrencinin finansal gereksinimi karşılaması için gereken kaynaklara ve başvuru sahibi ile aynı zamanda başvuran veya halihazırda Birleşik Krallık'ta bağlı olarak bulunan Öğrenciye bağlı herhangi bir kişi için gereken finansal kaynaklara ek olarak sunulmalıdır.

ST 37.4. ST 37.2 geçerli ise başvuru sahibi, Öğrencinin ve başvuru sahibinin yaşam masraflarını karşılayan bir Devletten veya uluslararası burs kurumundan mali sponsorluk almıyorsa, gerekli finansal kaynak düzeyinin 28 günlük bir süre boyunca ve Ek Finans Rehberi'nde belirtildiği şekilde tutulmuş olması gerekir.

ST.37.5. Karar tarihinde başvuranın hesabında tutulan fonlar, ST.37.2'de gerekli olan finansal kaynak seviyesinin önemli ölçüde altına düşerse, karar verici konumdaki makam, harcanan kaynakların kısmen konaklama için bir depozito ödemek için kullanıldığı konusunda tatmin olmalıdır.

Öğrencinin Bağlı Partneri veya Çocuğu için Başvuru Kararı

ST 38.1. Karar verici konumdaki makam, bir Öğrencinin bağlı partneri veya bağlı çocuğu için tüm uygunluk ve uygunluk koşullarının karşılandığından eminse başvuru kabul edilir, aksi takdirde başvuru reddedilir.

ST 38.2. Başvuru reddedilirse, kişi Ek Administrative Review Rehberi kapsamında İdari İnceleme için başvurabilir.

Öğrencinin Bağlı Partneri veya Çocuğu için Vize Süresi ve Şartları

ST 39.1. Bağlı partnere, öğrencinin izniyle aynı tarihte sona eren bir izin verilecektir.

ST 39.2. Bağlı bir çocuğa, ebeveynlerinin izninin hangisi önce bitiyorsa onunla aynı tarihte sona eren bir izin verilecektir.

ST 39.3. Vize, aşağıdaki tüm koşullara tabi olacaktır:

(a) Kamu kaynaklarına erişim olmaması

(b) Çalışmaya (bağımsız çalışma ve gönüllü çalışma dahil) aşağıdakiler dışında izin verilir:

(i) Bağlı kişinin ST 31.1.(d)'deki gereksinimi karşılaması ve Öğrenciye daha önce en az 9 aylık izin verilmiş olduğu bir eğitim programına devam etmesi haricinde 9 aydan daha az izin verilmesi durumunda; ya da,

(ii) Bağlı kişinin ST 31.1.(d)'deki gereksinimi karşılaması ve Öğrencinin diploma seviyesinin altında bir ders alması; veya

(iii) Profesyonel bir sporcu olarak istihdam edilmemesi (spor antrenörü dahil); ve

(c) Ek ATAS Rehberi'ndeki ATAS koşuluna tabi olarak çalışmaya izin verilir (eğer çalışma, partner veya çocuk 18 yaşından büyük olduğunda başlayacaksa); ve

(d) Bölüm 10 geçerliyse, kişinin polise kaydolması gerekecektir.

Happy Turizm uzmanları, İngiltere Öğrenci Vizesi işlemlerinizde ön hazırlıktan seyahatinize kadar yanınızda olacak, vize başvurunuzu en uygun şekilde yapmanızı sağlayacaktır. Detaylı bilgi almak ve işlemlerinizi başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek