Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Tier 5 (Sporcu ve Sanatçı) Geçici Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere Tier 5 vizesinin bir alt kategorisi de sanatçı ve sporcular için düzenlenmiş geçici çalışma vizesidir. Tier 5 geçici çalışma vizesi için müracaatta bulunan ve olumlu sonuç alan sporcular ve sanatçılar vize başvurularında beyan ettikleri işi yapmalarının yanı sıra haftada 20 saati geçmeksizin ikinci bir işte de çalışabilirler.

İngiltere Tier 5 sanatçı/sporcu vizesi için Happy Turizm, bilgi formunu online form eksiksiz ve doğru şekilde doldurmalısınız. Tier 5 vize başvuru işlemleri uzun ve zorlu bir süreçten oluşmaktadır. Yapacağınız en küçük bir hatada vize başvurunuzun reddedilme ihtimali bulunmaktadır. Başvurularınızın reddedilme ihtimalini en aza indirgemek için vize başvurunuzu Happy Turizm danışmanlığında tamamlayabilirsiniz..

Tier 5 İngiltere vizesi sanatçı tanımı altında çoğunlukla dizi/film oyuncuları, dansçılar, güzel sanatlar dallarında çalışan sanatçılar, film yapımcıları ve film yapımında çalışanlar başvurmaktadır. Sporcu dalında ise her spor dalından mesleğinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla İngiltere’de geçici süreliğine ikamet etmek isteyen uluslararası başarı kazanmış sporcular başvurabilmektedir. Ancak sporcunun Tier 5 sporcu kategorisindeki vize türü kendi spor branşında uluslararası başarılara imza atmış olmasının yanında Birleşik Krallık Spor İdaresi tarafından onaylanması gerekmektedir. İngiltere’de yürütülen iş sponsorluk anlaşması yapılan sponsor organizasyonunun yürüttüğü iş kolu ile ilgili olmalıdır.

İngiltere Tier 5 Vizesi İçin Gerekli Evraklar

En az 6 ay geçerliliği bulunan güncel pasaport ve varsa önceki pasaportlar ve vizeler
Eğer sponsor başvuru sahibinin masraflarını karşılamayacaksa sporcunun şahsi banka hesap dokümanı. Banka hesabı vize randevu gününden 90 gün önceden bulundurmak suretiyle en az £945 içermelidir.
Başvuru sahibinin vatandaşı olduğu bölgeye bağlı olarak tüberküloz test sonucu
Sponsor olan şahıs veya kuruluştan gelecek resmi davetiye belgesi
Bütün bilgilerinizi İngilizce’ye veya Welsh diline (Galce) yeminli tercüman tarafından çevirmeniz gerekecektir.
İngiltere Konsolosluğunun kişisel durumunuza bağlı olarak ek evrak talebinde bulunabileceğini unutmayınız.

Tier 5 Sporcu/Sanatçı Vize Süresini Uzatma

Yaptığınız işin bir parçası olarak İngiltere’den ayrılmanız ve tekrar geri dönmeniz gerekiyorsa sponsor belgesinde vizenin çok girişli talep edildiği belirtilmelidir. İngiltere Tier 5 vizesiyle İngiltere’de geçici olarak çalışacak sanatçılar birden fazla performans sergileyecek olsa dahi sponsor tüm performansları için geçerli olacak 1 adet sponsorluk sertifikası verebilir. Birden fazla sponsor ile çalışacak sanatçılar her sponsordan ayrı sertifika temin edebilirler. Ancak bu durumda her performans arasında 14 günden fazla süre olmaması gözetilmelidir. Sporcular ve sanatçılar vizelerini uzatmak için geçerli vize süreleri dolmadan başvuru yapmalıdırlar.

İngiltere Tier 5 sanatçı ve sporcu vizesi başvuru sahipleri vizelerini 12 aya kadar veya sponsorluk belgelerinde beyan edilen süreye en fazla 14 gün daha ekleyecek şekilde uzatabilirler (hangi seçeneğin kalış süresi daha kısa ise müracaatçı onu tercih etmelidir).  Bu durum haricinde müracaatçının İngiltere’deki belirli koşullarda ve aynı sponsorda kalmak şartıyla kalış sürelerini 2 yıla çıkartmak için başvuruda bulunabilirler.

Tier 5 Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere tier 5 vizesi başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz tarihten itibaren başvurunuzun sonuçlanma süresi 3 haftadır.

İngiltere Tier 5 Vizesi/Aile Birleşimi

Geçici çalışma vizesine sahip kişiler eşlerini ve 18 yaşından küçük çocukları için de aile birleşimi vizesi kapsamında İngiltere kamet izni başvurusunda bulunabilmektedir. Tier 5 vizesi kapsamında aile birleşiminden faydalanacak başvuru sahipleri eşi ve çocuklarının geçimini sağlamaya yetecek kadar maddi kazancının olduğunu belgelendirmelidir.

Tier 5 Sanatçı/Sporcu Vizesine Başvurmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tier 5 sanatçı/sporcu vizesiyle başvuru sahibi haftada 20 saati aşmaksızın ikinci bir işte çalışabilmektedir.
Tier 5 sanatçı sporcu vizesine başvurabileceğiniz en erken tarih sponsorluk sertifikasında belirtilen tarihten 3 ay öncedir. Müracaatçının işe başlama tarihi sponsorluk sertifikasında yer almalıdır.
İngiltere Tier 5 sanatçı/sporcu vizesiyle Birleşik Krallık’da maksimum 12 ay ikamet edilebilmektedir veya sponsorluk sertifakasında belirtilen sürenin en fazla 28 gün sonrasına kadar vize sahibi ülkeden çıkış yapmalıdır. Bu iki seçenekten ikamet süresi kısa olana göre İngiltereTier 5 vize sahibi hareket etmelidir.

Sporcuların Tier 5 vizesi alabilmeleri için İngiltere’de yürütecekleri mesleksel faaliyetin spor yaşamına katacağı değer göz önünde bulundurulmaktadır. Sporcunun sponsorluk belgesi referans numarasıyla başvuruda bulunması gerekmektedir. Sporcunun vize başvurusundan önceki 90 günde şahsi banka hesabında en az £945 bulunmalıdır.
Eğer A sınıfı sponsor, sponsorluk belgesinde sporcunun tüm masraflarını karşılayacağını beyan etmişse sporcunun banka hesabında en az 945 GBP birikimini gösterme zorunluluğu bulunmamaktadır.
Başvuru sahibinin İngiltere Tier 5 vizesi kapsamında her aile bireyi için ortalama olarak £630 tutarındaki miktarı banka hesabında bulundurması gerekmektedir. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek