Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İngiltere Vize Reddi Nedir?

Değerli yolcumuz, bu sayfamızda İngiltere Vize Reddi ile ilgili geniş kapsamlı bilgilere, uzman kadromuzun deneyimlerinden yola çıkarak hazırladığı metinlerle ve istatistiklerle ulaşabileceksiniz.

Türkiye, İngiltere hükümetinin 2020 raporuna göre Birleşik Krallık’a en çok vize talebinde bulunan 5 ülkeden biridir. Diğer 4 ülke ise Çin, Hindistan, Rusya ve Suudi Arabistan olarak açıklanmıştır. Tüm vize başvurularının %25’i Çin’den gelirken %21’i Hindistan’dan, %6’sı Rusya’dan, %5’i Suudi Arabistan’dan ve %4’ü ise Türkiye’den gelmektedir.*1

İngiltere, Türkiye’den 2018 yılında 124.400 vize başvurusu almış, bu başvuruların 111.720’sine giriş izni verilmiş, 12.510 dosya ise vize reddiyle sonuçlanmıştır. Bir kısım başvurular da sonuçlanamamış ya da geri çekilmiştir. Önceki yılların istatistiklerine baktığımızda da Türkiye’den gelen başvuruların ortalama %11 ila %13 civarına vize verilmediğini görebiliyoruz.*2

İngiltere Vize Reddi Nedenleri

İngiltere vize reddi 2024 nedenleri baktığımızda, konsolosluğun başvuruları 3 ana kriterden yola çıkarak değerlendirdiğini görüyoruz. Bunları;

Finansal Yeterlilik,
Seyahat amacının gerçekliği ve
Göç ihtimalinin bulunmaması olarak açıklayabiliriz.
Başvurular değerlendirilirken başvuru formunuzda verdiğiniz bilgilerle sunmuş olduğunuz evraklar karşılaştırılır. Evrakların seyahati uygun şekilde destekleyip desteklemediği, verilen bilgilerle çelişme yaratıp yaratmadığı incelenir. Saymış olduğumuz kriterleri biraz detaylandırarak İngiltere vize reddi sebeplerine yakından bakmaya başlayalım.

Eksik Evrak Nedeni İle İngiltere Vize Reddi

Eksik Evrak: Başvurunuzda vereceğiniz bilgilerle evraklarınızın verdiği bilgiler eşleştirilir. Eğer beyanlarınız evrakla desteklenmiyorsa ya da bir kısmı destekleniyorsa vize reddi almanız çok mümkündür. Ek bir durum olarak şunu da belirtelim: İngiltere başvuru merkezinde randevu günü ücret karşılığı evrak taraması yapılmaktadır, bu tarama işlemi esnasında yazıcının bir anda iki evrak çekmesi sonucu başvurunuzu eksik evrakla yapmış olursunuz ve bunu anlamazsınız bile. Vize ret mektubunuzda size gerekli bir evrağı sunmadığınız belirtilir ancak o evrağı sunduğunuzdan kesinlikle eminsinizdir. Böylece hem vize reddi almış olursunuz, hem paranız yanar hem de seyahatinizi iptal etmek / ertelemek zorunda kalırsınız. Hiçbir itirazda da bulunamazsınız. İşlemlerinizi Happy Turizm uzmanlarıyla yürüttüğünüz takdirde hem evraklarınız kontrol edilecek ve eksiklik varsa sizden talep edilecek, hem de evraklarınız bizim sistemimiz üzerinden dikkatlice yükleneceği ve 2 defa kontrol edileceği için taramaya bağlı bir problem yaşanmayacaktır.

Sahte Evrak Nedeni İle İngiltere Vize Reddi

Sahte Evrak: Evraklarınızı üzerinde oynama/düzeltme yaparak sunduğunuz takdirde konsolosluğu aldatmacaya yönelik davranıştan ötürü vize reddiyle birlikte Birleşik Krallık’tan 10 yıl boyunca banlanırsınız. Yeni bir başvuruyu ancak 10 yıllık reddinizin bitişi sonrası yapabilirsiniz.

Yanlış Evrak Nedeni İle İngiltere Vize Reddi

Yanlış Evrak: Beyanlarınızı destekleyecek evrakları yanlış sunduğunuzda vizenizin reddedilme ihtimali çok yüksektir. Eğer yanlış evrakları, masum bir hata olarak değil de konsolosluğu aldatmacaya yönelik olarak görürlerse, vize reddiyle birlikte 10 yıllık yasaklama almanız da mümkündür. Evraklarla ilgili tüm bu sorunlar, Göç Kanunlarının Appendix V ekindeki 3.6 bölümünde belirtildiği gibi, Birleşik Krallık’tan 10 yıl boyunca menedilmenize sebep olabilir:

“(a) false representations have been made or false documents or information have been submitted (whether or not material to the application, and whether or not to the applicant’s knowledge); or
(b) material facts have not been disclosed, in relation to their application or in order to obtain documents from the Secretary of State or a third party provided in support of their application.”

Eksik Beyan Nedeni İle İngiltere Vize Reddi

Eksik Beyan: Bilgi formunu doldururken verdiğiniz yanıtların doğru fakat eksik olması, vize başvurunuzun reddedilmesine yol açacaktır. Bu durum ayrıca başvurunuzun 10 yıllık otomatik vize reddi kapsamında reddedilmesine de sebep olabilir.

Yalan Beyan Nedeni İle İngiltere Vize Reddi

Yalan Beyan: Vermiş olduğunuz bilgiler, evraklarınızla ve konsolosluğun zaten elinde olan bilgilerle karşılaştırılır. Yalan beyanda bulunduğunuza karar verilirse vize reddiyle birlikte Birleşik Krallık’tan 10 yıl boyunca menedilirsiniz. Beyanlarla ilgili tüm bu sorunlar da, Göç Kanunlarının yukarıdaki 3.6 bölümüne ek olarak Appendix V ekinde 3.7 – 3.9 bölümlerinde belirtildiği gibi, Birleşik Krallık’tan 10 yıl boyunca menedilmenize sebep olacaktır:

“V 3.7 An application, except an application for an extension of stay as a visitor, will be refused if:
(a) the applicant previously breached UK immigration laws as described at V 3.9; and
(b) the application is made within the relevant re-entry ban time period in V 3.10 (which time period is relevant will depend on the manner in which the applicant left the UK).
V 3.8 […]
V 3.9 An applicant, when aged 18 years or over, breached the UK’s immigration laws:
(a–c) […] (d) if deception was used in relation to an application or documents used in support of an application (whether successful or not).
V 3.10 The duration of a re-entry ban is as follows:
(a–e) […]
(f) 10 years used deception in an application for entry clearance (including a visit visa).”

Yetersiz Yurt Dışı Seyahat Geçmişi Nedeni İle İngiltere Vize Reddi

Yetersiz Yurtdışı Seyahat Geçmişi: Kişinin daha önce yurtdışına seyahat etmemiş olması, başvurusu değerlendirilirken eksi puan olarak hanesine yansır. Özellikle şu ülkelerden birine daha önce gidip kanunları ihlal etmeden geri döndüyseniz, İngiltere’ye yapacağınız başvuruya katkısı olacaktır: Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği Ülkeleri, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda.

Seyahat Amacının Gerçekçi Bulunmaması Nedeni ile İngiltere Vize Reddi

Seyahat Amacının Gerçekçi Bulunmaması: Bir ziyaret gerçekleştirilecekse doğru formatta davetiye, bir fuara gidilecekse buna dair kanıtlayıcı doküman, bir organizasyona katılacaksanız bilet, turist iseniz dilekçe & seyahat programı vb. destekleyici evraklar başvurunuzda bulunmalıdır.

Yanlış Vize Kategorisinde Başvuru Yapmak Nedeni İle İngiltere Vize Reddi

Yanlış Vize Kategorisinde Başvuru Yapmak: İngiltere Vize İşlemleri başvurunuzu sizin için doğru olan vize kategorisinde yapmanız gereklidir. Eğer seyahat amacınıza uygun olmayan kategori ile ilerlerseniz, başvurunuz genel değerlendirme aşamasına bile gelmeden direkt olarak reddedilecektir.

Finansal Yetersizlik Nedeni İle İngiltere Vize Reddi

Finansal Yetersizlik: Konsolosluk maaşınızı, toplam gelir – gider dengenizi ve İngiltere’de harcayacağınız parayı göz önünde bulundurduğunda finansal anlamda bu seyahati gerçekleştirmeye yeterli olmadığınızı düşünebilir.

Finansal Şüphe Nedeni İle İngiltere Vize Reddi

Finansal Şüphe: Banka dökümleriniz incelenirken maaşlı çalışanlar için aylık maaşınız ve gelir – gideriniz, şirket sahipleri için ise yıllık vergi beyanınız ve gelir – gideriniz dikkate alınır. Hesaplardaki tutarsızlıklar vize başvurunuzun reddedilmesine yol açacaktır.

Yanlış Harcama Planı Nedeni İle İngiltere Vize Reddi

Yanlış harcama planı: Seyahatinizi planlarken giderlerinizi dengesiz bir şekilde (çok düşük ya da çok yüksek) belirtmeniz, vize başvurunuzun reddedilmesine yol açabilir.

Tutarsız Harcama Planı İle İngiltere Vize Reddi

Tutarsız harcama planı: Seyahatinizi planlarken gelir - gider dengenizden uzak bir harcama planı beyan etmeniz de vize başvurunuzun reddedilmesine yol açabilir.

Göç İhtimali Görülmesi Nedeni İle İngiltere Vize Reddi

Göç ihtimali görülmesi: Vermiş olduğunuz bilgiler ve evraklar sorunsuz olmasına rağmen, konsolosluk vize sürenizin bitişi sonrası ülkenize geri dönmeyebileceğinizi düşünebilir. Bu tür bir karar çok farklı noktalardan yola çıkarak verilebilir.

Daha Önceki İngiltere Seyahatlerinden Kaynaklı İngiltere Vize Reddi

Daha önceki İngiltere seyahatleriniz sebebiyle ortaya çıkan sorunlar: Bir önceki vizenizle ülkede fazla kalmış olmanız ya da bir önceki vizeyi alırken belirtmiş olduğunuz seyahat süresinden farklı bir şekilde kalmış olmanız yeni vize başvurunuzda sorunlar yaratacaktır.

Daha Önceki Yurt dışı Seyahatlerinden Kaynaklı İngiltere Vize Reddi

Daha önceki diğer yurtdışı seyahatleriniz sebebiyle ortaya çıkan sorunlar: Eğer başka bir ülkede adli bir duruma karıştıysanız veya verilen vize süresinden daha uzun kaldıysanız veya ülkeden sınır dışı edildiyseniz bu durumun İngiltere vize başvurunuzu etkilemesi mümkündür.

Toparladığımızda, İngiltere Vizesi Neden Reddedilir sorusuna verilebilecek cevapların en önemlileri aşağı yukarı bunlardır diyebiliriz. Tüm dünya ülkeleri içerisinde en hassas şekilde vize başvurusu yapılması gereken ülke, Birleşik Krallık’tır ve daha önce vize almış olsanız bile bir danışmanla çalışmanızı öneririz. Her vize başvurusu, kişinin o an içinde bulunduğu durumla değerlendirilir, birçok ülkeye girip sorunsuz bir şekilde çıkmış olmanız ya da bankanızda yüksek miktarlarda bakiye olması bu vizeyi alabilmek için tek başına yeterli sebepler değildir.

İngiltere Vize Reddi, ülkeye girişinizin yasaklandığı anlamına gelmemektedir. Başvurunuzda bir takım sorunlar, yanlışlar ya da çelişkiler görüldüğü, bunları düzeltmeniz gerektiği anlamına gelmektedir. Şahsen yapılan başvurularda kişi, kendi durumunu vize almaya uygun olarak görebilir, ancak konsolosluğun kriterleri ve onay yöntemleri vize dünyasına uzak bir kişinin düşündüklerinden farklıdır. Masum bir şekilde ilettiğiniz bir beyan, başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilmektedir.

İngiltere Vizesi işlemlerinizi Happy Turizm uzmanlarıyla gerçekleştirebilirsiniz. Her ay ortalama 200 Birleşik Krallık başvurusu gerçekleştiren bir kurum olarak olası sorunları, ihtimalleri, riskleri sizinle paylaşırız, başvurunuzu en doğru şekilde yapmanızı sağlar, sizin adınıza tüm işlemleri yürütürüz. Eğer başvurunuzun İngiltere Vize Reddi ile sonuçlanma ihtimali varsa bu olasılığı size bildirir, sebeplerini açıklar ve nasıl düzeltilmesi gerektiğini paylaşırız. Ayrıca yukarıda da belirttiğimiz gibi evraklarınız en iyi şekilde kontrol edilir ve sisteme eksiksiz taranır. Ayrıntılı bilgi almak ve işlemlerinizi başlatmak için lütfen iletişime geçiniz. +90(312) 419 56 41

Kaynaklar
*1 https://www.gov.uk/government/publications/immigration-statistics-october-to-december-2017/summary-of-latest-statistics
*2 https://www.gov.uk/government/publications/immigration-statistics-year-ending-december-2018/list-of-tables

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek