Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İngiltere Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Değerli yolcumuz, İngiltere ziyaret vizesi, İngiltere’ye aile ya da arkadaş ziyareti için gidecek olan başvuru sahipleri için oluşturulmuş bir vize kategorisidir. 

İngiltere akraba ziyareti vizesi ve İngiltere arkadaş ziyareti vizesi başlıklarıyla da karşınıza çıkabilir bu vize türü genel manada Turistik Vize prosedürü ile aynı uygulamaları taşımaktadır.

İngiltere artık Schengen Vizesi şartlarını uygulamamaktadır. Bu sebeple ziyaretleriniz için İngiltere Büyükelçiliği nezdinde vizenizi almanız gerekmektedir. İngiltere Ziyaret Vizesi ile İngiltere, Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya’ya giriş yapılabilirsiniz. Ancak İrlanda Cumhuriyeti’ne doğrudan giremezsiniz. 

İngiltere vize işlemleri için bir bölge ayrımı yoktur. Biometrik kaydınızı size en yakın Konsolosluk himayesinde gerçekleştirebilir ve ofis ya da şubelerimiz aracılığıyla evinizden, ofisinizden kolayca başvuru yapabilirsiniz.
İngiltere ziyaret vizesi başvurunuz için meslek gruplarına göre ayrılmış evraklar hakkında daha fazla detaya sayfamızın devamında ulaşabilirsiniz. Şahsi özelliklerinize uyumlu olan tam evrak listeniz ofislerimize ulaştığınızda size ayrıca iletilecektir.

İngiltere Ziyaret Vizesi Başvurusu

İngiltere Ziyaret Vizesi Başvurusu İngiltere Büyükelçiliği ve yetkilendirdiği Konsolosluklar himayesinde gerçekleşmektedir. İngiltere Vize Başvurusu işlemleri süresince standart olan prosedür haricinde mülakata çağrılabilir ya da evraklarınıza ek belge talebinde bulunabilir.

İngiltere Vize evraklarınızın tüm sorumluluğu size aittir. Bu sebeple evraklarınızı hazırlarken danışman yardımı ile dosyanızı tamamlamanız risklerin asgariye inmesini sağlayacaktır. Vize başvurularında istatistiki olarak en çok ret, evraklar konusundaki eksik ve yanlışlar sebebiyle gelmektedir. Ret sonucu aldığınızda hem evraklarınızın güncel olma durumu, hem ödediğiniz İngiltere vize ücreti yanacak hem de zamanınızı efektif kullanamadığınızdan ötürü seyahatinizi erteleme riski ile karşı karşıya geleceksiniz.
İngiltere Ziyaret Vizesi Başvurusu, online formun doldurulması ile başlamaktadır. Bu form sizin asli belgenizdir. Diğer tüm evraklar bu formda verdiğiniz bilgileri teyit edecek niteliktedir. Bu sebeple açık ve net olmalısınız. İngiltere Ziyaret Vizesine dair diğer evraklar ise aşağıda bilginize sunulmuştur. Şahsi özel durumlarınızın da ön görüldüğü size özel evrak listeniz için danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

İngiltere Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İngiltere Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar kişisel, mesleki ve mali olarak talep edilmektedir. Ziyaret vizesi kapsamına İngiltere aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar ve İngiltere arkadaş ziyareti vizesi için gerekli evraklar aynı prosedür ve uygulamadan geçecektir.
İngiltere konsolosluğu vize kararlarını evrakların incelenmesi ile almaktadır. Bu değerlendirme sürecine hiçbir firma, kişi, kurum dahil olamaz, tek karar merci Büyükelçiliktir.

İngiltere ziyaret vizesi gerekli belgeler

  • İngiltere ziyaret vizesi standart evraklar
  • Pasaport – 2 yaprağı boş, 10 yıllık zaman zarfında alınmış ve ziyaret ertesi 6 Ay daha geçerliliği olan.
  • Online (VAF1B)Vize Başvuru Formu - İngiltere vize başvuru evraklarının asli belgesidir. Visa4UK sitesi üzerinden doldurulan online form eksiksiz olarak doldurulduktan sonra İngiltere vize randevu tarihi verilmektedir. İngiltere vize başvuru formu için tıklayınız.
  • Davetiye – İngiltere Davetiye Örneğine ofislerimiz aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
  • Gidiş-dönüş uçak rezervasyonları, konaklamaya ait bilgiler
  • Banka hesap dökümleri – 6 ayı içeren ve hesap cüzdanında en az 5.000 TL Bulunmalıdır. Bankadan imza ve kaşeli evrak temin edilmelidir.
  • Varsa diğer gelir kaynaklarına dair evraklar
  • Maaş bordroları
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (eğer aile ziyareti kapsamında başvuru yapılacaksa belgede aile ferdide görünmelidir), kimlik fotokopisi, biometrik fotoğraf gibi her başvuru sahibinin ibraz etmesi gereken evraklardan oluşmaktadır.
  • İngiltere vize randevu gününüzde verilecek olan parmak izi kaydınız sisteme girilmelidir.
  • Vize Talep Dilekçesi - İngiltere aile ziyareti vize dilekçe örneği için tıklayınız.
  • İngiltere vize ücreti 2024 tarifesinde kategorinizi ve sürenizi karşılayan ödendi belgesi.
  • İngiltere ziyaret vizesi mesleki evraklar

Çalışan veya şirket sahibiyseniz;

  • Şirketin faaliyet belgesi ve oda sicil kayıt sureti (İngilizce olmalı ve son 6 aydan eski olmamalı) 
  • Vergi levhası (Son döneme ait olmalı)
  • Ticari sicil gazete fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • İşveren izin dilekçesi
  • SGK Hizmet Dökümü (4A-4B uygunluğuna göre), Maaş Bordrosu( 3 aylık, kaşeli ve imzalı), işe giriş belgesi
  • Vize Talep Dilekçesi – Konsolosluk ana başlığıyla, antetli kağıda, kaşeli ve imzalı

Emekli iseniz,

  • Emeklilik belgesi (güncel tarihli, e-devletten barkodlu olarak alınmalıdır.)
  • Emekli maaşınızı aldığınız bankadan son 6 aylık hesap dökümünü kaşeli ve imzalı olarak sunmalısınız.
  • İngiltere Davet Mektubu Sahibinden Talep edilen Evraklar
  • İngiltere’deki davet sahibinden alınacak davet mektubu olmadan başvurunuzu tamamlayamazsınız. Davet sahibi tarafından imzalanmış ve kişinin adres, iletişim bilgilerini eksiksiz olarak içeren ve ek evraklarla ( kimlik, pasaport, oturum izni gibi) desteklenen davetiye aynı bölgede yaşayan tüm akrabalarınız için geçerlidir.
  • Seyahat masraflarını davet sahibi karşılayacaksa davet sahibinin son 3 aylık maaş bordrosu ve banka hesap dökümleri de İngiltere Ziyaret Vizesi dosyanıza eklenmelidir. 

Ayrıca, Avukat-Doktor-Eczacı-Diş Hekimi-Mühendisler Meslek ile ilgili Oda Kaydı ya da Meslek Kimlik Kartlarını İngiltere vize belgeleri dahlinde ibraz etmelidir.   
Yabancılar Başvuru Sahipleri için ise 6 ay geçerliliği bulunan Türkiye oturum izin kartı belgesinin fotokopisi de İngiltere vizesi gerekli evraklar ile beraber sunulmalıdır.
18 yaşından küçük başvuru sahipleri İngiltere ziyaret vizesi başvurusunda, anne veya babadan biri ile seyahat edecek olması halinde noter onaylı izin belgesinin aslı sunulmalıdır.

İngiltere Ziyaret Vizesi Ret

İngiltere Ziyaret Vizesi Randevusu
İngiltere ziyaret vizesi randevusu online vize başvuru formu doldurularak kaydedildikten sonra uygulanan İngiltere vize şartlarından biridir. İngiltere Ziyaret Vizesi Başvuru servisinden müracaatçının ikamet bölgesine göre randevu alınmaktadır. Yetkililerimiz verdiğiniz bilgiler doğrultusunda İngiltere vize danışmanlık hizmeti kapsamında randevu tarih ve saatini onayınızla alacaktır. İngiltere Schengen uygulamalarındaki gibi biometrik parmak izi kaydı almaktadır. Bu sebeple daha önce İngiltere için bu kaydı vermediyseniz mülakatta şahsen bulunmak zorundasınız.

İngiltere Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar kişi özelliklerinize göre değişebilir. Bu sebeple öncelikle danışmanlarımızla iletişime geçerek kişiye özel hazırlanan İngiltere vize evraklarınızı öğrenmeniz gerekmektedir. Konsolosluk başvurunuz sırasında bizim önceden öngördüğümüz evrakı alternatif olarak isteyebilir.

İngiltere Ziyaret Vizesi Ücreti

İngiltere Ziyaret Vizesi Ücreti kalacağınız süre bazında değişkenlik gösterebilir. İngiltere vize fiyatları dönemsel olarak Büyükelçilik tarafından revize edilerek kamuoyuyla paylaşılmaktadır. İngiltere vizesi ne kadar? Sorumuza gelirsek Schengen vize ücretinden farklı olarak İngiltere için 120 Dolar civarında bir rakamla karşılaşacaksınız. Bu rakama aracı kurum ve diğer ek ücretler dahil değildir. 
Başvurunuzdan vazgeçmeniz ya da ret almanız durumunda ödediğiniz bu ücret iade olmayacaktır. İngiltere Ziyaret Vizesi için yeniden başvuru yapmak istediğinizde bu ücreti yinelemeniz gerekecektir.

İngiltere Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere ziyaret vizesi başvurular yaklaşık 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Daha hızlı sonuç almak isterseniz İngiltere Ticari Vize sayfamızda yer alan hızlandırma seçeneklerinden birini ek ücret ile kullanabilirsiniz.

İngiltere Ziyaret Vizesi Ret

İngiltere vize reddi tüm kategoriler için bir olasılık olarak karşımıza çıkmaktadır. İngiltere Ziyaret Vizesi Ret durumu söz konusu olduğunda yeni bir başvuru yapma durumunuz istisnai bir yasağınız mevzu bahis değilse vardır. Mevcut ret belgenizde konuya has bir açıklama yapılmıştır, bu açıklamayı çözdüğünüzde yeniden başvuru yapabilirsiniz. 
İngiltere ziyaret vizesi genelde evrak konusunda hatalı davranıştan dolayı ya da eksik beyan dolayısıyla ret almaktadır. Bu sebeple danışmanlık ofislerimizle iletişime geçerek risk durumunuzu asgariye çekebilir, evinizden ya da ofisinizden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek