Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İngiltere Ticari Vize Nasıl Alınır?

İngiltere Ticari Vize En Çok Sorulan Sorular

İngiltere ticari vize kaç günde çıkar?

İngiltere vize başvurusu yapıldıktan sonra 21- 28 iş gününde sonuçlanıyor.

İngiltere ticari vize nasıl alabilirim?

İngiltere’deki bir şirketten ticari davetiyeniz ve davet mektubunuz var ise başvuru yapabilir vizenizi alabilirsiniz.

Ticari davetiye nasıl alabilirim?

İngiltere’de anlaşmalı olduğunuz ya da iş görüşmesi yapacağınız firmadan talep edebilirsiniz.

İngiltere ticari vizesi olan kişiler Schengen ülkelerine girebilir mi?

İngiltere turistik ya da ticari vizesi olan kişiler Schengen ülkelerine giriş yapamaz.  Schengen bölgesine giriş yapabilmek için Schengen vizesi almanız gerekir.

Başvuru ve seyahat tarihleri için dikkat edilmesi gerekenler.
Aşılarınızın olmasına dikkat edilmeli ve seyahatinizin aksayabileceği durumlarda uçuşa engel bir durum olmamasıdır.

Vize başvurusu sonuçlanmadan otel-uçak biletleri alınmalı mı?

İngiltere vize başvurunuz sonuçlanmadan önce uçak biletinizi ve otel konfirmasyonunuzu yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Vizenin çıkış süreçlerinin uzun ve belli olmaması sorun yaratabilir. Başvuru için zorunlu belgeler değildir.

İngiltere ve Türkiye arasındaki ticari hareketlilik tarihin her döneminde yoğun bir trafiğe sahip olmuş dolayısıyla İngiltere Ticari Vize kategorisi ile ayrı bir başlıkla vize işlemleri yürütülmeye başlamıştır. İngiltere’de yapacağınız iş görüşmeleri, fuarlar, iş anlaşmaları, iş ile ilgili konferans katılımları için bu vize türü üzerinden işlemler başlatılmalıdır.

İngiltere vizesi, çok kısa süre önce Schengen vizesi uygulamalarından ayrılarak kendi vize şartları bazında işlem yapmaya başlamıştır. Genel bazda aynı görünse de diplomatik ve ülke ilişkilerinin güncel değişiklikleri bakımından güncellenmeye daha müsait bir duruma kavuşmuştur. 

İngiltere Schengen başvuru şartlarından farklı olarak Bordo, Gri ve Yeşil Pasaport sahipleri vizeye tabidir. Diplomatik pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 gün kullanmak kaydıyla İngiltere vize işlemlerinden muaftırlar.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları İngiltere vize başvuruları ile İrlanda’ya doğrudan giriş yapamaz; ancak ilk girişi Büyük Britanya topraklarına yaptıkları sürece İrlanda Cumhuriyeti’ne girebilirler.

İngiltere vize başvurusu yapacak ziyaret sahipleri seyahat zamanlamalarını netleştirdikten sonra Ticari Vize taleplerine yönelik gereken evrakları ofislerimizden öğrenerek işlemlerini başlatabilirler. Bu sebeple öncelikle ülke uzmanlarımız tarafından hazırlanan İngiltere Ticari Vize sayfamızı okuyarak ön bilgi edinip, sonrasında uzmanlarımızla süreci değerlendirmeniz daha sağlıklı sonuç almanız açısından önemlidir.

İngiltere Konsolosluğu vize işlem sürecini online olarak yayımladığı Başvuru formunun temin edilmesi ile başlatır. İngiltere vize randevu tarih ve saatinde mülakata gelmenizi biometrik parmak izi kaydı sebebiyle istemektedir. İstisnai durumlar hariç eğer parmak izi kaydınız daha önce sisteme kaydedildiyse mülakata katılmanız beklenmez.

İngiltere Ticari Vize başvurunuzun tüm adımlarını yazımızda takip ederek genel bir fikir sahibi olabilir, evrak listeniz, randevu alımınız, başvuru formu doldurma aşamaları gibi her vize alıcısının sıkıntı yaşayabileceği durumlar ile ilgili danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

İngiltere Ticari Vize İşlemleri

İngiltere vizesi 6 ay, 2 yıl, 5 yıl ve 10 yıl süreli başvuru imkanı sunmaktadır.  Ancak İngiltere Ticari Vize için konaklama hakkı maksimum 6 aydır. Vaktinde yapılan giriş ya da çıkışlar bir sonraki vize başvurunuz için önem arz eder. İngiltere Ticari Vize İşlemleri sürerken gerçekleşen hatalı başvuruların itiraz hakkı bulunmamaktadır. Konsolosluk vize başvurunuzu kabul etmeyebilir ya da ret sonucuna varabilir.

İngiltere Ticari Vize kapsamında başvuru yapan kişinin iş aciliyetine göre sınıflandırılan bazı özel hizmetler sunulmaktadır. Bu hizmetlere başvuru Büyükelçiliğin nezdinde izin verilen bazı Konsolosluklar himayesinde yürütülmektedir. Eğer bu hizmetlerden yararlanarak başvurunuzu gerçekleştirmek isterseniz İstanbul ofisimize evraklarınızı kurye ya da kargo yöntemiyle ileterek başvurunuzu yapabilirsiniz.

İngiltere Ekspres Vizesi (Priority Visa)

Standart vize başvurularında 15 iş günü olan vize işlem süresini 4-5 gün zarfına indiren özel bir servistir. Ek hizmet bedeli ile İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde hizmet veren vize başvuru merkezlerinden yapılan başvurularda geçerlidir.

24 saatte İngiltere Vizesi (Super Priority Visa)
İngiltere ticari vize şartlarına uyan ve acilen İngiltere’ye seyahat etmesi gerekenlerin parmak izi kaydının ardından 24 saat içinde vize başvuruları sonuçlandırılmaktadır. Ek hizmet bedeli ile işleme alınan uygulama yalnızca İstanbul, Ankara ve İzmir'den yapılacak Vize Başvurularında geçerlidir. 

Walk-in hizmeti
'Walk-in', müşterilerin İngiltere vize randevu tarihine bağlı olmaksızın diledikleri zaman vize başvuru merkezine gelerek işlemlerini tamamlamasına olanak sağlar.

Mobil Parmak İzi
İngiltere ticari vize şartlarında zorunlu bir uygulama olan mobil parmak izinizi vize dosya görevlileri ev ya da ofisinize gelerek size zaman kaybettirmeden almaktadır.

Pass Back Hizmeti
Bu vize ayrıcalığı ile Pasaportunuzu randevu gününüzde geri alabilir, pasaportunuzun fotokopileri ile vize işlemlerinize devam edebilirsiniz. İngiltere Konsolosluğu işleminizin bittiğini bildiren maili yönlendirdiğinde parmak izi verilen ofise pasaportunuzu teslim etmeniz gerekir. Pasaportunuz teslim edildikten sonra vizenizin pasaportunuza işlenmesi 3-4 iş günü sürecektir.

İngiltere Konsolosluğu'nun İngiltere Ticari Vize İşlemleri standart uygulamanın dışında yukarıda belirtilen özel hizmetlerinden faydalanabilmek için yetkilimizi bilgilendirmeyi unutmayınız.

İngiltere Ticari Vize Evrakları

İngiltere Ticari Vize Evrakları kişisel, mesleki ve mali bilgilerinizi içeren evrakların toplamını oluşturmaktadır. Öncelikli belgeniz olan İngiltere vize başvuru formu içindeki tüm sorulara eksiksiz cevap vermeniz yanında kanıtlanabilir beyanda bulunmanız gerekir. Söz konusu İngiltere vize belgeleri bu beyanlarınızın birer teyidi olacaktır. İngiltere ticari vize davetiye örneği ve İngiltere ticari vize dilekçe örneği konusunda danışmanlık kapsamında yardım almak için ofislerimize ulaşmanız yeterlidir.

Kişisel Evraklar

  • Pasaport – 10 yıldan eski olmayan, iki boş sayfası ve ziyaret sonrası 6 ay daha geçerliliği bulunan pasaportunuz teslim edilecektir. Aynı zamanda varsa önceki pasaportlarınızın ve aldığınız vizelerin de bildirilmesi gerekmektedir.
  • İngiltere Vizesi Başvuru Formu – İngiltere Ticari Vize başvurusunda bulunacak her birey bu formu dolduracaktır. Büyükelçiliğin özel olarak yönlendirdiği web sitesine kayıt olarak alacağınız bu formun doldurulması aşamasında ofislerimizden yardım alabilirsiniz.
  • Güncel fotoğraflı kimlik fotokopisi, ikametgah belgesi, nüfus kayıt örneği, biometrik fotoğraf (özellikleri için tıklayınız)
  • Banka hesap dökümleri - Son 6 aylık hesap hareketlerinin banka yetkilisi imzasıyla kaşeli olarak son 15 gün içinde alınması ve bakiyede 8.000 Türk Lirası bulunması gereklidir.
  • Uçak ve konaklama rezervasyon belgeleri - İngiltere Ticari Vize başvurusunda bulunan kişinin adı soyadı ve seyahat tarihleri rezervasyon belgesinde bulunmalıdır. 
  • İngiltere vize ücreti ödendi belgesi – Başvuru sırasında ödemeniz gereken İngiltere vize ücreti 2023 tarifesine göre yatırmanız ve belgesini de dosyanıza eklemeniz gerekmektedir.
  • Mesleki evraklar
  • Davetiye 
  • İngiltere vize başvuru evrakları arasında önemli bir diğer belge ise sizi davet eden firmaya ait iş seyahatinizin amacını teyit eder nitelikte davet eden firma ve yetkilinin kişisel bilgileri ile birlikte sunulmalıdır. Fuara katılım yapacak başvuru sahipleri ise Fuar giriş kartı, fuar bileti ya da fuar bilgilerini içeren dokümanlar sunulmalıdır.
  • Çalışanlar için ek evraklar
  • İşveren İzin Yazısı 
  • Şirketinizin antetli kağıdına, İngilizce olarak yazılmış, şirketteki pozisyonunuzu içeren, işe başlama tarihinizi, maaş tutarınızı ve seyahat tarih aralığını belirten dilekçenin ıslak imzalı, kaşeli olarak orijinali ile birlikte sunulması İngiltere Ticari Vize başvurusunda talep edilmektedir.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK tescil hizmet dökümü 
  • Maaş Bordrosu Son 3 aya ait olmalı, kaşeli ve imzalı olarak alınmış evrak sunulmalıdır.
  • Şirket evrakları Faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası
  • Şirket sahipleri / ortakları için ek evraklar
  • Vize Talep Dilekçesi 
  • Şirketinizin antetli kağıdına, Birleşik Krallık Konsolosluğu (İngiltere Konsolosluğu) başlığıyla, şirketteki pozisyonunuzu, seyahat tarih aralığınızı ve seyahat edeceğiniz şehirleri belirten İngilizce dilekçe İngiltere Ticari Vize başvurunuzda sunulmalıdır.
  • Faaliyet Belgesi ve Oda Sicil Kayıt Sureti İngilizce çevirisi eklenerek verilmeli, son 6 ay içinde alınmış olmalıdır.
  • Şirketin İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhası Fotokopisi 
  • Eczacı, Avukat, Diş Hekimi ya da Esnaf kişiler ise İngiltere vize evrakları dosyasına mesleği ile ilgili Oda Sicil Kayıt Sureti ya da Meslek Kimlik Kartı sunmalıdır. Temin edilen belgelerin güncel tarihli olmasına dikkat edilmelidir.

Yabancılar için ek olarak istenen evraklar

En az 6 geçerliliği bulunan Türkiye Cumhuriyeti Oturum İzni Belgesi aslı fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.

Finansal Yeterliliği Destekleyici Ek Belgeler

Ev tapusu, Araç Ruhsatı, Sunduğunuz dışında birikim hesabı dökümleri, Hisse senedi evrakları, Kira sözleşmeleri ve gayrimenkul belgelerinizi İngiltere Ticari Vize için destekleyici alternatif belge olarak sunabilirsiniz.

İngiltere vizesi gerekli evraklar şirketinizin faaliyet kapsamına, gidiş sebebinize göre değişkenlik gösterecektir. Kişiye özel İngiltere Ticari Vize Evrakları listenizi danışmanlarımızdan temin ederek başvurunuzu daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

İngiltere Ticari Vize Ücreti 2024

İngiltere Ticari Vize Ücreti İngiltere Büyükelçiliği tarafından güncellenerek her sene listelenmektedir. 2024 yılına ait İngiltere vize fiyatları sizin vize sürenize ve kategorinize göre değişkenlik gösterecektir. İngiltere ticari vize için ön görülen ortalama rakam ise 120 Dolar civarındadır. Bu ücrete randevu ve sistem girişi yapan aracı kurumun ücreti dahil değildir. 

İngiltere vize başvuruları sonucu alınan ret ya da başvuruyu geri çekme durumunda vize ücretleriniz iade olmayacaktır. İngiltere Schengen şartlarından ayrıldığı için ödediğiniz ücrette farklılık göstermektedir. Ayrıca diğer AB ülkelerine geçişte de yeni başvuru ve ödeme yapma zorunluluğunuz vardır.

İngiltere vizesi kaç günde çıkar?

İngiltere vizesi kaç günde çıkar? Uzmanlarımızın her ülke bazında en çok karşılaştıkları sorulardan biridir. Dosyanızın sisteme kaydı alındıktan sonraki süreç 15 iş günü olarak belirtilmektedir. Konsolosluk iş yoğunluğuna göre bu süreç kısalabilir ya da uzayabilir. Alternatif evrak talebi ya da yetkililerin sizi tekrar mülakata çağırması durumunda sürecin uzayabileceğini de hesaba katarak planlamanızı yapmalısınız. Ek ücret ödeyerek yukarıda özel hizmet olarak belirttiğimiz paketlerden de faydalanabilirsiniz.

İngiltere vize danışmanlık hizmetlerimizden faydalanarak başvurunuzun form doldurumundan itibaren ne kadar süreceği ya da İngiltere vizesi ne kadar tutar gibi detaylı sorularınız için danışmanlarımıza ulaşarak bilgi edinebilirsiniz.

İngiltere Ticari Vize Reddi

İngiltere Ticari vize reddi pasaportunuza basılmış bir vize kadar gerçek bir sonuçtur. Harcadığınız zaman ve maddi kaybın ne yazık ki geri alınamadığı ret durumu, çoğu zaman evraklarınızın ve işlemlerinizin hatalı yapılmasından kaynaklanmaktadır.

İngiltere vize ret durumunda itiraz hakkınız ve ödediğiniz ücretleri iade almanız mümkün değildir. Lakin tarafınıza teslim edilecek belgede ret sebepleriniz belirtilecektir. Çözüme kavuşturulabilir her türlü ret olasılığı ofislerimiz tarafından yeniden başvuru sürecine getirilmektedir. İngiltere Ticari Vize için aldığınız ret mektubunuzu ülke danışmanlarımıza ileterek konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek